|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ustvarjajmo skupaj - Poletje

Grilc Petra, 1.2.2010
Dragi otroci, ste že kdaj izdelali svojega zmaja? Mi smo ga izdelali v živih barvah, da bo izgledal čim bolj veselo in živahno.
Ključne besede:

image
/11


Vse leto smo pridno hodili v šolo, vrtec in službo. In prišel je najbolj pričakovani čas, čas zasluženih počitnic. Takrat imamo še več časa za igro, smo še bolj razposajeni in radoživi, sonce nas razvaja še močneje. Oblečeni v kratke majice in kratke hlače tekamo naokoli, od časa do časa se osvežimo kje ob morju, ob kašnem jezeru ali pa kar na kopališču. In da se malo ohladimo tudi od znotraj, si sem ter tja privoščimo tudi kakšen sladoled. Kateri okus je vaš najljubši? Zapeljivi okus čokolade, slastna vanilja ali okus dišeče rdeče jagode? V času počitnic pa imamo tudi več časa za druženje in ustvarjanje, zato lahko ustvarjalne urice radostno delimo s prijatelji.

ZMAJ TOLOVAJ   
   
Dragi otroci, ste že kdaj izdelali svojega zmaja? Mi smo ga izdelali v živih barvah, da bo izgledal čim bolj veselo in živahno.

Takole izdelamo zmaja: Najprej iz malo tršega papirja izrežemo zmajevo glavo ter oči, nos in usta, ki jih prilepimo na glavo. Na hrbtno stran pritrdimo (prilepimo z lepilnim trakom) dve paličici, ki skrbita za trdnost. Ob straneh pritrdimo na zmaja še trakove iz različnih barv krep papirja, na spodnji del pa vrvico, na katero navežemo pentlje, ki so prav tako iz krep papirja. In že je zmaj gotov. Poglejte, kako se nam smeji.

Na ustvarjanje lahko povabite tudi svoje prijatelje. Ker je zmaj iz papirja, ga najbrž ne boste mogli spuščati po travniku, lahko pa bo prav imenitno krasil vašo sobo.

NUJNO POČITNIŠKO SPOROČILO
 
Včasih si kar ne moremo zapomniti vseh stvari, ki jih moramo postoriti. Ali pa bi radi nekomu sporočili nekaj pomembnega, pa nas ni tam, da bi to lahko storili. Izdelali smo prav posebno stojalo za sporočila, okrasili pa smo ga z motivom ladje. Vi, dragi ustvarjalci, pa lahko izdelate stojala drugih oblik. Izberete lahko različne živali, rožice, avtomobile ali pa kakšen drug počitniški motiv, …

Na karton narišemo ladjo (ali drug motiv), jo pobarvamo in obstrižemo. Ladjo z univerzalnim lepilom prilepimo na dve leseni ščipalki za perilo, ki služita kot stojalo za naša sporočila. V ščipalki potem vpnemo sporočilo. Na primer, če nam očka, mamica, ali babica obljubijo, da nas bodo peljali na sladoled, jih na to spomnimo tako, da na listek narišemo sladoled in ga pripnemo v naše stojalo. Tako jih bo listek opozoril na dano obljubo. Ali pa če moramo vrniti knjigo v knjižnico, pripnemo listek z narisano knjigo, … Možnosti je zelo veliko.

RIBA MALO DRUGAČE

Spoštovani ustvarjalci, že znate pisati? Še ne? Nič hudega, pomagali vam bodo starši. Za ribe pa ste zagotovo že slišali. Prav za tiste ribe, ki živahno poplesavajo po vodi.

Na papir poševno napišemo svoje ime, tako na malo bolj umetelen način. Nato papir pod imenom prepognemo in še v zrcalni sliki napišemo ime. Nato papir ponovno razgrnemo. Vse prazne prostore znotraj našega imena pobarvamo s čim bolj živahnimi barvami, takimi, kot so tropske ribice. In dobimo prekrasno ribico, ki je v bistvu naše ime. Pa še vsaka ribica je drugačna.

PAPIRNATI PRIJATELJI - ORIGAMI

Origami je umetniško zlaganje papirja. Kos papirja, zgiban po korakih, se spremeni v različne like. Origami lahko izdelajo tudi spretne otroške otroke.

Med počitnicami imamo veliko priložnosti, da spoznamo nove prijatelje. Tudi iz drugih dežel.
Mi smo izdelali punčko, ki prihaja z Japonske (iz te daljne dežele prihaja omenjena tehnika zgibanja papirja) in jo oblekli v tradicionalno japonsko oblačilo, ki se imenuje kimono.

Pripravimo si raznobarvni papir. Le-ta naj bo čim tanjši, da se lepše oblikuje. Za glavo izrežemo krog iz kartona in ji naredimo daljši tanek vrat. Oboje nam služi kot osnova, okoli katere potem začnemo ovijati različne plasti papirja. Okoli glave ovijemo črn papir in ga na vrhu še zvežemo skupaj, tako da izgleda, kot da ima naša punčka na vrhu glave spete lase. Okrog vratu poljubno zgibamo oblačilo. Na koncu lahko punčko prilepimo na karton ali pa jo damo celo v okvir. Nastane čudovita slika, ki bo krasila naš dom, lahko pa jo komu tudi podarimo.


Dragi ustvarjalci, želimo vam prijetne počitniške ustvarjalne urice. Za vas smo ustvarjali in se zabavali Neža, Gregor, očka Edi in mamica Petra.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kakšna darila so za otroka škodljiva?
Ali lahko otroku z decembrskim darilom škodimo oziroma mu sporočamo nekaj, česar v resnici ne želimo? Preverite tipične ...
7
Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
6
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
6
Jezna sem, ker vzgajate otroke, ki se jih ...
Bila sem otrok v letih, ko je bilo biti otrok izjemno težko in ne želim, da bi se to obdobje ponovilo. Kljub temu, ko se...
5



Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
Intervju z Markom Macuro, dr.med.
photo
Marko Macura je zdravnik travmatolog, ki mu je življenjsko pot zaznamovala družinska tradicija. Košarka je zanj usodna t...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?