|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Rešilni triki za bivanje z dojenčkom v hotelu

Helena Primic, 28.2.2024
Kaj, če bo otrok vse noči v hotelu jokal in mu ne bo všeč hotelska hrana? V članku preverite, kako se pripraviti na družinski dopust v hotelu z dojenčkom oziroma majhnim otrokom, da boste na počitnicah zares vsi uživali.

image
Če otrok uporablja prenosno posteljico, jo prinesite s sabo. (Freepik.com)
/11


Včasih se starši tako zelo ustrašimo morebitnih zapletov na dopustu z dojenčkom oziroma majhnim otrokom, da se raje odpovemo počitnicam in ostanemo doma, kjer ima otrok že ustaljen ritem spanja, prehranjevanja in igranja.

Pa ni treba, da je tako. Tudi z dojenčkom in malčkom se lahko odpravite v hotel. Za vas smo zbrali nekaj trikov, ki vam bodo olajšali vse morebitne zagate, ki spadajo k družinskemu dopustu z dojenčkom oz. majhnim otrokom.


To večno spanje

Vas je strah, da bo otrok vse noči jokal in motil ostale goste v hotelu? Ne pozabite, tudi v hotelu velja tako kot doma - če so starši sproščeni, je tudi otrok mirnejši. Če boste torej otrokov jok pričakovali in se ga bali, bo otrok začutil vaš strah in že zato jokal.

Zato namesto strahov raje poskrbite, da bo otroku tudi v hotelu tako udobno kot doma. S sabo vzemite njegovo odejico in vzglavnik ter tudi kakšno mehko igračko, ki bo lahko spala skupaj z njim in ga spomnila na varno domače okolje. Če doma rad posluša glasbene uspavanke, si z njimi lahko pomagate tudi v hotelu.

Če uporabljate prenosno posteljo, jo brez zadržkov vzemite se seboj in jo postavite poleg hotelske zakonske postelje. Če boste pa ves dopust spali skupaj z otrokom na sredini, pa morda s partnerjem res ne bosta imela postelje zase, toda se boste pa vsaj vsi dobro naspali.

 

PREBERITE TUDI: RINGARAJIN KLEPET - Potovanja bogatijo tudi otroka

 

Kaj, če ne bo nič jedel?

Saj veste - ko so otroci lačni, jedo. Tudi hrano, ki jim morda ne diši preveč. Tudi pri jedilni mizi pa velja tako kot pri vseh ostalih vzgojnih rečeh - če boste vi v hotelski restavraciji sproščeni in z zanimanjem preizkušali nove jedi, vam bo tudi otrok radovedno sledil.

Je pojedel samo juho in sladico, ostalega pa ne mara? Nič hudega, le nekaj dni nekoliko manj pestre prehrane ne bo vplivalo na otrokovo zdravje, vam pa bo prineslo sproščenost, ki se bo preselila tudi na otroka.

Otrok teka po restavraciji? Pustite ga in ga opazujte. Morda pa na poti med mizami sreča kakšno starejšo gospo, ki ji bo otroški nasmeh polepšal dopust. Če ste v družinskem hotelu in ne hotelu za samske pare in upokojence, sta otroški smeh in radovedno raziskovanje okolice pričakovana tako iz strani hotelskih uslužbencev kot drugih gostov.

Zato se z užitkom predajte hrani in kmalu bo poleg vas sedel otrok in z veseljem jedel zdravo hrano, ki je doma morda niti poskusiti noče. 


Kaj pa, če bo ves dopust siten?

Čeprav hotel lahko ponuja veliko različnih storitev in aktivnosti, je lahko vse to za dojenčka včasih enostavno preveč. Še posebno, če je vaš otrok visoko občutljiv in hitro postane hiperstimuliran. Takrat postane nemiren, "siten" in starši kdaj tudi obžalujemo, da smo se sploh odpravili v hotel z dojenčkom.

Zato na dopust v hotelu s sabo vzemite tudi znane igrače, ki otroku vzbudijo občutek domačnosti in varnosti. Seveda ne pretiravajte s količino, toda morda vam dopust "rešijo" otrokove priljubljene kocke ali avtomobilčki, s katerimi se doma vedno zelo umiri.

Pa ne pozabite na čarobni objem in otroka vzemite v naročje vedno, ko vam s svojim vedenjem sporoča, da se ne počuti dobro. Včasih je dovolj le mamin vonj in očetovo varno naročje, da se dojenček sprosti in morda zaspi kar v vaših rokah.

 

PREBERITE TUDI: Na pomoč - dojenček se noče voziti v avtu!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Aplikacija Gorski vodnik – pomoč na poti v...
Več kot 10.000 kilometrov je skupna dolžina planinskih poti, ki so jih posneli z GPS aparati. Podatke so zbirali več kot...
6
Lončarska vas Filovci
Lončarska vas (prekmursko Lončarska ves) je muzej na prostem v Filovcih v Prekmurju. Lončarstvo Bojnec je leta 2005 usta...
4
Jezero Kreda - prečudovito naravno kopališče
Če iščete ohladitev oziroma idejo za izlet, je jezero Kreda v dolini Radovne super lokacija za kopanje, potepanje in pik...
4
Viševnik 2050m
Razgled z vrha je najlepši na odprto stran proti verigi Bohinjskih gora in Pokljuki z gorenjsko ravnino in obdajajočimi ...
4



Z dojenčkom v hotel - Rešilni triki
Kaj, če bo otrok vse noči v hotelu jokal in mu ne bo všeč hotelska hrana? V članku preverite, kako se pripraviti na druž...
Potovanje z dojenčkom in otrokom je posebn...
Mamico blogerko smo prosili, da nam "iz prve roke" pove, kaj pomeni potovati z dojenčkom in otrokom tudi zelo daleč od...