|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Za katere otroke bo osnovna šola odprta?

Uredništvo Ringaraja.net, 30.3.2021
Jutri svoja vrata skupaj z vso državo zapirajo tudi šole. Kdo bo upravičen do nujnega varstva, kaj je z ocenjevanjem in kaj s prehrano?

image
Zapirajo se tudi šole (FOTO: Freepik.com)
/11


Jutri svoja vrata skupaj z vso državo zapirajo tudi šole. Vendar je ministrstvo ravnatelje obvestilo, da morajo organizirati nujno varstvo za učence prvega triletja, ki imajo starše zaposlene v sektorjih kritične infrastrukture.

 

Kaj pomeni kritična infrastruktura?

To so sektorji energetike, prometa, prehrane, preskrbe s pitno vodo, zdravstva, financ, varovanja okolja ter informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov. Verjetno pa tudi trgovska dejavnost, vezana na prehrano, lekarne, pošte in podobno. 

Poleg tega bodo do nujnega varstva upravičeni otroci staršev, ki delajo v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, v policiji in v poklicnih gasilskih enotah.

 

PREBERITE TUDI: Število okuženih v vaši šoli ali vrtcu


Učenci istega razreda

Nujno varstvo bo zagotovljeno za učence prve triade. V skupinah nujnega varstva morajo biti samo učenci iz istega razreda. Največ jih je v skupini lahko 15.

Vsi učitelji, ki bodo izvajali pouk na daljavo, pa bodo delali od doma. Testirani bodo samo učitelji, ki bodo v času zaprtja opravljali svoje delo v šoli. 

 

Šolska prehrana

Za tiste učence, ki bodo vključeni v nujno varstvo, mora šola zagotoviti prehrano. Prav tako so do toplega obroka upravičeni tisti, ki izpolnjujejo pogoje, čeprav se šolajo na daljavo. 

 

Ocenjevanja med zaprtjem ne bo

Ocenjevanje bo preloženo na čas, ko se bodo učenci zopet vrnili v šole. 

 

PREBERITE TUDI: Nujno varstvo v vrtcih samo zaposlenim v kritični infrastrukturi


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
12
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
12
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
10
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
8



Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
Izštevanke (1. del)
Koliko izštevank obstaja? Veliko, bi verjetno vsakdo odgovoril. Ko pa se moramo na hitro eno spomniti pri igri, pa se na...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?