|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Za varnost najmlajših

Uredništvo Ringaraja.net, 19.10.2021
Za varnost otrok, na cesti, pri igri s prijatelji in pri športu, lahko starši največ naredite z dobrim zgledom. Če se z družino odpravite na družinski kolesarski izlet, pri tem vedno nosite zaščitno čelado in pazite, da upoštevate vsa pravila.

image
Če se z družino odpravite na družinski kolesarski izlet, pri tem vedno nosite zaščitno čelado in pazite, da upoštevate vsa pravila. (FOTO: Freepik.com)
/11


Otroci svet spoznavajo in se o njem veliko naučijo skozi igro. Pri tem jih starši gotovo želite spodbujati, saj sta raznolika igra in gibanje ključna za otrokov razvoj. Ste pa starši ob tem postavljeni pred različne preizkušnje in ena izmed glavnih je ta, kako otroke čim bolje zaščititi, ne da bi jih pri raziskovanju omejevali. 

 

Pustite jim raziskovati

Pomembno je, da otroku pustite, da spozna svet v svojem tempu in ga ne poskušate na vsakem koraku zaščititi oz. pri tem ne pretiravate. Po mnenju strokovnjakov je za otrokov razvoj najbolje, da ga od malih nog spoznavate z različnimi načini gibanja na prostem, ključno pa je predvsem, da se otroci gibljejo vsak dan. Najmlajši seveda pri tem potrebujejo starševski nadzor in pomoč pri radovednem raziskovanju okolice, a ne, če je pretirano. Hitro si bodo otroci namreč želeli stvari opravljati samostojno, da pokažejo, kako so že »veliki«. Čeprav je težko, je pomembno, da jim to tudi pustite. Tako se bodo naučili prepoznati, kje ležijo nevarnosti, kako se jim lahko izognejo pa tudi to, kako se sami pobrati, če zaradi nepazljivosti padejo. 

 

Bodite dober zgled

Za varnost otrok, na cesti, pri igri s prijatelji in pri športu, lahko starši največ naredite z dobrim zgledom. Če se z družino na primer odpravite na družinski kolesarski izlet, pri tem vedno nosite zaščitno čelado in pazite, da upoštevate vsa pravila vožnje. Tudi pri prečkanju ceste ali pa hoji po pločniku bodite pazljivi in otrokom večkrat pojasnite razloge za svoje ravnanje in odločitve, pri vožnji z avtomobilom pa se vedno pripnite z varnostnim pasom. Otrokom bo tako ravnanje hitro prišlo v navado. Prometna pravila lahko mlajšemu otroku, približate tudi z igro vlog. Ta za otroka ni le zabavna, ampak je tudi ključna za njegov razvoj in dojemanje ter razumevanje sveta.

 

Dodatno varnost nudi zavarovanje

Kljub pazljivosti, skrbnemu nadzoru in pripravam na samostojno raziskovanje sveta se otrok lahko poškoduje. Takrat vam pomaga nezgodno zavarovanje otrok Pazi name pri Zavarovalnici Triglav. Zaradi potrebne pomoči in nege, ki bi jo otrok potreboval v primeru težjih poškodb, lahko hitro pride do visokih stroškov, ki za družinski proračun predstavljajo velik izziv. 

 

Zakaj skleniti nezgodno zavarovanje otrok Pazi name?

• Hitro izplačilo zavarovalnine – že med samim zdravljenjem.

• Vnaprej znana in zagotovljena višina zavarovalnine za poškodbe.

• Pomoč takoj po nezgodi na 080 28 64.

• Kritje za posledice nezgod doma ali v tujini.

• Sklenete ga lahko ne glede na zdravstveno stanje in splošno delovno sposobnost otroka.

 Zavarovanje lahko le v nekaj klikih sklenete tudi preko spleta.

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
12
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
9
FOTO: Najbolj srčkani "velikonočni zaj...
V galeriji si oglejte najbolj srčkane otroške velikonočne zajčke, v članku pa preverite 35 skrivališč - takšne lažje in ...
7
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
6



Barvanje in ustvarjanje velikonočnih pirho...
Prepričani smo, da bodo skoraj vsi otroci radi sodelovali pri tem – verjetno najbolj zabavnem – opravilu, zato smo za v...
Velikonočne ustvarjalne ideje
photo
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?