|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zakaj je ta voda slana?

Tina Južnič, 1.7.2010
Igrivo morsko čofotanje in razposajen otroški smeh. Iskreno veselje, ko otrok v »Adamovem kostimčku« teka naokoli in uživa v svobodi gibanja. To je čar poletja.

image
/41


Kako dobro nam je del podaljšan konec tedna. Občutek sem imela, kot bi minilo več kot le nekaj dni. In končno sem ga dočakala. Enodnevni izlet na morje, kaj pa drugega. Prvotno je bil načrt sicer malenkost drugačen, vendar je bila tudi njegova spremenjena različica izvrstna. Predpriprave na avgustovski dopust, bi lahko rekla.

 

Ko se čas ustavi

Čeprav smo si izbrali le enodnevno potepanje po obali sosednje Hrvaške, se s časom nismo obremenjevali. Zbudili smo se po nareku naše male človeške budilkice. Po dolgem prebujanju, ki ob nedeljah poteka kar ob gledanju Živ Žav-a, smo se počasi odpravili na pot. Prva postojanka je bila že kar v mestu, kjer smo si kupili zajtrk. Sveže vanilijeve rogljičke in hrustljave žemljice iz nove pekarne smo snedli kar med potjo proti meji.

Za nami so se pripeljali tudi sorodniki. Zahvaljujoč sodobni mobilni tehnologiji smo se kar brez ustavljanja dogovorili, da se izven meja evropske unije, ob vznožju žuboreče reke, dobimo na kavici. Na Gajevo srečo je bila okolica nadvse zanimiva, saj so ravno potekala gradbena dela in tam je bil velik bager. Pa tudi »din don« je bilo videti.

 

Prispeli na cilj

Obožujem dneve, ki potekajo brez zapletov. In ta nedelja je bil prav takšen dan. Ko smo prispeli na cilj, je bilo sonce visoko na nebu, delno prekrito z oblaki. Temperatura je bila ravno pravšnja za sproščeno tekanje po plaži. Gaj je radovedno raziskoval okolico. Kar ni se mogel načuditi, ko je opazoval, kako mu nogice tonejo v mivko. Veselo je brcal in vriskal, ko je le-ta letela po zraku. Kangljica in lopatka sta končno dobili pravi pomen. Delanje potičk, kopanje in stresanje peska po naših blazinah, je bilo še posebej zabavno.

In nenazadnje … »Ooo, odkril sem morje!« Hitri koraki drobcenih nožic in že je bil v vodi. »Brrr, brrr,« je izkazoval svoje občutke. Vendar se je hitro privadil. »Čofa čof,« je pljuskala vodica po snežno belem teleščku. Tudi rokice so pomagale in kaj kmalu je sledilo presenečenje. »Hm, kaj pa je narobe s to vodico. Čuden okus ima. Je ta voda slana?« sem razbrala nagajive misli veselega sinka.

Tudi čofotanja se je Gaj hitro naveličal, zato se je odpravil še do bližjega igrišča in spet nazaj do mesta, kjer smo se nastanili. In tako med igro mali fantek počepne in reče: »Kaka!« Znak za akcijo! Sinko želi opraviti veliko potrebo, pleničke pa ni v bližini. Z Gajevim očkom sva hitela iskati svežo pleničko in na srečo sva bila pravočasna.

 

Čas za popoldanski počitek

Topel morski zrak, sončni žarki, ki so kukali izza oblakov in tekanje po čudoviti crikveniški plaži so pokazali svojo moč. Mali škratek je postal zelo utrujen. »Vendar kako naj spim, če je pa toliko zanimivega naokrog. In tale mivka. Neprestano me vabi, da kopljem po njej.« Kljub temu da smo imeli s seboj oba njegova spalna pripomočka, se ni pustil prepričati. Ni nam preostalo drugega, kot da se odpravimo na sprehod in upamo, da bo med vožnjo v vozičku le zaspančkal. V spomin na stare čase in ure prespane v košari vozička, se je to na srečo res zgodilo.

Ja, ni kaj. Takšni in podobni enodnevni izleti bodo vsaj letos bolj izjema kot pravilo. Otrok nujno potrebuje svoj popoldanski počitek. Ker pa je trenutno še vedno v obdobju neprestanega raziskovanja, morajo biti za spanje izpolnjeni določeni pogoji. Domača posteljica z vso potrebno opremo in mirno okolje, sta zagotovo zmagovalna kombinacija.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
9
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
9
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
7
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
6



To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?