|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zdravi in očiščeni s pomočjo gline

Anton Komat, 26.3.2011
Z glino so se ljudje zdravili od pamtiveka, toda ko so se uveljavila sodobna kemična zdravila, ki delujejo hitreje, a kratko trajneje (in imajo tudi veliko neželenih učinkov), smo kar pozabili nanjo.

image
/21


Ni vsaka glina učinkovita, zdravilne so le redke.

Na glino nas je znova spomnil pokojni pater Simon Ašič, zadnje čase pa kar precej ljudi, ki jim uradna medicina ni dovolj pomagala.
Poznavalci – kar nekaj mnenj lahko preberete – pravijo, da razstruplja telo, izloči težke kovine, ugonobi viruse in bakterije ter močno okrepi imunski sistem. Glina ima izjemno zapleteno sestavo, vsebuje pa tudi veliko silicija, nosilca naravne inteligence, ki v organizmu sama poišče bolezensko žarišče.
Tudi zdravilna himalajska živa voda vsebuje veliko silicija. Dobra novica je, da se lahko z glino bojujemo proti dvema nadlogama zadnjega časa – novi gripi in boleznim, ki jih prinašajo ugrizi okuženih klopov.


Glina z zdravilnimi učinki je še vedno polna neznank.

To je ena najzapletenejših snovi v naravi, pri kateri kljub raziskovanju znanstvenikov in celo vesoljske agencije NASA marsikaj ostaja skrivnost. Njeni najmanjši delci so tako neznatni, da jih ni mogoče videti niti pod mikroskopom. Anton Komat, samostojni raziskovalec, pravi, da gline doslej nikomur ni uspelo spraviti v formulo niti je natančno opredeliti: »Glina je zelo kompleksen sistem, ki ga sestavlja na stotine različnih spojin, prepletenih v mrežo. Ima izjemno zapleteno alumosilikatno strukturo, zato njenega delovanja ni mogoče napovedati. Opazujemo lahko le njene izjemne zdravilne učinke v telesu.«

Najmanjši delci gline so manjši od večine bakterij. Zakaj je to pomembno? Ena sama kavna žlička gline, ki jo zmešamo v litru vode, ima po tem, ko v vodi nastane koloid z lebdečimi molekularnimi delci gline, aktivno površino, veliko skoraj za nogometno igrišče, če bi delce zložili enega zraven drugega, pravi Komat. Ali, preprosteje povedano, v našem telesu lahko žlička gline v koloidni obliki učinkuje s tako ogromno aktivno površino. V tem je edinstvena.
»Prav zato glina zelo močno razstruplja. V telesu absorbira in nase veže vse strupene in odpadne snovi, viruse, bakterije, radioaktivne elemente, težke kovine in drugo. Iz telesa jih izločimo z glino vred, z našim blatom,« razlaga in dodaja, da glina učinkovito deluje le v koloidni obliki, zato jo je treba pred pitjem vedno zelo dobro zmešati z vodo!

Za krepitev imunskega telesa je pomembno, da glina v telesu nase veže težke kovine. »Kovalentne vezi omogočajo glini, da nase veže svinčeve spojine, stroncij, živo srebro, cezij in druge težke kovine. Z izločanjem gline z blatom iz telesa izločimo tudi zdravju škodljive težke kovine,« pojasnjuje sogovornik.

 

Glina prebudi energijo

Glina ima veliko energijsko moč. Je živa snov, ki sproži energijske reakcije tudi v našem telesu. Anita Kejžar Škulj, terapevtka z londonsko diplomo energijskega zdravljenja, pravi: »Ko smo zdravi, je naša vitalna življenjska energija močna in sposobna, da se upre boleznim. Ampak ko zbolimo, imamo manj vitalne energije, zato ta ne more podpreti telesa, da bi optimalno delovalo. Naš imunski sistem, ki je pomemben za odpornost proti boleznim, se napaja ravno iz življenjske energije. Ko uživamo glino, se vitalna energija, ki jo nosi glina, v telesu sprosti in pomeša s telesno vitalno energijo. Obe energiji se združita in ustvarita močnejši tok; ta v oslabljenem telesu spodbudi že obstoječe notranje telesne vire. Glina prebudi spečo energijo. S pomočjo gline se ustvari magnetizem, ki našemu telesu omogoči, da deluje bolje.«

 

Naravna inteligenc

 Astrologinja Meta Malus pravi, da je glina zdravilna predvsem zaradi silicija, in razlaga: »V tujini, kjer sem se učila skrivnosti mejnih ved, nevidnega, a usodno navzočega, sem se morala spoprijemati tudi s predmeti, povezanimi s kemijo, fiziko, filozofijo in psihologijo. profesor je na začetku vsake tretje predavateljske ure poudaril naslednje: če bi Boga, Stvarnika, Vzdrževalca harmonije in reda na Zemlji, Začetnika življenja in njegovega ohranjevalca poimenovali z imenom kemičnega elementa, bi mu rekli Silicij. Mislim, da je prav precejšnja prisotnost tega kemičnega elementa v glini »odgovorna« za to, da ji rečemo naravna inteligenca.«

 

Sama poišče bakterije!

Kako glina deluje v telesu? »Ker se glina v koloidni obliki razprši na submikroskopsko raven, ima sposobnost, da skozi celično membrano vstopi v celico. Na celični steni sicer deluje ionska črpalka, ki »sama odloča« in regulira, kaj bo skozi celično membrano spustila v celico in česa ne. Molekularni delec gline ni v ionski obliki, zato lahko vstopi v celico in deluje ter očiščuje na ravni celice. Zakaj je to pomembno? Virusi in bakterije v celico vdrejo nasilno. V celico prehajajo tudi težke kovine. Težava je v tem, da naš imunski sistem deluje v medceličnem prostoru, ne pa znotraj celic. Bakterij znotraj celice ne zazna. Še večja težava je v tem, da virusi in bakterije v celicah lahko preidejo v prikrito, latentno stanje. ker imunski sistem bakterij ne prepozna, v telesu ni protiteles. Zato so preiskave pri takih bakterijskih boleznih pogosto nejasne. A bakterije nato iz latentnega stanja po navadi spet izbruhnejo, zato zbolimo,« je poudaril raziskovalec Anton Komat. Iz istega razloga, denimo, je težavno diagnosticiranje in zdravljenje borelije in drugih podobnih bakterijskih bolezni.

 

Razstruplja in čisti

Kaj o uporabi gline svetuje Dominik Golenhofen, zdravilec z več nemškimi diplomami iz holističnega zdravilstva? »Glino lahko uporabimo v celostnem terapevtskem konceptu skupaj z drugimi metodami. Učinkuje predvsem v črevesju in tam veže različne strupe. To je njen največji terapevtski učinek. V črevesju, ki je notranji organ z največjo površino in zato izredno močno vpliva na naše zdravje, vedno nastajajo številne strupene snovi; dobimo jih tudi s hrano in pijačo. Strupi nastanejo na primer pri črevesnem vretju in gnitju, pa tudi glivice izločajo alfa toksine, ki so izredno močni strupi. Če je strupov v črevesju preveč, jih morajo nevtralizirati drugi organi za razstrupljanje, kot so koža, pljuča, jetra in ledvice, drugače zbolimo ali celo umremo. Ko uživamo glino, torej vežemo strupe v črevesju in razbremenimo druge organe za razstrupljanje, predvsem jetra. Tako z izboljšanjem delovanja črevesja in drugih organov za razstrupljanje razbremenimo telo. Glina je dobra podpora za razstrupljanje telesa. Seveda pa moramo paziti na njeno sestavo. Če veže strupe iz telesa, potem jih veže tudi iz narave. Glina slabe kakovosti vam ne bo koristila, ampak celo škodila.«

 

Glina poišče bolezensko žarišče

Glina se uporablja za zdravljenje najrazličnejših bolezni in zelo krepi imunski sistem. Deluje v krvi, limfah in tkivih. Izročilo slovenskega zdravilca patra Simona Ašiča o zdravljenju z glino pri nas najbolj pozna magister farmacije Jože Kukman, Ašičev naslednik v samostanu v Stični, ki pravi: »Glina, prastaro zdravilno sredstvo, v telesu vedno sama poišče krizno bolezensko žarišče in se loti zdravljenja. Vpija vse tujke v našem telesu, od strupov, toksinov, ki jih oddajajo bakterije, in mikroorganizmov do težkih kovin. Pomembno je, da glina učinkuje na ravni naše celice. Uživamo jo lahko pri vseh boleznih. V eni zdravilni kuri naj bi glino uživali najmanj tri tedne po že znanem receptu: malo žličko gline v prahu zvečer zmešamo z dvema decilitroma vode. Pustimo stati čez noč, zjutraj pa še enkrat premešamo in popijemo. Po tritedenski kuri je priporočljiv desetdnevni premor, nato lahko nadaljujemo zdravljenje z glino.«
Pri katerih boleznih je glina najučinkovitejša in kako jo uporabljamo? »Posebno učinkovita je pri zdravljenju nalezljivih, bakterijskih in virusnih boleznih, veliko se uporablja za zdravljenje vnetij v telesu, pri boleznih želodčne sluznice, vnetju ledvic in mehurja, pri driski in drugih boleznih. Za zdravljenje se uporabljajo tudi glineni obkladki, ki jih polagamo na obolelo mesto. Pripravimo jih tako, da glino v prahu zmešamo s tekočino, zmešano iz polovice vode in polovice kisa - zadnji spodbudi še zunanje učinkovanje gline. Odlična je pri revmatskih obolenjih, bolečinah v sklepih ter obolenjih notranjih organov; pri teh obkladke polagamo na mesto obolelega organa. Pri glavobolu glino v obkladkih polagamo na čelo in tilnik, pri išiasu na križ, pri revmatskih obolenjih tja, kjer nas boli. Glineni obkladki pomagajo tudi pri vnetju kože, aknah, ekcemih, celo pri luskavici. Pri poškodbah, izvinih in izpahih dajemo hladne obkladke, pri revmatskih obolenjih pa vedno tople. Obkladke moramo pustiti na obolelem mestu dlje časa, pri revmatskih obolenjih vsaj štiri ure. Pri kožnih obolenjih se glineni obkladki uporabljajo kot maske na koži, ki trajajo do 20 minut, in sicer dvakrat do trikrat na teden.«

 

Zdravljenje bolezni klopov z glino!
Ali si z glino lahko pomagamo pri zdravljenju t.i. bolezni klopov? »Vsekakor. Glina je zelo učinkovita pri zdravljenju vseh bakterijskih in virusnih bolezni. V telesu nase veže bakterije, viruse in strupe, ki se skupaj z glino izločijo iz telesa. Zelo pomaga pri lymski boreliozi in klopnem meningoencefalitisu. Pomembno je, da telesu čim bolj pomagamo okrepiti imunski sistem. Tako bo telo odporno, da bo samo premagalo bolezen. V tem je smisel takega zdravljenja. Vendar mora biti takrat uživanje gline dolgotrajno, z vmesnimi premori. Pri obeh omenjenih boleznih trikrat zapovrstjo opravimo tritedensko terapijo z uživanjem gline, z vmesnim desetdnevnim premorom, » svetuje magister farmacije Jože Kukman.

Kakšna je terapija z glino, če po vbodu klopa na koži opazimo značilen rdeč kolobar? »Poleg zdravljenja lymske borelioze z antibiotiki je dobro kar najhitreje začeti na to mesto polagati glinene obkladke, da iz kože čim prej povleče kar največ bakterij borelije in strupov.«
Kakšno terapijo nato priporočate pri lymski boreliozi? »Po prvi kuri antibiotične terapije je z uživanjem gline dobro počakati vsaj sedem dni. Vsaj toliko časa antibiotik še deluje v telesu. Poleg že omenjenega dolgotrajnega uživanja gline v prahu trikrat po tri tedne, z vmesnim desetdnevnim premorom, naredimo še kuro s polaganjem gline v obkladkih na obolela mesta. Po tem obdobju izmenično deset dni pijemo glino, deset dni pa ne. Zvečer damo v dva decilitra vode čajno žličko gline, zjutraj to spijemo. pri boreliozi si glinene obkladke navadno polagamo pet do deset dni. Uporabljene vsakokrat zavržemo. Glinene obkladke si polagamo na čelo in tilnik, saj ima največ bolnikov težave z glavobolom. Polagamo si jih tudi na sklepe, in na vsa mesta na telesu, kjer zaradi borelioze občutimo bolečine, »svetuje.
Kaj pa pri klopnem meningoencefalitisu? »Poleg antibiotičnega zdravljenja prav tako svetujem uživanje gline v enakem časovnem obdobju kot pri lyimski boreliozi in polaganje glinenih obkladkov, predvsem na čelo in tilnik, »je sklenil Jože Kukman.

 

Treba je verjeti!

Mnogi so prepričani, da ena najkakovostnejših sivih glin prihaja iz okolice Komende. V Gmajnici pri Komendi z glino že od otroštva živi Janez Ferjuc, ki jo tam danes še edini koplje in po posebnih postopkih pripravlja tudi za uživanje. »Že moj oče je v naših gozdovih kopal glino za okoliške lončarje. Pred leti je k nam prišel glino pogledat pater Simon Ašič in mi pokazal, da je za uživanje primerna le njena spodnja plast. To upoštevam še danes. V tej glini je največ silicijevih spojin - silikatov, kar 60 odstotkov, kar je zelo pomembno, nimajo pa jih vse gline toliko. zadnja leta k meni prihaja tudi vse več zdravnikov, ki so se pri svojih pacientih prepričali, da glina res zdravi in pomaga. Vsakomur povem, da je glina izredno močna, zato ponavadi pri zdravljenju najprej povzroči poslabšanje zdravstvenega stanja. A to je dobro, saj pomeni, da se je v telesu začelo zdravljenje, »pripoveduje Janez Ferjuc.
»Ker glino sam pijem že več kot dve desetletji, vsako pomlad in jesen, ne poznam prehladov, grip in angin, prav tako kot tudi ne naši drugi družinski člani. A vseeno sem pred desetletjem po vbodu klopa zbolel za klopnim meningoencefalitisom. Ker sem vsak dan pil glineno vodo, sem bil že po treh dneh zdravljenja v bolnišnici tako dober, da sem lahko odšel domov. Zdravnik je bil zaradi hitrega izboljšanja zelo presenečen in mi je rekel, da je to najbrž zato, ker stalno živim z glino, ki je tako okrepila moje telo, «je povedal Ferjuc in dodal, da mu je že pater Ašič razložil, da glina najuspešneje zdravi bolezni kosti in mišic, slabokrvnost, slabo prebavo, težave s črevesjem, želodcem, ginekološke težave pri ženskah, kot so beli tok, boleče in neredne menstruacije ter ciste na maternici in jajčnikih. »Najpomembnejše je, da bolnik verjame in zaupa v zdravljenje z glino. Pri glini je treba vztrajati več mesecev. A že pater Ašič je dejal, da kar pozdravi glina, pozdravi dokončno,«je sklenil Ferjuc.

 
Vir: Renata Ucman

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Staro steklo – dragocena surovina
Stara steklenica, ki je primerna za nova polnjenja, se lahko v ponovni proces polnitve vrne tudi 50-krat. Steklenice za ...
3
Priročnik nevarne kemikalije v našem življ...
Društvo ECHo je pripravilo priročnik za gospodinjstva z naslovom »Nevarne kemikalije v našem življenju in kako se jim iz...
3
Granatno jabolko, simbol ljubezni in plodn...
Granatno jabolko je svojevrsten sadež, ki zaradi sladko trpkega okusa in semenaste strukture pri nas ni zelo priljubljen...
3
Zeleni kvadrat, zdravje iz organskega vrta
Novinarka in vrtnarka Kornelija Benyovsky Šoštarić, avtorica priljubljene oddaje HRTV »Vrtnarka« (»Vrtlarica«), je na po...
3



Kemična karantena rodnih žensk – 1.del
V trenutku, ko ženska prejme potrditev svoje nosečnosti stopijo v veljava štiri železna pravila, ki vodijo njeno življen...
Filtri za vodo, voda iz plastenke ali voda...
Svobodni raziskovalec Anton Komat odgovarja na vaša vprašanja Številni prijatelji uporabljajo v svojih domovih razne fil...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?