|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zgodbica o kraljestvu živali

Vrtec Miklavž pri Ormožu, 24.1.2010
Vrtec Miklavž pri Ormožu
Ključne besede:

image
/11


V vrtcu Miklavž pri Ormožu so se zbrali domači ljubljenčki. Zajček Repko je bil v pleteni košari, stisnjen ob rob in tiho drhtel. Bilo ga je strah, saj okolja ni poznal. Imel je dolga ušesa, rdeče oči, dolge brke, kratek okrog rep in bil je bele barve. Jedel je zelje in jabolko ter suho travo.
 
Naslednji dan so se mu pridružile dve kopenski in dve vodni želvi. Želva Neža se je premikala hitro, saj je imela kremplje, njen soprog želvak Jaka pa je trmasto miroval na kopnem. Vodni želvak Robi je spretno s svojimi okončinami v obliki plavutk skakal iz skale v vodo in dvoril ljubljeni želvi Nini. Njihovo bivanje ter gibanje je bilo zelo raznoliko. Imeli so se radi v parih, varoval jih je oklep.
 
Tretji dan jih je obiskal kužek Gobči, ki je imel štiri tace, glavo, smrček, povešena ušesa, oči in kratek rep. Vse jih je obvohaval, jedel okusno meso in pil vodo. Gobči je odšel s svojim gospodarjem in majhnimi prijatelji na krajši sprehod s povodcem.
 
Tudi majhna pisana muca Maca je želela obiskati prijatelje v vrtcu. Imela je glavo, ušesa, usta, brke, oči, nos, trebuh in hrbet ter kratek pisan rep. Hodila je po štirih tačkah. Včasih je slišala na ime Pikica. V vrtec sta jo pripeljala babica in dedek. Maca je opazovala prostor in iskala miši, da bi se igrala z njimi.
 
Zadnji dan sta se jim pridružili še dve oranžno beli ribici, ki sta se v akvariju s pomočjo plavuti veselo gibali in dihali.
 
Bilo je zelo prijetno. Spoznati prijatelje, ki si čas krajšajo s skupnim bivanjem ter novimi spoznanji in izkušnjami. Obiščite jih tudi vi, saj si želijo novih dogodivščin.
 
Zgodbica je nastala v Tednu otroka, z otroci starimi 4 leta, ob izdaji Enciklopedije živali v vrtcu.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Starševska kriva vest in zakaj jo pozabiti
Vaši otroci ne potrebujejo popolne mame. Pogosto mame sploh ne potrebujejo!
18
Na te situacije starši nikoli ne bomo prip...
Biti starš je najlepša naloga na svetu. Po navadi. Pridejo pa situacije, na katere vas ne bo pripravila nobena knjiga. Z...
6
Otroška igra
Otrok se od pričetka življenja sam od sebe loteva dejavnosti, ki postaja postopoma čedalje bolj sistematična in ustvarja...
6
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
6



Kaj v praksi pomenijo spremembe za osnovno...
Jeseni začnejo veljati nekatere spremembe v osnovnih šolah. Na 144 se vpeljuje prenovljen koncept razširjenega programa,...
Modri medvedek na obisku
photo
Vrtec Šoštanj, Enota Lučka, vzgojiteljici Mateja Podvratnik in Valentina Mevc




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?