|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Zvočna masaža s himalajskimi pojočimi posodami temelji na starodavnih modrostih. Bogat spekter nadtonov, ki jih tvorijo posode ob igranju, harmonizira levo in desno možgansko polovico, odpljavlja napetosti in nas uglašuje.

image
/81


Zvok pojočih posod sprošča napetosti fizičnega telesa in umirja čustveno in mentalno telo. Odplavlja ter razgrajuje vse, kar je zdravemu telesu tujega (tudi zapise travm) ter prebuja izvorne frekvence naših celic. Leva in desna možganska polovica se uravnovesita. Vsaka posoda resonira OM, zvok, ki prebuja izvorne informacije, zapisane v DNK in aktivira naše izvorne energetske kode.

 

OTROCI

"Mama, igraj mi na pojoče posode, za lepe sanje!" je pogost stavek mojega devetletnega sina, ki je prvih kar dosti let vsak večer pred spanjem dobival masažo telesa oziroma (pogosteje) stopal, največkrat ob hkratni zgodbici za lahko noč, zadnje leto pa je zvečer najdragocenejši zvok. In mnogokrat je to - zvok pojočih posod.

Po kakem stresnem šolskem dnevu ali v obdobjih čustvenih travm, ko se ob mraku rade grozeče prikažejo neprijetne podobe, je že od nekdaj pomagal le: zvok.

Ko pa se pojavijo še bolečine hitro rastočega telesa, jih zvočna masaža najhitreje ublaži in odplavi. Od mesta, kjer je posoda na telesu položena, se širijo vibracije zvoka po telesu; kot reka potujejo po nadijih in meridijanih, krvnih in limfnih žilah. Vsako celico, vsak atom telesa zvok napolni in zavibrira z informacijo zdravja, harmonije, ravnovesja. Zato se zvočna masaža s pojočimi posodami imenuje celična masaža.

Kadar imam v vrtcih zvočne delavnice, opažam, da je vsem zvok pojočih posod, še posebej pa fizično doživetje vibracije posode ob dotiku s telesom, zelo prijetno. Hiperaktivni otroci se presenetljivo umirijo in osredotočijo.

Nekaj časa nazaj sem tudi že pisala o zgodbi gluhe deklice, ki je na sejmu Altermed drugi dan najinega zvočnega dela prvič v življenju slišala "Čudež zvoka gongov: utrinek z Altermeda".

 

MEDSEBOJNI ODNOSI TER DRUŽINSKI RITUALI

V objemu družine je uporaba himalajske pojoče posode mnogo širša od samega izvajanja zvočne masaže, čeprav že le-ta predstavlja čudovito obogatitev, poglobitev in nadgradnjo odnosov.

Današnjim družinam manjkajo zdravi rituali, kot je recimo tisti ob začetku skupnega obeda. Poznam skupnost, ki začenja obed, ko se vsi zberejo, s tem, da vsakič izbrani zaigra zvočno skledo in ji vsi prisluhnejo, ter se z njenim zvokom notranje osredotočijo, povežejo z Izvorom in zahvalijo ter blagoslovijo hrano.

Znanka Jasna pravi: ne glede na vrsto problematike, ki se pojavi v družini, grem k mojim posodam, igram nanje z namenom razrešitve v najvišje dobro vseh, in težave tako hitro odplavajo... kot prej ne bi verjela.

Seveda je potrebno razumeti, da je vse to mogoče tedaj, ko vzdržujemo do pojoče posode spoštljiv, "zdravo sveti" odnos. Ta nam lahko pomaga razviti spoštljivejši odnos tudi do bližnjih.

 

SVETA SEKSUALNOST

Zvok je že od davnin del svete seksualnosti, v kateri partnerja prepoznavata drug v drugem utelešenje Božanskega. Parom, ki raziskujejo misterije kozmične združitve, ponuja zvok pojočih posod čudovito pot. Kakor gong, nas vodi zvok posod v drugo stanje zavesti, kjer prevlada intuitivna možganska polovica; kjer se izgubljajo omejitve časa, prostora, materije...

Na zadnji delavnici zvočne masaže je imela udeleženka med našim zvočnim delom (v parih, eden prejema zvočno masažo, drugi jo izvaja, s tem da polaga pojoče posode med igranjem po rahlo oblečenem telesu prejemnika, kjer jih igra...) spontano regresijo, v kateri je podoživela tantrično ljubljenje ob hkratnem igranju himalajskih pojočih posod.

 

(SAMO)ZDRAVLJENJE IN (NE)VARNOSTI

Zvočno masažo s pojočo posodo lahko delamo sebi, bodisi da gre za problematiko fizičnega telesa, čustev ali miselne napetosti.

Učinki so takojšnji pri primerih bolečin, slabosti, utrujenosti, živčnosti, sledi takojšnje olajšanje, želena je redna uporaba na daljši rok (ob boleznih, dolgotrajnih depresijah).

Seveda zvočna masaža ni nadomestek za obisk pri zdravniku ali za zdravila.

V kolikor imamo pojočo posodo le za to, da meditativno poslušamo njen zvok, je dobro biti pozoren na to, kako dolgo nam to prija in se zavedati, da bo zvok vibriral v našem energetskem polju še dolgo zatem, ko bomo posodo nehali igrati.

Za polaganje posod na telo in premikanje po telesu ob igranju, torej za izvajanje zvočne masaže, pa je potrebno imeti dobro osnovno znanje vsaj enega intenzivnega vikenda kvalitetnega tečaja, na katerem bomo spoznali delo s posodami, njihovo delovanje, kontraindikacije, reakcije...

Zvok je namreč izredno močno orodje in z izvajanjem zvočne masaže brez znanja lahko ranimo in oškodujemo.

Za vse, katerih pot je samo-raziskovanje:dobro je začeti z "manj" in "nežneje", potem pa opazovati reakcije, in od tam nadaljevati.... In seveda, eksperimentiranje naj bo na sebi.

 

Piše učiteljica zdravilnega zvoka Mojca Morya Malek

Več lahko preberete na www.muza.si

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Antimon v embalirani vodi
Pitje vode je bilo še do nedavnega omejeno na uživanje vode iz vodovoda, ki je v večini Slovenije odlične kakovosti. Sku...
4
Nakup akvarijskih in terarijskih živali
Konec šolskega leta je čas, ko našim "odličnjakom" podarjamo razna darila. Preden se odločimo za nakup živali, ki ...
4
Ozaveščeni državljani
Slovenija je bila na podnebni konferenci ZN razglašena za državo s podnebno najbolj ozaveščenimi državljani
3
Fotovoltaika - najsodobnejši elektroenerge...
Sončna fotovoltaična energija bo do leta 2020 postala električne energije, ugotavlja Združenje evropske fotovoltaične in...
3



Dren – zdravilen za ljudi,tudi ptice ga im...
Ljudski rek ¨Zdrav kot dren¨ je še kako resničen, ko spoznamo zdravilne učinke, ki nam jih nudi ta rastlina.
Zdravilna aronija
Njene zdravilne lastnosti so najprej spoznali Indijanci, saj so jo uporabljali v prehrani. Znanstveniki so se začeli z n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?