|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
21.8.2008 10:07:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 2.letnik in obuvanje čevljev
21.8.2008 10:09:34   
Udb
No, ne vem če bi že MORAM znat, ampak naš skoraj 3 letnik je pri zadevi še blazno neroden. Sezuti ni problem, obuti kakšno lažjo zadevo ja, drugače mu jih jaz. Oblačila pa tudi - slečt ni problema, razen če se mu kakšna majčka zatakne, oblečt pa rabi pomoč.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
21.8.2008 10:11:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 2.letnik in obuvanje čevljev
21.8.2008 10:11:34   
Gordana-3
naša si jih, sama obuje, sezuje. pa sleče se sama. njena starejša sestrica tega pri svoji starosti ni počela oz. bolje rečeno, ni se ji ljubilo. vzgojiteljica v vrtcu je rekla, da se včasih obuje, včasih ne, pač kakšne volje je bila. še sedaj je včasih tako user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 2.letnik in obuvanje čevljev
21.8.2008 10:22:08   
Anonimen
Moja hčerka pri skoraj 4 letih se noče sezuvat. Oboje se brez problemov, sezuti se pa noče.

Mislim, da tudi v vašem primeru gre bolj za to, da noče.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 2.letnik in obuvanje čevljev
21.8.2008 10:35:16   
Mišni
vsa razočarana nad njim razlagala, da mali ne zna obut čevljev, da se tudi ne sezuje, da pač samo sedi in čaka in da sploh ne ve zakaj ima roke, da bi si nataknil čevlje


Sori, ampak je pa smotana tale vzgojiteljica. Ne vem, ali ima manj pojma o otrocih kot vsaka nevzgojiteljica tukajle na RR.
Moj je začel hoditi v vrtec prio 2 in pol, ampak se res ne spomnim, ali se je znal obuvat ali ne. Ker to res ni bilo pomembno. Je še kaj drugega veliko bolj. Npr. da se v vrtcu dobro počuti. In da ga vzgojiteljica npr. zna motivirat, da si sam čevlje obuje. Če mu bo rekl,a da ne ve, zakaj ima roke, če se sam ne obuje, to gotovo ni to. Če bi pa rekla, no, pa tekmujmo, tisti, ki bo prvi obut, bo hodil v vrsti spredaj ali bo šel 1. na tobogan ali kaj jaz vem kaj, bi jih pa gotovo spodbudila k temu, da bi se sami obuvali, pa še hec bi bil.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 2.letnik in obuvanje čevljev
21.8.2008 11:08:07   
mojsoncek
Nas se sezuje sam, z obuvanjem se pa trudi, ampak mu se ne ratuje najbolje. Res pa ne vem, kako lahko vzgojiteljice pricakujejo, da si bodo dveletniki sami sezuvali in obuvali cevlje. Meni se zdi to se prezgodaj...

_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 2.letnik in obuvanje čevljev
21.8.2008 11:43:52   
MAŠKA
Moja  se pri dveh letih sigurno ni sama obuvala, niti je nisem forsirala. Pri treh letih sicer to obvlada, amapk se ji velikokrat ne ljubi.

Ne razumam pa vzgojiteljico, namesto da bi vzpodbujala na lep način, te dobesedno zatolče. Najbrž ima žemska sama s seboj kakšne probleme in jih prenaša naprej in ji je vsako stvar odveč narediti.

Če vidiš, da to že doma obvlada pa sploh ni nobene panike.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 2.letnik in obuvanje čevljev
21.8.2008 12:25:31   
Naja30
Prijateljica, ki je vzgojiteljica mi je ravno zadnjič rekla, da pri 2l je čas za učenje obuvanja in sezuvanja. In če ne zna, mu je treba pomagat, da se nauči. Ne vem, kaj je ta vzgojiteljica mislila s temi dvemi rokami. Saj ima ona tudi dve roki in mu lahko pomaga. Meni so take izjave res grde.
Moja hčerka je stara 20m in se že kakšna 2m sama obuje. Nočem se hvalit ali karkoli, hočem samo povedat, da so otroci različni, eni prej eni kasneje. Do poroke se bo že znal obut! user posted image

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 2.letnik in obuvanje čevljev
21.8.2008 12:47:25   
TiaSara
Naš je star že nekaj več kot 2 leti, pa ga doma več ali manj še kar mi obuvamo. Kako je v vrtcu niti ne vem - vem, da jih tam spodbujajo k temu, da bi se sami obuvali, vendar to na lep način, z motivacijo, ne pa da to od njih zahtevajo. Drugače pa ne bom govorila kaj vse naš že obvlada, kar se od njega še sploh ne pričakuje, za oblačenje in obuvanje pa ni najbolj zainteresiran. Pa se nič ne sekiram, bo že, ko bo prišel njegov čas za to. Samo vesela sem, da ima tako fajn vzgojiteljice, ker vidim, da vse niso take.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 2.letnik in obuvanje čevljev
21.8.2008 13:14:01   
doroteja23
NAša bo skoraj tri leta, pa se sezuje sama. No nekatere čevlje rabi pomoč. Obujemo jo pa mi. Tud slači se sama. Pri oblačenju pa ji mi pomagamo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 2.letnik in obuvanje čevljev
21.8.2008 13:34:43   
ČebelicaMaja
naša je stara 2 leti in 3 mes., pa se včasih, ampak samo včasih sezuje sama, obuje se pa absolutno še ne, se vsede na pručko in počaka, da ji dam čevlje gor...
...sem jih pa jaz isto slišala zadnjič, ko smo jo pripeljali v vrtec, da si po kosilu ne zna umit rokuser posted image ... naslednji dan, sem jo pa videla, kako si jih je umila, je pač imela tak dan, vzgojiteljica pa tudi, ker je bila naslednji dan čsit druga pesem...
...te pa znajo fejst user posted image  te vzgojiteljice...kot da je to tak problem, pa naj ga naučijo, trikrat mu bodo povedale, pokaze še druge, pa bo...nekatere so tako nepotrpežljive...user posted image

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 2.letnik in obuvanje čevljev
21.8.2008 14:47:05   
yaris
Naš je star dve leti in tri mesece pa se nikoli sam ne obuje. Včasih se le sezuje sam, ko on hoče.Če bi pa mu rekla naj se sam sezuje se gotovo nebi.user posted image
Prej ali slej bo znal oboje.
lp

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 2.letnik in obuvanje čevljev
21.8.2008 15:43:38   
tins
Moja je stara 3 in se zna sama sezut in delno oblečt in slečt, obuva si sama pa samo bolj simpl čevlje ala natikači in škornji user posted image . Bo že.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 2.letnik in obuvanje čevljev
21.8.2008 16:32:15   
Nončika
Moja pri treh letih obuje sama natikače in kaj lažjega. zna se zgoditi, da si narobe obuje, zamenja nogici. pogosto pa je prava lenobica in ji moram jaz obuvati.
Sleče se sama, obleče hlače, majčke ponavadi povzročajo probleme-glava noče skozi luknjo. ji pa na koncu vedno moram kaj popraviti, hlače poravnati, hlačke popraviti.

vzgojiteljica je pa res čudna. pa naj mu pokaže kako se stvari streže in ga naj spodbuja.

_____________________________

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: 2.letnik in obuvanje čevljev
21.8.2008 19:07:28   
benika
Naš se pri 3 letih obleče in obuje sam, edino vezalk pa res ne zna še zavezat. Pri 2 letih pa je bila to zanj znanstvena fantastika.

Ne sekiraj se, tudi tvoj bo prej ali slej osvojil to zadevo. Vzgojiteljico pa glede tega enostavno presliši.

Poznam pa nekega fantka, ki gre letos v šolo in se ne zna ne oblečt ne obut samostojno, pa z njim ni ne fizično ne psihično nič narobe. Tako da ima tvoj mali še precej časauser posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: 2.letnik in obuvanje čevljev
21.8.2008 21:37:10   
bumerang
Saj tukaj ni vprašanje to, kdaj se otroci sezuvajo in obuvajo, ampak odnos vzgojiteljice do otroka. Koneckoncev si še kaka četrtina prvošolcev ne zna zavezati vezalk, tudi nekaj drugošolcev se še najde, ki tega ne znajo.
Tako da ti svetujem, da se ne ukvarjaš s tem, zakaj še tega ne zna, ampak s tem, da ga tega počasi naučiš brez nekega hitenja in sile, in da vzgojiteljici poveš kaj je njeno delo in kakšen naj bi bil odnos do otrok. Ker tega očitno sama ne ve.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?