|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čokoladna velikonočna torta-
5.4.2006 9:09:26   
Anonimen
Recept za biskvit:(model širok 28cm)
-6 jajac
200g sladkorja
-200g moke
-30g kakava.
Priprava:beljake in rumenjake ločimo in jih damo posebej v dve skledi.Polovico sladkorja dodamo beljakom,polovico pa rumenjakom.Oboje ločeno stepamo pet minut s stepalnikom.Vse skupaj pa nato stresemo v večjo posodo in s kuhalnico narahlo zmešamo,skupaj z moko in kakavom.Rahlo zmes pretresemo v tortni model okrogle oblike,ki ga prej obložimo z peki papirjem.Biskvitno testo
pečemo 40 minut na 180 stopinj.Še toplega iz modela zvrnemo na trdno podlago in pustimo da se ohladi.Šele nato hladnega lahko prerežemo na tri ali štiri plasti.
Nadev:
-2l sladke smetane
200g kakava
50g kristalnega sladkorja
-2centilitra ruma.
Priprava:
Smetano kateri primešamo vse sestavine na trdo stepemo.
Sladkorna voda za namakanje biskvita:
#dcl vode
200g sladkorja
To zmešamo in zavremo.Potem odstavimo in dodamo še dva centilitra ruma ali rumove arome za okus.
Za okraševanje torte:
500g marcipana za prekrivanje torte(razvaljamo ga z valjerjem)
300g marcipana za figurice.
jedilne barve,
modečki za kekse
Tu se lahko ridružijo večji otroci in iz marcipana izdelajo figurice za na torto.(piščančke ali ovčke...)
Kako namakat biskvit.Najprej z sladkorno vodo namočimo spodnjo plast biskvita in pri tem pazimo,da ga ne premočimo,šele nato namažemo z nadevom.To ponovimo pri vseh plasteh.Torto nato pokrijemo še z vrhnjo plastjo biskvita in jo damo v hladilnik za dve uri,da se prpoji in strdi.Šele nato se lotimo okraševanja z marcipanom.Preden jo postrežemo okrašeno še enkrat damo v hladilnik za dve uri.
Glede nadeva pa:lahko si izmislite še kakšen drug nadev po svojem okusu.
Torta je lahko obložena z marcipanom,ki ga pobarvate v zeleno in bo izgledal,kot travnik.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 5.4.2006 9:14:24 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 slastnih kašic za dojenčke
Hitro preverite pet receptov za slastne in zdrave kašice za dojenčka, ki se spoznava z gosto hrano.
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?