|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ščitnica
3.11.2007 20:23:05   
mala maja
meni je zdravnica dala napotnico za pregled ščitičnega hormona. Kako zgeda to, a ti samo kri vzamejo al kaj?

Ima katera tukaj težave s ščitnico in kakšne težave je imela prej, da so jo dali na pregled.

meni se full vrti, pa kar odsotna sem na določene trenutke. Se sploh ne mroem zbratiuser posted image  in rabim kar nekaj časa da začnem dojemati okolico okoli sebe(ponavadi po kakšni full sladki kavi ali čaju, bonbonu), zadnje čase pa imam še full težave s težo (kar narašča kljub enaki prehrani že več let) in bolečinami v pljučih.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ščitnica
3.11.2007 20:27:59   
Anonimen
No meni so jemali kri čist tko kukr kri... Slikanje je pa bla una varianta z radioaktivnim jodom.

Sem se pa kar redila pa redila, pa hujšala in hujšala brez vidnega vzroka.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ščitnica
3.11.2007 20:35:50   
Gina
Na pregledu te najprej povpraša po težavah, potem sledi splošen pregled od glave do pete, saj se ne spomnim več točno kaj, vem da mi je roke tudi pogledala, potem mi je pa naredila UZ. Uležeš se, glavo daš malo nazaj, kakor ti pač reče, pa pogleda z UZ na vseh koncih par minut, kot ko si noseč trebuh, in napiše izvid - takoj ti tudi pove, vsaj meni je, ko ni bilo nič narobe. Potem te še pošlje kri dat v laboratorij, pa neseš papirje sestri in ti pove, kdaj ti bodo poslali izvide. Tako zgleda na lj. polikliniki. Tam se moraš kar priti pokazati, nič ne čakaš, se mi zdi vsaj, pol leta nazaj je bilo tako, samo priti moraš en dan dopoldne najkasneje do enajstih ali dvanajstih se mi zdi tja, pa te vzamejo za prvi pregled. Pokliči, saj ti bodo povedali kako in kaj.

a na ekg te je dal tvoj zdravnik pregledat, nisem brala zadnjič, ne vem, a si napisala al ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ščitnica
3.11.2007 20:40:17   
BAMBINA_
Meni vsakič preveri raven TSH-ja v krvi, vsake toliko pa mi naredi še UZ.
Moji simpotomi pa so bili huda utrujenost, brezvoljnost (še zobe se mi ni ljubilo umiti user posted image ), stiskanje v pljučih, omotičnost...
Težave, ki jih opisuješ, zlasti nihanje teže in spremembe v počutju, so najpogosteje znak ščitničnega obolenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ščitnica
3.11.2007 20:46:08   
Anonimen
A krvi ti pa ni dala sama pregledat?
K običajno to prvo naredijo. No v glavnem verjetno boš imela ultrazvok, pa kri boš mogla dat. Pa splošn pregled. Bolj podrobno ti posluša srce, saj če ščitnica dolgo ni zdravljena je možno da dobiš šum na srcu(jaz sm ga).
Nič bolečega v glavnemuser posted image .

Jaz osebno sem imela dosti znakov, samo so mi zelo pozno motnjo odkrili tak da dolgo nisem vedela od česa je to. Sem se pa redila ful, koža se mi je poslabšala, energija na nuli, čez par ur pa čist hiperaktivna, najhujš je blo pa z koncentracijo in spominom. Sem bila po eni strani prav vesela k so mi pogruntali za kaj se gre. Čeprav sem še vedno na podobnem, saj mi nobeno zdravilo ne odgovarja in bom po vsej verjetnosti morala slej ko prej na operacijo. Jaz imam tudi z user posted image zaradi tega probleme. Oz. ne z zanositvijo, sem bila že trikrat noseča, trikrat par dni po user posted image krvavitve. Moj zdravnik pravi da je to zarad ščitnice.
Upam da bo pri tebi vse vredu.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ščitnica
3.11.2007 21:49:35   
Anonimen
Vidim da nas je dost takih ki imamo s ščitnico probleme. med njimi sem tudi jaz. Pr men je blo pa tako da so mi nepravilnosti odkrili čist po naključju,kajti jaz imam povečano,kar se vidi že navzven. Pred nosečnostjo je bilo še vse ok do neke mere, oz. ni mi delala kakšnih posebnih težav,ampak po porodu se je pa vse obrnal. Utrujenost,zaspanost,brezvoljnost,omotica, da pa o teži sploh ne govorim, vsi kilogrami od poroda so mi ostali + še nekaj dodatnih,ki nikakor nočjo in nočjo stran. Tak da sem včasih jezna že sama nase,...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ščitnica
3.11.2007 22:27:26   
abj
Tudi jaz sem imela probleme s ščitnico. Najprej samo začasno, po porodu. To je menda kar pogosta oblika. Nastane zaradi velikega izločanja hormonov, zlasti če dojiš. Potem se je izboljšalo in smo imeli še enega user posted image . Po porodu  se je stanje zopet poslabšalo in sem morala na zdravljenje z radioaktivnim jodom. Po tistem se moraš približno teden do dva izogibat pretesnim stikom z otročki, ker sevaš.

Nisem pa imela nobenih posebnih znakov, samo utrujenost. Kdo pa ni utrujen pri majhnih otrocih. Aja, pa še visok srčni utrip, ves čas okrog 100 na minuto. Odkrili pa so mi slučajno, ker so nepravilno delovanje ščitnice ugotovili pri moji mami in sem šla še sama na pregled.

Naj te potolažim, da  pregledi ščitnice niso nič boleči ali neprijetni. Tako kot so že ostale dejale, naredijo ultrazvok, meni so jo tudi slikali ter vzamejo kri.




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ščitnica
3.11.2007 23:10:48   
šnucika
Vzamejo kri za določitev vrednosti hormona,lahko slediUZ,pa radijojod ali radijoaktivni tehnicij slikanje.

Jaz ščitnice nimam več,so mi jo odstranili,ker sem imela karcinom v levem režnju z mestastazami v desnem.Živim dokaj normalno(problemi s tesnobo in paničnimi napadi),jemljem eltroxin....in imam veliko manj težav,kot tiste s slabo delujočo ali preveč delujočo ščitnico.So mi zadeli dnevni odmerek hormona.

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu abj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ščitnica
3.11.2007 23:12:36   
Anonimen
Šnucika kaj bi lahko kej več o operaciji povedala. K jaz se morem odločit al grem al ne. Pa ne vem. Nekak se ne upam.
Lahko tud na ZS.

(odgovor članu šnucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ščitnica
3.11.2007 23:26:48   
šnucika
bom kar tukaj...če še katero zanima.user posted image

Jaz sem bila na onkološkem operirana,ampak mislim,da je povsod tako.Operacija kar traja -do 5 ur,obstaja majhen riziko za poškodbo glasilk in poškodbo obščitničnih žlez.Pri meni ni bilo nič,čeprav so mi morali izrezati vse,razen majhnih ostankov na obščitničnih žlezah.Te so "pobili" z radijojodno terapijo en mesec po operaciji.
Imam kakšnih 15 cm dolgo tanko brazgotino na vratu,pa dve mali brazgotinici od drenažnih cevk.
Po operaciji se nekaj časa navajaš na hormone,ki jih vsak dan jemlješ.Ponavadi zadanejo dozo.Jaz sem bila malo hiperaktivna,pa nekaj slabosti in srčnih aritmij sem imela,pa je po dveh mesecih je minilo.Imam pa kar nekaj problemov s tesnobo,anksioznostjo in paniko...depresije na srečo ne.
(Čeprav večina zdravnikov pravi,da to ni od ščitnice,jih veliko poznam,ki se ubadajo s temi težavami.
skoči še kaj na forum Metuljčica,kjer se zbirajo ščitnični bolniki...ravno tam sem spoznala,da so težave s psiho "zvesti" spremljevalec nas ščitničarjev.)
V bolnici sem bila 8 dni,ampak sedaj so manj.Že moja mama,kateri so tudi odstarnili ščitnico 4 leta za mano,je bila noter 6 dni.
Drugih težav nimam.....ker ti itak redno kontrolirajo vrednost hormona.
Če te še kaj zanima,kar vprašaj....tudi na ZSuser posted image

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ščitnica
3.11.2007 23:34:11   
Anonimen
Na metuljčici sem že itak dost gor.user posted image
Je fajn ja k vidiš da se ne dogajajo samo tebi take stvari. K jst sm včasih se že bala da se mi mal "frklja". Pa še par punc sem spoznala ki imajo podobne primere in se zdej mal bolj "normalna" počutim.
Se mi pa zadnje mesece ful slabša in so mi predlagali operacijo, odločit se morem pa sama, ker ni nujna, je pa priporočljiva.
Koliko časa se pa čaka na operacijo?


(odgovor članu šnucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ščitnica
3.11.2007 23:43:09   
šnucika
Jaz sem bila v treh tednih po diagnozi operirana,ker je bil pač rak.Po mojem se kar čaka,razen če so težave hude.Kje pa bi bila operirana?Lj ali MB?
Sama operacija se mi ni zdela noben bavbav....mene so bolj drugi strahovi dajali....metastaze,bezgavke....bo O.K. ali ne....na srečo je O.K.,že sedem let.
Počutje pa super,če gledam samo na strogo ščitnično področje...ne hujšam,ne redim se,lasje v redu,zanosila takoj in cela nosečnost je bila v redu.Razen psiha....pa še to sem že skoraj porihtala z zdravili- ADji.
Jaz bi ti kar rekla,da greš na operacijo.

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ščitnica
4.11.2007 1:08:05   
* Mateja *
jaz sem tud dala te preiskave skoz. Uz je zgledal tako kot v nosečnosti, samo, da ti gledajo po vratu. Pa kri ti normalno iz žile na roki vzamejo.  NIč posebnega, pri nas se izvide krvi čaka en teden, v Lj. ko sem šla v Adrialab sem jih pa dobila še isti dan.

mala maja, kakšne imaš pa znake?
Ker meni se je začelo z visokim pulzom, pa paničnimi napadi, tesnobnostjo, zato so mi predlagali ščitnične preiskave.
Naj pa povem, da še danes ne vem natančno kaj mi fali!

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ščitnica
4.11.2007 8:47:38   
mala maja
ojo, kolk vas je user posted image user posted image

jaz imam podobne težave kot jih opisujete.

koncentracija na nuli (še malo pa še položnic ne bom znala več napisati brez napake), kar redim se brez vzroka, tesnoba v prsih(bolečine sploh ne morem dihati), boli me srce (full  me boli ko diham, imam tud ugotovljeno eno napako na zaklopki), vrti se mi, sem na trenutke čist zgublejna(najhuje je ko greš ven mimo kakšne prijateljice pa je sploh ne vidiš, ne poznaš ker si odsoten al pa imaš obiske pa se ti ne ljubi pogovarjat ker govorijo kot bi poslišal ene marsovce. Jih sploh ne zastopim in sem čist aut, pa ne drugje z mislimi ampak imam občutek kot da mi govorijo skozi kakšno cevko al pa nekje od daleč. Mi vse doni v glavi pa spolh ne morem sodelovati pri pogovoru), pa da ne rečem moj delovni zagon je na nuli. Ga sploh ni.  Če pa že je traja 10 min, pol se pa kar sesedem. Evo zdejle sem speglala tri hlače, ne mroem več user posted image  doma imamo cel sv****.user posted image user posted image user posted image

meni je dala prvo za v laboratorij, samo je rekla, da bom vejetno morala  še naprej na preiskave.  Najprej laboratorij in en kup preiskav, potlej pa naprej. Baje se za ščitnico čaka do 10 dni na izvide. Mene je dala na pregled tudi za sladkor.user posted image

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ščitnica
4.11.2007 10:37:09   
Anonimen
Šnucika operirana bi bila v ljubljani.
Oklevam pa zaradi določenih izjav ljudi da če nimaš ščitnice še težje zanosišuser posted image
No očitno ne, si ti dokazuser posted image .
Hvala.

Mala maja jaz zmeraj en teden čakam na izvide. Pa meni vedno pregledajo tudi sladkor in holesterol. Sam to bolj zarad tega k sm se tolk zredila. Pa pritisk in utrip mi tud vedno zmeri.


(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ščitnica
4.11.2007 10:40:20   
šnucika
karin,tudi jaz sem se bala,da bodo problemi z zanositvijo.Pa mi je moj onkolog neštetokrat zagotovil,da če so hormoni urejeni ni problemov.

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ščitnica
21.10.2014 15:00:34   
LoCa
A katera ve, koliko približno traja pregled za ščitnico v tirološki ambulanti? To bo moj prvi pregled.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?