|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Žele
16.4.2008 22:33:42   
pinki*
Gledam recepte za torte na kulinariki in v mnogih piše žele. Sicer vem kaj je touser posted image , amapk ne vem kako ga pripraviti (npr. iz jagod) in kakšna je razlika med želatino in želejem.

Prosim za kakšen recept ali nasvet.

dankešun. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
16.4.2008 22:35:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pinki*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Žele
17.4.2008 10:32:00   
nuala
Mene so Angleži čisto navdušili z njihovim želejem. Nobena otroška zabava ali nedeljsko ta boljše kosilo ne mine brez njega.
Pri nas se dobi že pripravljena zmes, lahko pa narediš takole.
1. Kupiš želatino v listih ali v prahu.
Sadni sok, npr. višnjev. Ali pa vloženo sadje npr, višnjev kompot.
2. Želatino namočiš v hladno vodo ali sok ( glej navodila ).
3. Višnjev kompot precediš.
4. En del ga ( lahko z dodatkom sladkorja )  zavreš. Takoj ko zavre odstaviš in zmešaš vanj namočeno želatino. Mešaš, dokler se vse ne stopi. Dodaš ostanek kompota ( na količine moraš gledati sama, glede na navodila na želatini ). Spet dobro premešaš. Zliješ v lepo, najbolje stekleno posodo in streseš noter višnje. Ohladiš, postaviš za nekaj ur v hladilnik.
5. Serviraš s stepeno smetano, ali s kakšnimi maslenimi piškotki, ali samega.

No, delaš lahko z raznoraznim sadjem, uporabi pa bistri sadni sok ( jabolko, češnja, grozdje ) in dodaj kakršnokoli narezano ( kuhano ali surovo ) sadje. Breskve, jagode, jabolka, grozdje, ...


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu pinki*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Žele
17.4.2008 12:37:27   
kazi
Kot je napisala Nuala.. jaz bi še samo dodala, da se pri želiranju nikoli ne uporabi ananasa ali kivija, ker njune kisline preprečijo proces želiranja.

_____________________________

Najprej pometi pred svojim pragom.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ali lahko dojenčku damo sladoled?
V poletnih dneh je čisto običajno, da se tudi nam, staršem zahoče sladoled. Če smo ravno na dolgem sprehodu z dojenčkom,...
8 najboljših zdravih zajtrkov za nosečnico
Če ste brez idej, kaj bi si pripravili za zajtrk, da bi bilo zdravo in bi koristilo vam in vašemu razvijajočemu se otrok...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?