|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   1 letniki
3.6.2009 17:34:09   
Rožica80
Pozdravljene, sem nova na forumu in me zanima, če je tukaj gori kakšna mamica, ki ima podobne težave kot jaz. Imam namreč skoraj eno leto starega sina, ki ima slab mišični tonus v trebušnih mišicah, sedaj hodiva že kakšen mesec na nevrofizioterapijo, ker se še ne plazi, niti se sam ne usede, na nogice se pa tudi še ne postavlja. No, na nevrofizioterapiji bi ga zdaj radi na vsak način naučili plazit, nevrofizioterapevtka pravi, da mu ne manjka dosti. Zanima me, kakšne so vaše izkušnje, tiste ki ste imele podoben primer, kako hitro so začeli potem napredovat, kdaj so shodili in če imajo kakšne posledice.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 1 letniki
3.6.2009 18:02:20   
KT
Tudi naša zvezdica se ni plazila pri enem letu. Prehodila sobo (ca 10 korakov) pri 15 mesecih, se potem zopet raje posluževala vseh štirih in nato shodila (v pravem pomenu besede) pri 17 mesecih. Danes teka naokoli, mogoče je malce bolj nerodna kot njeni sovrstniki, ampak drugače ji pa ni videti, da bi kaj kasneje shodila. Hodi po stopnicah (gor in dol) sama, pleza po lestvah da pride do tobogana itd.

Doma ga imete čim več na tleh in ponavljajte vaje, ki ti jih pokažejo na NFT. Samo nikar ga ne silite - eni prej, drugi kasneje.

(odgovor članu Rožica80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 1 letniki
4.6.2009 7:54:16   
Natali07
Tudi moj sinček se je šele prvič usedel pri 1 letu. Shodil je pri skoraj 18 mesecih, pa pri sedaj svojih 2 letih in 5 mesecih teka , pleza. Skratka se skoraj ne opazi, da je imel prej težave. No jaz opazim, da dela zelo kratke korake, ampak kljub vsemu povsod pride in se mi ne zdi prav nič štorast v primerjavi z ostalimi celo bolj gibčen se mi zdi. Je imel močno ohlapen mišični tonus in izrazito asimetrijo.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 1 letniki
4.6.2009 10:58:54   
jajula
se mi zdi da je en mesec terapije še premalo časa, da bi se zadeva čist popravila. kolk pogosto pa hodite?

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 1 letniki
4.6.2009 11:01:21   
sazi
Pri nas je bilo podobno. V RA smo šli šele pri 10ih mesecih. Z veliko vaje se je 1. sam usedel nekje okoli enega leta, pri 14-15 mesecih je začel kobacati, shodil pa je pri 20ih mesecih. Zdaj je star 3 leta in nima nobenih posledic.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 1 letniki
4.6.2009 19:47:23   
Taula
Moja hipotončica je stara 13 mesecev. Pri 10 mesecih in pol se je sama usedla, potem je pa v roku enega tedna začela kobacati, najprej negotovo a je šlo. Trenutno kobaca, postavlja se na noge ob opori in prestopa. Ko bo otrok pripravljen bo skobacal.user posted image  Pri nas je hitro šlo, samo da se je sama usedla. Na koliko časa pa hodita na NFTH?

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 1 letniki
4.6.2009 20:31:20   
Rožica80
V NFT sva hodila 1 mesec 1x tedensko, sedaj pa hodiva še privat tako, da bo od zdaj naprej 2x tedensko. Sicer se mu je pa ravno včeraj posrečilo, da se je sam usedel, danes pa se je prvič postavil sam na nogice v kinderpetu. user posted image
Tako, da je zdaj kr naenkrat bil tak napredek, do kobacanja mu pa res ne manjka dosti, ampak on enostavno noče in ga tudi ne silim, bo že. Tudi na nogice ga nisem veliko postavljala, če sem ga pa že je pa stal pri miru kot kip, ampak tudi to se je danes spremenilo, kajti naredil je nekaj korakov in mu je bilo potem to tako všeč, da bi bil kr na nogah. Zdaj pa ne vem, ker terapevtka pravi, da ni dobro, da ga vodiš, da je bolje, da se sam premika ob opori - ampak on bi zdaj kr nekam letel če bi lahko in, ko ga dvignem od tal je jok.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 1 letniki
4.6.2009 20:33:51   
Rožica80
No, sam se je včeraj usedel po tem, ko sem tukaj gori objavila svoj post in od takrat se kr nekaj novega dogaja

(odgovor članu Rožica80)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Vrtec Radlje ob Dravi


Mamice katerih otroci obiskujejo ta vrtec, kako ste zadovoljne z njim, z delom,..?

Zelo sem zadovoljna, vse se mi zdi super. Ne bi ga menjala. (48%)

Sem zadovoljna. (28%)

Je kar v redu, vend (24%)


Število vseh glasov: 29

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!