|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   39 teden z ritko naprej
3.1.2008 12:51:38   
lotty4
Ojla

Sem v 39 tednu in naša mala trma se res noče obrnit na glavo, danes pa sem bila na pregledu in sedaj sem čisto prestrašena user posted image , ker mi je zdravnica rekla da bo glede na mojo velikost ( sem dovolj velika) in na velikost otroka, ki je čisto normalna, porod lahko potekal vaginalno. Jaz sem se pa že čisto sama pri sebi odločila da bo carski rez, ker sem slišala za mnogo zapletov pri  vaginalnem porodu z ritko naprej.
Rodila bom na Jesenicah, prosim napišite mi vaše izkušnje tudi če niste rodila na Jesenicah.Tiste, ki ste rodile s carskim rezom pa mi napišite, je bilo vse ok.?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 39 teden z ritko naprej
3.1.2008 13:02:39   
Bonnie_RR
Ja potem je glede na lego user posted image in vajino stanje G že ocenila, da ni ovir za vaginalni porod. Če pa vseeno nočeš poskusit, pa to povej ali pa pojdi rodit tja, kjer pri medenični vstavi sploh ne poskušajo drugače in avtomatsko naredijo CR. Js vem samo za Celje, da je tako, za ostale kraje bodo pa še druge povedale. V LJ ob "primernih pogojih" poskusijo tudi vaginalno - mi je Pušenjak povedal.

Moja kolegica se je ful bala CR, ker se baje po narkozi težko zbudi in ji je na ZO v LJ Pušenjak rekel, da lahko pride v LJ, ko se bo začelo in bodo poskušali vaginalno rodit. pa se je nekaj ur mučilo in so ji na koncu vseeno morali naredit CR.

Meni je pa po ZO na pregledu rekel, da glede na vse skupaj (naj bi bil velik otrok, visoka lega, spodaj vse zaprto, ritka nižje od nogic - mislim, da če je ritka nižje, tega ne delajo, če pa so nogice bolj stegnjene in nižje od ritke pa lahko, nisem pa ziher, lahko je tud obratno, ker je od tega že skoraj 2 leti in se ne spomnim več točno) tudi v LJ ne bi poskušali in da naj grem kar lepo v Celje na CR.
Rodila sem potem s CR. Vse je bilo ok, okrevala sem hitro, posledic nimam, mali pa tud ne.user posted image

Lp

_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 39 teden z ritko naprej
3.1.2008 14:19:29   
gagy85
sm rodila z ritko naprej.. 12dni nazaj.. je bla sicer dost majhna, 2560g pa 48cm.. v 3popadkih je vn skocila.. sm se pa fajn namatrala,.. raztrgana pa sivana .. notr. in zunanji sivi..

_____________________________

http://gagy.moj-album.com/

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 39 teden z ritko naprej
3.1.2008 14:40:10   
kristinaj
pri nas v šempetru pri go ti naredijo carski rez, če je otroček z ritko naprej...

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 39 teden z ritko naprej
3.1.2008 14:51:28   
orhideja75
tudi jaz sem rodila sina z ritko naprej v LJ. sem se tudi jaz zelo , zelo namatrala. na koncu je bilo pa za CR prepozno. sem imela notranje in zunanje šive. ampak se je na srečo vse dobro izšlo.
sem pa sama vztrajala pri CR, pa mi je bilo rečeno, da tak poseg ni tako poceni in .... larifari za take izgovore. če bi se pa kaj zgodilo narobe, si pa sploh ne upam pomislit na to.
če lahko izbiraš, pojdi rodit tja, kjer ti  naredijo CR. bo sigurno lažje.
odločitev je pa tvoja.


_____________________________

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 39 teden z ritko naprej
3.1.2008 15:19:42   
tosja
Moja sestra je rodila v medenični vstavi, pa ji tud nihče ni rekel za CR, user posted image pa je bila težka 3500g.

_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 39 teden z ritko naprej
3.1.2008 15:39:50   
tasyo
Poznam jih kar nekaj, ki so rodile vaginalno pri medenični vstavi, pa je bilo vse ok. Nekatere so to želele, drugim niso dali izbire... Če G oceni, da bo šlo, ni prave indikacije za CR - počutje bodoče mamice pa je seveda druga stvar. Premisli, in če te je ful strah, potem je mogoče res bolje, da greš tja, kjer v tem primeru delajo CR. Pa srečno!

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 39 teden z ritko naprej
3.1.2008 16:18:16   
anny1
Zdravo Lotty4,kako je z ritko naprej ne vem,sem pa pred 3 leti imela CR-zastoj poroda in je bilo vse OK.Malo je sicer bolelo a vseno verjetno manj kot pa če si vsa zaztrgana-poskusi se dogovoriti, če bo šlo, za CR.Sedaj sem ponovno v 36t in imam dogovor v pon ali CR ali vaginalno. Bomo videli kako se bodo odločili glede na diagnozo in predhodnjo nosečnos.Srečnouser posted image

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 39 teden z ritko naprej
3.1.2008 16:45:28   
Maco
Tudi naš korenjak se do konca ni želel obrniti, tako, da mi je na dan PDP dr. Tratnjek na Jesenicah (čeprav imam drugače osebnega ginekologa v Ljubljani) kar sam od sebe določil, da bo čez dva dni CR. Tian je bil namreč kar konkreten, 3.800 g in 52 cm user posted image  in bi se po ˝normalni poti˝ verjetno kar oba precej namučila. CR je potekal brez problemov, okrevanje sicer kar boli, ampak glavno, da je bilo vse OK.
Želim vam, da gre tudi pri vas vse bp user posted image .

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 39 teden z ritko naprej
3.1.2008 19:38:06   
lotty4
oh ja, ko sem že mislila, da bo vse ok, sem sedaj popolnoma zbegana in prestrašena, niti se ne morem zbrati in trezno razmisliti kako bo potekal moj porod, hvala vam za vse možne odgovore. če pa bo še katera imela svojo mišljenje ali doživetje pa lepo prosim napišite ga.
Hvala

(odgovor članu Maco)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 39 teden z ritko naprej
24.1.2008 21:01:25   
tomca
Upam da boš tole prebrala še pred porodom, oz. si se odločila za CR. Jaz sem rodila vaginalno na Jesenicah otroka z ritko naprej. O tem kakšne probleme sem imela ti najraje ne bi govorila sploh pa ne takole javno. Srčno upam, da se odločiš oz. si se odločila za CR in da bo / je z vama vse uredu.

Sporoči

Srečno

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?