|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali babici plačate za varstvo otroka?
15.2.2006 21:22:11   
Vittel
Naš tamali star eno leto se čuva v varstvu pri dediju in babi, ki živita v isti hiši pod nami. In meni se je zdelo povsem logično, da pri plačilu mesečnih stroškov dava nekaj tudi za varstvo. Kljub temu, da vso hrano za malega dava midva, razen kosila. Se pravi jogurte, sadje, žitne kašice, mleko, ...
Dala sva 30 000 sit prvi mesec, sedaj pa se je moj uprl, da je to preveč in sva dala 20 000 sit. Kakšen bo komentar od babi pa še ne vem. Rada bi slišala vaša mnenja in izkušnje.
Lepo se imejte.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
15.2.2006 21:28:43   
Cikica
Sicer našuser posted image hodi vrtec,tako da rednega varstva nima pri babici in dediju.Je pa isto pri moji sestri,ki je tudi doma in babica hodi po njega vrtec in potem ga še ima vse do 16.ure.Moja sestra jima nič ne plačuje,daje pa nekaj za stroške in hrano.Ko pa midva pustiva tam najinega sončka pa ne plačujeva saj ostane tam največ 1-2uri,prespal pa že doooolgo ni tam.
no nevem meni se tudi zdi 30.000malce preveč da ga pazita,saj je itak njun vnuček pa mislim da jima nebi bilo treba plačat,saj dajeta denar za hrano,ki jo vsi jesteuser posted image

lp,cikica

_____________________________

Na zaljubi se v nekoga,s katerim lahko živiš,
zaljubi se v tistega,brez katerega ne moreš živeti.

Mi pa bomo imeli še enega,jupiiiii

http://alen2004.moj-album.com/





(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
15.2.2006 21:30:13   
Anonimen
Neeee, jaz moji mami nisem plačevala, pa tudi hrane nisem dajala. Saj je vendar njen vnuk, ki ga ima zelo rada.

(odgovor članu Cikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
15.2.2006 21:35:45   
ma-ja
Tudi midva sva plačevala tašči za varstvo, tudi okrog  20 - 30.000. Zdaj, ko sta pri njej samo občasno (ko sta bolna), pa ji ne plačamo. Ker ne živimo skupaj, sva zjutraj midva odpeljala otroka tja, potem  jih je pa moj oče šel iskat, da nista bila predolgo pri babici. No, pa tudi mojemu očetu sva dala za bencin. Ko sta šla v vrtec, smo ugotovili, da je  kljub vsemu cenejši.

(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
15.2.2006 21:36:53   
ZARA
Ne, ne bi plačevala in tud vem, da ona ne bi sprejela taga. Govorim za mojo mamo. Mogoče bi ona plačala meni, da jo hitro odpeljem. Morm probat.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
15.2.2006 21:46:17   
rija
Za varstvo nebi plačevala, kvečjemu ji podarim kakšno malo pozornost.

Hrano pa bi seveda kupila, če bi želela, da moj otrok je kaj posebnega, česar ona ne. Pa plenice tudi.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
15.2.2006 21:55:35   
KODA
Nikoli.Pa tudi vzela ne bi.Prej jima bi ona še dala kaj.Naša mama jih vzame v varstvo,kadar rabimo,nikoli ne reče ne.Pa nikoli mi ne pusti,da nosim hrano sabo.Ona že ponavadi vse prej nakupi. Ko sta bila še v plenicah,je še plenice in kremo kupila,da je bilo tam,ko sta prišla.

< Sporočilo je popravil KODA -- 15.2.2006 21:56:45 >


_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
15.2.2006 22:05:56   
Marogica
Tudi sama imam otroka v vrtcu, tako, da nimam izkušenj s tem, če je otrok dnevno pri starih starših. Kadar pa sta, ne damo ničesar, niti plenic, ker si to mama kupi sama. Pa ne, da ji nismo ponudili tega, enostavno noče. Kadar pa se zgodi, da čuva oba pri nas doma, pa nam še celo skuha in dostikrat se je zgodilo, da je šla prej v trgovino in prinesla hrano s seboj, ki jo je nameravala skuhati. Sedaj o tem več ne dsikutiramo, ker je moja mama pač takšna. Ah, ja danes je bil takšen dan, pa ne, da je samo skuhala, še kuhinjo je pospravila in posesala.
Tako, da mislim, da to z denarjem pri nas ne bi funkcioniralo. Nisi pa nič napisala, kako je vaša babi reagirala, ko ste ji dali denar.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
15.2.2006 22:32:10   
mamči
Pri nas tud moji starši živijo pod nami in mami nam je pazila tavelikega. Je pa tako, da sta šla babi in vnukec skoraj vsak dan v trgovino in je babi kpogosto malemu kaj kupila, za pit, za jest, oblačila....
Plenice, sadje, za malico sem v glavnem jaz dala, pa še vseeno je moja mami dost za malega zapravila. Ima pa babica malega neizmerno rada, tud ko je bil bolan in sem morala bit v službi je ona maximalno za njega poskrbela.
O denarju ni hotela NITI SLIŠAT! Pa sem jaz vztrajala, dala sem ji 15-20.000 na mesec, koliko mi je pač zneslo, včasih tud nič. In to ne zaradi tega, ker pazi malega, ampak iz pozornosti, ker ga ni "samo" pazila kot tak, ampak sta se tudi učila, pela, risala, plesala, smejala in malemu je bilo res lepo, jaz pa sem ji lahko 100 procentno zaupala . Ker poznam marsikatero babico, ki pač pazi na otroka, ker je pač doma. In pač potem skoraj dobesedno samo PAZI, o kaki večji angažiranosti, pa ni duha ne sluha.In mami nima dohodkov, ker čaka na neko majhno penzijo iz tujine, tako da sem ji dala denar, da ga porabi zase!
Vsakič sma imele sicer velike borbe, vendar sem ji jaz denar enostavno pustila in šla. Jaz sem imela ob tem boljši občutek.

Ji pa z nobenim denarjem ne moram poplačat, tako lepo je skbela za tamalega, vsak dan sta šla na sprehod ob bilokakšnem vremenu, nič ji ni bilo težko, pripravljala mu je zdravo hrano in niti enkrat v dveh letih ni odpovedala varstva!!!

Mislim pa, da je ona veliko več zapravila za moja user posted image  user posted image  kot bi bila bila kdaj pripravljena sprejeti od mene. In ravno danes, ko sma šle v šoping in je vidla, da za mala dva kupujem, mi je spet podturila denar in rekla, da naj jima kaj lepega privoščim.... 

(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
15.2.2006 22:45:16   
Anonimen
Jana kdaj pa kdaj popazita tašča in tast oz. ga vzameta k sebi za čez vikend, vendar jima tega ne plačujem, ker se sama ponudita, da bi ga vzela k sebi (jaz varstva ne potrebujem za Jana, za Robija pa tudi še ne). Če pa bi varstvo potrebovala, bi jima bila pripravljena kaj plačati, vendar dvomim, da bi hotela vzeti.

(odgovor članu Vittel)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
15.2.2006 22:48:38   
miševi




Tudi mi nismo nič plačali, pa je hčerka vso hrano tam dobila. Poskrbela sem edino za plenice, kremo in čistilne robčke, pa občasno sem kakšne sokce in podobno privlekla ter naredila malo zaloge.
Je pa res, da sva z možem moji mami in očetu občasno kaj lepega podtaknila, pa kam peljala, pa na ene 3 mesece sva po "hudi borbi" vsilila kakih 10.000 in rekla, da je za hrano. Že to sta težko vzela, za vsak mesec in več pa niti slišati nista hotela.
Imam zlato mamo in očeta...



(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
16.2.2006 6:24:13   
CUKRČEK
Najina hči se pazi pri tašči. Kupiva samo plenice in robčke. Ničesar drugega. NA začetku sem še dajala zraven jogurte in podobno....samo ta mala valda jih ni hotla jest, če je tašča zraven kaj boljšega kuhala. Tako smo ukinili še to.
Ji pa vsake toliko časa prinesem kako rožo, pa kako špecerijo tašča naroči mojemu možu in potem valda mož noče vzet denarja zanjo. Tako vsaj malo povrneva uslugo.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
16.2.2006 7:00:52   
matahari
Ko berem tele vaše odgovore mi pridejo solze v oči..moja mami in oči sta umrla oba v roku leta in pol..od očetove smrti je 5 mesecev..bila sta zelo dobra starša in dobra stara starša mojima dvema sinovoma..zdaj sem v tretje user posted image  in velikokrat si predstavljam, kako bi bila vesela tretjega vnuka..Kako je lahko življenje kruto..pa nič ne moremo..oba sta bila stara 62 let ko sta umrla...še hvala Bogu, da imam najboljšo taščo na svetu..ima 70 let ampak je zelo vitalna in zdrava..zelo se veseli še enega vnuka in vem, da bom v njej našla vso oporo za user posted image ..nikoli se v nič ne vmešava..pomaga, če lahko..res je zlata vredna..

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
16.2.2006 7:35:41   
NATAŠI
Moj brat ima dvojčka in ju pazita moja starša... pazita ju že štiri leta in jima kupita vso hrano sama in oni ne plačajo nič... Ne zdi se mi pa prav, da se potem tudi ob novem letu ne spomniju da bi se lahko malo oddolžili in jima kakšno malenkost prinesli ali pa kdaj kar tako kakšno bombonerco... Mislim, da je stvar dogovora, če se pa ne plača z denarjem, pa mislim, da vsekakor kakšna pozornost, kavica, čokolada, karkoli... že kar nekaj pomeni, da je le pozornsot  

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
16.2.2006 7:36:53   
puncica
Mene mislim da bi moja mami sunla v rit če bi ji na konc mesca ponudila denar za varstvo, še za hrano ne bi hotela imetuser posted image , saj bi ji varstvo svoje vnučke bilo v veliko veselje. Sicer pa nimamo možnosti da bi jo pazila še nekaj let, ker še ni v penziji pa še 100 km daleč. Pri tašči pa ne vem, kako bi moj dragi rekel, verjetno bi dal nekaj za hrano, pa stroške, po moje ne bi ne vem kolk plačeval, sigurno pa ne 30 jurjev. Vem pa da tašča bi pa vzela denar za hrano user posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
16.2.2006 8:17:58   
dory
Moja je sla mal prej v pokoj in je mela mal krize zarad tega...pa kar naenkrat prevec cajta...tko da mi iz tega razloga tudi ne pusti, da bi tamalcka dala ze letos v vrtec...in ne placujem ji za varstvo, saj ona enostavno bolj al manj uziva z njim....jo pa na vsake tolk mal presenetim s kaksno pozornostjo...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
16.2.2006 8:46:34   
babylove
Mi z babico nimamo izkušenj, ga je pa nekajkrat čuvala njegova polsestra in sem ji plačala po tarifi, ki je običajna na študentskih servisih.

(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
16.2.2006 8:51:20   
san
tako kot je napisala koda - pri nas je isto.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
16.2.2006 8:56:16   
kamelca
Pozdravljene!

Tudi našega 15- mesečnika pazita babi in dedi, starša od moža. Živimo ločeno, oni odspodaj mi pa imamo zgoraj svoje stanovanje.Tako, da smo si pred tem, ko še nista pazila malega stroške delili. Ko pa sta začela paziti malega sva se pa midva zmenila in jim predlagala, da celotne stroške prevzameva midva (cca 25 - 30.000 mesečno). Je pa še to, da nam med tednom in v nedeljo kosilo skuha (mi pomagamo) tašča.user posted image  Tak, da že za hrano veliko prihranimo. Tak, da se mi zdi, da jim nekaj moremo dati. Sem pa zadnjič tašči kar tak kupila eno rozco v zahvalo, ker lepo rihta malega.

Lp

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
16.2.2006 9:15:02   
Anonimen
Da bi računala varstvo mojega vnuka?user posted image
Ma mi na pamet ne pade!!!!Kje si pa še to videl!!!!
Pa saj je kri moje krvi,meso mojga mesa!!!!!
Živimo sicer v istem gospodinjstvu,seveda hči prispeva za hrano,ampak
brez,da bi midva z možem kdaj zahtevala.
V zahvalo,pa mi vsake tolko,kaj podari(pa tudi tega ne bi bilo potrebno)
Aja pa zastojn me pobarvauser posted image user posted image in ostriže,torej ne plačujem frizerjauser posted image

< Sporočilo je popravil neva6 -- 16.2.2006 9:16:03 >

(odgovor članu kamelca)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
16.2.2006 9:19:30   
Anonimen
ne plačam nič, futra jo komplet ona, edin plenice in robce ji kupim jaz. sem pa ke ji dam kake frutke al pa skutke, kako kašico al pa jim kako župo skuham. to je to. mi varstv v familiji nismo nikol plačval..se prenaša iz roda v rod.

(odgovor članu Vittel)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
16.2.2006 9:25:49   
kalbo
Midva bova tašči plačevala polno ceno, ker ona od tega živi in se ji izpad enega otroka precej pozna. Drugo bi bilo, če bi bila v penziji, pa bi tako čuvala otroka iz veselja. Se bo treba pa kar pregovarjat z njo, da bo vzela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
16.2.2006 9:32:11   
nanka
Z taščo in tastem živimo v isti hiši, mi zgoraj, ona dva spodaj(imamo ločene vhode) in tudi moje otroke je pazila babica dokler niso šli v vrtec. Tudi tretjo čaka njeno varstvo in babi že komaj čaka. Pride vsak dan za pol urce, da se je mala navadi, pravi. Nikoli ji nisem nič plačala, plačam pa kdaj položnice, pa kupiva ji vse mogoče stvari (mobi, jogi...). Denarja nebi vzela niti pod razno. S tastom sta stara 70 let in zelo vitalna, tako, da komaj čakata, da jo dobita v varstvo. Jo bo pa prišla iskat v naše stanovanje, tako, da ima vse kar potrebuje pri roki od plenic, kremic, robčkov. 

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
16.2.2006 9:39:01   
Anonimen
Po vsej verjetnosti ne bom dobila vrtca. Tako, da ga bo pazila moja sestra ali pa tašča. Še ne vem. Bom pa za varstvo plačevala - pri tašči zaradi izpada dohodka (ker bi drugače fušala), sestra je pa brezposelna in bi vskočila za par mesecev do septembra, ko menda dobim vrtec.
Cena - fiksno se še nismo zmenili od 40.000 do 50.000.



(odgovor članu Vittel)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ali babici plačate za varstvo otroka?
16.2.2006 10:48:49   
Dejča
Tudi midva sva pred dilemo, ko bo treba dati otroka v vrtec ali pa pustiti babici (tašči). Nismo se še pogovarjali o tem, vendar pa se midva bolj nagibava k temu, da jo dava v vrtec. Edino, kar se denarja tiče, bi jo raje imela pri babici, saj bi bilo ceneje in če bi morala njej plačati 40-50 jurjev, tako kot je nekdo pred mano napisal, bi jo raje dala v vrtec. Bi user posted image  vsekakor imela več od tega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?