|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali je nasilnez TUDI z marsa?
12.11.2008 1:20:45   
arianna33
Malo sem prebirala vsebine s to vsebino, namrec o zenskah, ki jih mozje trpincijo na tak ali onak nacin. Tudi sama imam na zalost s tem izkusnje, pa me zanima vase mnenje.

Zdi se mi, da je ogromno slovenskih druzin, kjer se bije bitka med mozem in zeno, otroci pa trpijo, sosedje pa ali ne vedo, ker to druzina tako dobro skriva, ali pa se delajo da ne vedo.

Zanima me, kdaj se bo zgodilo, da bom npr. ce bom sla na policijo (banalen primer) prijavit kakoo ukradeno stvar, videla, da imajo VELIK plakat na steni, kjer pise: DOMACE NASILJE, V KAKRSNIKOLI OBLIKI, NAJSI GRE ZA VERBALNO, PSIHICNO ALI FIZICNO, NAD ZENSKO IN OTROCI, JE PREPOVEDAN, NEMORALEN IN ZAKONSKO STROGO PREGANJAN.
NE BODITE TIHO, POVEJTE ALI STE TRPINCENE, DNEVNO TEPENE IN DUSEVNO NA DNU, POVEJTE ALI GRE MORDA ZA VASO SOSEDO ALI SOSEDOVEGA OTROKA. ALI ZNANKINEGA OZIROMA PRIJATELJINEGA OTROKA. NE ODLASAJTE IN POKLICITE!!KER GRE ZA ZLOCIN IN ZA ZLORABO CLOVEKOVIH PRAVIC!!

Zanima, me, kdaj bodo taki plakati krasili porodnisnice, cakalnice v zdr.domovih, ginekoloske ambulante, nakupovalne centre,...

Zivim v tujini, in take vrste oglasevanj n i malo. In policija tu NE stoji krizem rok kot pri nas in samo caka, da bo hitro popisala zapisnik, da se bo pac videlo da nekaj naredijo, in kar se le da hitro odsla od take druzine (pa ceprav bodo vedeli, da SE nekaj dogaja), pac pa se takemu gnoju ki dvigne roko nad zensko in otroka res slabo pise.

Zanima me, ali mislite da bo prislo da kake spremembe? Morda sedaj, ko je bila izvoljena nova vlada??user posted image

Se penim, da so tu sami alkoholiki, a vidim da tudi slovenci ne zaostajajo dosti dalec, pa se nasilnezi so povrhu. Ne vsi, itak. Ni za posplosevat. Je dosti tudi zlatih fantov. A ce je EDEN nasilen in tepe mater svojih otrok, je prevec.

In  zenske se bojijo.Kdove zakaj> Kdove zakaj tako trmasto molcijo in vse zanikajo? Zato, ker vedo, cetudi bodo kaj povedale, jih bo vecina se vedno postrani gledala (namesto da bi jim cestitala za pogum, da so spregovorile in da bi lincala takega strahopetca), in ker drzava se vedno ne naredi dovolj oziroma malo nic za trpincenega, pa najsi gre za otroka ali zensko. Ker policija pride in gre. Naredi zapisnik, morda, ga tudi zaprejo za cez noc, a naslednji dan ga izpustijo, in nato jo prebuta se 2x bolj, ker je odprla gofljo. Za pop.....!!

Tukaj se ne bojijo. V ameriki se mi zdi da tudi ne. Upam, da bo tako tudi pri nas. Da ne bo samo recesija k nam hodila in vse ostalo sranje, pac pa tudi kaj pozitivnega. Amen!

Pa sem se izkasljala.

P.S. Tak naslov pa zato, ker v knjigi ZENSKE SO Z VENERE in MOSKI Z MARSA, ne opisuje da bi na marsu prebivali tudi taki gnoji. Pa LP.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
12.11.2008 4:59:21   
nanč
user posted image

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu arianna33)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
12.11.2008 7:27:07   
_andreja_
no ja jaz na nek način prihajam iz takšne družine... in ko sem jaz pri 16,5 letih odšla od doma so me socijalne delavke gledale kot da sem nezemljan in nekaj čudnega...čeprav so vedele že od mojega rojstva kakšen je oče, in sem edina v družini ki si je upala povedat ...  vztrajale so pri tem da se moreva z očetom dobit pri njih in se v pričo njih pogovorit... no ja do tega ni prišlo, danes sem stara 24 let in mislim, da mi takšno življenje ni pustilo nobenih posledic za kar se lahko samo zahvalim fantu za njegovo pametno glavo in njegovi družini, ki mi je po mojem mnenju še pravi čas pokazala, kaj se pravi imeti družino v živo in ne samo na papirju...

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
12.11.2008 8:34:27   
Mišni
Bravo, Andreja, pa srečo si imela, da te niso v kakšno institucijo strpali.

In ja, arianna, se globoko strinjam s teboj. Mogoge boi gospa Kresalova, zudaj ko bo šefica policajev, kaj pripomogla k boljšemu izvajanju zakonov, upam, ker saj nekaj jih topoglednih menda je. Samo koliko se izvajajo, je pa druga.

Pa ja, sem tako ZA take plakate, kot jih omenjaš, in to res na vsakem koraku. Ker to bi mogoče malo pripomoglo miselnost družbe v drugo smer usmerit in ne v to, kot je zdaj, da je vsak, ki ni ukalupljen v "družino", ožigosan.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
12.11.2008 9:26:19   
fricka
Ampak ne čisto pospološevat. Strvari se premikajo na bolje. imamo varne hiše in čedalje več institucij, na katere se lahko obrneš. Sem to tudi sama preverila in dejansko delujejo.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
12.11.2008 9:41:19   
Anonimen
Uf, to je pa zelo obsežen, večplasten problem. 200.000 alkoholikov v Sloveniji? Meni se to zdi ogromna cifra.

Še najlažje se mi zdi spremeniti delovanja raznoraznih državnih in javnih inštitucij, policije, CSD,... se je v zadnjih letih kar nekaj naredilo na tem področju, premalo, a še vedno precej.  

Veliko težje se mi zdi spremeniti mentaliteto celega naroda. Da nasilje ni sprejemljivo, da se lahko pogovarjamo še kako drugače kot z žaljivkami in pestmi, da pač ni OK, če starši svojemu 12-letnemu sinu ponudijo pivo ali sosedu že ob desetih dopoldne točijo šnopčka, čeprav vedo, da je alkoholik in bo potem še cel dan pil. Ali da bomo pripravljeni priskočiti na pomoč materam, ki jih pretepajo možje, jim biti v oporo, tudi tako, da jim začasno ponudimo dom,... ker niso same krive, krivi so njihovi zakompleksani možje. In mi kot družba, ker si zatiskamo oči. Največji problem je v nas samih. Ker nasilje toleriramo. Ker toleriramo alkohol. Ker je martinovo oh in sploh praznik in izrazito zlorabljen user posted image . Tudi ker inštitucije nimajo dovoljšnih zakonskih vzvodov za sankcioniranje kršiteljev. In dokler bo 3/4 ljudi, ki bi videlo, kako enega pretepajo na ulici, pogledalo stran, niti policije ne bi poklicali, do takrat se pač ne bo veliko spremenilo. Ker moramo mi kot družba, kot celota začet drugače gledat na nasilje. In na trpinčene ženske. In otorke, ki nosijo posledice vse življenje. In na nasilne moške (ter tudi ženske, žal se najdejo).



(odgovor članu arianna33)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
12.11.2008 10:15:05   
Čriček
JASNO IN GLASNO!!!!!!!Je treba tukaj narediti še precej a ker se ne  premakne veliko na bolje bo zgleda na žalost potrebno precej časa,da država premakne stvar na bolje.To pa bo ko bo na žalost nekdo SMRTNA ŽRTEV tako kot je v prometu......ženska sam si lahko poišče začasnio rešitev Varne hiše samo kaj ko se nekatere ne upajo.Enostavno se bojijo partnerjev na žalostuser posted image .Jaz sem za razne plakate kar se tiče nasilja ,prikaz prometnih nesreč ne pa raznih reklam ki so že prav BEDASTE.Mislim,da bi si marsikdo,če vsaj malo z zdravo pametjo razmišlja malo zamislil nad tem.Samo kaj ko je pa več tistih,ki sploh ne razmišljajo.Moj pogled je tak klici na csd,razne številke organizacij kjer se človek,ki trpi nasilje takšno ali drugačno ukrepa s svetlobno hitrostjo.Ne pa da mora ženska ki nasilneža prijavi še policiji plačati .....Ne vem zakaj mora biti potrbnih 50 kicev,da se stvar uredi..............samo po takem času je NEKDO LAHKO ŽRTEV!!!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
12.11.2008 10:29:46   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: fricka

Ampak ne čisto pospološevat. Strvari se premikajo na bolje. imamo varne hiše in čedalje več institucij, na katere se lahko obrneš. Sem to tudi sama preverila in dejansko delujejo.


Tole je meni ena budalaščina, tele "varme hiše". A zdaj mora ženska, zato, ker se en pijanec znaša nad njo in otrokom, pobrati šila in kopita, zapustitit dom, otroke iztrgat iz domačega okolja, in iti nekam v eno tuje, neznano okolje? Zato da kreten lahko ostane v po možnosti še njenem stanovanju?

Saj razumeme, da so kao izhod iz najhujjše stistke, samo meni se vseeno zdi, da se preveč dela na teh hišah, da bi se moralo več na tem, da se takega nasilneža iz stanovanja, kjer nasilje zganja,  stera in da nedolžne žrtve, žena in otroci, ostanejo tam, kjer morajo bit. In to po hitrem postopku.

Treba bi bilo stvari začeti reševati drugače, ne z varnimi hišami.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
12.11.2008 10:49:55   
Čriček
Ne vem no jaz gledam na Varno hišo kot začasno rešitev in s tem sigurno ne mislim,da bi partner ostal v hiši oz.stanovanju sploh če ni njegovo.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
12.11.2008 10:52:47   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Čriček

Ne vem no jaz gledam na Varno hišo kot začasno rešitev in s tem sigurno ne mislim,da bi partner ostal v hiši oz.stanovanju sploh če ni njegovo.


Ja, saj verjamem, da ti to gledaš tako, ampak to začasno se velikokrat zelo raaaaaztegne. Pa tudi ne vem, zakaj ne gre nasilnež v "varno hišo", zakaj mora mati z otroki nekam bežat. Naj ga strpajo kamor hočejo.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Čriček)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
12.11.2008 10:59:39   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

IZVIRNO SPOROČILO: fricka

Ampak ne čisto pospološevat. Strvari se premikajo na bolje. imamo varne hiše in čedalje več institucij, na katere se lahko obrneš. Sem to tudi sama preverila in dejansko delujejo.


Tole je meni ena budalaščina, tele "varme hiše". A zdaj mora ženska, zato, ker se en pijanec znaša nad njo in otrokom, pobrati šila in kopita, zapustitit dom, otroke iztrgat iz domačega okolja, in iti nekam v eno tuje, neznano okolje? Zato da kreten lahko ostane v po možnosti še njenem stanovanju?

Saj razumeme, da so kao izhod iz najhujjše stistke, samo meni se vseeno zdi, da se preveč dela na teh hišah, da bi se moralo več na tem, da se takega nasilneža iz stanovanja, kjer nasilje zganja,  stera in da nedolžne žrtve, žena in otroci, ostanejo tam, kjer morajo bit. In to po hitrem postopku.

Treba bi bilo stvari začeti reševati drugače, ne z varnimi hišami.


Mišni, klanjam se user posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
12.11.2008 11:09:03   
arianna33
.Jaz sem za razne plakate kar se tiče nasilja ,prikaz prometnih nesreč ne pa raznih reklam ki so že prav BEDASTE.Mislim,da bi si marsikdo,če vsaj malo z zdravo pametjo razmišlja malo zamislil nad tem.
IZVIRNO SPOROČILO: Čriček

se strinjam. Kamorkoli se obrnes, so razni butasti plakati, (saj niti reklam ne znamo delat kot se spodobi. Italijani so pravi za te stvari. Vedo, kako cloveku na duso pihat), ki marsikdaj nic ne povejo oziroma sporocajo, vsaj po mojem, neko butasto vsebino, takih plakatov, ob katerih bi se morala pa celotna druzba malo zamislit pa nekaj narediti, jih pa ni (npr. problem nasilja v druzini, alkoholizma,...).

Vem, da se premika, toda vse gre po polzje, v tem casu pa ogromno zensk in otrok na tihem trpi, in dosti takih otrok ki prihajajo iz takih druzin, v svoji odrasli dobi gredo po stopinjah svojih ocetov oziroma mater.

Zalostno.

(odgovor članu Čriček)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
12.11.2008 13:44:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu arianna33)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
12.11.2008 14:01:00   
ronja
Na policiji v Lj. Center je ravno tak plakat lani viseluser posted image . Ne čisto dobesedno, ampak isti pomen.
Bo pa nekrščanska vlada verjetno bolj stroga glede tega, ker pač nimajo tistega mota, da če te kdo udari na eno lice, nastavi še drugega... (čeprav se mi nekak zdi, da se ga prejšnja vlada ni glih držala)...

(odgovor članu arianna33)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
12.11.2008 14:42:59   
Gina
Strinjam se z mišni, trba bi bilo odstranit take dece, ne mater z otroki in jih zapret.
Pravi, ok moški, ki so iz marsa, so sicer drugačni od žensk, so pa Moški v dobrem smislu besede. Če je ženska ali morda tudi družina v stiski pridejo in jo objamejo, potolažijo in ji zagotovijo z besedo in dejanjem, da bo še vse ok, nikakor pa je ne premlatijo zaradi tega, ker se oni počutijo bad. Taki, ki to naredijo niso iz marsa, ampak iz blata.

Drugače je pa tako...seveda ena samozavestna ženska lahko naredi to, da odide od nasilneža. Še ta sicer ima najbrž težave pri tem, ker oditi, ko imaš enkrat otroke, je precej težka zadeva. Kdor je to kdaj speljal skozi, ve, da je temu tako, kljub vsem razumskim razlogom. Ampak v bistvu se je pretepena ženska znašla v stiski, ker ni samozavestna. Zato ne more oditi. Niti če "crkne", ne more proč. Enostavno ne more. Vda se v usodo, tudi če bi jo do smrti pobil. Enostavno ne more rešit sebe. Če pa sebe ne more, pa tudi otrok ne more. Morda vam to še ni jasno, ampak v dani situaciji človek vedno sebe rešuje. Če zaradi sebe nečesa ne mroe premaknit, tudi zaradi otroka ne bo. Te reči so razumsko sicer čudne, ampak v praksi je pa to nekako večinoma tako. Primalih rečeh lahko zaradi otrok nekaj narediš, pri tebi velikih pa težko. In takim ljudem mora pomagat strokovnjak, okolica. Sami ne morejo. Pa ne zato, ker so "revčki", ampak ker res ne morejo. Različni smo, a je to tako težko razumet?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
12.11.2008 23:21:54   
tweed
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ampak v bistvu se je pretepena ženska znašla v stiski, ker ni samozavestna. Zato ne more oditi. Niti če "crkne", ne more proč. Enostavno ne more.


Pri teh debatah me vedno zmotijo vprašanja: a to se je začelo po 2/4/5 letih sobivanja? A prej ni pil? A prej ni dvignil roke nad ženo/soseda/neznanca?
Nesamozavest je pač en izgovor, ki ga takrat dobimo od ženske, da ji ni potrebno narediti ničesar in da se počuti kot žrtev, ker je bila tudi tako vzgojena.
Da ne boste rekli, da ne vem, o čem govorim, bom povedal, da se je to dogajalo moji teti. Mož jo je prvič pretepel po 3 mesecih poznanstva. Vsak mesec se je to dogajalo vsaj enkrat. Tudi bežala je že pred njim, vendar se je naslednji dan vrnila k njemu. Moje vprašanje je bilo user posted image user posted image user posted image ... Odgovor pa je bil: ker ga imam rada in vem, da me ima on tudi... To je bilo l. 1988. Prva hči se je rodila l. 90, druga pa 95. Pretepi so bili enako pogosti. Nato je on pobegnil od nje v Italijo. Je izpisala oba otroka iz šole in šla za njim. Po 4 mesecih se je vrnila in šla naravnost v varno hišo, kjer jo je našel že po 3 dneh... (tako da te hiše niso ne vem koliko varne...) To je bilo l. 2005. Predvčerajšnjim mi je brat povedal, da načrtujeta še enege otroka!user posted image
Po vsem tem sem sklepal, da ta ženska nikoli ni imela namena oditi stran od njega... In predvidevam, da ni edina taka.

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
13.11.2008 18:19:13   
Gina
Tweed, a ni zgoraj opisani (tvoj) primer jasen dokaz, da ne more niti če "crkne"? A se ti ne zdi tak primerek za zdravit? A si zihr, da bi tak človek lahko sam od sebe kaj rešil, če ga vendarle nič ne predrami, nič ni dovolj hudo, da bi lahko reagiral? Biti žrtev je navada, nekaj edino poznanega, ne pa nekaj, kar bi bilo tako zelo luštno ali bi ji "paslo". In reči "paše ji", je glih tolk bolano, kot misliti, da bo šla sama proč. Strah jo je neznanega področja, nima niti vzorcev niti poguma niti moči napravit še kaj drugega od znanega. Ti si se naučil govoriti, ker si imel vzorec, naučil si se iti sam v trgovino kot otrok, ker so te porinili v to, naučili.... nekateri so hitri učenci, drugi niso glih nič kaj. Če te pa nekdo prav ničesar ne uči, razen da je vse nevarno, pa da nič ne smeš, pa da moraš vse prenašat, da bo edino tako vse pravilno, pa če se zraven še fuuul bojiš, pa če nimaš nobenih, ampak nobenih ne vzorov ne izkušenj, ne znanja o nečem.....pa če si zraven še tak po karakterju.....oprosti, potem je tale življenjska šola za takega človeka mnogo težja, kot je tvoja, s treznimo razmišljujočimi in tebe učečimi starši. Najlažje je pa reči....sami so krivi, paše jim....

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
13.11.2008 18:25:31   
Anonimen
Strinjam se z mišni, trba bi bilo odstranit take dece, ne mater z otroki in jih zapret.


Se strinjam.
Predvsem pa spremenit veljavno druzbeno mnenje, ki dopusca nasilje.
Ce bi bil povprecen drzvaljan nase socialne drzave do druzinskega nasilja vasj 10% toliko netoleranten kot so ljubitelji zivali do nasilja do zivali, varnih his ne bi vec potrebovali. Dokler pa je nasilje nekaj, "kar se ne dogaja nam" in cesar ne slisimo pri sosedovih, do takrat bo nasilje druzbeno sprejemljiva kategorija in do takrat bodo varne hise samo pesek v oci.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
13.11.2008 20:59:44   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Strinjam se z mišni, trba bi bilo odstranit take dece, ne mater z otroki in jih zapret.
Pravi, ok moški, ki so iz marsa, so sicer drugačni od žensk, so pa Moški v dobrem smislu besede. Če je ženska ali morda tudi družina v stiski pridejo in jo objamejo, potolažijo in ji zagotovijo z besedo in dejanjem, da bo še vse ok, nikakor pa je ne premlatijo zaradi tega, ker se oni počutijo bad. Taki, ki to naredijo niso iz marsa, ampak iz blata.

Drugače je pa tako...seveda ena samozavestna ženska lahko naredi to, da odide od nasilneža. Še ta sicer ima najbrž težave pri tem, ker oditi, ko imaš enkrat otroke, je precej težka zadeva. Kdor je to kdaj speljal skozi, ve, da je temu tako, kljub vsem razumskim razlogom. Ampak v bistvu se je pretepena ženska znašla v stiski, ker ni samozavestna. Zato ne more oditi. Niti če "crkne", ne more proč. Enostavno ne more. Vda se v usodo, tudi če bi jo do smrti pobil. Enostavno ne more rešit sebe. Če pa sebe ne more, pa tudi otrok ne more. Morda vam to še ni jasno, ampak v dani situaciji človek vedno sebe rešuje. Če zaradi sebe nečesa ne mroe premaknit, tudi zaradi otroka ne bo. Te reči so razumsko sicer čudne, ampak v praksi je pa to nekako večinoma tako. Primalih rečeh lahko zaradi otrok nekaj narediš, pri tebi velikih pa težko. In takim ljudem mora pomagat strokovnjak, okolica. Sami ne morejo. Pa ne zato, ker so "revčki", ampak ker res ne morejo. Različni smo, a je to tako težko razumet?



Se deloma strinjam s tabo...To je vse res, kar pišeš...Te ženske (ali pa moški) so zasvojene z donosi in potrebujejo pomoč strokovnjaka, okolice...
Ampak...te ženske so odrasle, za svoja dejanja polno prevzemajo odgovornost, tako kot vsak od nas (če ni duševno moten). Če bo šla ta ženska na psihoterapijo, se terapija ne bo vrtela okrog njenega partnerja, ampak okrog nje. V tem procesu bo spoznavala, kakšno vlogo je ona imela pri vsem tem, kje je njena odgovornost. Ker spremeniš lahko itak samo sebe...Ne me narobe razumet, nasilje je še vedno odogovornost zgolj in samo tistega, ki nasilje izvaja! Vendar ostajati v tem nasilju pa odgovornost tistega, ki ostaja in ki to dovoljuje. In istočasno, ko to pišem, se popolnoma zavedam, da takšne ženske težko naredijo takšnim stvarem konec...Ampak kruta resnica pa je, da slej ko prej morajo razrešit ta vzorec iz otroštva, ker drugače bo znova in znova v svoje življenje privabljala takšne ljudi...
zato menim, da takšnih žensk ne smemo gledat samo kot nemočne žrtve iz zgornjega razloga in tudi zato, ker jim s takšnim načinom jemljemo moč, da kaj naredijo. One niso samo nemočne žrtve nasilnežev...One imajo moč (in edino one čisto na koncu, ko resnično odidejo), da lahko nekaj spremenijo. One zmorejo! Če pa imaš nekoga(samo) za žrtev (in če se ima sama ženska za žrtev), potem pač tako bo...(in vloga žrtve iz psihološkega stališča prinaša tudi določene koristi)
Zato menim, da je najbolj zdravo, da se te ženske jemlje kot oboje: tako kot žrtev (ker to dejansko res so) in kot tudi odgovorno za svoja dejanja. Ker samo eno ali pa samo drugo, po mojem mnenju ni realno.

In menim tudi to, da je tako treba gledat tudi nasilneža...Predvsem kot nasilneža, to ja......ampak tudi kot osebo, ki to lahko spremeni...Ker če se ga samo strpa v zapor ali kaj podobnega, nismo naredili nič. Treba ga je rehabilitirat...(če se seveda da...največ spet odvisno od vsakega posameznika). Ne me narobe razumet...ne zagovarjam nasilja in nasilnežev, celo obratno, zelo ga obsojam in takšnih ljudi ne prenašam...poskušam pa vseeno gledat iz širše perspektive. Ker vsi smo ljudje in vsak ima možnost, da se spremeni in svoje napake popravi (tako žrtve kot nasilneži, v tem primeru)

Je pa tudi res, da ko si v dreku, si v dreku...Ko priplavaš ven...potem za nazaj vidiš mnogo več...In morda vidiš tudi to, kar sem napisala zgoraj...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
14.11.2008 1:23:58   
tweed
ahm, ne, ni bilo, da ne more. Noče! Nikoli ni hotela. Sama mi je priznala, da ji še kar odgovarja takšen način življenja, saj je imela vzrok, da ni hodila v službo (depresija). Če pa je že šla, je bila pa po 3 mesecih že doma...
Njena mama je bila srček od srčka in ji je dala vse. Tudi vzgoja ni bila v smislu podrejanja moškemu.
Njo je bilo vedno strah samo, da ji bo zmanjkalo cigaret in da ji bo mož ušel... Ne, ni bila žrtev, ker ji je on parkrat rekel, da naj gre, če ji kaj ne paše...

Drugače sem bil pa jaz tisti, ki ni imel vzorov v družini in moja "starša" nista nikoli trezno razmišljala, saj sem odselil že pri 12. letih od doma in ne obžalujem ničesar...


_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
14.11.2008 18:05:32   
Gina
PIcola, strinjam se s tabo, v osnovi je odgovornost čisto njena. Pisala sem o tem, da ona ne more, (kljub temu, da je popolnoma sama kriva za to, kar se ji dogaja) - morda to nisem jasno dodala zraven, pa ste zato sklepali, da sem "na njeni strani". Nisem- Ne razumem jih, kako lahko tolk požrejo, ne razumem, da nimajo cene, limita, sploh ne razumem, kako se lahko pustijo maltretirat in poniževat in tepst.... Ampak opazujem, da niso sposobni, ni druge, res niso. Da bi pa to človek takemu človeku povedal, pa ne bi bilo smiselno, ker s tem bi mu dajal potuho ali kot ti praviš razlog več, da ostane z njim, kar bi bilo zanič. Tako pa vselej tli ogenjček, da ga bo pa že kaj premaknilo vsaj v meni, kos  kakšno tao govorim. Čeprav, če realno pogledaš....koliko možnosti pa je pri takih ljudeh, ki so do sem zdržali let ain leta in so bili velikokrat premlateni? 1: 10000000 a ne?
Ampak najbrž je načeloma s trpinčenimi ženskami kot z drogeraši. Nekaj se jih reši hitro, nekaj malo kasneje, nekaj se jih stalno vrača, nekaj jih pa umre (one, ki ne morejo, ki nimajo mej, ki bi pač do smrti vztrajajo z njim, je to enako doživljaskosti). Eni zberejo vso moč, ko gre čez njihov limit, druge pa ne. Ne gre nikdar čez njihov limit. 

Tweed, ti se mi zdiš pa še malo mlad. Ali pa samo mlado razmišljaš. Jezen si, kar te razumem. Jaz sem bila tudi zelo dolgo na vse te obupane primerke - tolk so mi šli na živce, da ni za povedat. Še danes jih ne razumem v svojem bistvu, samo opazujem pa jih lahko drugače. Jaz sem drugačna, premaknem reči, ko imam dovolj, ti si drugačen, vendar to ne pomeni, da smo vsi taki. Ni vse v vzgoji, veliko je tudi v drugih rečeh. Gensko smo različni.

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
14.11.2008 19:06:16   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

PIcola, strinjam se s tabo, v osnovi je odgovornost čisto njena. Pisala sem o tem, da ona ne more, (kljub temu, da je popolnoma sama kriva za to, kar se ji dogaja) - morda to nisem jasno dodala zraven, pa ste zato sklepali, da sem "na njeni strani". Nisem- Ne razumem jih, kako lahko tolk požrejo, ne razumem, da nimajo cene, limita, sploh ne razumem, kako se lahko pustijo maltretirat in poniževat in tepst.... Ampak opazujem, da niso sposobni, ni druge, res niso. Da bi pa to človek takemu človeku povedal, pa ne bi bilo smiselno, ker s tem bi mu dajal potuho ali kot ti praviš razlog več, da ostane z njim, kar bi bilo zanič. Tako pa vselej tli ogenjček, da ga bo pa že kaj premaknilo vsaj v meni, kos  kakšno tao govorim. Čeprav, če realno pogledaš....koliko možnosti pa je pri takih ljudeh, ki so do sem zdržali let ain leta in so bili velikokrat premlateni? 1: 10000000 a ne?
Ampak najbrž je načeloma s trpinčenimi ženskami kot z drogeraši. Nekaj se jih reši hitro, nekaj malo kasneje, nekaj se jih stalno vrača, nekaj jih pa umre (one, ki ne morejo, ki nimajo mej, ki bi pač do smrti vztrajajo z njim, je to enako doživljaskosti). Eni zberejo vso moč, ko gre čez njihov limit, druge pa ne. Ne gre nikdar čez njihov limit. 

Tweed, ti se mi zdiš pa še malo mlad. Ali pa samo mlado razmišljaš. Jezen si, kar te razumem. Jaz sem bila tudi zelo dolgo na vse te obupane primerke - tolk so mi šli na živce, da ni za povedat. Še danes jih ne razumem v svojem bistvu, samo opazujem pa jih lahko drugače. Jaz sem drugačna, premaknem reči, ko imam dovolj, ti si drugačen, vendar to ne pomeni, da smo vsi taki. Ni vse v vzgoji, veliko je tudi v drugih rečeh. Gensko smo različni.


Super si tole vse skupaj povedala...Še posebej misel, ki sem jo odebelila...Res je tako...V bistvu z vsemi nami, ne samo z mejnimi 'primeri'...Vsi se več ali manj ali vračamo k starim vzorcem, eni jih rešimo prej, eni kasneje, nekateri nikoli in jim delajo težave vse življenje...Oz. vsak ima nekaj stvari, ki jih ni razrešil v tem življenju...(če bi jih, bi to pomenilo, da je popoln...)
Tako je pač življenje...Težko, a vseeno v svojem bistvu čudovito!user posted image


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
14.11.2008 22:17:49   
tweed
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Tweed, ti se mi zdiš pa še malo mlad. Ali pa samo mlado razmišljaš. Jezen si, kar te razumem.


user posted image  To ni bilo moje razmišljanje, ampak dejstva in opažanje.
Mlad bom za vedno, saj se najbolje razumem z otroki in z ljudmi, ki bodo za vedno otroci. Moje razmišljanje pa je čisto primerno moji starosti (ne vem, a naj vzamem to kot žalitev)...

Jezen? Iz česa pa si razbrala, da sem kakorkoli jezen? Preberi moj prvi del podpisa še enkrat in ti bo jasno, kako gledam na svet že leta...

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
14.11.2008 23:27:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tweed)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ali je nasilnez TUDI z marsa?
15.11.2008 16:29:10   
Gina
Ampak metulj, one se meni prav nič ne smilijo. To da razumem, da ne morejo narediti nič, nima nobene veze s sočutjem niti s tem, da bi jih zagovarjala. Obupno mora biti, da je lahko kdo tako...če zelo grdo rečem nesposoben.  Ampak jaz ti govorim točno o tem, da je nesposoben. A verjameš pa, da obstajajo ljudje, ki niso sposobni voziti helikopterja? a jim ne rečeš, da so grozni, ker se ga ne gredo učiti, ker si ne upajo v luft s tako mašino? A verjameš, da obstajajo ljudje, ki nimajo roke, pa ne morejo s to roko nekaj narediti? A jim ne rečeš, da so grozni, ker ne pišejo, da bi itak lahko, samo nočejo? A verjameš, da je nekaterim ljudem kitajščina tako težek jezik, da bi rabili 70let, da bi se ga naučili, ali jim rečeš, da so sami krivi, ker ne aktivirajo tistega dela možganov, ki skrbi za učenje tujih jezikov? Zakaj potem ne moreš verjeti, da obstajajo ljudje, ki jim v možganih en del, ki skrbi za to, da imamo osnoven instinkt za samozavarovanje ne dela glih kaj ekstra ali skoraj nič ne dela??? O tem sem govorila in o ničemer drugem. O tem, da večinoma primerjamo vse ljudi samo s seboj in našim delovanjem v svetu - pa bi morali vsi po našem kopitu funkcionirat, pa menimo, da je vpliv okolja edini ki res deluje, ob tem, da gene zanemarjamo in jih tlačimo v nič, kot da nimajo na to vpliva. Poglej, že samo če se ti hormoni sfuzlajo, postaneš nesposoben funkcionirat. Nafilaj se z določenimi antidepresivi, pa boš postala idnetičen primerek nekoga, ki mu je ta del možganov odpovedal. Nehaš funkcionirat. Zadrogiran si. One so tudi, brez tablet, ampak so. Mi smo ena sama kemija. ukazovat kemiji, kaj naj dela je pa malo nemogoče. Najprej moraš kemijo spremenit. To je res isto kot pri tebi in kilah, zelo dobro primerjavo si dala. Volja ni tista, ki poganja naša dejanja, naša dejanja poganja naša kemija. Ko boš vedela, čutila in bila v nekaj prepričana, potem boš tisto izvedla. Telo bo samo tisto izvedlo. Ne boš rabila čisto nobenega prepričevanja. Naša glava poganja samo nepomembne reči. Pri zelo pomembnih igrajo vlogo samo globoka prepričanja. Ko boš prepričana, da lahko ješ kar ti paše, ti bo hrana pasala točno toliko, kot jo rabiš. Včasih ogromno, včasih malo, a ne boš razmišljala o njej vskodnevno. Nikdar se ne boš zaradi tega krivo počutila, ker ješ. Dokler se počutiš krivo ob vsakem grižljaju, toliko časa boš rabila kile. Glava ni za to urejat. Glava v bistvu samo pokvari vse, ker zbuja občutke krivde. pretepena ženska ima čisto iste probleme. Počuti se krivo, ker zavestno ve, da dela narobe. ampak prepričana je, da se ji bo nekaj hudega zgodilo, če bo šla proč. Ne zaupa svetu. Ko bo zaupala, bo šla proč brez vsakih občutkov krivde, ne da bi glava posredovala vmes z bedarijami. Zdaj pa jo lastna glava spravlja z občutki krivde ob vso življenjsko energijo, eš tisto, ki ji je ostala, da bi na njej gradila zaupanje. Dokler pa nima koleščka v možganih za zaupanje, da je dovolj močna, da zmore in zna in da ji nič ne bo hudega, je pa njeni možgani v to ne bodo prepričali. Tako kot tebe ne v to, da si lepa. Ko boš zihr, da si ful lepa tudi s kako kilo preveč, boš shujšala brez vsake uporabe glave. A vidiš, vsem nam nekaj manjka v glavah, enemu to, drugemu drugo. Da ne boš rekla, da te žalim, ti povem da meni ne dela kolešček za geografijo. Mrtev je. Postavi me nekam, zgubila se bom. Na tem področju mi vse zaupanje odpove, moram delat z glavo - kar je jasno, da prinese zelo slabe rezultate. Kaj češ. Kemija, vidiš.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?