|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali ste/smo preveč z našimi otroci, premalo s...
23.1.2009 11:05:52   
rija
Evo....končno tudi jaz odpiram temo na DIPOuser posted image user posted image user posted image

Torej danes sem se resnično malo zamislila nad svojim življenjem....no, saj sem se že včeraj tudi user posted image user posted image user posted image  ampak.....

Me povabi danes prijateljica na kofetek, pa je bila ravno sama.....deco spakirala za dva dni k babici, dedca na skijanje...in uživa....

Tračave in tračave, se mi sploh na šiht ni dalo....in ko končno grem, me objame pri vratih in mi  pravi: veš, res te mam rada in to ti pravim, ker si mi prijateljica....mogla se boš malo odlepit od svojega otroka in družine, posla.....pa iti malo ven.....torej, kdaj greve kam?

V tistem trenutku sem se sama sebi zdela tako majhna.....tako žalostna....ker sem se res zapustila po vprašanju družabnega življenja.....mojega, samo mojega, brez družine......

Kako pa je kaj pri vas?user posted image

_____________________________

...vox populi...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 11:26:23   
Mišni
Moje mnenje je, da si bre veze žalostna, če ti tako življenje paše. Enim paše nekaj,d rugim pač nekaj drugega.

Jaz sem včasih res kar malo preveč z otrokom, bi rekla. Včeraj sem, ko sem se ob devetih zgrudila na kavč, premišljevala, da mi od treh, ko sme prišla iz službe, pa do devetih, ko je končno zaspal, sploh ni dal dihat.
Ampak to ni vedno tako, hvala bogu.user posted image

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 11:28:03   
kalbo
Jest sem to zadnjič razmišljal, ko sem videl eno mamico nekaj čez leto stare punčke totalno shirano. Ona ne samo da je podredila svoje družabno in celotno življenje punčki, ogrozila je celo lastno zdravje. Naumili so, da ima mala alergijo na vse živo, pa že tako pri tisti hiši velja pravilo, da doječa mati ne sme jest praktično nič, ker je stara mama pač paranoik. Ta punca dejansko ne je nič, čeprav je njen mož znorel in so šli k alergologu in ugotovili, da mala ni alergična na absolutno nič. Dojita se še zdaj na praktično dve uri, tako da ta mamica tud spi praktično nič.... Iz lepe postavne ženske je ratal okostnjak dobesedno.

No in razmišljal sem, kaj bo mela ta punčka od mame, če mama slučajno zboli in bohnedaj podleže bolezni? A ni bolš, da bi kdaj dobila kake pikice in kak trebušni krček in mela zdravo mamico, kot pa tole. Al pa da bi kdaj bohnedej mal pojokala v posteljici.
Saj moramo življenje podredit otroku, sam celotnega pa absolutno ne. Spalnica je svet prostor, ker otroci lahko in bolje spijo v svojih posteljah in potrebujejo tud starše, ki se imajo radi in imajo zdrav odnos. Intima je pa nujno potreben člen zdravega odnosa. Otroci tud kdaj potrebujejo žur pri starih starših al pa tetkah, kjer jim ni treba živet po domačih pravilih in si lahko privoščijo kako neumnost več, mi pa tačas.....

No tko nekak sem razmišljal sam...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 11:34:37   
Lalica1
Po moje pa vsak naredi kot mu paše. Eni podredijo svoje življenje otrokom in so srečni za to. Drugi pa pač ne.
Problem je, če živiš nekaj, za kar ti je pozneje žal, ali pa vmes premišljuješ da to ni življenje, ki si ga želiš.
Meni se včasih zdi, da sem premalo s hčerko in ji posvečam premalo pozornosti...Drugič me pa spet stisne in bi ga šla malo žurat.
Pravega recepta ali razmerja ni. Kot ti v danem trenutku pač nanese na srce.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 11:36:52   
tatam
Se absolutno strinjam s Kalbojem.
Res pa je,da ko sem se sama odločla za otroke sem se odločla za drug način življenja.Pa ne da sedaj ne bi imela mojih potreb,želj...Ravno tako jih imam in jih povečini upoštevam in si jih izpolnim-če so realne sevedauser posted image
Kar se prijateljev in znancev tiče,sem jih pač malo "prilagodila" in se večinoma družim s takimi,ki majo tudi otroke.No,tisti tapravi so ostali.Ampak vseeno pa se najraje družim s svojimi otroci in izkoristim vsako možnost da sem z njimi!Po lastni želji user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 11:37:49   
Petr_a
Meni paše da sem doma z mojima angelčkima.
feštanje sem že dala čez in mi ni do tega.
Ko mi pa bo,bom pa otroka pustila pri partnerju in se bom šla zabavat

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 11:37:54   
Raho
Jaz sem se v zadnjih treh tednih ogromno naučilauser posted image . Ja, je treba! Res je treba! Paše - tako za dušo kot za telo.

P.S.: Kaj delata 13. februarja?

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 11:40:52   
Rožica I
Mene pa so kolegice kar izločle iz družbe, ker zmeraj, ko se kaj menimo kam bi šli, težim, da gre mali z mano user posted image . In moram reči, da mi sedaj prav nič ne manjka user posted image !
Hočem reči, meni je z otroci zelo fajn, jasno tudi naporno, ampak ker sem imela takšno službo, da sem največ delala konec tedna, so mi tisti redki skupni trenutki z otroci preveč dragoceni, da bi jih še v prostem vikendu zapravla brez njih. Ali pa med prazniki ali počitnicami, sem rada z družino-kolegice pa raje otroke v varstvo (nekatere skoraj kamorkoli) pa gas na fešto.
Saj pravim, vsak po svoje user posted image !
Je pa res, da sem jaz imela cca 8 let akcije in sem se zgleda naužila za naslednjih 20 let user posted image . Definitivno pa grem vsaj 1x mesečno ali v kino/koncert/gledališče, brez slabe vesti, magari do zore user posted image ... Dejansko pa sem tudi tip človeka, ki ima rad družbo, ampak imam tudi zelo rada svoj oz. naš družinski mir user posted image .

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 23.1.2009 11:44:05 >


_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 11:40:58   
higuys
vsak četrtek zvečer grem sama dve uri ven. Na masažo, pijačo, klepet prijateljici. To je samo moje in ne dam tega svojega časa.

Čez vikend eno noč mali prespi pri nonotih, tudi tega najinega časa ne dava (rezen ob kakšni bolezni, da se ne bo kdo obesil na besede)

Čez vikende smo skupaj, dopuste itak...tudi to nam ne pride na misel, da bi bilo drugače.

Kot pri vsaki stvari je potrebno ravnovesje.

Ne bodi žalostna, če čutiš, da je prav , da si le z družino je prav tako. Če pa čutiš da nekaj ne "štima " le upoštevaj nasvet prijateljice.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 11:44:00   
rija
Resno sem se zamislila ravno zato, ker sem se že tudi z mojim pogovarjala, da rabim svoj manevrirni prostor.
Zadnja tri leta sem dobesedno vse podredila družini in službi, tej sicer nekoliko manj. In ko bi lahko imela čas zase, se mi enostavno ni dalo premakniti riti iz hiše...je bilo bolj komot vzeti računalnik v roke in potračati preko neta user posted image  

Moj otrok me osrečuje, rada sem z njim, navadila sem se na drugačen način življenja, sicer je trajalo, ampak vseeno...je šlo, prav tako ne manjka intime...manjka mi očitno samo MENE. Mene same, vesele, divje, spontane Rije.....




_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 11:44:54   
jakaracman
Midva dava malo 1x tedensko prespat h babici . Ponavadi je to petek in potem greva še v soboto kam.Recimo smučanje.Pa 1x tedensko grem še z prijateljico na kavo ali savno ali šoping.
Tako pač funkcionirava in nama je všeč.

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 11:45:31   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

P.S.: Kaj delata 13. februarja?


hmmmm......a misliš, da si lahko naredim tako dolgoročni planuser posted image

v najslabšem primeru se bova doma igrala hudičkeuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 11:46:09   
komarka
Kalbo, se podpišem! Oz. dama nebi tko dobr napisala!

Si nisem mislila, da bom tok zaščitniška in malega tako tezko dala iz rok. sam ko gre krepko cez mero, pa ne mores več..pol pa z lahkoto.

Sem opazla, da ze pol leta govorim, kok bi blo fajn če bi bla tamauči pa oka sama, a ju nikoli ne pustim sam ker kaj pa če(b=beri brez mene ne moreta)?

No, sem bla ne vecer tok izmozgana, da sm sam "pobegnla" ven, k sta se kopala in me ni blo par ur, js pridem vsa sveza domov, no malcek me je skrbel akj ce je bila štala...onadva pa spita kt angelčka!

Res, premal si privoščim-o oz mislim-o nase!

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 11:49:29   
Raho
Poglej, rija, ne bom ti prala možganov, ker nimam nobene pravice. Ampak veš, kaj se je zgodilo meni, ker sem vse podredila otrokoma... Potrebuješ čas zase, potrebuješ čas samo za vaju. Nobena mama ni slaba mama, če otroka včasih zaupa v varstvo starim staršem ali pa možu. Otrok te bo še vedno imel enako rad.
Nismo več toliko mlade, da bi lahko vsak teden norele po žurih, vendar pa ne tudi tako stare, da bi sedele doma.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 11:51:54   
emaa
Jaz pa grem kaj sama vem ali s prijateljicami ali drugimi mamami, da imamo malo miru, uživamo, čvekamo. In mi je prav fino, pa tudi kdaj si vzameva čas samo zase, vsega mora biti toliko, da smo srečni in zadovoljni. 

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 11:59:08   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: rija
...manjka mi očitno samo MENE. Mene same, vesele, divje, spontane Rije.....

---------------------
Jaz sem v sebi še vedno divja, to se ne bo nikoli spremenilo user posted image , ampak sedaj to izživim na drugačen način, recimo zaslišim svoj komad, začnem plesat, tamali me začudeno pogleda, čez par minut že vsi trije plešemo in se vrtimo user posted image  ali pa se peljemo domov, zvečer, sneži, fajn muzika, paše do onemoglosti...- potem že sine sam reče, mami pelji še en krog, ko je tak filing user posted image . Gremo v galerijo/knjigarno..skupaj. Hočem reči, kljub prisotnosti sina, se z lahkoto prepuščamo svojim filingom, uživamo v majhnih rečeh, pustimo da življenje teče spontano koliko se le da.. (V tistih redkih trenutkih, ko nisi pod stresom zaradi natrpanih tedenskih urnikov). In temu naj se odpovem zaradi ljudi, ki ne znajo uživat v vsakdanjem življenju in (na silo) iščejo srečo v lokalnih pubih in kafičih?!
Hočem reči, da sem precej zadovoljna v svojem življenju, (kljub recesiji, ki pri nas traja že kaj nekaj let, kljub težavam, ki so, jasno, tudi prisotne, kljub vsemu, kar mi ni pogodu), zato ker poslušam samo sebe, svojo intuicijo in ker smo v družini zdravi in ker se imamo radi.




_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 11:59:47   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: rija

.....manjka mi očitno samo MENE. Mene same, vesele, divje, spontane Rije.....





Daj ti meni kakšen SMS pošli, ko boš spet divja in spontana, da se pravi čas maknem s ceste. Okej user posted image ?

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 12:13:26   
ThinkPink
Jaz se zavedam, da sem mnogo preveč časa z otrokom. Zadnje 1,5 leta svoje lastnega življenja praktično nimam in sem včasih zaradi tega zelo slabe volje.

Namreč pri milem bogu nimam nikogar, da bi mi tamalo pomerkal kakšno dopoldne, da bi lahko šla v miru na šoping, bog ne daj na kako kavico s kolegicami (s katerimi ohranjam bolj ali manj telefonske stike), v knjižnjico, na sprehod, plavat, tekat ....bilo kaj. Moja mama, ki bi tamalo z veseljem pazila skoraj cel dan dela, zjutraj redno službo, popoldne pa še ambulanto. Bodoča tašča in tast pa bosta varovanje naše tamlade prevzela, ko grem v službo, prej pa sta mnenja, če sem že doma, naj jo sama pazim (izjema je le, ko imam kakšen nujen opravek, kjer mala res ne more zraven - npr. obisk ginekologa).
Ko pride partner domov, pa imamo tako vedno neke opravke. Takrat bi načeloma lahko imela kakšno urco zase, samo kot odgovorna mati seveda raje čistim stanovanje, kuham za drug dan, gremo vsi skupaj na sprehod ipd. Partner mi sicer govori naj si zvečer vzamem čas zase, ko mala zaspi, naj hodim npr. na aerobiko ali karkoli bi  me veselilo, a roko na srce po celem dnevu letanja za navihanim škratom nimam več energije, da pridem dalje od kavča do računalnika.

Zavedam se, da so dnevi, ki jih preživljam s vojim cukrčkom šteti, saj grem kmalu delati (volontersko) in bom takrat, čeprav bom delala, delala nekaj kar me veseli. Vseeno pa me včasih kar žalosti, ko vidim, da pravzaprav izgubljam stike s prijateljicami. Vsak nujno rabi čas samo zase, ker dugače enostavno pregoriš. Pa tudi otrok rabi malo počitka od mamice in malo razvajanja pri dedkih in babicah, da se razbije monotonst. No, se tolažim, da bo kmalu bolje.


(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
23.1.2009 12:14:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 12:14:15   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Daj ti meni kakšen SMS pošli, ko boš spet divja in spontana, da se pravi čas maknem s ceste. Okej user posted image ?


user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 12:16:18   
aprilčica07
Če smem, se tudi jst podpišem pod to kar je napisal Kalbo, odlično napisano!

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 12:18:40   
Rožica I
THINKPINK-Ne razumem, zakaj ne gresta z otrokom skupaj na kavico? Vzameš 3 vrste igrač, kar ti garantira cca 20 minut miru user posted image . To je pa tudi nekaj, ne? Ali pa povabi kolegico na otroško igrišče, otrok se igra, ti pa si z enim očesom pri njej, z drugim pa pri kolegici. Pa saj je vse simple, če le ne težimo sami sebi preveč user posted image !
Če ti je pa res sila, plačaj študentko/varuško za kakšno dopoldne za 2h, pa je user posted image .

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 23.1.2009 12:19:08 >


_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 12:23:29   
higuys
Ne razumem, zakaj ne gresta z otrokom skupaj na kavico? Vzameš 3 vrste igrač, kar ti garantira cca 20 minut miru


ne znaš ti rijojuniorja user posted image user posted image user posted image , včasih si mislim, da sta z uško bratca

< Sporočilo je popravil higuys -- 23.1.2009 12:24:36 >

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 12:26:39   
ThinkPink
Rožica I... Če je bilo to meni mišljeno...Jaz tako grem s tamalo vsepovod, tudi s kolegico na kavo, samo to ni isto....Pred dnevi sem bila na kafeju s kolegico v nakupovalnem centru, kjer imajo igrala in je to zgledalo tako, da sva letale vsaka za svojim, tu in tam kaj na hitro pokramljali. Saj to je tudi užitek, ampak jaz rabim predvsem čas, da se v miru vsedem in spiujem kavo, ko je še topla - ker pir tamali vedno pozabim na kavo in na koncu eksam tisto ledeno čorbouser posted image , odklopim misli od otroka, s kolegico udariva kakšno debato, brez tega, da sem vsakih nekaj sekund v nizkem štartu za tamalo...Glede študentke - tega še nisem prakticirala sicer... Morda ni tako slaba ideja, samo mojega prepričati, pa je druga stvar.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema...
23.1.2009 12:30:03   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: higuys

Ne razumem, zakaj ne gresta z otrokom skupaj na kavico? Vzameš 3 vrste igrač, kar ti garantira cca 20 minut miru


ne znaš ti rijojuniorja user posted image user posted image user posted image , včasih si mislim, da sta z uško bratca


zadnja naša kava se je, če se dobro spomnim, končala tako, da smo vse tri letale za našimi mulčkiuser posted image  Pogovor pa je izgledal nekako tako: ja, seveda, ja, normalno - ej, sonce, pusti rijojunijorja, naj sam, ker bosta oba padla...
Ja, seveda... Kje je uška?????

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?