|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Amniocinteza da ali ne
9.11.2009 13:31:26   
Vitaebella
Pozdravljene,

sem v 15. tednu, (stara 30 let) noseča z dvojajčnima dvojčkoma. Imela sem malo povečano nuhalno, še ne kritično (plod A 2,1, plod B 2,6) in se s partnerjem odločava za samoplačniško Ac.  To je zame res ena najhujših odločitev, sploh, ker sva na otroku delala skoraj 3 leta.
Zanima me, če je še katera, ki se je odločila za AC in kakšne so njene izkušnje.

Vsakega odgovora bi bila zelo vesela, saj mi bo vsaka vaša izkušnja pomagala h končni odločitvi.

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
9.11.2009 13:42:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Vitaebella)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Amniocinteza da ali ne
9.11.2009 13:55:28   
Vitaebella
ojla Metulj,

pri dvojajčnih dvojčkih, kjer sta dve posteljici, se ne splavi, ampak se samo ustavi srček pri tistem, ki ima kromosomsko napako, nezdružljivo z življenjem in se nato porodi skupaj z zdravim otrokom. Ja, grozno se sliši, ampak imam že nekaj izkušenj na tem področju in gledati otroka, ki trpi  od bolečin in vseh muk celo življenje...ne, hvala.
Je pa res zelo težka odločitev....ne spim dobro že 14 dni.

Vsi zdravniki, katerim sem šla po mnenje, so indiferentni in pravijo, da je to odločitev vsakega posameznika. Moja G pa mi je danes na presenečenje dejala, da bi šla. Rekla je, v najslabšem primeru bi splavili, ampak ste še mladi.....ne vem, kaj naj si mislim.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Amniocinteza da ali ne
9.11.2009 14:01:28   
Anonimen
Jaz sem bila leta 2007 tudi noseča z dvojajčnimi dvojčki, eden od plodov je imel povečano nuhalno 1:17, tako da sem šla na AC, Bili so težki tedni za naju z možem, vendar sva bila odločena, da morava oz. da poskušava izvedeti čimveč o zdravstvenem stanju najinih otrok, pa naj bosta zdrava ali ne, menim, da se mora človek pred porodom čimbolj pripraviti na to, če je kaj narobe, ali pa se odločiti za splav, če je taka odločitev.
...................K sreči sta sedaj navihana malčka, ki veselo skačeta naokoli..........

(odgovor članu Vitaebella)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
9.11.2009 14:05:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Vitaebella)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Amniocinteza da ali ne
9.11.2009 14:09:11   
zaspancek1
Jaz sem se po ne ravno dobrih izvidih NS in hormonskega testa (nekje 1:500 za DS) odlocila za AC. Pri naslednjem pa bom definitivno sla samo na AC, ker sta NS in hormonski test res samo statistika in dejansko ne povesta nic. Ce mislis, da ne bi mogla ziveti z otrokom, ki ima kromosomske napake, potem pa... Zase vem, da bi sla, kakorkoli se bos pa ti odlocila - zelim ti, da so bo dobro izteklo! 

(odgovor članu Vitaebella)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Amniocinteza da ali ne
9.11.2009 14:32:19   
kristinaj
jaz bi šla na ac... na srečo imam doma dva zdrava mala sončka ... ko sem bila v prvo noseča so mi zgrešili datum ns in sem prišla prepozno tako da so me vseeno pregledali za gvišno sem pa še četverohormonski test delala.... in če bi bilo potrebno bi šla tudi na ac, da bi dobila rezultat in posledično zdravega otroka...  v drugo sem šla pa na ns in na dvojni test :))).. čez gvišno ga ni..

držim pesti.....

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Vitaebella)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Amniocinteza da ali ne
10.11.2009 9:06:35   
Vitaebella
Živjo, punce,

hvala za vaše odgovore, vsak mi je po svoje pomagal. Ta teden sem se naročila še na en posvet, nato se odločiva. Nagibava se pa, da AC opraviva.

Hvala, lep dan.

Vita

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Amniocinteza da ali ne
11.11.2009 11:24:46   
sanosan
Jaz sem bila ravno prejšnji mesec na ac. Predhodno sem opravila ns in je izvid pokazal verjetnost za ds 1:139, tako da je bila ac brezplačna zaradi visoke verjetnosti.

Kar se tiče samega posega, ni nič posebnega, z ultrazvokom najprej pregleda plod in ga izmeri, nato določi kje je največ plodovnice in nato z iglo (ni nič boleče, ker je igla tanka in hitro prebode vse plasti) odvzame plodovnico ob stalnem preverjanju s sondo ultrazvoka.

Jaz sem po posegu en teden strogo preležala, drugi teden pa sem že kaj doma naredila. Splošno počutje po posegu je bilo normalno, kot da ne bi bilo nič, če ne prištejemo sem psihične vojne v mojih mislih. Meni so naredili hitri test in sem po enem tednu dobila izvide, da je s kromosomi vse ok, tako da smo bili hitro rešeni. Dokončni izvid pa je prišel tri tedne po posegu.

Zakaj sem se odločila za ac: v prvi vrsti sem zaupala zdravnici, ki je delala nuhalno in ni bila ravno prepričana, da je vse vredu; nuhalna svetlina je samo verjetnostna metoda, dočim ac je določitvena. V drugo imam že dva otroka in sva se z mojim odločila, da ne bi obdržala, v primeru, da bi bilo kaj narobe (verjemite, ni bila lahka odločitev).

Kar se tebe tiče, moraš sama pri sebi pretehtat, kaj ti kaj pomeni, kaj pomeni imet zdravega otroka, kaj pomeni imeti otroka z ds (meni osebno sam ds ne predstavlja nekega problema, vendar je to povezano tudi z drugimi zdravstvenimi težavami takšnega otroka), kaj v tvojem primeru pomeni meritev nuhalne in kakšna je verjetnost za napako (samo za primer, stara sem 30 let, sem bila na nuhalni pri 13 tednih in 5 dni, pa je pokazala meritev 3,1 in iz tega izračun verjetnosti 1:139), aja pa tudi to, da se na izvide čaka zelo dolgo, 2-3 tedne.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

Če se boš odločila za ac, ti želim vse dobro po posegu in dobre rezultate.

(odgovor članu Vitaebella)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?