|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 10:20:40   
Anonimen
Primorske novice-sreda 24.maja..objavljen ta članek

Astama je najbolj pogosto kronično obolenje otrok,ki se v zadnjih desetletjih povečuje v razvitem svetu in urabniziranih okoljih.Ne napada le majhnih otrok,ampak tudi mladostnike in odrasle.
Ob svetovnem dnevu astme,je v Sloveniji zaživela nova spletna stran za starše in otroke,ki se srečujejo s tem kroničnim obolenjem.

http://www.singulina.si
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 10:24:41   
darjatimci
Res je Neva,žal smo tudi mi astmatikiuser posted image ,velik delež prispevajo k astmi nepravilno zdravljenje in obravnava alergij.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 10:31:41   
Anonimen
Mojo najmlajšo ni nikoli nihče napotil v Rakitno,ko je obiskovala še osnovno šolo.Samo enkrat,ko so bili na rednem šolskem pregledu in to pri drugi zdravnici v Kopru(naša jo ima v Luciji)je dohtrca začudeno vprašala,kako,da ni nikoli dobila napotnice.V teh dneh je obupno.Napadi se vrstijo,težko diha,po telesu pa spuščaji,rdeče vnete oči in neskončno kihanje.
Gora zdravil,ki pa začasno pomagajo saj živimo v okolju,kjer je na žalost na tone alergena(v samem zelenju)Reva je alergična na prav vsa cvetoča drevesa in trave.Danes ko dežuje bo malo boljše.
Najlepše ji je bilo teden dni v zimi na Pokljuki,tam je reva vsaj teden dni
dihala normalno.

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 12:54:31   
smeja2
Samo v razmislek:

Podatki o povezavi med cepljenjem in
naraščanjem atopičnih obolenj

Pogostnost najrazličnejših atopičnih obolenj v zadnjih desetletjih zelo hitro narašča in iz različnih razvitih držav poročajo, da je prizadetih že 20-30% populacije (Seaton 1994, Cookson 1997, Erb 1999). Alergije so postale najpogostejše kronično obolenje v mnogih razvitih državah (Hanson 1997). Tudi v Sloveniji je že vsak tretji otrok alergičen, naraščajo pa tudi alergična obolenja pri odraslih. Obstajajo trdni dokazi, da infekcije močno vplivajo na razvoj in resnost atopičnih obolenj, kot so astma, ekcemi, alergični rinitis, seneni nahod itd. Infekcije, kot so ošpice, oslovski kašelj, gripa in tuberkuloza sprožijo močan Th1 imunski odziv in preprečijo razvoj alergij, pri katerih je značilno, da je imunski sistem nagnjen k Th2 odzivu (Robinson 1992, Martinez 1994, Erb 1999).
V zadnjih letih so bili objavljeni rezultati večih študij v različnih državah, ki so poskušale ugotoviti neposredno povezavo med cepljenjem in naraščanjem alergij, ali pa so do takih zaključkov prišli v povezavi z drugimi raziskavami (Odent 1994, Kemp 1997, Nilsson 1998, Farooqi 1998, Hurwitz 2000). Večina raziskav se je osredotočila na povezavo med cepivom proti oslovskem kašlju in astmo. V vseh citiranih raziskavah so našli pozitivno povezavo med cepljenjem in alergijami. Med njimi navajam citat iz zaključkov najnovejše raziskave: "Zato, ker se delež otrok v ZDA, ki so prejeli vsaj 1 odmerek DTP cepiva, približuje 100%, je lahko število alergij in sorodnih obolenj v ZDA zaradi DTP cepiva oziroma cepiva proti tetanusu zelo veliko. Na primer, pod predpostavko, da smo učinek cepljenja nepristransko ovrednotili, bi lahko 50% diagnosticiranih primerov astme (2.93 milijonov) pri otrocih in adolescentih preprečili, če jih ne bi cepili z DTP cepivom ali cepivom proti tetanusu. Podobno bi lahko preprečili 45% sinusitisov (4,94 milijonov) in 54% alergijskih pojavov, povezanih z nosnimi in očesnimi simptomi (10,54 milijonov) v obdobju 12 mesecev, če bi prenehali s cepljenjem."(Hurwitz 2000).
Seveda cepljenje ni edini razlog, da so začela alergijska obolenja naraščati. Drugi dejavniki, ki vplivajo na okvare imunskega sistema, so predvsem tisti, ki vplivajo na normalno črevesno floro: zmanjšanje pogostnosti dojenja, uživanje industrijsko pridelane hrane, uživanje velikih količin ogljikovih hidratov, predvsem sladkorja ter neracionalna uporaba antibiotikov. Skupaj z uporabo cepiv, ki povzročajo odklon imunskega sistema k Th2 odzivu, so vsi ti dejavniki močno pripomogli k zastrašujočemu porastu alergičnih kroničnih obolenj.
 
Viri: 
Seaton A et al. 1994 Increase in asthma: a more toxic environment or a more susceptible population Thorax 49(2): 171-4
Cookson WO et al. 1997 Asthma: an epidemic in the absence of infection Science 275(5296): 41-2.
Erb KJ 1999. Atopic disorder: a default pathway in the absence of infection Immunol Today 20(7): 317-22
Hanson L et al.1997. The growing allergy problem. Acta Paediatr 86: 916-8
Robinson DS et al. 1992. Predominant Th2-like bronchoalveolar T-lymphocyte population in atopic asthma. N Engl J Med 326(5): 298-304
Martinez FD. 1994. Role of viral infections in the inception of asthma and allergies during childhood: could they be protective Thorax
49:1189-91
Odent MR 1994. Pertussis vaccination and asthma: is there a link? JAMA 272(8): 592-3
Kemp T. et al. 1997. Is infant immunization a risk factor for childhood asthma or allergy Epidemiology 8(6): 678-80
Nilsson L. et al. 1998. A randomized controlled trial of the effect of pertussis vaccines on atopic disease. Arch Pediatr Adolesc Med 152: 734-8
Farooqi IS et al. 1998. Early childhood infection and atopic disorder. Thorax 53: 927-32
Hurwitz EL et al. 2000. Effects of Diphtheria-Tetanus-Pertussis vaccination on allergies and allergy-related respiratory symptoms among
children and adolescents in the United States . J Manipul Physiol Therap 23(2): 81-9
 
Ostalo si lahko preberete na http://www.kid-pina.si/~svod/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 12:55:49   
darjatimci
No vidiš,jaz tudi nisem dobila bronhialne astme čez noč,težave z dihanjem pa sem imela kar nekaj let,mogoče je kaj bolje če kar naprej visiš pri zdravniku in težiš,saj je marsikateremu tudi napotnico težko napisat.Tudi jaz sem bila v Rakitni kot punčka,ampak zaradi drugih stvari?user posted image user posted image ,Tudi moj gospod je primer nepravilno zdravljene alergije in posledično je astmatik.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 13:00:58   
dulcinea
Mene pa že par mesecev preiskujjeo in ugotavljajo če jo imam. user posted image

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 13:42:01   
beti 1
Smeja2 zanimiv prispevek.
Vsem, ki bi rade preprečile alergije in astmo pri svojih otrocih pa samo en nasvet: ne držite jih v sterilnem okolju. Odgovor Th1, pri katerem je, kadar prevlada nad Th2, manj alergij, spodbuja večina bakterij, s katerimi pride v stik otrok, ne samo tiste, ki povzročajo nevarne nalezljive otroške bolezni. Pazite se brezhibne čistoče od otrokovega rojstva naprej. Ne pravim, da ga zdaj v lužo pomakajte, čisto še vseeno mora biti, ne pa vse sterilno čisto. Čas imate nekje do šestega meseca starosti, kasneje se imunski sistem le težko preusmeri.
Ne nasedajte reklamam, ki nas skušajo prepričati, da je zdravo samo sterilno okolje. Tudi pri čiščenju in umivanju je treba imeti pravo mero.
lp

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 13:43:23   
tinkatonka
Mojemu možu so pri 31-letih ravno včeraj pri pulmogu potrdili da ima astmouser posted image user posted image .



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 15:28:24   
lelaval
Moj sin ima že od 2. leta bronhitise, predlani pa so mu potrdili astmo user posted image , hčera pa so jo odkrili v 1. razredu user posted image .
Upava, da bo najmanjša imuna za to bolezen. Je pa letos bila prvič bolana in zdravnica je rekla, da je virusna okužba (ki pa v velikih primerih preide v bronhitis). Je torej že pred 1. rojstnim dnevom bila na pumpici. Upava, da je ne bo več potrebovala.
Je pa res, da ima  user posted image  že iz otroštva astmatični bronhitis in to je lahko dedno. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 19:38:21   
Anonimen
Moja hči je začela bolehat za asmatičnim bronhitisom,tam okoli,pri enajstih letih.Do tedaj je bila zdrava,kot riba,pa se je začelo z prvimi znaki alergij,pa so packali in ugotavljali,testirali,med tem se je zapacalo v asmatični bronhitis,ki ji greni življenje še sedaj.Naj bi se odselili nam svetujejo.Ja kam neki?
Povsod je zelenje.Najbolje je,da prodamo vse kar imamo in zgradimo noetovo barko in marš na sredo morja,do kamor ne seže cvetni prah.user posted image
Če je organizem nonstop v stiku z alergenom in se prenasiči,pol odreagira z astmo ali drugimi nevšečnostmi in sem stoposto,da ni krivo cepljenje,še hvalabogu,da smo v Sloveniji tako dosledni in imamo obvezno cepljenje.user posted image
Drugače bi bilo še huje z našimi otroci,kaj astma,otroške smrtno nevarne bolezni bi kosile med maldežjo.

Ma h pred tremi dnevi sva domov pol lekarne prinesli.
Od Ventolina do diskusa,pa Flonidan,ker ji Singuler ne pomaga,pa kapljice za oči,pa mazilo za kožni izpuščaj.user posted image

< Sporočilo je popravil neva6 -- 24.5.2006 19:39:41 >

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 20:18:48   
allj
Smeja 2 ali smem razumeti, da otroci, ki jih starši apriori ali pa zaradi zdravstvenih težav niso cepili oz. jih ne cepijo, NIMAJO ASTME? Sigurno obstajajo tudi taki podatki, pa ne vem kako jih dobiti. Prepričana pa sem, da je med necepljenimi otroki (sploh jih ni več malo) astme še več ali ravno toliko - na žalost so taki otročki še bolj dovzetni  in neodporni. Dojenje pa se itak toliko propagira da bo z generacijo naših otrok ta razlog popolnoma odpadel kot možen vzrok za astmo. Kako razlagaš mojo mamo, ki je pri 63-tih letih obolela za astmo, pa ni bila cepljena z DTP, niti proti TBC, niti česarkoli drugega. Ja, pa mati jo je dojila, menda.

Se pa strinjam z  Beti 1 da če imamo otročke v zelo sterilnem okolju sploh ni dobro za odpornost - saj ne more biti odporen proti nečem s čimer še ni prišel v stik.
Isto če jih ne cepimo, tudi niso odporni proti dotični bolezni, saj še niso prišli z njo v stik.

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 20:29:55   
Primoza
Na srečo bodo kmalu izdelali cepivo proti astmi:

http://www.biomed-singapore.com/bms/sg/en_uk/index/research_resources/research_highlights/year_2004/world_s_first_genetic.html 


(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 20:37:05   
Seven*
Beti1, super odgovor! Tocno tako kot si napisala.. Ne pretiravati s cistoco!!

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 20:41:41   
Anonimen
Res je,nikoli nisem pretiravala z steriliziranjem,pa pazi,ne na tla,boš umazana.
Moj otrk je bil proat,svoboden,da se plazi po tleh,da packa po pesku,mivki.
Dojena pa je,ja to pa dve leti.Duda če je pdla na tla,nisem zgnjala panike,ampak jo pobrala in oprala pod vodo.V glavnem nisem pritaš pretiravanja in striliziranja.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 20:43:25   
Anonimen
Primoza,hvala za obvestilo.Vprašanje kdaj?Kdaj bo v lekarnah,kdaj bo na razpolago v Sloveniji,koliko pomladi in tegob bo še potrebnih?

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 20:44:34   
Magi*


Ne nasedajte reklamam, ki nas skušajo prepričati, da je zdravo samo sterilno okolje. Tudi pri čiščenju in umivanju je treba imeti pravo mero.


ja, ne poslušajte dr Hane Suraloveuser posted image  in njej podobnihuser posted image user posted image user posted image  zdaj pa resno, ne vem koliko je dejansko sterilno okolje povezano z alergijami, nam je pa naša pediatrinja takoj svetovala, naj ne bomo preobremenjeni s čistočo. in ona je tudi alergologinja. no, pri nas se ni za bat in za enkrat (trkam na les) smo zdravi.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 21:03:14   
Anonimen
user posted image  za pretirano pucanje user posted image

A lahko kdo v enem stavku pove, kako se vidi, da ima otrok astmo? Jst pojma nimam....

< Sporočilo je popravil Mič -- 24.5.2006 21:04:04 >

(odgovor članu beti 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
24.5.2006 23:02:52   
jupiter
Smeja, moj starejši sin ma tud astmo, predvsem je to hudo moteče, kadar se za povrh vsega še prehladi, takrat je prav revček. In moram priznat, da resno sumim, da je posledica cepljenja. 

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
26.5.2006 10:24:11   
acjom
Povezava med pretirano čistočo in alergijami ima neko logiko. Vendar jaz poznam kar nekaj ljudi, ki imajo alegije in njihovi starši gotovo niso pretiravali s steriliziranjem okoljo, tudi brata in sestro, ki imata astmo in živita na kmetiji. Čudno, da nihče ne pomisli, da je krivo onesnaženo okolje, obupen zrak zaradi prometa, vse kemikalije, ki so v našem okolju. Ravno včeraj sem se po dolgem času peljala od LJ do NG, živ obub, kamijonov da padeš dol, zrak obupen, kaj bo šele poleti, ko ni dežja dalj časa! 

(odgovor članu jupiter)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
27.5.2006 10:32:04   
via_2
se strinjam z Acjom. onesnaženo okolje je prav gotovo eden poglavitnih vzrokov za razne alergije, astme,... pa ne gre samo za onesnažen zrak, ampak tudi za gore smeti, ki jih sproducira "sodobni" človek. nimamo ustreznega odnosa do narave - ne do rastlin, ne do živali, ne do voda, ne do zraka. vse samo izkoriščamo v slepi veri, da smo mi tisti, ki smo središče sveta. narava se samo brani pred človekom. in ko bo izumljeno cepivo proti tej ali oni "nadlogi", ki tare sodobnega človeka, se bo pojavila nova "nadloga", ki jo bo potrebno zatreti.
otroci so naše ogledalo in vse, kar je narobe v družbi, se odraža na naših sončkih. 

(odgovor članu acjom)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
5.11.2006 10:04:00   
pearl
Moj ima alergijo na seneni prah, nič ni pomagalo, astme na srečo nima. Pa mu je en alergolog rekel, "kaj če bi poskusil še z bioenergetikom, saj ti ne more škodoviti". Res je šel. V bionergetikovo sobo je vstopil ves solzen, ko pa prišel ven, kot da ni alergije, opravil je okrog 10 terapij. Naslednjo leto je šel v vojsko, kjer so bili večino časa zunaj, o alergiji ne duha in ne sluha. Moram reči, da ga sedaj alergija še malo matra, a precej manj.

(odgovor članu via_2)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
12.1.2007 22:25:07   
atteya
Zaenkrat še ni videt, da bi moj imel kaj takega, bi pa napisala samo, kar je meni govorila mama (ki je pa itak dostikrat preveč "pametna"). Mama namreč pravi, da astma, pa bronhitis otroku prinesemo odrasli, in sicer vsak, ko pride od zunaj v stanovanje, naj vsaj 10 minut ne bi bil v neposrednem stiku z dojenčkom. Pravi, da s tem, ko takoj po prihodu s svežega zraka dihamo v otroka ali neposredno okolico, povzročimo, da kasneje zboli za kako od teh bolezni.

Sicer pravim, da je moja mama itak preveč "pametna", ampak mogoče je kaj resnice v tem. Nikoli se ne ve.

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
14.1.2007 11:01:48   
moj sonček
Se strinjam, da ni potrebno pretiravati s "sterilnostjo". Otrok se mora navadit na okolje in druge otroke in vrtec...
Kar se tiče astme je tudi dedna. Pa seveda naše onesnaženo okolje zelo pomaga. Zaradi vseh alergij in sodobnih bolezni zelo priporočajo dolgo dojenje in pri GH prvo leto ne dodajat sladkorja in soli. To je najmanj kar lahko naredimo za naše user posted image .

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
17.9.2007 11:34:21   
patuh
Pozdrav,

enako kalvarijo kot opisuje Neva6 za svojo najmlajšo sen na žalost dala skozi tudi sama. Bronhitisi so se pričeli pojavljati okoli 11 leta-zelo kmalu prerasli v kronični bronhitis, ki je sledil v astmo. Testiranja so pokazala hudo alergijo na ves cvetni prah in pelode vseh trav - se ne da opisati kako sem živela od marca do septembra - pozimi sem pa kasirala še ene tri hude bronhitise. Nato so mi predpisali ( okoli 14- leta) terapijo POLLAGEN 2000 (terapija je trajala tri leta - vsako leto 3 injekcije - zadnje leto sem še reagirala na cepivo - so me komaj rešili). Brez ventolina nisem šla niti na stranišče kaj šele iz hiše. Pri 19-ih letih sem nato dobila še hud virusni bronhitis ki je trajal 4 tedne - in bil je zadnji. Astmo sem prerasla tako kot sem jo dobila. Danes imam 33 let in razen občasnih prehladov ne vem da sem bila kdaj tako bolna kot sem bila. Je pa sedaj nekaj drugega - moj starejši sinček se je očitno odpravil po moji poti saj ima za seboj že štiri hujša poslabšanja med bronhitisi. Pa vseeno upam da mu bom poskusila na vseh straneh poiskati ustrezno pomoč, da bo revežu prihranjeno kar meni ni bilo.

LP,

(odgovor članu moj sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Astma-zboleva vse več otrok
23.1.2008 14:16:01   
tonerexpres
Krivo je definitivno onesnaženo okolje, pa premalo gibanja v naravi. Koliko prahu se nabira ob računalnikih in razne svinjarije ob katerih današnji otroci preživijo največ časa pa je tudi svoj dejavnik. Otroka v šport!

_____________________________

http://www.toner-expres.com

(odgovor članu patuh)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?