|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bronhiolitis
9.1.2006 16:47:40   
Nia30
A je kateri od vaših malčkov že preboleval bronhiolitis?

Po 6 tednih neprestanega kašlanja in hudega poslabšanja pred enim tednom, je zdravnica danes ugotovila, da imamo bronhiolitis user posted image  (poslušala pljučka in merila kisik), čeprav sem že v petek opozarjala, da zelo težko diha, da mu piska pri izdihu, da ima med spanjem 48 vdihov.... user posted image  Pa dobro, to zdaj ni pomembno. Malo sem preverla kaj ta bronhiolitis pomeni in zdaj me hoče pobrati od skrbi user posted image  . Jutri morava dati kri, potem pa se bo odločila za naprej - bolnišnica al kaj drugega.

A ima katera izkušnje s tem? Kako ste se zdravli, a je dolgo trajalo...?

Lp
Nia
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bronhiolitis
9.1.2006 17:03:42   
mamči
Ja, moj sinek je zbolel, ko je bil star 3.5 mes.Najprej bronhitis, nato bronhielitis  ko so vnete tiste tanajmanjše "vejice" v pljučih. Sma bila sprejeta v bonico - najprej so rekli, da nama teden dni ne "gine", pa sma bila samo 3 dni user posted image . Ker sem po poklicu med.sestra, sem ga pač sama pedinala, razen 2x so ga morali aspirirat- sluz posesati- je blo kr hudo.
Najbolj olajša stanje  redno iščenje + vlaženje noska ( Nisita mazilo) električni inhalator+ zdravila za inhalacijo, smo pa mi potem inhalator sami kupili in malčkoma vlažimo sluznice z fiziološko tekočino že ob navadnem prehladu. Pomaga tud višje vzglavje pri spanju, s plosko roko ga tapkaš po hrbtu, ko ga imaš v naročju (se čistijo pljučka), čimveč tekočine in zelo zelo vlažen zrak, redno zračen prostor. Verjetno imate tud pumpice Fixotide ali pa Berodual ali kaj je pač dr. predpisal - važno je redno dajanje in upoštevanje časovnih presledkov - pomagate si lahko z nastavkom za dajanje inhalacij Aerochamber (mogoče vam ga dajo na recept?)
Če se la da bi bilo dobro poleti ob morju preživet z otrokom 14 dni do 3 tedne, mi smo si pomagali še s zelišči (kolikor nam je dovoljevalo- glede na starost otroka) in alternativno medicino.

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bronhiolitis
9.1.2006 17:15:11   
Nia30
Hvala za odgovor. Novih zdravil še nimamo, razen Bisolvona, ki ga jemljemo že 6 tednov. Jutri po izvidih bo povedala al gremo v bolnico al se bomo lahko zdravli doma.
Groza me je, ko poslušam kako mali diha. Še posebej, ko joka ali se kako drugače napreza.
Kako dolgo pa traja, da ozdravijo?

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bronhiolitis
9.1.2006 17:16:09   
*goldfish*
user posted image user posted image user posted image Vsaj upam si predstavljati kaj preživljate. Je imel naš tudi in vem kako bogi je bil. Piskalo mu je ful, in vedno je jokal, pokašljeval...user posted image

Je pa dobil Babyhaler - podalšek za pršilnik in zdravili BERUDUAL, potem pa še FLIXOTIDE (oboje sta razpršili, ki ju vdihava preko babyhalera). Enkrat dnevno pa smo šli še v ZD kjer je dihal neki plin in trobil kak policijski orkesteruser posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bronhiolitis
9.1.2006 17:55:02   
Cikica
Našuser posted image je imel že 2Xbronhitis.Prvič je dobil antibiotik in je to jemal en teden in je bilo vse ok.Drugič pa je bilo še huje,zelo je kašljal,hropel in imel nosek zamašen.Bil je ves bogi.Spet je imel antibiotik pa vsak večer sem mu na pleničko in na radiator dala nekaj kapljic evkaliptusovega olja da je lažje dihal.Skupaj je bil bolan 10dni.Vse je minilo,ni tako grozno kot se sliši.Ne skrbi vse bo še dobro.

lp,cikica

_____________________________

Na zaljubi se v nekoga,s katerim lahko živiš,
zaljubi se v tistega,brez katerega ne moreš živeti.

Mi pa bomo imeli še enega,jupiiiii

http://alen2004.moj-album.com/





(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bronhiolitis
9.1.2006 18:50:07   
* Mateja *
Moj Nejc je prebolel bronhiolitis  kmalu po porodu. Pljučka so bila že tako boga od tega, ker je bil prezgodaj rojen, pol je pa še to fasal in je bil bogi še več časa na respiratorju na intenzivni.
 Verjetno je to najbolj grozen scenarij, ki si ga lahko zamisliš, vendar je vse drugače, ker tvoj otrok verjetno nima drugih težav s pljuči!!

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bronhiolitis
9.1.2006 19:03:17   
Nia30
Vsem še enkrat hvala. Komaj čakam, da bo jutri, da končno zvem kako in kaj. Držite pesti.

Lp

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bronhiolitis
9.1.2006 21:25:51   
Anonimen
Mi smo imeli bronhitis. Mali je imel tudi 56 vdihov na minuto. user posted image  Sem mislila, da me bo konec...ko gledaš utroka, kako lovi sapo user posted image user posted image user posted image
Tudi mi smo imeli antibiotike in pa inhaliranje 2x dnevno v ZD, drugače pa inhaliranje (Ventolin) vsake 4 ure doma...ponoči sem mu pa kar sirup Ventolin dajala.
Se mi zdi, da so mu najbolj pomagale inhalacije v ZD.
Držim pesti, da se čimprej pozdravite. user posted image

(odgovor članu Nia30)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bronhiolitis
9.1.2006 21:37:04   
jagoda
Adam je imel bronhiolitis pred enim mesecem. Najprej sva prišla k zdravnici in je imel 58 vdihov na minuto, pol so mu dali ventolin in naju naročili čez štiri ure. Takrat je imel 68 vdihov na minuto, sturacijo 92 in sva šla direkt v bolnico. Prvo noč sem prebedela z njim, ker je dihal tudi 75 na min. Res je bilo hudo, ampak je bilo potem kmalu dooosti boljše. Tako, da je bil zdrav po 10 dneh. Dobival je še antibiotik Fromilid.

Baje, da traja bronhiolitis lahko tudi tri tedne in da je od vsakega otroka odvisno kako hitro ga preboli. Problem je v tem, ker Ventolin ne pomaga tako kot pri bronhitisu. V bistvu pravega zdravila nimajo, tako so meni razložili v bolnici. V bolnici naredijo pri vsakem, ki ima bronhiolitis bris ali gre za virus RSV, ki je še piosebej nevaren, ampak predvsem za dojenčke do enega leta. Sicer pravijo, po enem letu redko prihaja do kakih zapletov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bronhiolitis
9.1.2006 21:38:57   
jagoda
mamči, mi poveš kako ste si pomagali z zelišči?

Hvala!

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bronhiolitis
9.1.2006 22:15:01   
mamči
Rahel čajček iz timijana (će je otrok večji lahko tudi sirup),evkaliptusove kapljice na mokro brisačo on pol na radiator v spalnici, kamilični čaj.
POmaga tudi obsevanje z infrardečo lučjo ( s sprednje strani, ko otrok sedi ga obsevaš 10 min, razdalja naj bo 30-50 cm od luči) in pa topli ovoji okrog prsi in celo ovoji z svinjsko mastjo.
Zadnjih dveh možnosti mi nismo uporabljali, ker je bil user posted image  premajhen.
Aja pa velik "pisker" vode zavreš in daš noter kaljice- smrekove ali pa kaj sličnega in narediš parni šotor ( mi smo dali dva stola z naslonjali enega za drugim, preko dali rjuho in pol v "šotoru" sedeli, da je mali dihal vlažen zrak - PAZIT JE TREBA, DA SE DIHALA NE PREGREJEJO! Razdalja od posode s kropom naj bo min 1 meter, otroka pa nekdo tesno drži v naročju.

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bronhiolitis
9.1.2006 22:23:49   
jagoda
Hvala za info. Adam je star eno leto in pol. Torej kaj lahko od tega? In kje se dobi infrardeča luč in evkaliptusove kapljice?

Ful si zlata. Kaj pa za preventivo?

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bronhiolitis
9.1.2006 23:34:35   
mamči
Lučko dobš v trg. z medicinskimi pripomočki, kapljice v lekarni/zeliščni lekarni.
Najboljša preventiva je dost gibanja na svežem zraku, pa čim več morskega zraka. Jaz dajem mojemu še MULTI- SANOSTOL sirup, pa sirup smrekovih vršičkov. Pa pazi, da mu redno čistš nosek ob nahodu.
Pa dolgi sprehodi po gozdu, so tud zelo blagodejni.

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bronhiolitis
10.1.2006 0:20:00   
lelaval








Vse je minilo,ni tako grozno kot se sliši.Ne skrbi vse bo še dobro.


Morda se sliši grdo, pa vendarle je res, kot je napisala Cikica. Jaz sem tudi dobra 4 leta dežurala s sinom, ko so se mu bronhitisi dobesedno en za drugim ponavljali. Ko ga je imel prvič, je takoj šel v bolnico. Ne samo enkrat je imel Berodual na 4 ali 3 ure, pa se je dušil na vsaki 2 uri. (tudi ponoči).
A ne skrbite, tiste inhalacije so morda res videti malce grozljivejše, a pomagajo dosti bolj kot pumpice.
Mi je pa enkrat ena gospa na morju dala čaj, ko ga je slišala, kako kašlja. Ženska je sama nabirala zelišča, saj je veliko dala na to. In ni pil niti cela dva dni (zjutraj in zvečer en kozarček), pa ni niti zakašlajl več. V čaju pa je bilo 8 zelišč (sicer več ne vem katere, ker sem že pozabila in kasneje sem,. ko mi jih je zmanjkalo spraševala njeno hčerko, ker gospa je že umrla, katero zelišče mi še manjka user posted image .  Očitno pa je res, da je te bronhitise prerasel - kot je dejala pediatrinja., da se to velikokrat zgodi.

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bronhiolitis
10.1.2006 10:17:19   
valči
Naša Lara je bronhiolitis prbolela v novembru in je bila zelo bogica.Sva se uspeli za las izogniti bolnici,sem hvaležna pediatrinji,ker je verjela vame,da se bom držala reda glede nege in dajanja zdravil.Sem pa imela napotnico in vse spakirano in sem prežala na njo,kdaj bo slabšeuser posted image
Ko se spomnim,kako je revica dihala,lovila zrak,kašljala,smrkala,jedla skoraj nič!Groza.Vozili sva se na inhalacije in merjenje saturacije,pa vdihi okrog 60 na minuto...Je bila res na meji.Pa vsake tri ure berodual in čez 10 minut flixotide,pravi bolničar sem bila tisti čas.Trajali je pa 14 dni,da je prišla počasi k sebi.
Je pa imela že dvakrat bronhitis,tudi sin je imel to,bronhiolitisa na srečo ne.

Lepo se čuvajte in kmalu pozdravite,da se kaj ne ponovi.user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bronhiolitis
10.1.2006 10:25:53   
Moica
Tudi moj mali je imel lani dvakrat bronhiolitis pri 6 mesecih. Prvič se je za las izognil bolnici pa tudi posteljic ni bilo prostih, ker je bila epidemija. Drugič pa sva bila notri tri dni. So mu vzeli bris: RSV (respiratorni virus). Dobival ni nobenih zdravil, samo na kisiku je bil non-stop. Pa nosek so mu non-stop čistili, kar je itak zelo pomembno. Pa potem smo ga morali max čuvati pred morebitnimi novimi okužbami, ker je bil že tako oslabel. Pljučka rabijo pa tudi do dva meseca, da se obnovijo. Uf ...

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bronhiolitis
10.1.2006 12:53:25   
Anonimen
Nia 30-moj brat je imel hud bronhitis,ko je bil star 3 tedne.Mogel bi jit v bolnico a ga je mami pozdravila.Že nekaj mamicam sem to svetovala,pa se nobeni  ne da delat.Zato tudi ne bom opisovala postopka.Zdravniki niso mogli verjeti da se je pozdravil.
če želiš izvedeti kako se naredi piši privat,ni pa nobena umetnost.

(odgovor članu Nia30)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Bronhiolitis
10.1.2006 13:08:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ****

Nia 30-moj brat je imel hud bronhitis,ko je bil star 3 tedne.Mogel bi jit v bolnico a ga je mami pozdravila.Že nekaj mamicam sem to svetovala,pa se nobeni  ne da delat.Zato tudi ne bom opisovala postopka.Zdravniki niso mogli verjeti da se je pozdravil.
če želiš izvedeti kako se naredi piši privat,ni pa nobena umetnost.


Daj prosim še tukaj opiši postopek! Mogoče smo pa mamice na RR bolj pridne, pa se nam bo dalo delat!user posted image
Ne resno, daj napiši, mogoče nam bo pa vsem kdaj prav prišlo!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Bronhiolitis
10.1.2006 16:36:57   
jagoda
Mene tud zanima. Lepo prosim!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Bronhiolitis
10.1.2006 19:45:54   
Nia30
Danes smo dobili izvid krvi - gre za virusno okužbo. Na srečo ne rabimo v bolnico. Je pa bilo ponoči že precej bolje - 42 vdihovuser posted image user posted image . Kisika je imel 95%user posted image  Mislim, da se bo počasi zlizal. Tudi zdravil nismo dobili dodatnih. Mu pa še vedno ful piska pri izdihu.

Upam, da bo kmalu spet zdrav!

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Bronhiolitis
11.1.2006 17:25:34   
Anonimen
No evo-kamilične cvetke prepražiš na olju(malo olja,da ne bo vse mastno)
Potem pa to zašiješ v bombažno cunjo in to daš na prsi.Prej na sebi poskusi temperaturo,da ne bo prevroče.Najbolje je narediti dva povšterčka,da je lažje.Čez daš še eno pleničko.To menjaš na ene 15 minut,kolikor časa ti pač otrok dopušča..Paziti,da se otroček ne prehladi.
Delaš to še nekaj dni še nekaj dni in pri nas je šel bronhitis papa za vednouser posted image  

(odgovor članu Nia30)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Bronhiolitis
11.1.2006 18:52:13   
jagoda
To pa res ni taka znanost. Hvala za info. Jaz sem najmanj mislila, da je treba ulovit mlado žabo ob polni luni in iskat dlake črne mačke, ki se goniuser posted image  (no, hec)... Res sem mislila, da boš zdaj napisala en "ubitačni" postopek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Bronhiolitis
12.1.2006 5:09:50   
Anonimen
Počakaj saj še nisem končala-potem ujami krokodila in iz njegovega repa skuhaj juhcouser posted image user posted image user posted image
No a ne,nobena taka stvar ni,pa se mamicam(ne leti na vas)ne ljubi delati,je pač lažje dajat antibiotike.

(odgovor članu jagoda)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Bronhiolitis
12.1.2006 20:47:33   
valči
****,hvala,si bom zapisala.
Moram pa napisati,da Lara ni dobila niti enkrat antibiotika,pa je imela dvakrat bronhitis in enkrat bronhiolitis.Miha je pa samo enkrat dobil antibiotik,ker še je imel zraven tega vneta ušesa.Naša pediatrinja ne daje kar tako antibiotike in jaz sem ji zato hvaležna.Vedno dobro premisli o temuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?