|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dodajanje sladke smetane
27.6.2011 19:42:44   
Casiopeia
Naša Gaja se je rodila v 33t kot zahiranček s porodno težo 1610 g. Sedaj smo stari 4,5 mesecev in tehtamo 4800 g (dolžina 62 cm). Problem je, da je Gaja strašno neješča, na obrok poje približno 100 ml adaptiranega mleka (Babylove) in sve zaradi tega že končali bolnišnici (našo pediatrinjo je skrbelo slabo napredovanje teže). Na začetku je po steklenički pila moje mleko, samo ga je žal po 3 mesecih zmanjkalo. Vsi izvidi so bp, deklica je vesela, živahna, redno odvaja. Postane pa pravi user posted image ko vidi stekleničko. Menjavo mleka so nama odsvetovali, sem pa na forumu nedonosencek.net zasledila nasvet dr. Cerarjeve z žlico sladke smetane v mleku. Danes sve poskusile to varianto in je mleko spila brez upiranja (zdi se mi, da je enostavno boljši okus-testirano tudi z mamine strani user posted image ). Me pa zanima, če se smetana lahko dodaja v adaptirano mleko ali pa je to mišljeno samo za materino mleko, ker ne bi želela še poslabšati situacijo. Drugače pa se hranive na 3 ure, moram jo zbujati tudi ponoči, ker čez dan enostavno ne poje dovolj. Resnično upam, da je smetana dovoljena, tako da bi tudi z manjšo količino mleka pokrile potrebo po kalorijah.

Mamice s podobnimi izkušnjami, prosim za pomoč :) Hvala!


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dodajanje sladke smetane
27.6.2011 19:50:55   
m_o_i
ce ji ustreza, nadaljuj tako(zakaj bi "lahko" dodajala smetano samo v materino mleko?!)
in ce nima "prave" teze, nadaljuj s hranjenjem na tri ure-tudi jaz sem dolgo to pocela in se je splacalo. sicer je Elias ze pri sestih mesecih po tezi bil blizu vrstnikov, sem pa lepo stevilo mesecev spala ob budilki na tri ure.
mogoce poskusi narest malo bolj koncentrirano mleko-daj na 90 ml vode tri pa pol merice AM, mogoce celo 4...

pies: tudi mi smo zrastli gor na babylove-uuser posted image
aja, tudi zahirancek-dva tedna pred rokom 2070 g....

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 27.6.2011 19:51:31 >


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Casiopeia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dodajanje sladke smetane
27.6.2011 20:05:38   
Casiopeia
Ma ne vem, adaptirano mleko naj bi bilo samo po sebi bolj hranilno in nikjer nisem zasledila nič o dodajanju smetane v AM.

Na pediatriji pa so mi strogo prepovedali bolj koncentrirano AM, saj je Gaja imela povišan P-amonijev ion in je to baje zaradi presnove beljakovin. Sicer so bili kasnejši izvidi o.k. In so me direkt vprašali, če delam močnejši koncentrat. Zato me malo skrbi tudi glede smetane ... Občutek mi govori, da ne bi smelo biti nič narobe, samo pa vseeno iščem argumente za smetano. Malo smetance ne bi smelo škoditi :) Hudiček pa ima zelo izostrene brbončice ... :)

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dodajanje sladke smetane
27.6.2011 20:10:29   
m_o_i
huh, tole pa spremeni zadevo(povisan ion..)
za vecjo hranilnost bi lahko mogoce dodala tudi kako cajno zlicko katere kasice. sicer sem jaz to pocela zaradi zgoscevanja mleka(pac problemi z refluksom), sem pa opazla, da popije manj mililitrov potem, ker je pac bolj nasitno.
dodajala sem DMovo (mislim da) psenicno z okusom vanilije in sicer cajna zlicka na 100 ml pripravka. malo zgosti, ne pa toliko, da bi zabijalo cucelj.
mogoce poskusis se to?!

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Casiopeia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dodajanje sladke smetane
27.6.2011 21:29:50   
Casiopeia
Sem poskusila z rižkotom, pa ni bilo nobenega efekta, razen zaprtja. Sicer ji je odtenek bolj teknilo. Z vanilijevo kašico še nočem eksperimentirat zaradi glutena, jo pa imam doma v polni pripravljenosti (ravno tako Babylove). Bomo se pač nekako prebili skozi ta mesec, potem pa bove tako ali tako začele uvajati GH. Upamo, da ji bodo novi okusi bolj všeč, ker se nekako ne morem znebit občutka, da ima AM že poln kufer.

Sicer pa je vse O.K., dokler vidim, da je user posted image vesela in živahna. Tudi spi lepo. Mrzel polt pa me polije ko pomislim na obisk v posvetovalnici, posebej zato, ker sem iz regije, kjer imamo že tako ali preveč težav s preveliko telesno težo in večina dojenčkov je kar lepo zavaljenih. In mi gre pošteno na živce, ko mi težijo, kako drobna je. Kot da bi morali biti vsi dojenčki po standardih user posted image

Hudo mi je tudi, ko vidim, da sploh ne uživa v hrani, ampak jé pod prisilo. In je tudi ne silim več. Vesela sem, če mi spije 650 ml na dan.

Kako pa je bilo pri vas z uvajanjem GH? Kdaj ste začeli. Meni je pediatrinja v posvetovalnici svetovala pri 5-ih mesecih kronološko, v bolnišnici pa so mi rekli, naj ne uvedem GH pred 6-im mesecem. Sama sem se odločila, da bom ji dala GH pri 5,5 mesecih, ker se mi zdi, da bi rada jedla že tudi kaj drugega. Hrano gleda z velikimi očmi, zelo se slini in nonstop ima roke v ustih. Sem pa tudi čisto zmedena zaradi različnih informacij, ki jih podajajo pediatri. In na koncu več ne veš, kaj naj ...

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dodajanje sladke smetane
27.6.2011 21:47:00   
Najaa
Glej, nedonošenčki po večini manj jejo oz. imajo kao probleme s tem, da so neješči itd. Naša tadruga je bila rojena v 33t, sicer ni bila zahirana, je pa tudi zelo slabo jedla že od začetka. Pogosto in zelo malo na obrok. Dodajala sem od začetka, ampak nikoli nisem v mleko dajala nobenih dodatkov. Na momente me je zelo skrbelo, sploh ko je patronažna bila živčna, da to napredovanje teže pa nikamor ne pelje itd... na srečo smo imeli super pediatrinjo, ki me je pomirila in je rekla, da če je otrok živahen, zdrav, vesel, da napreduje pa tudi če bolj počasi (ipak je nedonošen, ne moreš ga primerjat z donošenim), da naj se ne sekiram. Izkazalo se je, da naša mala pač taka je, da hoče večkrat in po malo jest. Taka je še danes. Poje ko en piščanček na obrok, zato pa pač večkrat je.
Tako da se ne sekiraj. Če te skrbi pa vprašaj Cerarjevo, kaj svetuje prav za tvojo punčko.

(odgovor članu Casiopeia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dodajanje sladke smetane
27.6.2011 22:42:42   
Casiopeia
Ma z njeno neješčnostjo sem se že nekako sprijaznila in se niti ne obremenjujem preveč glede količine, ki jo spravi vase. In jasno mi je, da je s porodno težo 1610 kg v bistvu kar lepo napredovala. Kot sem že napisala, je reees velik dobrovoljček, edino ko se hrani so križi in težave. Želim si le, da bi ji nekako olajšala prehranjevanje in da bi ji bilo tistih nekaj ml, ki jih spije, vsaj koliko toliko v užitek. In danes je mleko z dodatkom smetane spila z velikim užitkom. Že najmanj dva meseca je nisem videla tako zadovoljne ob hranjenju (ponavadi ga spremlja kričanje, kobacanje in zvočni efekti tipa "bljak" ;)

Ste mi pa punce že zdaj veliko pomagale s svojimi odgovori. Dejstvo je, da smo mamice verjetno res preveč obremenjene z različnimi informacijami, ki jih dobivamo. Konec koncev tudi proizvajalci mleka AM forsirajo, da bi dojenčki spili čimveč. In dobro je dobiti informacije iz prve roke, od mamic, ki imate podobne izkušnje.

Čakam pa potrditev registracije na nedonosencek.net, ker me pa res zanima mnenje dr. Cerarjeve, predvsem o tem, če lahko dodajam smetano ali ne glede na en slabši izvid P-amonijevega iona (referenčna vrednost 98, drug dan padlo na 45). In smetana me tudi ne muči toliko zaradi morebitnega boljšega napredovanja pri teži, kot zaradi same izboljšave okusa mleka in manj stresnega prehranjevanja, saj se mi res zdi, da ji okus niti slučajno ni všeč (pa Babylove baje spada med bolj okusna mleka). Tako da mislim, da obe komaj čakave na uvajanje novih okusov user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dodajanje sladke smetane
28.6.2011 8:46:05   
m_o_i
jaz sem zacela uvajat(ce se polovica zlicke oz. samo okusanje novega lahko imenuje uvajanje) pri petih mesecih.
smernice, tabele in ostalo gor ali dol-ko je zacel dobival tavelike ocke za hrano, sva zacelauser posted image

se to: vsaka gosta hrana bo spremenila prebavo(tudi Eliasov kakec se je spremenil, ko sem zacela gostit mleko).

in nenazadnje: glej otroka in ne drugih. tudi mi smo imeli SUM na alergijo, pil je allernovo in aptamil ADC(ki nista niti M od mlekauser posted image in posledicno se manjse popite kolicine), ker me ni dala na nobene teste, sem sama postopoma uvedla babylove mleko(najprej 1/3 babylova in 2/3 ADCja-tako en dan. naslednji 2/3 babylove in 1/3 ADCja, tretji dan pa babylove). no, tretji dan sem bila blizu ZD, ce bi sluucajno prislo do kake hude reakcije, ampak ni.

od takrat je bila prebava bp, kakanje vsak dan, veliko vec popitega mleka...
aja, pa se iz centra za nedonosencke sem imela v krvi pisanje ure in kolicine za vsak obrok-to me je drzalo do sestega mesecauser posted image
sama sebi sem govorila, da naj neham, pa sem kuj pisalauser posted image
in sem ta zvezek vedno pokazala P-ga je z zanimanjem pogledala.

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Casiopeia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dodajanje sladke smetane
28.6.2011 8:57:36   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Casiopeia

Ma z njeno neješčnostjo sem se že nekako sprijaznila in se niti ne obremenjujem preveč glede količine, ki jo spravi vase. In jasno mi je, da je s porodno težo 1610 kg v bistvu kar lepo napredovala. Kot sem že napisala, je reees velik dobrovoljček, edino ko se hrani so križi in težave. Želim si le, da bi ji nekako olajšala prehranjevanje in da bi ji bilo tistih nekaj ml, ki jih spije, vsaj koliko toliko v užitek. In danes je mleko z dodatkom smetane spila z velikim užitkom. Že najmanj dva meseca je nisem videla tako zadovoljne ob hranjenju (ponavadi ga spremlja kričanje, kobacanje in zvočni efekti tipa "bljak" ;)

Ste mi pa punce že zdaj veliko pomagale s svojimi odgovori. Dejstvo je, da smo mamice verjetno res preveč obremenjene z različnimi informacijami, ki jih dobivamo. Konec koncev tudi proizvajalci mleka AM forsirajo, da bi dojenčki spili čimveč. In dobro je dobiti informacije iz prve roke, od mamic, ki imate podobne izkušnje.

Čakam pa potrditev registracije na nedonosencek.net, ker me pa res zanima mnenje dr. Cerarjeve, predvsem o tem, če lahko dodajam smetano ali ne glede na en slabši izvid P-amonijevega iona (referenčna vrednost 98, drug dan padlo na 45). In smetana me tudi ne muči toliko zaradi morebitnega boljšega napredovanja pri teži, kot zaradi same izboljšave okusa mleka in manj stresnega prehranjevanja, saj se mi res zdi, da ji okus niti slučajno ni všeč (pa Babylove baje spada med bolj okusna mleka). Tako da mislim, da obe komaj čakave na uvajanje novih okusov user posted image



Dr. Cerar vprašaj kar tukaj (http://med.over.net/forum5/list.php?259) ker na nedonosencek.net mislim da ne odgovarja prav pogosto. Srečno!

(odgovor članu Casiopeia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dodajanje sladke smetane
28.6.2011 15:04:21   
Casiopeia
Sem pisala dr. Cerarjevi in nestrpno čakave na odgovor (obenem držive pesti za smetano user posted image ).

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dodajanje sladke smetane
28.6.2011 15:25:36   
andea
Držim pesti da bo odgovor pozitiven. Hčerka je donošena in sem ji začela dodajat, mislim, da bananino kašico pri 4,5 mesecih, sem imela problem ker ni marala mleka. Še zdej jo komaj kdaj nahecam za kak čokolino, jogurt, ...
Me je pa izučilo, da se ravnam po otroku in ne po tem kar rečejo drugi. V tvojem primeru Casiopei je bolje da počakaš odgovor. Pri men je petronažna hotela da dojim, meni so že v porodnišnici povedal da nimam mleka in mi tudi tablete niso pomagale. Ob obisku petronažne sem vse poskrila in rekla da dojim. Je bla tulk vesela.
Se pa na začetku ful sekiraš. Hčerka je po porodu izgubljala težo, pa so rekel da ne bom mogla domov. Pol smo le šle domov. Še isti dan je petronažna rekla da je predebela, da ne sme tolk velik pojest.

(odgovor članu Casiopeia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dodajanje sladke smetane
28.6.2011 19:48:05   
Casiopeia
Evo, dobile odgovor od dr. Cerarjeve (ma res smo lahko veseli za njo, sem bila zelo prijetno presenečena, ko je odgovor priletel v dobri uri user posted image ).

Dragi Prekmurki,

očitno bo Gaja postala zares ješča šele, ko bo na vrsti okusnejša in raznolika gosta hrana. Dotlej ne bo nič hudega, če ji boste mleko naredili okusnejše z dodatkom sladke smetane (največ 1 veliko žlico = 5 ml na 50 ml mleka). V njej so namreč predvsem maščobe.

Vrednosti amoniaka v krvi (S=serumski) dejansko zelo nihajo - malo zaradi vpliva beljakovin iz hrane, pogosto tudi zaradi bolj "tehničnih laboratorijskih" razlogov, ki nimajo veliko povezave z otrokovim stanjem.

In sve zdaj spet imele smetanski obrok, ki je ponovno stekel po grlu brez težav :D Očitno je gurmanki všeč okus mleka z dodatkom smetane.

Andrea, tisočkrat hvala za link na MedOverNet, še enkrat pa hvala tudi vsem drugim puncam za moralno podporo in za nasvete. Upam, da bo tema pomagala še kateri mami z neješčim dojenčkom, ker mislim, da vse dobro vemo, kako hudo je, ko imaš občutek, da otroka prav siliš jesti.

Zdaj pa lahko uživamo v poletju :) Upam samo, da se v roku dveh dni ne bo naveličala okusa smetane - sicer pa pri naši Gaji ... kdo bi vedel ;)

Lepo se imejte,


(odgovor članu andea)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dodajanje sladke smetane
28.6.2011 19:51:16   
Casiopeia
Ups ... prehitro objavljeno ... :)

Lepo se imejte in uživajte poletje s svojimi otročki (itak bo hitro mimo :/ ).

(odgovor članu Casiopeia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dodajanje sladke smetane
29.6.2011 8:21:48   
andea
Andrea, tisočkrat hvala za link na MedOverNet



Če si slučajno mislila mene, ti je link na MONu predlagala Katy78.

(odgovor članu Casiopeia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dodajanje sladke smetane
29.6.2011 9:38:57   
Casiopeia
Jao, se opravičujem za pomoto.

Katy78 - hvala ti za link.

Evo, jaz sem pa čisti dokaz, da je bolje ne pisat na forumih, ko si zaspan user posted image .


(odgovor članu andea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?