|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje po dodatku - kako je prav?
17.1.2006 9:44:24   
MajaPRO
Kako je prav oz. kako delate to ve?
Z user posted image sva pred enim tednom začela uvajati gosto hrano. Zanima me, kako je z dojenjem po dodatku? Ali je bolje otroka podojiti takoj po dodatku (pojedel je cca. 60 g sadne kašice) ali kakšno uro ali 2 kasneje? Sprobala sem že oba načina in oba funkcionirata, ne vem pa, kaj je za malega bolje. Če ga dojim po dveh urah (tako pri malici kot kosilu), avtomatsko povečam dnevno število obrokov, če ga pa podojim takoj, se mi zdi, da količinsko poje preveč naenkrat (če je sploh možno, da se dojenček prenaje). Ne morem pretehtati, kaj je bolje - pogosteje polniti želodček ali pospraviti cel obrok naenkrat?
Pa še nekaj - kako bom vedela, kakšna količina hrane bo user posted image dovolj nasitila, da bova s sadnim/zelenjavnim obrokom nadomestila mlečnega? Količino hrane kar hitro povečujeva (dopoldanski sadni obrok= cca. 60 g, zelenjavni= 100 g) in dvomim, da bo dojenje po dodatku odklonil (ali pač?).
Prosim, svetujete!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje po dodatku - kako je prav?
17.1.2006 11:15:53   
Suzi*
Jaz sem se ubadala z istim problemom. Mali mi je ful goste hrane pojedel, potem sem ga pa vedno takoj podojila, ker je to zahteval z jokom. Med obroki nisem dojila ravno zaradi tega, ker se avtomatsko podre ritem in poveča št. obrokov. Sem pa uvajala dva obroka izmenično....dopoldne sadje, za kosilo zelenjavo+meso. Po 1,5 m sem ukinila dojenji po obeh obrokih. Čeprav bi se mali še dojil. Ampak ker je pojedel po 2 dcl goste hrane pri takrat 7,5m, se mi je to zdelo čisto dovolj in ga pač nisem podojila. Sem mu pa namesto dojenja ponudila za pit. Nekaj časa se je pritoževal, potem je pa skužil in tudi več ni zahteval dojenja.

Če te še kaj zanima, kar vprašaj.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenje po dodatku - kako je prav?
17.1.2006 11:59:05   
taška30
Maja, ne se sekirat, saj se bo slej ko prej samo uštimalo. Pri nas je bila kakšen mesec in pol totalna zmeda glede tega. Enkrat se sploh ni dojila po obroku, drugič malo, tretjič ful, četrtič čez 1 uro...Skratka ful različno število obrokov, pa sem se jaz tudi sekirala, pa poglabljala, zdaj pa vidim, da brezveze in da se vse samo uredi, ko otrok začne zares jesti gosto hrano.
kot pravi Suzi* - ko otrok poje cca. 2dcl kaše, je nekako dovolj, da dojenje ni potrebno, vsaj ne za lakoto, pač pa za cartanje.

Do takrat pa bi jaz vedno ponudila dojenje takoj po obroku.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?