|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Fimoza - še pol leta časa
21.9.2010 13:24:41   
_sanja_*
Danes sva bila s sinom v posvetovalnici. Star je 21m. Zdravnica nama je rekla, da je kožica še kar priraščena in da imava še pol leta časa, potem pa bo treba na operacijo.

A je sploh še kakšno upanje? Seveda bi rada to rešila brez operacije.

Kožica mu gre do polovice glavice. A je komu še ratalo to izboljšat? Drugače ni imel še nobenih težav, nima problemov z lulanjem ali vnetji.

Kak nasvet? Pri kopanju kožico nežno dol, vendar ne na silo, to poznamo in prakticiramo, pa bo to dovolj? Verjetno drugih možnosti tako ni. Obstaja kakšna krema?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Fimoza - še pol leta časa
21.9.2010 13:29:54   
mini86
ja lahko se maže s kortikosteroidi ki niso nevarni ampak tanjšajo kožico..malo pobrskaj pri tanč na mon-u

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
21.9.2010 13:53:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mini86)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Fimoza - še pol leta časa
21.9.2010 14:02:03   
kristinaj
nečaku so pri 4 letih pri p kožico na silo dol potegnili in potem jo to moral mazati in "vaditi". in se ga spomnem kako je na morju kričal ko je kožico dol stavil, vendar ga ni bolelo, le strah ga je bilo. odnesel jo je brez operacije.

pri mojem malemu p vedno reče da je ok.. gre nekje do pol glavice... ali bo šlo čez ali ne ne vem, upam, da ja...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Fimoza - še pol leta časa
21.9.2010 16:45:05   
potty
Pri mojemu drugemu sinu je šla kožica tut do polovico glavice in ker ima refluks in s tem tudi stalne kontrole, so se odločili pri starosti 18m, da mu to porihtajo. Zdravnik mu je kožico potegnil nazaj......še danes me zmrazi, ko se spomnim, ker nisem pričakovala tega (sem mislila, da bo operiran), ga je ene 5 dni kar hudo peklo, ampak je pa od takrat suh, ker ni dovolil plenice gor dat zaradi bolečine.  Prve tri dni je lulal stoje kjerkoli po stanovanju. Pač ko je začel jokat, smo vedeli da ga lulat, na tla sem mu dala brisačko, on pa je cepetal in lulal. No potem pa na kahlico, danes pri treh letih pa že ,,po moško,, na wcuser posted image . Prvi sin je bil pa operiran tudi pri 18m, ker je že težko lulal, ker se je kožica zaraščala. Okrevanje hudo dolgotrajno, se je zelo počasi celilo in en del se je zarasel nazaj. Pri 5-ih  letih  še ena manjša operacija in od takrat ok.
Pri tretjem pa še čakamo kaj bo. Zaenkrat gre kar ok nazaj, ne še čisto, ampak upam da nam rata tokrat brez posegov. Je pa star 14m.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Fimoza - še pol leta časa
21.9.2010 17:38:37   
Gina
Zakaj pa samo še pol leta časa? Moj ta velik sin je imel tudi te težave, pa mu je splošna zdravnica ene 3x malo potegnila, pa še ni bilo ok, je bilo pa vsakič bolje - potem mu je pa šele pri 5. letih na urologiji zdravnik potegnil do konca. Tam so bili sami toliko stari otroci, kakšni malo več, kakšni malo manj. Če mu gre do pol, je po moje še vedno možnost, da ga kasneje operirajo, če je treba - lahko pa da sploh ne bo treba. Težave so, kadar kožica sploh ne gre nič dol, ali čisto malo, da so težave tudi pri lulanju oz. s higieno. Naš ta mali sin bo tudi moral še enkrat k urologu, pa je star 6 let, pa me čisto nič ne skrbi, da smo prepozni, ker nismo.

(odgovor članu potty)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Fimoza - še pol leta časa
21.9.2010 19:44:55   
ledenaa
kaj bluzi zdravnica. Časa je vedno še potem pri teh zadevah. Maže se pa lahko tudi z kremo in potem gre kožica dol. In anestezija ni tako varna ,tako da čimmanj pod narkozo otroka spravljat

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Fimoza - še pol leta časa
21.9.2010 21:48:25   
_sanja_*
Ma blesavi so, sita sem jih do vrh glave. Da sploh ne govorim o tem kok so ga dans prestrašli, verjetn se bo celo življenje bal zdravnikovuser posted image  Odnos na psu. V tej posvetovalnici so same čudne ženskeuser posted image

Saj ne bom kar tak pustila, da ga operirajo, ne more bit prijetno pa mislim, da še ma dovolj časa, glede na to, da večina hodi pri 5 letih? Sploh pa ker napreduje, stanje se izboljšuje, pa nima težav, niti jih nikoli ni mel. 

Mogoče bo pa izbrani pediater bolj razumljiv, je čist drugačne vrste.  

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Fimoza - še pol leta časa
15.11.2010 9:29:26   
lunca2
Tudi naš je imel prilepljeno kožico in sva bila prejšnji teden pri urologu. Star je 3 leta. Namazal mu je s kremo, ki vsebuje anestetik. Počkala sva 15 minut in nato mu je potegnil kožico dol. Sinek sploh ni vedel da je že končano, ker ga ni nič bolelo. Zdravnik ga je ogovarjal in zabaval. Le zvečer ko je šel lulat je rekel da ga malce peče, drugi dan pa je bilo že vse uredu. Dajala pa sem mu kamilčne obkladke kot mi je naročil urolog.


_____________________________

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Fimoza - še pol leta časa
16.11.2010 14:24:40   
razigrana
Jaz res ne razumem nekaterih P. Sin je bil do skoraj dveh let brez svojega P, ker pri nas pač niso na novo vpisovali. In vsakič ko sva bila v posvetovalnici je bil drug P in vsi so težili zaradi kožice. Enkrat mu jo je ena celo na silo čez glavico povlekla. Zdaj pa naša P sploh ne komplicira okrog tega. Je rekla da je še čas. Pa bo sin čez en mesec star 4 leta. Jaz ga na operacijo ne dam, ker zaradi tega, ker mu kožica še ne gre lepo čez, nima nobenih težav. Drugo je pač, če se zaradi tega pojavljajo težave.

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?