|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Handling dojenčka z REFLUKSOM?
29.6.2008 15:13:20   
julči
Živ,

mi smo s pediatrične in ima na žalost naša dojenčica refluks. Ker sva začela upoštevat antirefluskne ukrepe (ležišče dvignjeno za 30 stopinj, podiranje kupčka, pol ure po jedi pokonci) je malo bolje in mala manj poliva. Prosila pa bi za vaše praktične nasvete: kako ste se znašle zunaj, kako ste jih namestile v voziček- so ležali na hrbtu, boku,  kje ste jih imele v dnevni sobi čez dan, kako na  celodnevnem izletu npr. pri babici, kako ste previjale?

Namreč pri naši user posted image ni problem samo polivanje ampak ker so ti refluksi KISLI in morva res pazit, da ne polije, ker ji ta kislina potem razžira sluznico in je grozen jok, prav boga je.

V dnevni sva jo mislila imet v ležalniku, a ga baje zelo odsvetujejo, lupinica pa je premalo dvignjena. Za na sprehod sem ji v vozičku dvignila ležišče in jo obložila, a se mi je zdela tako skrivljena in tud voziček vedno malo trese in je polila, zdej sploh nevem kako naj se znajdem zunaj, ker za nosit je pa kar težka. Previjanje- sem ji malo dvignila previjalno, da je nagnjena in če sva oba doma jo eden drži da ne drsi dol, drugi previjauser posted image , če sem sama je malo težje.

Malo me tudi skrbi glede njene hrbtenice- kako se pol vsi ti ukrepi odražajo na hrbtenici- slaba drža, a so lahko še kakšne druge nepravilnosti, ker se mi zdi, da je povsod tko skrivljenauser posted image

A mogoče ktera ve kje se da kupit kakšne nedrseče podlage npr. za na previjalno?

Za vse nasvete vam bom neizmerno hvaležna! Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
29.6.2008 17:36:53   
Sonnja
julči tole s previjalno nikakor ni pametno! ! !
upoštevaj njihove nasvete to je vse kar lahko narediš.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
29.6.2008 18:18:50   
anajmad
Naša je tudi imela refluks in nikoli,res NIKOLI nisem imela dvignjeno previjalno. To je mal nevaren,a ne?
V glavnem imela je dvignjeno vzglavje,v vozičku sem jo imela obrnjeno na stran(levo ali desno) in imela sem jo v ležalniku,pa čeprav ga odsvetujejo. Toda imela sem jo lepo založeno s plenicami,kot mi je pokazala fizioterapevtka,pa je šlo. Pa še s tem,da je bila nedonošena (14.T prej rojena) ji zdej čist nč ne fali,koje bila v ležalniku. Drugače se pa drži njihovih navodil,pa bo.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
29.6.2008 20:40:10   
julči
Oj,
hvala za odgovore. Pa saj njihova navodila so, da mora biti otrok v dvignjenem položaju tudi med nego user posted image Ker če nimam dvignjene mi takoj polije, tud 1-2 uri po hranjenjuuser posted image .

Kaj pa glede hrbtenice- a ste opazile da so se začeli kakšni nepravili vzorci pojavljat, ker je otrok skos tko dvignjen. A vsi otroci z refluksom hodijo v razvojno? A napotnico ti da pediater, a je to avtomatično al moraš sam prosit? Ker js bi mela tud ful vprašanj, sploh za fizioterapevta.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
29.6.2008 20:46:44   
živa
Ne vem, od kod si, ampak pri nas v RA je že sestra super in vse pokaže. Jaz bi na tvojem mestu kar poklicala v RA in povedala svoje težave, lahko da te bodo vzeli tudi brez napotnice ali pa ti bodo povedali vsaj nujne stvari oz. ti bodo naročili, da si zrihtaj napotnico, pa ti jo bo P potem zagotovo dala.

Kaj pa če bi jo previjala v lupinici? Je malo težje, ampak zagotovo bolj varno kot na nagnjeni previjalni. Kopaj jo pa v čebričku, ampak ne takoj po hranjenju, ker je želodček malo stisnjen.

Vso srečo!

Lp,

živa

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
1.7.2008 14:40:07   
tina1976
sin ima tudi dokazan refluks, polival je nonstop, od enega do drugega hranjenja, tudi ponoči. ukrepi (poleg standardnih) so bili med drugim tudi dvignjena previjalna (ne preveč, podložila sva samo za višino ene zvite rjuhe), dvignjen voziček in nošenje, nošenje,....
da na previjalni mizi ne drsi preveč, sva mu midva podložila brisačo, v vozičku je ležal na hrbtu in malenkost dvignjen, na rokah pa vedno v pokončnem položaju, kar pa žal za hrbtenico ni preveč dobro. otroci, ki imajo refluks, imajo v velikem odstotku tudi ekstenzijski vzorec, ki se poslabša zaradi handlinga pri refluksu. v glavnem, začaran krog- če delaš z otrokom tako, da ne bi polival, delaš slabo za hrbtenico in ostalo zgodnjo motoriko, pri pravilnem handlingu pa otrok poliva. vsaj pri našem je bilo tako.
ker pediatri do tretjega meseca ne dajejo radi napotnic za ra zaradi zvijanja nazaj, ker ta v večini primerov do tretjega meseca izveni (razlaga naše pediatrinje), sva se midva odločila za privat fizioterapevtko, ki je sina pogledala in nama dala napotke. po treh mesecih, ko težave z zvijanjem niso izvenele, smo dobili napotnico za ra in napotke. na fizioterapije ne rabimo hodit, ker pravilen handling odpravi napake. zdaj, pri skoraj devetih mesecih, se ne zvija več, drži se pravilno, je pa res bolj počasen (cca 1-2 meseca za vrstniki, kar pa itak ne moreš primerjat, ker niso vsi otroci enaki). napotnico za ft dobiš le, če pediater presodi, da je potrebno, drugače pa bo treba kar privat. za mb imam številko super nevrofizioterapevtke, če rabiš, pošlji zs.
drugače pa je bil čez dan v ležalniku, ko še ni držal glavice, obložen s pleničkami (tudi zato, da mu ni, ko je polil, vse steklo za vrat). baje je dobro, da je tudi pri hranjenju v dvignjenem položaju (kar pri nas ni bilo izvedljivo, ker cela postelja pač ne more viset). nošenje in pestovanje sva drugim strogo prepovedala, ker so ga vsi avtomatsko zibali, on pa polival kot zmešan.
v glavnem, midva sva skoraj doktorirala iz refluksa in ekst.vzorca, tako da če te še kaj zanima, vprašaj. naj te pa tolaži to, da bo z gosto hrano stanje veliko boljše.


(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
2.7.2008 13:22:48   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: tina1976

baje je dobro, da je tudi pri hranjenju v dvignjenem položaju (kar pri nas ni bilo izvedljivo, ker cela postelja pač ne more viset).


Lahko pa otroka v postelji dojiš tako, da z glavico leži na tvoji nadlakti...

(odgovor članu tina1976)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
2.7.2008 16:38:31   
tina1976
pri refluksu je pomembno, da je cel otrok pri hranjenju privzdignjen, ker mora hrana ostati v trebušku, tako da samo dvignenja glavica pri dojenju nič ne pomaga.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
4.7.2008 11:35:45   
tancho
Tudi naš 6 tednov star malček pogosto poliva, tudi več ur po hranjenju in to sesirjeno mleko, ki diši po kislem. Ne vem, če gre za refluks, saj ga pediater ni hotel poslati na preiskave, glede na to, da mu teža zelo lepo napredujeuser posted image  In tako se skoraj cele dneve nosimo...user posted image ...Zanima me koliko lahko pokončna drža-nošenje na rami- škoduje tako malemu otroku oz njegovi hrbtenici? In koliko mu škoduje želodčna kislina, ki se mu dvigne skupaj z mlekom (ker se včasih po bruhanju bolj hripavo joka)?

Hvala za odgovore...LP 

(odgovor članu tina1976)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
4.7.2008 22:18:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: julči


Kaj pa glede hrbtenice- a ste opazile da so se začeli kakšni nepravili vzorci pojavljat, ker je otrok skos tko dvignjen.


Glej, pomebno je, da otrok kljub dvignjenemu ležišču, leži na ravni podlagi. Torej da ne daš pod jogi kakšnih knjig, temveč da celo posteljico podložiš. Meni je pametno recimo tole:

KLIK 


user posted image  user posted image

(odgovor članu julči)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
21.7.2008 17:32:28   
CatJa
Ne vem, če gre za refluks, saj ga pediater ni hotel poslati na preiskave, glede na to, da mu teža zelo lepo napreduje


Pa saj ni težava samo v tem, da ne bi napredoval. Kot si rekla, lahko mu škoduje kislina, ki povzroči ezofagitis. To pa ni več tako nedolžno.

Moj je tudi veliko polival in ker je zelo lepo napredoval, me to ni motilo. Dokler se ni kljub dvignjenem vzglavju posteljice začel daviti oz. dušiti. In vedno pogosteje, dokler nisva prejšnji teden pristala v bolnici. In ukrepe pri refluksu je treba striktno izvajati; dvignjena posteljica, previjalna, ležišče v vozičku, ležalnik, nošenje v naročju.... vse na 30 stopinj. Ko sem vprašala kako pa iz fizioterapevtskega stališča, npr. vaje obračanja s trebuščka na hrbet ipd., so rekli ne, nič na ravni podlagi. Tako da to odpade. Se bojim, da bomo potem res na fizioterapiji pristali user posted image

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu tancho)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
25.7.2008 9:59:15   
matic0105
naš je tudi začel mal polivat, pa ne vem al je to refluks al kaj. polije ali mal bruhne, ko npr hitro poje 90ml, če pa vmes podirava kupčke, je ok. tudi ko ga včasih dam na posteljo ali previjalno kmalu po hranjenju, ne polije vedno. se mi zdi, da le takrat, ko hitro in veliko poje. je pa res, da po določenem času, ko je, se začne zvijat, jamrat itd. to verjetno ni refluks, kaj.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
25.7.2008 16:40:35   
lewinsky
naš je tudi začel mal polivat, pa ne vem al je to refluks al kaj. polije ali mal bruhne, ko npr hitro poje 90ml, če pa vmes podirava kupčke, je ok. tudi ko ga včasih dam na posteljo ali previjalno kmalu po hranjenju, ne polije vedno. se mi zdi, da le takrat, ko hitro in veliko poje. je pa res, da po določenem času, ko je, se začne zvijat, jamrat itd. to verjetno ni refluks, kaj.


No nekaj takega se dogaja tudi pri nas.Pa to od takrat, ko nisem imela dovolj mleka pri samem dojenju in sem mu morala pripravit še dodatek, ponavadi 90 ml.
Tudi mene zanima kako je stem?

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
25.7.2008 20:56:56   
inesc
Tudi moj sonček ima diagnozo zmeren refluks. Sedaj bo star 4 mesece in se je zadeva bistveno popravila. Mi izvajamo vse potrebne ukrepe - dvignjeno ležišče, previjalna in voziček. Smo ga tudi nosili cca. 20 - 30 min po vsakem obroku. sedaj smo to skrajšali na 5-10 min, ker je stanje izboljšano. Saj včasih še poliva, vendar pa nikoli (na srečo!!) ni imel probleme s kislino.

Problem pri pokončnem nošenju zna biti hrbtenica. Jaz sem našo P vprašala, kako ga naj nosim in mi je odsvetovala tako striktno pokončno nošenje in mi je pokazala kako ga naj nosim v naročju (kot v jajčki) in je bilo OK. Tudi naš je čez dan v sedežku, vendar sedaj v bolj pokončnem položaju. Dojim z blazino in jaz samo tisto nogo dvignem, kjer ima glavico (desna dojka, desna noga). Drugače pa jaz normalno izvajam handling, tako kot pač mora biti. Aja, sedaj sva celo dobila dovoljenje s strani P, da lahko začneva kravice past, ker prej smo imeli prepoved vsakršnih aktivnosti na ravnih tleh.

Punce, saj bo. Pač se moramo navadit, da je potrebno naše sončke malo večkrat preoblačit in malo bolj nosit, kar pa tudi ni slabo.

LP, Ines

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu lewinsky)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
26.7.2008 11:02:08   
matic0105
Kako pa je z gostenjem z riževo sluzjo? Kje, kako?

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
30.7.2008 15:03:18   
SpeliG
Tudi naša dojenčica ima refluks in so nam te težave poznane, ravno tako ima probleme s kislino. Zaradi tega sem nehala dojit in smo prešaltali na Aptamil AR, kar je malo omililo zadevo, ampak glih OK pa ni. Dvignjeno imamo vzglavje, previjalno, ker ne sme ležat na ravni podlagi niti pet minut, ker ima že probleme.
Zdaj je stara 3,8 mesecev in se počasi pripravljamo na uvajanje GH in upamo, da bo vsaj potem lažje. Smo pa morali spustiti vzglavje, ker jo zdej več ne morem nikakor zadekat, da se ne bi ona obračala po posteljici in tako je bila zjutraj z glavo navzdol in nogicami gor - obup.
Tudi kupčkamo po pol ure, kar verjetno ni najbolj za hrbtenico, a ni druge. Ampak zarad vsega tega ni nič manj napredna od vrstnikov, ravno tako pase kravce, se obrača s trebuščka na hrbet, tudi nič ne zateguje, tako da ni nujno da bi vsi otroci z refluksom morali v razvojno. Naša ful napreduje, je krepka in popolnoma normalno razvita, tisti refluks bomo pa že prerasli...
Je pa naporno, ja...

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
11.8.2008 13:32:42   
mumu
tudi mi imamo refluks in moramo upošteveti vsa ta navodila. čez dan se jih kar držimo, ponoči pa žal ne (pokonci jo imam samo 10 min), pa smo do sedaj samo enkrat polili. ker je postelja tako dvignjena sem v trgovini z ortopedskimi pripomočki kupila blazinice na ježka katere ima pod rito da ne zleze na konec postelje.
zelo žalostno pa je, da se v SLO ne da kupiti mleka aptamil AR2, OBSTAJA SAMO NOVOLACK KI PA JE BČUTNO DRAŽJI. na srečo smo izvedeli da imajo to mleko v avstriji, imajo ga v vseh dm trgovinah, cena pa je 9,95 evrov za 5oo g.


(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
14.8.2008 17:00:29   
Diolica
Samo nasvet iz prve roke za tiste, ki dojite: Naša mala je ful polivala. Ne vem, če je kak cm našega stanovanja, ki ni bil pobruhan.
Vse se je nehalo, ko sem nehala pit kravje mleko. Priporočam! Če bi mi to kdo prej povedal, bi mi prihranil velik skrbi...

(odgovor članu mumu)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
14.8.2008 17:39:44   
CatJa
Diolica, na to sem pa tudi jaz že pomislila.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Diolica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Handling dojenčka z REFLUKSOM?
15.8.2008 1:12:45   
EDIN
V Baby Centru imajo Vzglavnik Za Novorojenčka - Safety 1st
Cena: 35,90 € / 8.603,08 SITUdoben vzglavnik dojenčkom olajšuje dihanje in zmanjšuje možnost bruhanja. Namenjen je otrokom od rojstva dalje

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?