|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izpisati iz vrtca zaradi bolezni?
20.11.2007 10:05:38   
žarnica
Stvar je taka-septembra je šla naša 2-letnica v vrtec. OD takrat je vsak drugi tedendoma- kašlja in ima zadelan nos. KO se čisto pozdravi gre nazaj. Prejšnji teden je bila doma,včeraj sva jo dala v vrtec in ponoči je zakuhala na 38,5C. Sem ji dala svečko in po 4 urah spet vročina 38,7C.user posted image Edino kaj da vase,je voda-pa še to zbruha,če preveč popije in en fruhtzwerge je pojedla. Drugega noče.Sicer je popoldan naročena pri zdravniku,pa vseeno. Študiramo kaj narediti.

LAhko bi bila to leto doma (jaz sem na porodniški), ampak ona tako zelo rada gre v vrtec (tam je od 8h-12h),komaj čaka,da spet lahko gre. Tudi danes.,ko je čist boga od vročine,je rekla,da bi šla.

PA tudi,če jo zdaj izpišemo,vprašanje,če bo drugo leto prostor v skupini.user posted image
ZDaj je bolje,ko sem "pojamrala".user posted image

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 20.11.2007 12:46:56 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KAj naj z vrtcem?
20.11.2007 10:11:21   
tinatona
Jaz bi jo na tvojem mestu pustila še nekaj časa v vrtcu. Moj je bil prvo leto isti. Non stop bolan... sem ga že mislila izpisat, pa se je potem spomladi vse obrnilo, kot da bi odrezal.Letos je že full fajn. Je imel sicer prejšnji mesec vneta ušesa, ampak drugega pa ne... Za zdaj.

LP


(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: KAj naj z vrtcem?
20.11.2007 10:13:08   
Anonimen
Enaka situacija je bila pri nas. Septembra je šel v vrtec, bolan non-stop. Psevdokrup, angina, vnetje ušes, učk, škrlatinka, vmes nekje še neka trebušna viroza. Tako, da sem ga izpisala. Sicer mi je pedopsihologinja povedala, da največji problem je dejansko pri tistih, ki grejo "radi" v vrtec. Nazven sprejemejo vrtec, notri pa se sekirajo, kar pripelje tudi do pogostih bolezni. Naš ni bil prve dve leti skoraj nič bolan( enkrat trebušni virus, enkrat huda reakcija po cepljenju) zdaj pa v v dveh mescih vse to.
A ja še to sem zvedela, če ti bo kaj pomagalo, da je prekuževanje bolj mit in neko upanje za starše, da enkrat bo bolje. Temu SKORAJ verjamem, saj po teoriji prekuževanja mi "ta stari" ne bi smeli biti sploh prehlajeni.
Če si na porodniški bi ti jaz svetovala, da ostane doma. Boš na ta način še dojenčka zavarovala, da ga ne bo ta starejša okužila.
Srečno.

(odgovor članu žarnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: KAj naj z vrtcem?
20.11.2007 10:15:57   
Dejča
Mi smo bili lani na istem - 14 dni vrtca, 14 dni "bolniške". Tako kot ti sem se vseskozi spraševala, ali naj jo izpišemo (lahko bi bila doma pri babici). Mi smo vztrajali. To je trajalo nekje do marca, potem pa do konca junija ni bila več bolna. Čez počitnice sem jo imela doma, zdaj pa je bila od septembra spet že dvakrat bolna. Za znoreti user posted image !! Še hujše je zdaj to, da imamo doma še ne 3 M staro user posted image , ki je že pokasirala zadelan nosek (ga ima že od 2. tedna starosti user posted image  user posted image  dalje), vendar starejše pikice izpisala vseeno ne bova. Vem, da se ti zdi, da je vse začaran krog, toda večina gre čez to. Pomagala ti nisem, boš pa vsaj vedela, da nisi sama user posted image .

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: KAj naj z vrtcem?
20.11.2007 10:34:42   
Pajaca
Najbolje je da imaš sedaj otroka ene 3 tedne doma da se ornk pocajta, saj če si na porodniški to ne bo problem, pa potem spet v vrtec. Jaz ne bi izpisala otroka iz vrtca, sploh če rad hodi. Imam enega takega doma, ki je na začetku v sobotah in nedeljah jokal, ker ni smel v vrtec.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: KAj naj z vrtcem?
20.11.2007 10:42:00   
žarnica
ja,ne me narobe razumeti. Meni ni problem,če je hčerka doma. Samo ona je potem tečna in komaj čaka,da gre nazaj v vrtec,kjer ima družbo.

Je pa res,da vedno okuži tudi tamalo.user posted image ,saj ji ne moremo dopovedat,da ne sme kašljat v njo in kihat,dodaten problem je,ker je zelo ljubosumna.

Mah,zdaj sva se kr zmenila,da bo ta teden sigurno doma,verjetno tudi naslednji,za naprej bomo pa videli. Tudi obe babici bosta počuvali,to ni problem,onidve celo navijata na to,da bi jo izpisala,samo to ni to.

KAj pa vem,se bom danes posvetovala še s pediatrom. Aja,pa vedno je samo prehlajena (kašelj,smrka),nič drugega,ker jo pravi čas pustiva doma. Je pa v tem času nekaj shujšala,ker v vrtcu noče nič jesti (zato ji dam zjutraj doma zajtrk), doma bi pa tudi samo jogurte in pudinge jedla,tako da nam s težko muko uspe,da vsaj nekaj toplega poje.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: KAj naj z vrtcem?
20.11.2007 13:22:47   
lukec
Tud pri nas je bilo enako, vse to smo dali skoz, vendar smo z vrtcem vztrajali. Poglej, če jo zdaj izpišeš, bo morala takrat, ko boš šla v službo vse jovo na novo. Če si v porodniški, je najbrž manjši problem imeti bolnega otroka doma kot pa bo takrat, ko boš začela delat. Do takrat pa se lahko stvari že vnesejo, ponavadi te bolezni trajajo kakšno leto. Pa glede prostora imaš tudi prav, vprašanje, če jo bo mesto čakalo.
Tudi jaz sem že bila tik pred tem, da ga izpišem, tudi po nasvetu pediatra, pa sem dva meseca po tistem dobila službo in jo v nasprotnem primeru ne bi mogla sprejeti, ker ne bi imela varstva.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Izpisati iz vrtca zaradi bolezni?
20.11.2007 13:29:36   
zmajček
Tudi mi smo bili čisto obupani. En teden vročine do 40 stopinj, en teden doma, par dni v vrtcu in potem ponovno - začaran krog. Mi smo se po dveh mesecih, potem ko je imel mali že prav podočnjake in je shujšal tako, da so se mu videla rebra, odločili za začasen izpis. Ko se je po novem letu vrnil v vrtec je bil veliko manj bolan. Pa srečno!

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: KAj naj z vrtcem?
20.11.2007 14:34:25   
nana 27
Žarnica, poslala sem ti ZS.

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?