|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 16:27:11   
taya_
Pozdravljene!

Zanima me, kaj počnejo v vrtcu vaši otroci.
Nevem ali se samo meni zdi, ampak v našem vrtcu se ne dogaja čisto nič. Hčerka je stara 4,5 let in je v starostni skupini 3-4 leta, kjer bo tudi prihodnje leto. To me je zelo razjezilo, saj nevem zakaj je niso dali v višjo starostno skupino 4-6 let. Klicala sem že v vrtec, pa je socialna delavka na dopustu in me pokliče šele drugi teden.
V hčerkini skupini nikoli ne gredo na nobeno predsatvo oz. kamorkoli drugam, razen na sprehod. V celem letu so imeli eno lutkovno predstavo - v vrtcu. Zaključnega programa ob koncu šol. leta tudi niso imeli, tako da vse kar prinese iz vrtca so risbice. Fotografij tudi nismo dobili nobenih, oz. razen skupinsko. Niso se slikali niti z Božičkom, niti ko so bile maškare, nič.... Vzgojiteljice se menjajo skozi celo leto...
Res nevem ali se samo meni zdi, da ko se pogovarjam z ostalimi mamicami, mi govorijo, da je v njihovih vrtcih več dejavnosti, večkrat kam gredo, jih kdo obišče... Naj še povem da je hčerka zdaj prvo leto v vrtcu, prej je bila v privat varstvu, zato me res zanimajo vaša mnenja...
Hvala......
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 16:40:37   
liliana
V višjo starostno skupino je niso dali verjetno zato, ker ni bilo tam prostora.....

Moja je stara isto kot tvoja in je šla lansko leto prvič v vrtec, torej je imela 3,5 let....bila pa je v zadnji starostni skupini......mene pa je na začetku to malo skrbelo, kako bo s tistimi večjimi, ko imajo že določene "dejavnosti", pa se je izkazalo kot ok.......

Res pa je, da se največ "dogaja" tistim v najstarejši skupini....pri nas so imeli 5 ali 6 lutkovnih predstav.....plesni krožek, igrico v nemškem jeziku (vse to v sklopu vrtca, ker so jih vzgojiteljice učile), pevski zbor (to je še nisem vpisala, bo pa šla letos, ker je na koncu že sama hodila k pevskemu zboru pet).....vsak drug teden jih je obiskal bibliobus, obiskala jih je sestra iz zobne ordinacije, prali so si zobke......ne vem kam ven niso hodili, obiskali so le zobozdravnika, glasbeno šolo in knjižnico, ter imeli dva pohoda do sosednjih vasi......

(odgovor članu taya_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 16:41:59   
Tutan
Mi vozimo malega v vrtec med 7.30-7.40h (odvisno od dneva). Takrat nekje se tudi začnejo pripravljati na zajtrk - zapojejo pesmico, se posedejo v krog, zaplešejo. Potem imajo zajtrk (pripravijo si prtičke, skodelice, krožnike in si gredo vsak po svoj zajtrk). Po zajtrku imajo vodene dejavnosti - od risanja, petja, ustvarjanja z glino, tudi iz plastićnih štoflčkov, odpadnih steklenic, papirja itn. , okoli 10h gredo ven (v vsakem vremenu, razen če je močan dež ali močno sneži, kakšno pršenje in malo dežja, snega, pa jih ravno ne ustavi user posted image ). Sprehode imajo različne, od igrišč, stadionov, potk, redno hodijo na kmetijo, na gozdno učno pot itn.). Nazaj v vrtec pridejo okoli 12h, se umijejo, pripravijo stvari za kosilo, se najejo, umijejo zobe, imajo pol urni počitek (vsak ima svoj malo večjo povštrček, se razporedijo po blazinah in počivajo, vmes jim vzgojiteljica ali bere pravljico ali pa jim predvaja pravljico/pesmice po cd playerju. Po počitku pa imajo nevodene dejavnosti - vsak se lahko igra po želji, dokler jih ne pridejo iskat starši (v našem primeru ponavadi okoli 14.30h, če ne moreva midva v tistem času iz službe, ga dvigne dedi okoli 14h).
Drugače imamo pa od dejavnosti s starši: prvi roditeljski sestanek v septembru, kostanjev piknik v oktobru, jesenski pohod v novembru, decembra imajo kakšno lutkovno predstavo v kulturnem domu (lani so šli gledat Bobek in barčica), januarja se gremo skupaj sankat (drugače imajo pozimi kar v vrtcu lopatke, pa se hodijo na en majhen hribček sankat), potem pripravijo proslavo ob materinskem dnevu (ki je v bistvu proslava za oba starša, vsakemu izdelajo nekaj), imeli so nekaj pevskih nastopov (v OŠ in po raznih trgovskih centrih - večinoma v soboto), končni izlet.
Je pa v skupini od 4-6 let (lani je šel v to skupino, čeprav še ni bil 4, dopolnil šele z decembrom). Jaz sem zadovoljna, mali pa tudi, z veseljem hodi v vrtec.

(odgovor članu taya_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 18:17:40   
mateyka
a ti nič ne vprašaš vzgojiteljic kaj so delali, ali pa greš na kake govorilne ure? mi smo imeli eno skupinsko kjer sta predstavile letni program in si lahko vprašal kar te je bilo volja (oz. želel vedet).
pa otrok sam tudi kaj pove in kaj tudi sam vidiš. kadar sva pozne, srečava razne skupine ki imajo plesne, gledališke (uprizarjajo) ali glasbene aktivnosti (imajo veliko garderobo kjer včasih imajo določene aktivnosti - ker nimamo telovadnice) - ali je celo naša in potem se preobleče in samo skoči zraven. user posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 20:26:00   
taya_
Tutan A vse to počnejo vaši otroci?- Super
Mi žal nismo imeli niti enega piknika, sankanja ali kaj podobnega. Roditeljski sestanek smo imeli na začetku. Na govorilnih urah pa mi je povedala, da se hčerka razume z ostalimi in da se je lepo vklopila v njihovo skupino.
Vrjamem, da počnejo mnogo zanimivih stvari, samo me moti, da ne organizirajo nobenega izleta oz. ne obiščejo gledališča......

Moti me predvsem to, da bo vrjetno najstarejša v skupini in se bojim da ji bo dolgčas, ker se zelo rada uči, predvsem jo zanimajo črke in številke......

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 20:37:15   
marta82
Sin je bil v jaslih pa so imeli maškare, prireditev ob materinskem dnevu in zaključno prireditev,...lutkovna predstava v vrtcu je bila enkrat mesečno, veliko so ustvarjali, domov smo dobili cd s fotografijami, sadili so drevesa, redno obiskovali kozice in druge živali, ki jih ima vzgojiteljica doma, ob koncu leta je bil izlet s staši v živalski vrt pa še kaj bi se našlo. Je bilo res pestro. In prav je tako.

_____________________________

BE NICE!
I could be your boss someday.


(odgovor članu taya_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 20:40:48   
ZARA
Jst imam občutek, taya, da te veliko stvari moti. Kaj pa ti je všeč v vrtcu? Pač delajo druge stvari.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 20:57:45   
andea
Naša je stara 5,5 let in lansko vrtčevsko leto se je naučila zelo veliko pesmic, letos ne, mislim to vrtevsko leto. Grejo pa enkrat na teden v knjižnico, imajo tudi bralno miško (bralna značka), imeli so kolesarski teden. V gledališče hodijo, ponavadi so to predstave za otroke 1. triade O. V decembru je predstava popoldan, po predstavi pa skupne delavnice. Letos smo imeli tudi telovadno popoldne, 1x tedensko so imeli šolo nogometa in športno vzgojo. Imajo tudi krajše pohode, da gredo z nahrbtniki in malico na izlet do kmetije. Starejši so eno noč tudi prespali v vrtcu, pa za en teden so šli v kransko goro.
Ja pa za maškare smo šli vsi skupaj v soboto popoldne v povorko. Vzgojiteljice se res potrudijo in načrtujejo tudi dejavnosti s starši. Pa še bi lahko naštevala. Se jim kr dogaja v vrtcu.

(odgovor članu taya_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 21:06:08   
josephine27
po svoje te razumem. tud moj 3 letnik je bil letos nastarejši v skupini. no še ena pučka je bila skoraj isto stara ostali pa eno leto mlajši. kadar sem ga vprašala kaj so počeli v vrtcu je vedno povedal da se je igral z njo. če je pa ni bilo je pa rekel da je bil sam. ostalih otrok skoraj ni omenjal. tud na roditeljskem je vzgojiteljica rekla da se največkrat igra sam ali z njo. prestavit ga niso imeli kam. sem pa dobila občutek da mu je v vtrcu kar malo dolgčas. prvo leto razen pri uvajanju ni bilo težav in se je super vklopil v skupino ( so bili pa vse otroci skoraj enako stari - med najmlajšim in najstarejšim je bilo samo pol leta)

sicer pa kar se tiče aktivnosti imajo pri nas kar pestro. tud fotografije smo dobili na CD- ju konec leta. na izlet sicer niso šli, smo pa imeli tri srečanja skupaj s starši. enkrat smo delali okraske, enkrat smo si ogledali lutkovno predstavo, enkrat pa športni dan na igrišču vrtca. po moje je veliko odvisno tud od vzgojiteljice same kako aktivnosti pripravi.


_____________________________



(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 21:07:46   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: taya_

Tutan A vse to počnejo vaši otroci?- Super
Mi žal nismo imeli niti enega piknika, sankanja ali kaj podobnega. Roditeljski sestanek smo imeli na začetku. Na govorilnih urah pa mi je povedala, da se hčerka razume z ostalimi in da se je lepo vklopila v njihovo skupino.
Vrjamem, da počnejo mnogo zanimivih stvari, samo me moti, da ne organizirajo nobenega izleta oz. ne obiščejo gledališča......

Moti me predvsem to, da bo vrjetno najstarejša v skupini in se bojim da ji bo dolgčas, ker se zelo rada uči, predvsem jo zanimajo črke in številke......


Glede gledališča ne vem kako imajo organizirano. Pri nas v mešani skupini, grejo ta starejši, predšolski. Roditeljski sestanek, mamo ponavadi tudi mi samo eden na začetku. Da bi organizirali izlet je po mojem spet odvisno kje bivate. Naši grejo večkrat, ker živimo na vasi, če bi bli v mestu, je to spet drug projekt, ker bi morali najbrž it popoldne z starši.

ne vem, mam vseeno filing, da si brez potrebe kompliciraš življenje. Vrtci so taki in drugačni, ampak močno dvomim, da se pri vas prav nič ne dogaja,.. da jim je dolgčas. Ker napisala si lih tako, kot, da niti za osmi marec nič ne nardijo z mamice, da ne praznujejo pusta( niti se ne maškarajo), da ne pride Dedek Mraz, da jim pravljic ne berejo,..

da tvoje ta male posebaj ne učijo številk in črk se mi zdi itak normalno. Oni majo svoj program, to se bo v šoli učila. Če jo zanima ji pa doma pokaži.

Mi se zdi, da si nekam preveč zahtevna. Konc koncu ni samo tvoj otrok tam, po mojem nekaj pa ja ustvarjajo, rišejo, poslušajo glasbo, jim preberejo kako pravljico,.. Ne vem,.. vprašaj na govorilnih kaj delajo.

Konec koncu je pa najbolj pomembno, da se igrajo, da grejo na svež zrak, da pojejo, rišejo in poslušajo pravljice.Sej so v vrtcu. Vse ostalo bojo nadoknadli, ko bo cajt, v šoli. ne bojo nič bolj pametni, če bojo prehitevali z stvarmi.


_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu taya_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 21:09:52   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: taya_

Tutan A vse to počnejo vaši otroci?- Super
Mi žal nismo imeli niti enega piknika, sankanja ali kaj podobnega. Roditeljski sestanek smo imeli na začetku. Na govorilnih urah pa mi je povedala, da se hčerka razume z ostalimi in da se je lepo vklopila v njihovo skupino.
Vrjamem, da počnejo mnogo zanimivih stvari, samo me moti, da ne organizirajo nobenega izleta oz. ne obiščejo gledališča......

Moti me predvsem to, da bo vrjetno najstarejša v skupini in se bojim da ji bo dolgčas, ker se zelo rada uči, predvsem jo zanimajo črke in številke......


Otroka lahko vpišeš v gledališki abonma za otroke. Skoraj vsako mesto (če že ne selo s kulturnim domom) ga ima.
Naši vem, da gredo enkrat tedensko v knjižnico po knjigice za vrtec (vsak teden imajo drugo temo - pohištvo, jesen, zima, zimska oblačila, pomlad ... itn.) in zbirajo knjigice na temo. Pri nas v knjižnici en dan na teden organizirajo tudi bralno urico (je zastonj in ob vsakem obisku dobi otrok nalepko, ob 12 obiskih pa značko). Pozimi smo mi dostikrat na tej bralni urici.
Glede črk in številk - tudi našega zanimajo, ampak v vrtcu se ne učijo črk in številk - doma je to hitro osvojil preko sestavljak, puzzl na temo abecede, preko kakšnih predšolskih delovnih zvezkov, je pa res da se moraš z otrok dol vsest in to reševat, ga malo usmerjat, seveda pa predšolskim pustit, da ima domišljija prosto pot (nikoli ne zahtevam od njega, da recimo barva po številkah - jelkica zeleno, bunkice rdečo, če si on želi modro jelko - primer pač...).
Tako da se da ogromno naredit tudi doma - je pa res, da jaz tega ogromno poberem iz vrtca, - ko nizajo perlice, si želi to delat tudi doma, pa potem greva kupit perlice ali pa glino in sama izdelujeva obeske.

Drugače pa - tudi mene bi motilo, da bi moj 4,5let star otrok (tako je tudi naš) bil v skupinici 3-4leta. Mislim, da se otroci dosti naučijo tudi od starejših, pa čeprav včasih tudi kakšno lumparijo user posted image . Pokliči v vrtec, izrazi svojo željo, predlagaj zamenjavo - nekako se boste že dogovorili...

(odgovor članu taya_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 21:33:50   
Sa.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Jst imam občutek, taya, da te veliko stvari moti. Kaj pa ti je všeč v vrtcu? Pač delajo druge stvari.


Če je vse to res kar je napisala, potem tiste delavke nimajo kaj delat v vrtcu. Ker vsaka vzg. in pomočnica morata pisat vse dejavnosti, ki jih počnejo skozi leto, dokumentirat, sestanki so obvezni tako ali drugače, srečanja tudi...tak da razlagam si res samo tako, da so totalno nesposobne za svoje delo ali pa se jim sladko malo fučka, ker stagnirajo na plačah do nadaljnega.

Pa brez zamere vsem tistim,ki delate vvrtcu. Drugače sem ena tistih,ki je z vrtcem zadovoljna res zelo zelo.user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 21:37:55   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Sa.Ka

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Jst imam občutek, taya, da te veliko stvari moti. Kaj pa ti je všeč v vrtcu? Pač delajo druge stvari.


Če je vse to res kar je napisala, potem tiste delavke nimajo kaj delat v vrtcu. Ker vsaka vzg. in pomočnica morata pisat vse dejavnosti, ki jih počnejo skozi leto, dokumentirat, sestanki so obvezni tako ali drugače, srečanja tudi...tak da razlagam si res samo tako, da so totalno nesposobne za svoje delo ali pa se jim sladko malo fučka, ker stagnirajo na plačah do nadaljnega.

Pa brez zamere vsem tistim,ki delate vvrtcu. Drugače sem ena tistih,ki je z vrtcem zadovoljna res zelo zelo.user posted image



kdo je pa reku, da tega ne izvajajo user posted image .Ona je samo napisala, da pogreša dejavnosti kot sta gledališče, sankanje,.. nikjer pa ni napisala kaj naj bi počeli v vrtcu. nekaj pa ja počnejo ne?. A je vprašala na sestanku, kaj delajo čez dan, katere dejavnosti imajo? al se je zadovoljila z razlago, da se njen otrok lepo razume z ostalimi in ne da bi še kaj sama vprašala,.. to bo ona povedala. Pa sej nekaj pa ja počnejo 8,9 ur, ko so tam. Dvomim, da je tako slabo kot se je prikazalo,..


_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 21:46:15   
Najaa
V vrtcu se ne učijo številk in črk, to se bodo učili v šoli. Mojo 4,5 letnico tudi zelo zanimajo črke in številke, ampak to se uči doma.
Je pa pri nas v vrtcu zelooo pestro, včasih še preveč. Skoz kam hodijo, od gledališča, knjižnice, športne urice, izleti... vsak dan ven, tudi v dežju, snegu... Roditeljski so trije ali dva, govorilne kadar hočeš, lahko tudi po telefonu, veliko druženja s starši in predstave ali prireditve za starše in otroke. Zelo aktiven vrtec pri starejši, moram rečt. Pri mlajši pa, je še v jaslih, ni tako aktivno, se pa tudi veliko dogaja. Sicer je pa od vzg. odvisno, kaj in kako bo izvajala. Lahko imata dve čisto enak plan pa bo ena ful aktivna in bo otroke znala pritegnit, ena pa pasivna in tu se bo zdelo, kakor da se ne dogaja nič.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 22:08:03   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: taya_

Pozdravljene!

Nevem ali se samo meni zdi, ampak v našem vrtcu se ne dogaja čisto nič.  /.../ V hčerkini skupini nikoli ne gredo na nobeno predsatvo oz. kamorkoli drugam, razen na sprehod. V celem letu so imeli eno lutkovno predstavo - v vrtcu. Zaključnega programa ob koncu šol. leta tudi niso imeli, tako da vse kar prinese iz vrtca so risbice. Fotografij tudi nismo dobili nobenih, oz. razen skupinsko. Niso se slikali niti z Božičkom, niti ko so bile maškare, nič....


jaz pa bi si želela, da bi moja hčerka bila v skupini, kjer se ne bi "dogajalo" nič. Da bi bili otroci lahko otroci, ki včasih kaj narišejo, kaj zapojejo, kdaj zaigrajo, sicer pa bi se igrali in bili otroci v peskovniku in na travi. Namesto tega pa je skupina moje hčerke nenehno nekam letala - enkrat na to predstavo, drugič na drugo, pa v knjižnico, pa na razstavo, pa na izlete z avtobusi, pa na ta obisk, pa on obisk, pa na to šolo, pa ono šolo, pa sosednji vrtec, pa na nešteto enih krajev, da človek sploh ni vedel, al so ti otroci sploh še kaj v vrtcu, ali pa bo bolj v ne-vrtcu (in sploh ne pretiravam!).

Otrok je bil cel zmešan od vsega dogajanja in ko sem jo 1x vprašala, kako ji je všeč, da pogosto kam gredo, da kaj vidijo, si kaj ogledajo, mi je rekla, da bi bila raje v vrtcu, da bi se lahko več igrala skupaj s prijateljicami.

Domov je ob zaključku prinesla dvd z miljon slikami, cel kup enih "plaket", med letom so se mislim da 3x slikali tisto klasično (Dedek Mraz, maškare in še 1x vmes kar tako) in sploh je bilo na koncu toliko tega, da sploh ne vem, kaj naj z vso šaro. Naj ji dam v škatlo, če bo 1x imela interes vse to pogledat, ali naj kar jaz nardim orenk selekcijo in obdržim ene 3 slike in (seveda) njene risbice.

Skratka, če kdo mene vpraša, pustimo že te otroke enkrat pri miru. Naj bodo otroci, naj se igrajo, naj bo njihovo življenje kar se da umirjeno, ustaljeno in (dolgočasno) ponavljajoče, naj rišejo, pojejo in kar je še tega. Za vse intelektualne in druge "namenske" dejavnosti bo še čist preveč časa in sploh bolj primernih trenutkov, ko bodo tudi razvojno pripravljeni na to.  


(odgovor članu taya_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 22:12:07   
Sa.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: Sa.Ka

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Jst imam občutek, taya, da te veliko stvari moti. Kaj pa ti je všeč v vrtcu? Pač delajo druge stvari.


Če je vse to res kar je napisala, potem tiste delavke nimajo kaj delat v vrtcu. Ker vsaka vzg. in pomočnica morata pisat vse dejavnosti, ki jih počnejo skozi leto, dokumentirat, sestanki so obvezni tako ali drugače, srečanja tudi...tak da razlagam si res samo tako, da so totalno nesposobne za svoje delo ali pa se jim sladko malo fučka, ker stagnirajo na plačah do nadaljnega.

Pa brez zamere vsem tistim,ki delate vvrtcu. Drugače sem ena tistih,ki je z vrtcem zadovoljna res zelo zelo.user posted image



kdo je pa reku, da tega ne izvajajo user posted image .Ona je samo napisala, da pogreša dejavnosti kot sta gledališče, sankanje,.. nikjer pa ni napisala kaj naj bi počeli v vrtcu. nekaj pa ja počnejo ne?. A je vprašala na sestanku, kaj delajo čez dan, katere dejavnosti imajo? al se je zadovoljila z razlago, da se njen otrok lepo razume z ostalimi in ne da bi še kaj sama vprašala,.. to bo ona povedala. Pa sej nekaj pa ja počnejo 8,9 ur, ko so tam. Dvomim, da je tako slabo kot se je prikazalo,..



Tudi jaz dvomim, brez skrbi.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 22:23:22   
Najaa
Enim tak nikoli ni prav. Če se dogaja ne, če se ne dogaja ne. In HB, da je tako. Imamo vsaj o čem govorit, ne?user posted image

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 23:35:54   
aknela123
bravo roberta!


(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
18.8.2011 23:53:33   
lilip
Moja je bila v skupini 1-3 (v tem šolskem letu do že od januarja vsi stari vsaj dve leti). Na koncu smo dobili DVD s slikami (pust, praznično kosilo pred božičem, športni dan, teden brez igrač in ostale naključne slike). Na uvodnem sestanku so nas povabili k sodelovanju in sooblikovanju dejavnosti v vrtcu. Enkrat je prišla od enega fantka mamica, ki je slaščičarka. Spekli so medenjake in jih okrasili. Enkrat je prišel ob sošolca brat, ki igra harmoniko. Na to temo so si naredili glasbila (ropotuljice, tolkli so s kamenčki...). Marca je od sošolke mamica za pol ure prišla na obisk v skupino z dojenčkom (takrat so se pogovarjali o družini). Pripravili so skupen nastop za materinski dan in individualni na koncu šol. leta. Enkrat so obiskali gasilce, saj je sošolčev ati poveljnik gasilcev. V knjižnico (15 min peš) so šli vsak drugi teden. Imeli so tri predstave v kulturnem domu.

To mi zdaj pade na pamet. Mislim, da se ima v vrtcu zelo lepo! Dejavnost imajo po mojem mnenju dovolj in so primerne njihovi starosti.

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
19.8.2011 6:36:32   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: roberta
Skratka, če kdo mene vpraša, pustimo že te otroke enkrat pri miru. Naj bodo otroci, naj se igrajo, naj bo njihovo življenje kar se da umirjeno, ustaljeno in (dolgočasno) ponavljajoče, naj rišejo, pojejo in kar je še tega. Za vse intelektualne in druge "namenske" dejavnosti bo še čist preveč časa in sploh bolj primernih trenutkov, ko bodo tudi razvojno pripravljeni na to.  

Točno tako. Otrokom ne zna biti več dolgčas, ker imamo fiksno idejo da jih moramo 24/7 animirati. In to ni zdravo. Ni. Mora jim biti dolgčas, da jim začne delati domišljija. Ker so res samo otroci in ne roboti, natempirani do zadnje minute. Ne znajo se več igrat, tako daleč smo pripeljali vse skupaj... In njihovo delo je predvsem igre, ne učenje. Učili se bodo potem celo življenje.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
19.8.2011 7:35:44   
taya_
Joj mogoče sem res napisala malo preveč dramatično, ali ste me pa samo tako razumele.
Hotela sem povedati, da se mi zdi malo čudno da se nikoli ne odpravijo nikamor npr. z avtobusom in da nikoli ne dobimo nobene slike o tem kaj so počeli, tuddi nam je vzgojiteljica obljubila dati CD s slikami, pa ga starši še od lanskega leta niso dobili.
Ko hčerko pripeljem v vrtec opazim, kaj vse počnejo v starejši skupini in mi je kar malo žal, da ne bo tam, saj so šle tudi vse njene prijateljice naprej. Med dnevom imajo dovolj dejavnosti, ampak vse se jim dogaja v igralnici....
Nevem no meni se ne zdi da sem preveč zahtevna, samo bojim se tudi malo, da hčerka nebo več hotela v vrtec - smo že imeli probleme.
Z vzgojiteljicami se o tem nisem pogovarjala, ker sem bila prepričana, da gre tamala letos v višjo skupino....

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
19.8.2011 8:01:47   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA


IZVIRNO SPOROČILO: roberta
Skratka, če kdo mene vpraša, pustimo že te otroke enkrat pri miru. Naj bodo otroci, naj se igrajo, naj bo njihovo življenje kar se da umirjeno, ustaljeno in (dolgočasno) ponavljajoče, naj rišejo, pojejo in kar je še tega. Za vse intelektualne in druge "namenske" dejavnosti bo še čist preveč časa in sploh bolj primernih trenutkov, ko bodo tudi razvojno pripravljeni na to.  

Točno tako. Otrokom ne zna biti več dolgčas, ker imamo fiksno idejo da jih moramo 24/7 animirati. In to ni zdravo. Ni. Mora jim biti dolgčas, da jim začne delati domišljija. Ker so res samo otroci in ne roboti, natempirani do zadnje minute. Ne znajo se več igrat, tako daleč smo pripeljali vse skupaj... In njihovo delo je predvsem igre, ne učenje. Učili se bodo potem celo življenje.


To je vse res. Se strinjam. In včasih je v vrtcu tudi bilo tako. Zdej je pa večinoma vse natempirano. In zakaj? Ker starši forsirajo, hočejo da se dogaja. Zakaj ne, če plačajo in nekateri plačajo res velike vsote za vrtec. In zato želijo, da otrok nekaj odnese od tam. Nekaj, da se vidi pa tudi če v materialu, da ja čim več prinese domov, da se skoz hodi nekam... Strinjam se, da se otrok mora igrat. Sam časi so se spremenili in starši na vsakem koraku zahtevajo več in več. Pa tudi sistem v vrtcih se je spremenil. Vzgojiteljem se ne pusti več "spat." Vzgojitelj ni več samo varuh otrok, ampak mora čim več dat iz sebe, od sebe, čim več pokazat.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
19.8.2011 9:51:01   
ksenija12
hm, to, kaj se kje dogaja v vrtcu, je tolk odvisno od skupine, vzgojiteljice itd..znotraj enega vrtca lahko imaš dve različni skupini, pri eni bodo non stop nekaj delali, hodili, pri drugi pa ne...mene v vrtcu marsikaj moti  (recimo je bil  deževen dan, pa so gledali risanke...v starem vrtcu, ki sta ga obiskovala prej, se to nikoli ne bi zgodilo, zmeraj so vzgojiteljice 'zimprovizirale' kakšno gledališko predstavo itd..).Potem pa sem si sama pri sebi rekla, da mi je v bistvu v vrtcu najpomembneje, da so na varnem, toplem, da se dobro počutita in to je to. Za vse ostalo (plavanje, predstave, telovadba in kaj je še tega), smo si vzeli čas popoldan in doma. In sem vrtec enostavno sprejela takšnega kot je v svoji prvotni obliki - namenjen varovanju.

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
19.8.2011 9:56:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ksenija12)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kaj počnejo vaši otroci v vrtcu?
19.8.2011 10:11:02   
andea
Kar se tiče slikanja otrok, mogoče je bila večina staršev proti slikanju njihovih otrok. In potem jih je težko izločit. Mogoče so imele vzgojiteljice kakšno neprijetno izkušnjo. Lahko je več razlogov. Starši smo različni. Sem ravno zadnjič vidla da je ena mamica na Fb objavla slike iz šolskega izleta njenega sina, pa vse otroke gor označla.

Moja je tudi bila 3 leta najstarejša v skupini in seveda se je imela za taglavno. Lani pa so naredili mešane skupine pol starejših (5 let) in pol mlajših (4 leta), in za mojo je bil kr šok. Zaradi tega se nisem preveč sekirala, se mora pač navadit.



(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...
So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.




kuhanje
tinchek1980

Kako pogosto doma kuhate?

nikoli (2%)

redko (4%)

le konec tedna (11%)

vsake 2 dni (13%)

vsak dan (71%)


Število vseh glasov: 228

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!