|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakšna odeja je prava?
7.7.2005 18:46:32   
Bana
Naša posteljica je velika 120 * 60 cm (je od očka). Sedaj pa bi rada kupila odejico (prešito, antistatično), a ne znava kakšno (te mlade punce v otroških trgovinah niso v nobeno pomoč in sem že kar jezna!). Dojenčka bomo dobili oktobra in ne vemo kako debela bi naj bila, še manj kako velika?60*80 se mi vseeno zdi premajhna. Slišala pa sem tudi da odejica niti ni tako potrebna in je lahko le dekica. Mi lahko katera svetuje prosim?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
7.7.2005 19:01:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bana)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kakšna odeja je prava?
8.7.2005 11:35:55   
malika
Veš kaj naredi? V trgovini imajo zagotovo razstavljeno kakšno posteljico in potem samo enostavno odejico položi vanjo. 60x 80 ti bo služila zelo kratek čas, zato kupi večjo.Jaz imam dve, eno debelejšo in eno tanjšo, uporabljam jih pozimi, pomladi in jeseni, medtem ko poleti samo bombažno dekico, ali pa samo rjuho-ko je vroče pa nič.

pa nabavi tudi spalno vrečo

(odgovor članu Bana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kakšna odeja je prava?
11.7.2005 13:53:31   
taca
Jaz sem kupila od Odeja Škofja loka 120 x 60.

(odgovor članu Bana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kakšna odeja je prava?
12.7.2005 15:06:11   
tanja-29
Mi smo imeli ta malo prešito odejco, pa tisto malo večjo ( 80x140 ali nekaj takega), pa nobene nismo uporabili pri nobenem otroku.
Prve mesece, dokler se ne začne vrtet po posteljici, je zadoščal mehak "kocek", zabasan spredaj in zadaj, mali itak leži na boku... Otrok je itak oblečen v benkice, žabice, pa čez plišaste pajacke (jesen, tudi naš drugi je "oktoberček"), čez pol telesa ga itak greje še plenica, pa čez široko povijanje....

Ko se pa začne vrtet, pa itak nobena odeja na obstoji na njem... Takrat smo mi prešli na spalno vrečo. Tastarejša jo je imela tam do pribl. treh in pol, nato pa je dobila taveliko posteljo in normalno odejo, ki jo zabašemo ob straneh. Tamali (okt. bo tri) je pa še kar zadovoljen v vreči.

Tako da, evo, otroških prešitih odejc sploh nismo rabili.

lp tanja

(odgovor članu Bana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kakšna odeja je prava?
17.12.2018 13:25:45   
minanaa
Malo stara tema, ampak primernejše ne najdem. Zanima me, kako najbolje urediti posteljico za zimskega novorojenčka? Ali potrebuje prav prešito odejico, ki se jo potem obleče v posteljnino? Kakšne velikosti/materiala (posteljica je 120x60)? Čisto od začetka se najbrž ne premikajo kaj dosti in ni nevarnosti zadušitve itd.? Potem čez čas pa menjamo za spalno vrečo?
Kakšen sistem ste imele druge?
Trenutno imam pripravljeno eno debelejšo kvačkano odejico za v voziček iz akrila (75x90) in eno žametno Elodie details (75x100), ki je zelo mehka, ne vem pa ali tudi dovolj topla, bo pa za pomladanske sprehode gotovo prišla prav. Dobim še eno kvačkano odejico, ki jo bom imela za uporabo čez dan oz. doma (nekoliko večjih dimenzij). Ne vem ali potrebujem dodatno še prav posteljno garnituro ali bi kaj od tega kar že imam zadostovalo.
Hvala za pomoč!

(odgovor članu tanja-29)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
17.12.2018 13:50:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu minanaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kakšna odeja je prava?
17.12.2018 17:33:21   
minanaa
Bom šla malo pogledati, hvala za idejo. Trenutno imam nagledano tole https://www.hajdi.si/sobica/otroska-posteljnina/komplet-odejica-in-vzglavnik-aloe-vera-100x135-40-x-60.html, samo nimam pojma če jim odejice na tak način (prešite, debelejše) sploh odgovarjajo ali so jim pretežke user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kakšna odeja je prava?
20.12.2018 15:06:16   
Sunshine357
Mi imamo kovter velik kot postelja 60×120. Aktualen ne nekaj minut, nato pristane nekje vmes, saj ne mara biti pokrit.Od dekic smo pa uporabljali tri, ki smo jih prejeli v darilnih paketih ob rojstvu (mehke, velikost 60×80.

(odgovor članu minanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kakšna odeja je prava?
20.12.2018 15:39:49   
MartinaJav
Imamo presito odejo v velikosti posteljice in ji ni nic pretezka, saj se veseli odkriva, tako da jo rajsi se malo vec oblecem. Cez dan pa uporabljam tanjso dekico ali pa se to ne. 

(odgovor članu minanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kakšna odeja je prava?
23.3.2022 21:48:01   
Lelly28 RR
jaz sem imela za obe hčerki tako odejo kot kovterček, pa nobena ne spi pokrita- sovražita kakroli (niti pozimi), tako da jima rajši kupim malce debelejše pižamice.

(odgovor članu MartinaJav)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?