|
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kako olupite rdeče paprike? 17.9.2005 20:02:49
|
|
|
|
CatJa
|
Opereš, izdolbeš peške, daš v pekač, malo pokapljaš z olivnim oljem, daš pečt na 240 stopinj, za kakšnih 20 min, pol ure, pač vidiš, kdaj začnejo mal črne postajat, daš ven, pustiš kakšnih 20 min, da se "poležejo", olupiš - gre čist na izi, ohladiš in zapakiraš za v skrinjo.
Začiniš jih pred uporabo, ne takrat, ko jih daješ v skrinjo!
Pa dober tek!
|
|
|
|
|
Kako olupite rdeče paprike? 17.9.2005 21:01:57
|
|
|
|
N _ B
|
Pri nas pa jih pripravimo tako:
paprike dobro opereš, osušiš, zložiš na pladenj in jih pokakaš z oljem, ki ti ustreza. Pečeš jih pri višji temperaturi, vse pa je odvisno od pečice. Sama jih dam na program mali žar cca 230-240 stopinj in jih pečem cca 20 minut. Paprike dobro ohladim, jih spakiram v vrečke in dam zamrznit. Paprik ne lupim preden jih dam v skrinjo, ker s tem, ko papriko olupiš iz nje izteče ves sok, poleg tega pa je lupljenje, ko jih odmrzniš več kot enostavno. Paprike so sočne in okusne.
Naj ti uspe.
|
|
|
|
|
Kako olupite rdeče paprike? 17.9.2005 21:09:05
|
|
|
|
gaja
|
joj punci ful hvala, že grem pečt.
Lep pozdrav,
|
|
|
|
|
Kako olupite rdeče paprike? 17.9.2005 22:20:41
|
|
|
|
Marogica
|
Mi jih spečemo na žaru in damo NEOLUPLJENE v zmrzovalnik. Kot je bilo povedano, se dosti lažje olupijo, dobesedno z enim potegom jo "slečeš". Vse ostalo-česen, peteršilj, olje, dam na paprike, preden jih serviram
|
|
|
|
|
Kako olupite rdeče paprike? 18.9.2005 12:38:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem jih pa vedno olupla in so bile skoraj brez okusa, pa še razapdle so čist. Naslednjič jih bom res poskusila dati v skrinjo neolupljeno. Jaz jih pa vedno jem popečene na olju s kislo smetano.
|
|
|
|
|
Kako olupite rdeče paprike? 18.9.2005 12:51:18
|
|
|
|
ZARA
|
Jst delam isto kot Marogica...
|
|
|
|
|
Kako olupite rdeče paprike? 18.9.2005 14:39:26
|
|
|
|
Lorian
|
Ko jih peces jih polozi na peki papir, da ne bos za vsakic umivala pleha(glede na to, da imas celo gajbico)
|
|
|
|
 | Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubrikiPriredite otroško koktejl zabavoBrezalkoholna koktejl zabava bo najbolj navdušila starejše otroke in najstnike, pa tudi najmlajši se bodo razveselili sr...
Zdrava pijača za otrokeV poletnih mesecih je še bolj pomembno, da ima otrok tekočino ves čas na razpolago. Seveda pa je zelo pomembno tudi, ali...
Zadnje s foruma
Filmi za odrasle.пеперутка16Rad gledaš "filme za odrasle"?Da. (
0%)

Ne. (
100%)

Včasih. (
0%)
Število vseh glasov: 3Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!