|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 12:46:50   
puncica
Samo na hitro, ker se še privajamo...
HVALA VSEM ZA ČESTITKE, sem jih zelo vesela user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No pa še na kratko moja porodna izkušnja.

V  četrtek zvečer imela popadke na 10 min od sedmih zvečer do polnoči, bili so kr močni ampak mi smo še čakal da bi mi voda odtekla al da bi mi čep odpadel al da bi se zgostili na 5 min, pa ni in ni bilo efekta. Predihavanje popadkov vsakih 10 min in spraševanje al naj greva al ne, v petek sem namreč imela pregled in sem hotla zvedet če sem sploh že kej odprta in smo čakal in čakal ampak ob polnoči me je pa minil, nisem mogla zaspat in ni hudič neki cm moram bit odprta, me bodo že dal rodit, če ne bom šla pa domov in smo šli kljub temu da je ati rekel da ob polnoči pa on ne bi ravno hodil v porodnišnico user posted image Pa sem ga celo pot spraševala a si jezen, ker greva zdejle, pa se je sam smeja, pa govoril da kaj mi je, da že vem kdaj je treba it. Ko sem se usedla v avto so se popadki zgostil na 5 min, tako potujemo do ljubljane, pa sem rekla, ko je bo po plinu tišal: "Pa ne mi še kako srno zbit do porodnišnice, pa sej lahko greš bol počas no, sej še ne bom kr rodila" On pa: "Pa sej čist normaln vozim" Ja seveda, sam letel je skoz po vaških cestah 90 al pa še več user posted image .

Pridemo v Ljubljano, kaj je blo fajn, ker je večino semaforjev imelo rumeno luč, tako da ni blo treba velik postankov ampak ni hudič tam ko je pa semafor delal pa sigurno rdeča luč. NO pridemo v porodnišnico ob pol dveh, se usedem na stol, predihavam popadek in čakamo vmes se z mojim pogovarava, še na wc sem šla vmes, ravno ena je bila nasprot mene, ko ji je voda odtekla, je imela že kr lužico spodaj pod stolom, jo sprejemo naprej, pa sestra mene vpraša: "Ja kaj je pa z vami, veste imam ful gužvo" Si mislim: "Ja madona a nej grem domov al kaj", pa rečem popadke imam na 5 min, prej sem jih imela pa že od sedmih na 10 min, ampak to slednje verjetno sploh slišala ni, reče: Ok, pejte kr z mano, gremo na CTG" Se uležem, naštima tist predpotopen aparat za CTG, reče: "Počutite se kot doma, mož pa bo moj asistent, če kej ne bo ok, nej pride po mene." Ja hudiča kako pa naj veva če bo kej narobe user posted image skratka tist aprat je kr neki risal, pa nič kaj pametnega narisal, je moj pritiskal tiste senzorje na moj trebuh, jaz imela popadek, nič kaj kazal, skratka men se je zdel da je blo tist čist brez veze. Ok, ob petnajst čez dve gremo v ordinacijo.
Reče babica: "Kr slečte se, pa oblečte v haljo, pa popadke predihavat, ne globoko, po pasje"
Si mislim: "Ja kako kr preoblečt, diham, diham, se oblačim v tiste halje univerzalnih velikosti, diham,...."
Babica: "Gremo pogledat kako je spodaj"
Se usedem na stol, babica prešlata reče: "Oooooo lepo frizurco ste si naredila, super, hmm odprto, ja glavca je še visoko,... ja nič kr pejte dol"
Sem si misla: "Ja frizurca sigurno raztura ja, sploh ko se briješ s trebuhom in špeglom user posted image "
Pripeljejo postlo, se usedem nanjo pride sestra in babica reče: Gospa je odprta 8 CM user posted image ima popadke na 5 min, kar gor jo pelte"
Si mislim: Mater KAAAAAAJJJJJJJJJJJJJ 8 cm, 8 cm, pa kako hudiča, sej bom še tam rodila user posted image . Ma kr nisem mogla verjet, pridem v porodnišnico odprta 8 cm, nič mi ni blo jasno, voda pa mi še kr ni odtekla.
No gremo gor v porodno, dobim diplomirano babico Anžeta Čeha user posted image Ful faca in ful vredu fant, no in začnemo, bril me niso, klistiral tud ne, ker baje bilo časa, predihavam popadke, naj povem da sem prišla v porodno ob pol treh, če ni bila ura že dvajst do treh, mi komi prepiknejo ovoje, kr neki je lovil tam po moji materniciuser posted image , se ulije voda, jo še mal turira da še bol izteče, se uležem na bok sledijo popadki, me Anže vpraša:
"Kje pritiska"
jaz:" Ja ne vem vse me boli, a lahko dobim kej proti bolečinam, če ne bom umrla tle"
on: "Ja nič vam ne morem dat, ker bo prej vse fertik, pol pa bo šele prijela injekcija, lahko dobite samo masko če je na razpolago"
jaz: "Ma vsaj neki mi dejte no"
no prinese masko, dihamo, dihamo, skratka bilo je kr mučno, boleče, dva popadka in Anže reče:"Ja že pritiska, uležte se na hrbet" Ok gremo na hrbet, pa začnemo potiskat, tiščimo, tiščimo in pritiščimo našega lepega tihega Vida, naj povem da sem že prej skor se zjokala pa rekla če me ne bi rezal, pa je Anže povedal da se vsi maksimalno potrudijo da porodnica ni rezana, da se bo potrudil in res HVALA Anže ni bilo treba šivov. user posted image user posted image user posted image Naš mališan se je rodil 3:06 min, torej sem bila v porodni pol ure in je bilo vsega konec ampak intenzivnost poroda je bila fuuuuulllll večja, vse se je odvijal prehitro.

Sklep: Če bi mi doma odtekla voda, bi verjetno rodila prej kot v pol ure, mogoče celo na poti, tako da HVALA BOGU, da se to ni zgodilo, kljub temu da sem samo to čakala.

Naš mali Vid je priden, glas ima po atiju ne po mamici user posted image torej je bol tihe sorte, sestrica pa se še privaja in je kr hudo, ker se malo počuti odrinjeno, zapostavljeno, kljub temu da se ji maksimalno posvečava, mogoče se bo vse normaliziral v enem tednu, ko se ga malo navadi. Mi je pa kr hudo zaradi tegauser posted image

Ja nič to je to in upam da nas 4 čaka lepa prihodnost. Nosečke držim pesti da bo hitro gotovo, mamice stisnite svoje sončke. Toliko za zdaj od mene.

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 13:02:58   
CUKRČEK
Kako lepo, puncica......moram priznat, da sem skoz "čekirala" RR, kdaj bo kaka novica od tebe. ŠE enkrat čestitam za Vida (fuul lepo ime) in vse najlepše tvoji družiniuser posted image

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 13:04:06   
Tejči
Full zanimiva zgodbicauser posted image

Vse čestitke, pa lepo cartanje vsem štirimuser posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 13:04:37   
ona
ISKRENE ČESTITKE IN DOSTI CARTANJA!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 13:13:12   
mojsoncek
Puncica, se enkrat cestitke in hvala za to "pestro" in spodbudno porodno izkusnjo!

Veliko veselja in ljubezni vsem stirim user posted image .

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 13:14:33   
soncece24
To je bilo pa ekspres! Še enkrat čestitke user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 13:16:29   
dulcinea
Kako si lepo to opisala.

Kako pa je, če je babica dedc? A je kul? Po moje so bl prijazni...


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 13:19:44   
brina_3
user posted image user posted image čestitke še enkratuser posted image user posted image

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 13:20:00   
total
Kako lepouser posted image user posted image user posted image ,želim vam vse najlepše.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 13:22:31   
ZARA
Tako kot uporabnica je tudi porodna izkušnja zelo zanimiva! user posted image  Bravooooo

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 13:29:22   
lelaval
Lepa porodna zgodba. user posted image user posted image  In čestitke za malega Vida user posted image user posted image


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 13:40:52   
mojca75
user posted image user posted image user posted image user posted image  cestitke!

Zgodba je tolk zanimiva da sem skoraj pozabila jesti.... moj bi me nasekar da jem pri računalniku!

Zelo lepo da je šlo vse tako hitro! ja to povej kako je če je babica v bistvu moški!?

lepo se cartajte in vse dobro!

mojca

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 14:04:27   
asso
Lepo, lepo... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Me spominja na moj prvi porod, v drugo grem prej zaradi EA.

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 14:36:12   
bombonček
Res lepo,čestitam še enkrat!

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 14:44:37   
Anonimen
bravo punca! sam da je mem pa da so deteci zdravi pri nas v naročju :) čestitike!user posted image

(odgovor članu asso)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 15:01:39   
DeVilla
Puncica,  čestitke k pobu!! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 15:27:41   
pikicaa
user posted image user posted image user posted image user posted image res lepa zgodbicauser posted image user posted image user posted image user posted image
ČESTITKE

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 15:38:27   
anitaz
Hiter porod, suuper!! user posted image  Še dobr da te je peljal, če ne bi res doma rodila user posted image

Čimveč spanja in cartanja vam želim!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 15:42:13   
cmokec
To je bil pa super porod. Iskrene čestitke user posted image user posted image

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 16:12:16   
CIPRESA
Ojej puncica to je blo pa na hitrouser posted image user posted image . Vsaj dogajal se jeuser posted image

ČESTITKE!!!!!!!!! še enkrat!!


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 16:14:57   
lenika
Krasno, čestitke še enkrat. user posted image  Že od včeraj hodim gledat, če se boš kaj javila.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 16:29:47   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 17:17:00   
Urša
Lepo! user posted image user posted image user posted image  Si imela zelo podobno zgodbo kot jaz, le da je bila tvoja v porodni 10 minut krajša.user posted image  Glede intenzivnosti se pa strinjam, fuuuul prehit se je tud men v drugo dogajal. Grozno, ko ni časa za nobeno sredstvo proti bolečinam, a ne? user posted image  Pa vsaj hit mine, čeprov sm jest vmes spet rekla: Nkol več! user posted image user posted image user posted image
Lepo se cartajte!user posted image user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 17:45:12   
šnucika
čestitke!user posted image user posted image

tudi mene je ta zgodba spomnila na mojo.....vse zelo hitro ,zelo intenzivno,brez sredstev proti bolečinam....user posted image

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kako smo SKORAJ rodili doma...
9.5.2006 17:56:17   
Anonimen
Še enkrat čestitke, punčica! Bravo!user posted image

(odgovor članu šnucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?