|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko in kaj berete?
10.10.2005 2:25:32   
.ču
Bom najprej sama odgovorila na vprašanje in to pošteno in po praviciuser posted image začela sm brat šele v zadnejm času-to je kakšen mesec in zato me je res lahko sram.Zdej lahko naštejem tisoč in en izgovor zakaj mi ni blo do branja...pa ne vem,če bi ble zadovoljne z njimi.
Vem,da sm znala brat že pred OŠ in z neko "prisilo" da sm bla nekako zaposlena sm "morala" babici vsak dan prebrati eno zgodbo iz knjige Hajdi (zbirka Zlata knjiga) to imam še dan danes v spominu,kot bi blo včeraj...in kmalu se mi je v šoli branje začelo upirat.Na nižji stopnji še ne tako kot na višji in s težavo sm se prebijala skozi obvezno čtivo,največkrat sm pa kr preplonkala obnovo in še dons se čudim,da mi je uspel tko dobr "odigrat" da sm knjigo v resnici prebraal.
V srednji šoli ni blo kej dost drugače,razlika je bla samo ta,da resnično nism prebrala nobenga obveznega čtivauser posted image
Doma je blo treba dost delat (čeprav nismo mel kmetije) in da bi potem,ko sm bla starejša brala knjige so smatrali za izgubo časa.

Tko so ble samo revije do pred kratkim,kr sm uspela prebrat.Zdej pa sm začutla pravo potrebo po branju in bi bla vesela,če mi lahko tud ve pomagate s tem,da mi priporočite kakšno dobro knjigo.
Za "začetek" sm prebrala Desino Paniko in Kalipso Vesne Milek,ki mi na začetku sicer ni bla prov simpatična,poj me je pa kar posrkala vase....
Mislm,da se bom lotila tud DaVincijeve šifre,zanimive so mi pravzaprav vse zvrsti,biografije,kriminalke,fantastika....rada bi mogoče kakšen naslov,da bo moja izbira v knjižnjici lažja....

Hvala,punce(in fantuser posted image je) user posted image

What's up :)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko in kaj berete?
10.10.2005 6:59:44   
Lunca1
Jaz sem v OŠ ogromno brala, potem pa so mi v SŠ s tistimi njihovimi izbori branje prav tako priskutili. Brati sem morala tudi na faksu, samo mi tisti težki nemški avtorji razen redkih izjem niso naredili nobenega veselja. Zase pa raje berem kriminalke, ljubezenski romani pa mi ravno ne potegnejo. Priporočam ti Mary Higgins Clark, Agatho Christie - Umor na Orient Expresu, DaVincijeva šifra je super, prav tako Angeli in demoni (meni je malo slabša od prve). Veliko bralcem, čeprav bolj moškim je pa všeč Avtoštoparski vodnik po galaksiji, Pa mogoče Harry Potter.

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.10.2005 7:36:17   
SANDY
jest sem imela obdobja v srenji šoli k sem veliko brala.Večinoma kake dobre romane od Sheldona in Konsalika. V glavnem v knjigi se je moralo nekaj dogajat. Sedaj je z branjem...khm khm...že sto let nič.
Imam pa eno knjigco Scientologije ki pa ene 50 strani berem že 2 mesca...ni cajta!

LP

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.10.2005 7:40:56   
nejcko
Jaz sem že od malega knjige požirala. Celo osnovno in srednjo šolo sem samo brala, brala, brala. Brez knjig mi ni bilo živeti. Sem pa imela zelo različna obdobja, kaj sem brala, večinoma pa sem bila vedno kak korak pred vrstniki - že v OŠ sem brala ljubezenske romane Victorie Holt in druge podobne avtorje, v SŠ sem imela obdobje eksistencializma in sem prebrala vse, kar se je dalo dobiti od Hermana Hesseja, pa Sartra, Manna ... Na faksu pa je branje za dušo nadomestilo branje večinoma blazno dolgočasnih študijsko obveznih del slovenskih avtorjev, sem pa v tem obdobju "spoznala" Cankarja, ki je zame še danes car med slovenskimi avtorji.
Kasneje sem brala predvsem po "službeni dolžnosti" osebno pa so me močno pritegnili zgodovinski romani, po rojstvu 1. otroka pa sem branje resnično zelo zanemarila. Le sem ter tja sem prebrala kakšno bolj lahkotno knjigo, po 2. otroku (torej v zadnjem letu in pol) pa sem postala prava "poklicna sramota".  Ima pa zasluge tukaj tudi tale RR, od katerega se kar ne morem odlepiti.

Ampak brez knjig mi še vedno živeti ni - samo čas si moram vzeti.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.10.2005 8:08:57   
muki1
Jaz imam nihanja z branjem, tako da na primer dva, tri mesece ne berem nič,potem pa dve knjigi na teden posrkam vase. Mi je kar malo žal zate, da te je komaj sedaj ,,prijelo,,. Jaz si ne znam predstavljati življenja brez knjig, čeprav tudi ne berem nonstop in neke težke knjige. Berem kar mi zapaše, ponavadi se orientiram na knjige, ki jih priporočajo v kakšnih ženskih revijah user posted image  in ponavadi nesem razočarana.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.10.2005 8:21:58   
Marogica
Jaz berem "celo" življenje in to rada. V šoli so bile najprej pravljice iz knjižnice, pa zbirka Zlata knjiga, ostale knjige, ki so so nadaljevale v srednji šoli in tudi kasneje, pa vse do danes. Tudi v tujini sem skoz brala in to knjige v nemščini. Knjige si pa rada tudi kupujem, ker imajo zame neko posebno vrednost. Se mi zdi, da kljub TV in računalniku, mi je knjga ostala zvesta prijateljica. Moja najstarejša knjiga je iz leta 1703, ki sem jo kupila v Parizu, v anikvariatu.
Doma imamo okrog 2800 knjig, kar je sicer večji del pripadal moževemu pokojnemu očetu, ki je dobesedno "zbiral" knjige različnih vsebin-od športnih, romanov, vojaških, biografij, klasikov...... Tako, da berem tudi jaz v bistvu vse-odvisno od mojega razpoloženja. Trenutno berem (zopet) Dekameron v "stari" nemščini. Knjiga je iz leta 1938. TOrej berem dostikrat res stare knjige in to z užitkom.
Od kar imam dva otroka, je branje postalo zame ritual, brez katerega ne morem, vendar samo zvečer, pred spanjem, v postelji. Pa ni važno kolijo je ura, koliko sem utrujena in kje smo-vsaj par odstavkov, da "lažje" zaspim.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.10.2005 8:23:14   
Anonimen
Moram priznati, da že od nekdaj veliko berem in sem pravi knjižni molj. Dedek me je naučil brati že pred začetkom osnovne šole in če se prav spomnim, je bila moja prva knjiga Ostržek. Babica mi je potem rada kupovala knjige, saj je videla, da jih kar požiram. Veliko sem jih prebrala tudi pri bivši sosedi, ki je bila profesorica. V osnovni šoli sem poleg šolske knjižnice obiskovala tudi vse knjižnice v moji občini. Vsaj v eni sem bila vsak dan. Udeleževala sem se knjižničnih in šolskih tekmovanj v branju in večinoma zmagala. Bralno značko sem skoraj vedno končala prva. Pri slovenščini sem najboljše ocene dobivala od književnosti, pa tudi od vsega, kar je bilo povezano s pisanjem: spisi, obnove, nareki in podobno. Do konca osnovne šole sem prebrala vse knjige, ki so si jih sposojale v knjižnicah ženske srednjih let: Victoria Holt, Danielle Steel, Afatha Christie in podobno. Požirala sem drame, kriminalke in avtobiografije, pri obveznem šolskem branju pa seveda še vse ostalo. Brala sem za hobi in združila prijetno s koristnim. Tudi časopisi in revije mi niso ušli. V srednji šoli in potem, na začetku zakona, sem imela nekakšno bralno krizo in sem prebrala bolj malo, morda edino še nove izdaje. Ko pa je moj zakon začel razpadati, sem spet vzela v roke knjige. Psihologija, sociologija in ostale "težje" zadeve. In potem me je spet potegnilo v branje, kjer sem še danes. Danes imam najrajši napete romane z vsaj približno nepredvidljivim koncem, za sprostitev klasične limonade, za učenje pa še vedno enciklopedije, leksikone in razne zapiske. Dnevne novice sedaj berem na Internetu, kupujem pa še vedno kar nekaj revij, ki izhajajo mesečno. Recimo, da mi branje vzame eno uro na dan, pa se ne bom veliko zlagala.

(odgovor članu .ču)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
10.10.2005 8:30:22   
tejčica
Od zadnje prebrane knjige je minilo že dobrih 5 let. Sramota! Sem jih pa včasih kar požirala. Velikokrat sem brala celo noč, saj enostavno nisem mogla nehat, ker sem potem ves čas razmišljala kaj se bo še zgodilo. Ker sem živela na vasi in je bila naša knjižnica bolj slabo založena sem imela hitro vse prebrano in je knjižničarka zame iskala v glavni knjižnici še dodatne knjige. So mi pa takrat pravili, da se bom kmalu nabrala za celo življenje! Upam da to ni res in me bo kmalu spet kaj prijelo. Je pa moj glavni vzrok pomanjkanje časa. Že tako hodim spat po polnoči in da bi se takrat še branja lotila...user posted image
Ja, forumu se pa tudi ne odpovem! Bom brala ko bodo otroci veliki.user posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.10.2005 8:35:17   
JASNA D
Zadnje leto berem ogromno. Toplo proporočam knjigi Warris Dirie (upam, da sem prav napisala) Puščavska roža in Puščavska zarja.

Sem pa zelo žalostna, da nekateri smatrajo branje za izguba časa. Hvala bogu, da misliš drugače!

Veliko užitkov ob branju knjig.

Lp, Jasna

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.10.2005 8:51:05   
mojchka
Joj,
jaz sem pa skoraj kot poklicna bralka.
Vedno imam doma kup knjig, ki čaka na branje, pa si še nabiram nove v knjižnici.
Brala bi kar non stop...
Najraje berem (sem brala) v postelji. Ampka tega ne prakticiram več, odkar sem poročena. Moža grozno moti lučka in ne more spat. No, še nekaj časa bo v sobi z nama tamali in tudi njega vse grozno moti...
Ampak tudi na kavču je fino... samo potem ne moreš kar odložiti knjige in zaspančkati...
Trenutno berem biografijo od Radeta Šerbedžije Do zadnjega diha, "od prej" pa mi je ostala v spominu Waris Dirie, pa Doris Dorrie: Kaj pa zdaj...
Lahko naštejem še nekaj naslovov?
Ekstra deviško
Prva oseba množine
O, Amerika (Maja Debelak)
Očarljivi skupinski samomor (Paasilina)
Jozova Hanule
Lepotica s pomarančami...

Jih je preveč. Starih in tistih, ki so pravkar izšle...

LP
mojca

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.10.2005 9:47:23   
Anonimen
Knjižnica je moje svetišče.Knjiga pa del mojega življenja.Brez nje mi je dolgčas.
Preberem vse kar mi pride pod roke in mi je všeč,ne smem se dolgočasit ob
vsebini knjige.če se jo odložim.
Hudo sem jo pogrešala,ko so bili otroci še majhni.

(odgovor članu mojchka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
10.10.2005 10:08:59   
Anonimen
Tudi jaz zelo rada berem. Predlagam vam naslednje knjige: od kriminalk mi je všeč Mary Higgins Clark (sem zelo žalostna, ker ne piše knjig hitreje, sem namreč že vse prebrala, pol pa komi čakam, vsake dve leti pribl. pride nova!), pa Patricia Cornwell, te so tud ql, pol so pa ene knjige, v bistvu nadaljevanje, ki so me čisto prevzele in mi je prov hudo, da sem jih že prebrala. Ne vem, kako se piše avtorica, vendar naslov prve knjige je Ugrabljena, je pa sedem, osem delov, ne vem točno. Ful hude knjige!
Ne berem rada pa nekih Victorij Holt in teh zadev, sta me pa dve knjigi spravili v tako jok, da ni blo res, avtor obeh je Nicolas Sparks, ena je Ljubezen v steklenički in druga Beležnica. Po obej sta posneta filma.
Nedvomno predlagam tudi Paniko Dese Muck, in pa vsekakor slovensko Bridget Jones - Dnevnik Hijacinte Novak! To je blo pa zraven toliko enega smeha, da ni res! Če se še kaj spomniš, bom še povedala. Prijetno branje želim!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.10.2005 12:29:55   
Annny
Ogromno berem, vsaj 3 debele knjige na teden..za to si vedno vzamem časuser posted image user posted image

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.10.2005 12:33:08   
Margareta

Berem vse - najrajši pa vse v zvezi z umetnostjo

Moje najljubše knjige - Sexus Henry Miller, (1 in 2 del),  Henry and June -Anais Nin, Ljubimec - Marguerite Duras

en odlomek iz Sexusa - "Od ljubezni sem bolan. Naj se me loti prhljaj, pa se bom stegnil kot zastrupljena podgana."

pa en iz Ljubimca - "Zdaj sem spoznala, da sem že zelo mlada, z osemnajstimi, s petnajstimi leti, v svojem obrazu že imela napoved obraza, ki sem si ga potem nakopala z alkoholom, v svojih srednjih letih. Alkohol je prevzel funkcijo, ki je Bog ni imel, a tudi funkcijo, da me ubije, da ubije. Ta od alkohola zaznamovani obraz me je doletel še pred alkoholom. Alkohol ga je nato le potrdil. V meni je čakal prostor zanj, to sem vedela kot drugi, vendar čudno, že vnaprej. Prav kakor je v meni že čakal prostor za poželenje. Petnajstletna sem že imela slo na obrazu, četudi same sle še nisem poznala. Ta moj obraz se je razločno videl. Celo moja mama ga je morala videti. Moja brata sta ga videla. Vse se je zame začelo na ta način, s tem videvnim, zdelanim obrazom, s temi preddčasno, pred eksperimentom črno obrobljenimi očmi."

Od poezije pa Erika Volk, pa Mila Kačič

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.10.2005 13:24:38   
.ču
Ful vam hvala punce,če mi pa še katera kej predalga nč ne bom hudauser posted image
Pa pohvale Marogiciuser posted image in vsem tistim,ki berete in to še clo v tujih jezikihuser posted image za to je potrebno kr dost znanja...
Sicer se mi pa zdi,da te knjige bogatijo in da so nekakšna duševna hrana,tud če vsebinsko niso "ta težke" mislm na psihološko varjanto....
Upam,da bo men uspelo kaj nadoknadit....

Pa še vse tiste,ki me poznate prosim,da slučajno naute sprožite postopka za razveljavitev moje izobrazbeuser posted image user posted image oblubm,da bom pridna in se tud v knjižnico vpisala in postala pravi knjižnji molj.....

Za vse vasuser posted image user posted image user posted image

What's up :)

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.10.2005 22:37:06   
elizabeta p
Jaz tud ful rada berem. V 1. razredu sem se včlanila v knjižnjico, kupujem jih pa ne, ker sem taka da ne morem 2x iste knjige brat. Zadje čase berem o depresiji in anoreksiji, ker jo ima moj lubi. Pa tudi o malčkih, pa Leonu pravljico vsak večer. Pa na Nedeljca smo naročeni, Žurnal ponavadi preberem. Ponavadi berem v postelji preden zaspim ali pa popoldne, ko Leon spi.

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.10.2005 23:09:28   
Gina
Jaz sem knjigožder. Obupen primerek. Iz knjigarne ne pridem brez par knjig.
Trenutno berem bolj "težke reči". Že 14 dni prebavljam Čudovito vesolje. Pa še ga bom, ker mi je fascinantna fizika v poljudni obliki.

(odgovor članu elizabeta p)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.10.2005 11:39:55   
Anonimen
O, knjige. Imam jih pravo malo morje, pa se mi še kar kopičijo, ne morem brez njih. Berem vse po vrsti, veliko je strokovne literature, pa romane, romane, romane. Najrajši imam Marcela Prousta, tudi Bralec in Na zahodu nič novega sta naredila velik vtis, Da Vincijeva šifra je dobra knjiga ampak tako dobra pa spet ne, da je treba delati tak rompompom okoli nje (mogoče me ni toliko navdušila tudi zato, ker ozadje izhaja iz mojega strokovnega področja in o teh stvareh vem veliko ter jih posledično gledam nekoliko z razdalje).
Ne maram pa Victorie Holt in podobnega, zame preveč pocukrano.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
13.10.2005 12:26:11   
paris
Zelo rada berem kadar imam čas, le tega zadnje čase sicer ni toliko kot bi si jaz želela, pa vseeno. Berem vse: šund romane, potopise, biografije, priročnike- vse živo! Zadnja prebrana knjiga, ki mi je ostala v spominu je:
- Karmen Bin Ladin: Kraljevina izza tančice
Veliko užitka ob dobrih knjigah ti želim!user posted image

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.10.2005 13:45:01   
Pajaca
Še en knižni mol. Brati sem začela ful zgodaj in od takrat tako napadala knižnice, da ko sem bila na faksu več nisem vedela kaj naj sploh še berem, tako sem mela ene dve leti pavzo, ker se mi je zdelo da sem že vse prebrala, da si v knižnici naredijo zalogo. Zadnje poletje pred Pajacko sem sam na morju prebrala po eno knigo na dan.... moj pa 1 v 14 dneh, pa še to sem mu na konc kradla, sam da jo je dal z rok.

No zdaj pa sramota. V enem letu mi je komaj ratalo priti do konca Dekamerona. Ni pa ni šlo. Ni bilo časa. Pa služba, pa Pajacka, pa zvečer vedno kaj delam (al pospravlam al kaj pofušam)... tko da sramota fuj in fej. Ampak zdaj dobesedno požiram Da Vincijevo šifro.... ma komaj čakam da jo končam.

Tako da ja moram čimprej v knižnico, sam moja je ful daleč stran, pa se mi ne da, v kr se pa ne znajdem, pa še v center bi mogla v knižnico, to mi pa ne diši, pa parkiranje pa vse to..... ah ja. Bom že počakala, se bom nazaj preselila, pa začela brat... ha ha

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.10.2005 20:23:15   
sazi
Sicer se z branjem kakih globokih in hudo literanih zadev ne morem hvaliti, razne kriminalke in druge napete romane pa kar požiram. Imam problem, ker navalim na enega avtorja in preberm vse knjige, prevedene v slovenščino, potem pa iščem še angleške, pa še v kakem drugem jeziku se nazadnje najdejo, če je kje kak izvod. Med mojimi najljubšimi so John Grisham, pa Agatha Christie (že več let nisem prebrala nobene njene knjige, saj sem vse kar sem našla, že davno prebrala), pa potem še Sidey Sheldon, pa Aleksandra Marinina je ful dobra (samo premalo knjig je prevedenih iz ruščine), potem pa pridejo na vrsto malo manj navdušujoči, a vseeno zanimivi Colin Dexter, Ruth Rendel, Patricia Cornwel, Tami Hoag...
Berem pa v paketih. Ko ugotovim, da imam nekaj časa, ko mi npr. ni treba kaj študirati, čeprav potem "tako padem notri" da seveda trpi študij in ga kar naprej odlagam, dokler mi v grlo ne začne teči voda.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.10.2005 22:50:23   
kapica
Jaz sem tudi pred parimi meseci spet zacela brati. Sploh ker mi tako nocne v sluzbi prej minejo.
In sicer tudi vse sorte, najraje kaksne lepe ljubezenske, ali pa kriminalke. Ze prej sem rada brala Agatha Christi, pa tudi mislim da sem ze vse prebrala. Sedaj sem se eno od Konsalika, tudi v redu. Drugace pa tukaj kupujem knjige, ki so pac najcenejse, ne glede na to kdo pise. Samo da me naslov privlaci. Med zadnjimi je bila ena od Cecelia Ahern - P.S. Ich liebe dich.  Zelo lepa knjiga, opisuje kako je zena prezivljala mesece po mozevi smrti in kako je prebolela. Za jokat in smejat, super.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.