|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 11:20:21   
Seven*
Ce bi gradili/gradite hiso, katera okna bi kupili in zakaj? Malo sem namrec zmedena. Za lesena okna sem dobila pol miljona vecji predracun kot za plasticna. Huh! Aja, pa lahko se kaksno firmo priporocite!! Bi bila zelo vesela!! HVALA!

_____________________________

Gospa sem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 11:23:41   
viv_
Seven, definitivno lesena!

Pa da to ti vprašaš user posted image user posted image user posted image

No, ampak sem pod vplivom mojega moža, ki je lesar.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 11:26:18   
Seven*
Viv, saj jaz sem tudi po obcutku, dusi za lesena. Ampak pol miljona je res velik denar za obcutek. Rabim kaj oprijemljivega.. Rabim kaksen boljsi argument kot to, da je les naravni material.. Ce bi imela ful dnarja, bi itak pomojem lesena vzela..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 11:27:14   
Marogica
Jaz bi kupila plastična, ker so enostavnejša pri vzdrževanju, cenejša(kot si že omenila).
Lesena so dražja pri vzdrževanju (vsakih ca 5 let se jih mora na novo prebarvat), dražja, pa na gozd se spomnim, koliko dreves mora "pasti" za vsa okna in vrata.
Vendar je to stvar osebne odločitve. Pri nakupu vam želim dosti uspeha

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 11:30:32   
tinadvojčica
Mi jih bomo kupili leseni in sva se že zmenila da bova imela plastična ker so nama bolj všeč.To je edini razlog in tudi če bi bila dražja bi se za njih odločila.Jaz pravim tako da če se že za nekaj žrtvuješ in delaš potem to naredi tako kot ti je všeč saj boš ti notri živela.No to je moje mišljenje!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 11:34:13   
Anonimen
Meni je to za dušo isto kot vprašanje parket ali laminat. Sem za parket, itak.
Ampak pri oknih je res le malo drugače, okna se hitreje uničijo. Pa vseeno sem bila dolgo za lesena, dokler nisem zadnjič brala od Lesnine oglas, da so pa zdaj osvojili izdelavo plastičnih oken in da zdaj delajo tudi te, ki so kao boljša in vzdržljivejša. Prej pa so govorili o mehkobi, duši in lesa in podobno. Tako da se mi zdaj v bistvu zdi, da ni bila fora v dupši in naravi, ampak v tem, da pač niso imeli razvite tehnologije za izdelavo plastičnih oken. Ki so menda res boljša, kaj pa vem. Čeprav je meni, kot rečeno, neprimerno ljubši les kot plastika. Samo če bi jaz hišo zidala ... ne vem no, naj bi bilo za dolgo.
Najbolje bi bilo kakšne arhitekte vprašat, kakšne, ki imajo izkušnje glede tega.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 11:37:03   
Annny
Problem je v tem, da plastična okna ne dihajo (vlaga v zraku, potencialna plesen v prostorih), razen, če imajo poseben prezračevalni sistem.
Osebno bi kupila lesena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 11:42:46   
anadejka
Definitivno lesena!!!
kar se pa vzdrževanja tiče...to da plastičnih oken ni treba vzdrževati je laž!!Daj ven na sonce,dež,točo en plastičen predmet pa boš kmalu videla.Plastika razpoka in taka okna se napenjajo in jih je treba ravno tako vzdrževati.
Je pa tehnologija napredovala in sedaj se da dobiti že take maske ( v kakršnikoli barvi) ki zakrijejo celo okno zunaj,spodaj je luft da les diha.Res da moraš še malo več dinarčkov odštet,ampak imaš za zmeraj.Stroškov pa nič več,ker teh oken,ki so potem zakrita in niso več izpostavljena zunanjim vplivom ni treba več štrihat.Če na konc preračunaš kok zapraviš za barvo...se splača!

Priporočam pa to:

http://www.mizarstvo-semrl.si/

če še kej ne veš pa upraš

LPA

< Sporočilo je popravil anadejka -- 21.2.2006 11:47:05 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 12:04:28   
Magi*
mi sicer imamo plastična, ker nismo bili dovolj informirani in nam je bil edini kriterij cena. zdaj pa imamo vlago v prosotru (star objekt, sicer na novo izoliran, ampak zgleda ne ravno najbolje) in tudi take grde sive lise se pojavljajo na okvirju, ki grejo dol samo z nekakšnim topilom. na pomlad bomo v te okvirje montirali nekakšne prevzračevalne napravice, da vsaj omilimo problem z vlago. v novih objektih se bojda plastična okna obnesejo čisto v redu.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 12:39:08   
Anonimen
Ravno berem (službeno) en oglas od Interalte, piše, da za okna nudijo subvencijo od 100. do 200.00 SIT. Ponudba velja od 1. 2. do 31. 3., tel.: 01/511 16 24.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 12:43:12   
kalbo
No no, ne ga biksat z dihanjem, pa podobnimi neumnostmi. Tako lesena kot plastična okna danes dihtajo 100%, tako da tud lesena kaj dosti vlage ne spustijo ven. Edini minus lesenim oknom je vzdrževanje, ker jih je treba štrihat na pet let, drugače so pa za moje pojme enakovredna plastičnim.

Seven, na tvojem mestu bi vzel plastične, jih imam tudi doma. Če bi vzel pa lesene, bi vzel pa kombinacijo les-aluminij, ker je ni treba štrihat. Je pa res, da so dražja.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 21.2.2006 12:45:05 >

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 12:43:55   
Soncnica
Hoj!

Midva obnavljava hišo in sva vsa lesena okna zamenjala s plastičnimi. Sva ful zadovoljna, je pa logično, da so lesena dražja, ker je to naraven material. Priporočam družbo INTERALTA iz Lj. Nama so 10 oken montirali v 1,5 dnevu. Plačala sva 1.200.000 SIT

lp

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 13:03:43   
klavdijas
No no, ne ga biksat z dihanjem, pa podobnimi neumnostmi.

Bravo !!!user posted image user posted image user posted image

Se strinjam s teboj. Pri nas smo zamenjali stara dobro vzdrževana lesena okna s plastičnimi. Našpricaš s čistilom, obrišeš in je. Nobenega dodatnega vzdrževanja.
Vlaga v prostoru pa ni zaradi oken, ampak izolacije celotnega objekta.
Se pa splača iti v marcu na sejem DOM in se potem lažje odločiš.

Lp,

           Klavdija

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 13:19:25   
katjutav
Mi smo menjali okna 3 leta nazaj, iz 90 let starih macesnovih na nove macesnove. In ni nam žal. Okna so izdelali v Mizarstvu Polskava (to je nekje proti Pragerskemu), montirali pa so jih v enem dnevu, osem velikih in dva manjša, s tem, da so še stare zbili ven. Super ekipa, vse se je dalo zmenit z njimi. Okna so na izpostavljenih delih zunaj oblečena v aluminij. Dali so garancijo: min. 10 let brez vzdrževanja. In moram rečt, da so po treh letih še vedno kot nova.

Res je, da so bila dražja, vendar imajo tudi ta podjetja ravno v tem času raznorazne akcije, pri nama so naprimer dali macesnova okna za ceno smrekovih.

op: Subvencije pa daje ministrstvo, ne pa podjetje. Tako, da se tudi za lesena okna da pridobiti subvencije.
Ker imava tudi pohištvo večinoma leseno, in parket in ladijski pod po stanovanju, si ne predstavljam, da bi bila pa okna plastična.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 13:19:31   
soncece24
Imam oboje. Večino plastičnih oken, strešna so pa lesena. Za čisčenje so plastična super, lesena pa bolj tak. Jaz bi na tvojem mestu vzela plastiko, ravno zaradi barvanja sploh pa zaradi cene. Če ti pa denar ni problem in ti je barvanje v veselje potem pa lesena. Šipe je pa itak treba pri obojnih pucat user posted image

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 13:28:15   
Pia73
Jaz sem bila do pred kratkim absolutno za plastična. To, da imajo lesena okna dušo ipd. je meni kr neki,... Čeprav kot je rekla Splišni sem pa za parket ne leminat. Ampak pri meni je to tako,kar mi je všeč, ne zaradi duše.

Skratka dala sva plastična okna in za isti denar bi sigurno dobila lesena, saj sva dala najboljše kvaliteto, zimsko letno varianto (okna reklamirana tudi po TV, da kao ni treba zračit!!!) in sedaj po 2.letih imava doma plesen,... user posted image  Seveda se trudiva, da jo odstranjujeva oz. sedaj sva nabavila več lovilcev vlage ipd,...

Ne vem, verjetno so kriva okna. Prej vlage, kaj šele plesni ni bilo. Je pa res star blok (40 let) in je verjetno eno z drugim. Me je pa soseda potolažila, da bo čez dve leti v redu. Ampak, saj sedaj ne bova spet menjala oken.

Tako, da moj nasvet; če gre za novogradnjo bi jaz dala absolutuno plastična okna, sicer pa verjetno lesena, za bolj stare objekte ne za par let stare. Čeprav meni les ni preveč všeč,.....

Pa treba se je pozanimat pri mnogih ponudnikih. Razlike so namreč astronomske.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 13:33:03   
TORTICA
Mi smo lani odzgoraj dali lesena. Letos pa bomo še spodnja zamenjali tudi z lesenimi.

Me je pa mož prepričal da so boljša.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 13:37:45   
kalbo
Pia, tudi če bi dala not sodobna lesena okna se plesni nebi mogla izogniti, ker ravno tako dihtajo. Nova okna zahtevajo stalno zračenje.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 13:39:15   
corfu
V hiši kjer zdaj živiva imava plastična, v novi hiši bodo lesena. Smo pa tudi pri nas opazili, da je stanovanje mnogo bolj vlažno in plesnovo zdaj ko imamo plastična okna kot prej ko smo imeli lesena.

_____________________________

Uživaj življenje...

(odgovor članu TORTICA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 13:47:35   
Gina
Mi imamo plastična okna. In tesnijo. Nedvomno. Zelo tesnijo. Imamo zaradi tega PLESEN. Veliko plesni. Nikoli več plastičnih oken. Ne zaupam. Tudi če imajo boljše prezračevalne sisteme, k0t naša - 8 let stara, nočem več plastike. NIkoli. Me noben Calbo ne prepriča, ker imam posledice plastike doma. Mi smo sicer to letos kar dobro rešili, ker razvlaževalec laufa cel dan in celo noč, in smo namesto 30x, morali špricat samo 1x in namesto v treh sobah samo v eni. Ampak....plastična okna? NE, HVALA!
Jaz še vedno menim, da les bolje diha kot plastika in v naši hiški bodo lesena okna.
Btw, z vzdrževanjem plastike res ni nobenega dela, 2x na leto počistiš in to je to. Ampak ne odtehta vse plesni in mokrih oken dan in noč zaradi kondenza. Pomisli, da potem otroci spijo v tem. Ne, ne, to ni zame.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 14:01:21   
Maček Muri
Sem za plastična. Kaj pa vem, jih imam že deset let, obnesejo se super, nobene vlage in kondenza niti slučajno. Kolegi imajo lesena in imajo toliko plesni, da bi jo lahko prodajali.
Več dejavnikov je v igri, kadar nastopa plesen, niso ravno okna kriva.
Vzdrževanja nobenega, skratka priporočam.
Nagode Postojnauser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 14:02:50   
kalbo
Gina,prvo kot prvo sem Kalbo. Ne vem, kje ti vidiš C.

Dejstvo je, da bi imela plesen tudi pri lesenih oknih, ker ravno tako tesnijo. Stara lesena okna pa niso tesnila. Problem z vlago imaš ti zaradi napačne in slabe izolacije hiše in ne zaradi oken. Mam plastiko, pa ni ne duha ne sluha o nobeni vlagi. Pa je bilo stanovanje zmetano skupaj praktično pozimi in je bilo še dosti vlage po stenah.
To je ravno tako, kot bi dala dobre gume na avto s slabimi zavorami. Letela bi s ceste, pol bi pa rekla...nikol več teh gum, sem letela s ceste.

Poštrihan les ni nič bolj zračen kot plastika, tko da si se za sicer dobra lesena okna odločila zaradi napačnih argumentov. Upam, da te ne preseneti vlaga tudi v novi hiši z lesenimi okni. Govorim pa z iskušenj, ker sem bil kar nekaj časa v oknarskem poslu.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 21.2.2006 14:05:44 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
21.2.2006 14:07:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 14:10:01   
lory05
Jaz sem enakega mnenja kot Kalbo. Imamo tudi doma plastična okna, ker se je moj mož naveličal barvat lesena in so super. Nobenega sledu o vlagi ali kondenzu, tako da to je tudi laž ali pa slaba kvaliteta oken. Ni vse v ceni, tudi pri ponudnikih plastičnih oken je razlika v kvaliteti, pozanimaj se malo.
Midva nisva gledala le na ceno, ampak koliko reklamacij je dobil kateri ponudnik in sva se odločila pravilno, ni nama žal.

Les je res zakon, ampak je škoda časa za vzdrževanje, če hočeš, da je lep in dober, te stane ogromno tudi kasneje, ne samo ob nabavi - časa in denarja.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 14:31:36   
Andra
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo


To je ravno tako, kot bi dala dobre gume na avto s slabimi zavorami. Letela bi s ceste, pol bi pa rekla...nikol več teh gum, sem letela s ceste.



Izjava tedna!!!!user posted image user posted image user posted image

Sem pa 100% za PVC okna. Imamo doma in ful zadovoljni.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?