|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Majčice 2007
14.5.2007 11:02:36   
ajdaN
No pa dejmo še 1x - bolj na kratko! Sem že vse na dolgo in široko napisala, pa me je vrglo ven  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image !!!

Kako ste mamice? Je naporno? Pri nas bo postalo, potem ko bo šel oči nazaj v službouser posted image . Zaenkrat še lepo vozimo, ko imava vsak enega, kako bom sama z dvema mi pa še ni čisto jasnouser posted image .

Ana je pridna, večinoma je in spi - čakam kdaj se bojo začeli problemiuser posted image . Pri tamalem pri 10 dneh - ko je ugotovil da je čez dan naročje zakon in sva se nosila ene 10h/dnevnouser posted image user posted image . Upam, da bo tamala bolj pridna - itak imamo pa na rezervi sling, če se slučajno spomni kaj takega!

Včeraj smo imeli prvi sprehod - 20 minutk pa domov. Komaj čakam, da bomo začeli konkretno pohajat. Zaenkrat sem še preveč utrujena.

Dojenje je zalaufalo - upam, da tako tudi ostane, če ne bomo pa kombinirali, kot pri tamalem.

Zdajle čakam, da naju pride pogledat patronažna.

No za ta prvič dovolj. Kaj več o našem obisku pediatričneuser posted image , pa kdaj drugič. Glavno da je z malo vse OK!

Pa pridte čvekat, če vam user posted image  dopuščajo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Majčice 2007
14.5.2007 11:30:53   
iwa
No ajdaN da te koj podprem v tvoji ideji o debati tudi tukaj... jest sicer še čakam, a upam da se vam kmalu aktivno z zanimanjem in polno glavo vprašanj pridružim tudi na tej debatiuser posted image user posted image user posted image
Me zelo veseli da ti dojenje laufa, če maš pa kej tečno patronažno pa kr presliši pa po svoje naredi...user posted image user posted image user posted image

Lepo se imej!



_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Majčice 2007
14.5.2007 12:32:16   
petrinja
pozdravček še z moje strani!

AjdaN najprej čestitke za lepo čebelico Ano, je bila tudi kar konkretna, neuser posted image ? Mi smo se tudi že čisto ulaufali in navadli na ritem, tako da lahko vedno ob isti uri naročim obiske, ker takrat vem, da bo že sit in prevituser posted image . Lepo se dojiva na polno, spi potem vmes 2 do 3 urce, ponoči imava zadnji obrok okrog polnoči, potem pa okrog 3h, pa pol okrog 6h zjutraj, tako da kar gre ( nimamo preveč ''cekarjev'' pod očmiuser posted image  ) . Hrano tudi malo pazmo kaj pojemo, da ga ne bi kaj napenjalo, in moram potrkat, da zaenkrat še ni bilo nič hudega.
Ven smo šli že ko je bil Matevž star 10 dni, in od takrat smo bili že v mestu, pa do Koseškega bajerja smo šli, pa k mojim staršem,... V glavnem šibamo. Sicer jaz še bolj slow motion, zaradi carskega, ampak gre lepo po pameti!
Naročili smo se tudi že k pediatru, ki ga imamo 5.6., naslednji dan ima pa že mamica prvi pregled pri G ( ma bo to spet luštnouser posted image  ).
Zanimivo, kako še polovica maja ni mimo, pa je že toliko otročkov rojenih-so naši bikci vsi bolj neučakaniuser posted image .

Pozdravčke vsem mamicam in njihovim sončkomuser posted image

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Majčice 2007
14.5.2007 12:56:05   
Putka
No, se še jez pridružimuser posted image .

Ja, AjdaN, tudi mala Katja je zelo hitro pogruntala, da se je fajn nosit. Po dojenju zaspi h, ko jo odložim, pa naj po po 5 ali 15-ih minutah, pa je že pokonci. Ali joka ali pa firbčno gledauser posted image . Moj dragi mi z Vesno precej pomaga, dopoldne ko je v vrtcu pa hitro po "nujnih" opravkih izgine user posted image .

Pa dojenje gre super, se mi zdi da je dojenčica vsak dan težja. Samo bradavice mi je tolk požvečila, da ob vsakem dojenju prav naglas user posted image . Kdak se bojo sploh utrdile, če na vsake par ur gor visiuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: petrinja

Ven smo šli že ko je bil Matevž star 10 dni, in od takrat smo bili že v mestu, pa do Koseškega bajerja smo šli, pa k mojim staršem,... V glavnem šibamo.


Petrinja, si ti kje v Šiški doma? Meni bi prav kakšna vozičkarca iz moje bližine prišla. Za kak skupen sprehod do Bajerja ali na sladoled na tržnico.

(odgovor članu petrinja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Majčice 2007
14.5.2007 13:59:55   
petrazg
O... super ste se odločile, ko ste odprle to temo... user posted image user posted image user posted image . Jst se vam na žalost priključim malo kasneje, ker naš user posted image še kar uživa v bušiju in se mu nikamor ne mudi. Za zdaj vas bom samo brala, potem pa lahko pričakujete točo vprašanj iz moje strani... user posted image , ko boste že vse tko fajn vse vedle, jst bom pa na začetku... Me je kar malo strah, kako bom z malim...

Putka - sem tudi jst iz Šiške, tako da nas bo potem kar nekaj z vozički...

Vglavnem, mamice lepo se imejte in uživajte s svojimi malčki, potem pa se dobimo...

Papa

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Majčice 2007
14.5.2007 14:33:29   
rogljicek
Drage majčice in mamice!
jaz sem vas spremljala ze celo večnost oziroma celo nosečnost, pa nikoli pridružila; sedaj pa mislim, da je že skrajni čas, kljub temu, da še vedno nisem mamica. Moje deteuser posted image se očitno še vedno zelo dobro počuti na toplem in varnem. Rok imam v sredo 16., vendar še nič ne kaže, da bi se kaj pripravljalo.
Tolk za 1x, upam, da se naslednjič javim že kot mamica.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Majčice 2007
14.5.2007 17:17:50   
kjava
Joj, kok je hitro minilo- zdaj smo že na tem forumu!

Putka, men je Erika tud tolk požvečila bradavice, da ni šlo drugače kot da sem si tolk časa črpala mleko, da so se zacelile. Mi tud slučajno ni blo več za zdržat. Pri prvemu sploh ni blo tok hudo.

Sicer pa morm Eriko pohvalit- je ful pridna,nimava pa nekega urnika hranjenja in dvomim da ga bova kdaj imeli.
bom pa tud poskusla mal drugače postopat kot pri Andreju-ponoč jo kar pustim da mal joka, če se prepogosto zbuja, tko da upam da bo kmalu pogruntala, da je noč za spat. Da se razumemo-pustim jo,če vem da ni lačna,ampak se hoče samo cartat.

čav bav

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Majčice 2007
14.5.2007 17:50:09   
ajdaN
No vidim, da je debata o "žvečenju" bradavic. S tem je povezana tudi naša prigoda s pediatričnouser posted image .

V glavnem sva v sredo lepo prišle domov, v četrtek tamala cel dan prespi, popoldne okrog pol petih pa pride domov user posted image  s tamalim, pogleda v košaro k Ani in me vpraša kaj je pa jedla, da ima vse rdeče?!?!?! Ja kako kaj je jedla - kaj pa če jest?!?! Pogledam tamalo in vidim, da je bruhala kri in neke koščke zraven!!! Mene zagrabi panika, kličem dohtarja, reče pridite se pokazat. Šibamo v KR, pregleda Ano pogleda moje bradavice, tamala zgleda OK, moje bradavice niso nič ranjene... Nam da napotnico za pediatrično, šibamo v LJ, nas sprejmejo, spet obe pregledajo, Ana b.p., pri meni tudi nič videt, naju hočejo že sprejet na oddelek, pa pride še en zdravnik dol in se odloči da gremo lahko domov, če bo spet bruhala kri pa takoj nazaj.

Pri večernem dojenju se mi je zazdelo, da voham kri, ko me je tamala spustila in je potem res spet mal krvavo polila. Naslednji dan sem si pa 3x spumpala mleko in tretjič je priteklo tudi par kapljic krvi. Tako da sem si lahko oddahnila, da sem krivec jaz!

Anči res fuuuuul močno sesa in je zgleda nekje od znotraj potegnila ven kri, ker moje bradavice so čisto OK. No potem sva se pa dva dni dojile z nastavki in krvi ni več! Na srečo!

Ustrašila sem se pa tako fejst! Pa bohnedaj, da bi se to zgodilo kakšno urco ali več kasneje, ker bi user posted image  že odšel na špil. Kaj bi sama naredila nimam pojma!

No naslednji dan je imel pa za vse kolege, pa sodelavce pa žlahto piknik za Ano. In sem imela zvečer oba mulca na čez. Lovra je spat spravila moja mami, potem smo bili pa sami. In sevede kot zakleto. Tamalega matrajo zobje in je začel ob 9 kričat, kot da ga dajem iz kože! Po 15 minutah dretja sem obupala, poklicala user posted image  naj pride domov, ravno takrat začne vpit še Ana... user posted image ... V glavnem smo ga pričakali objokani vsi trije v taveliki posteljiuser posted image . Potem je moral pa nazaj na piknik, je imel še kolege gor. Tamal spet začel kričat, pokličem taščo... Ana je bila tisti večer pokonci od 20-00 user posted image . Tamal je zaspal ob pol polnoči... V glavnem grozljiv večer!

Kako bom folgala sama oba, mi še ni jasno, sploh ker smo vsaj ene 3 večere na teden samiuser posted image . Jao kaj me še čaka!

Iwa glede patronažne se sploh ne sekiram. Če se mi zdi da pove kaj pametnega OK, drugač pa kimam pa si mislim svoje. Itak pride tistih 5x odbrenkat svoje, potem je pa mir. Drugač pa moram rečt, da je kar kul "baba"user posted image .

Ja Petrinja Ana je bila kar ornk! Pa se mi vseeno zdi taaaak drobižekuser posted image . Sem pa računala, da če bi zamujala toliko kot Lovro, bi imela tudi krepko čez 4kg tako kot mali. Na srečo se je odločila da se prej spoznamo.

No pa še lep pozdravček rogljickuuser posted image , ki se nam je pridružila.

Še eno vprašanje - kako imate oblečene user posted image ? Jaz se bojim da nima preveč, ampak za notri se mi niti ne zdi. Oblečem ji pa bodi na preklop pa bombažne žabice, ki se zapenjajo na ramenih. Ravno za kratke rokave se mi sploh še ne zdiuser posted image . Za ven ima pa enako, samo da košaro od vozička še pokrijem s tisto prevleko, da veter ne pride do nje. Na kapo pa niti ne pomislim v tejle vročini.

user posted image

No pa še moja 2 "lumpa"

< Sporočilo je popravil ajdaN -- 14.5.2007 17:56:24 >

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Majčice 2007
14.5.2007 19:02:59   
BAMBINA_
Joooj, majčice kako ste luštkane, ko že takole čvekate o svojih dojenčkih. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Jaz vas lahko pa zaenkrat samo še čitam, no pa upam, da se vam čimprej pridružim.
Veliko cartkanja, pa čim manj solzic.
Čau bau user posted image

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Majčice 2007
15.5.2007 11:59:44   
Eca
Evo še mene!

Pri nas je tudi pestro. Na začetku je kazalo, da bomo imeli kolike, sedaj pa je hvala bogu mir. Upam, da se kasneje ne pojavijo. Pri Marku so se kolike začele kar prvi dan in so trajale cele 3 mesece.

Imam težave z dojenjem... če temu sploh lahko tako rečem. Včeraj sem dobila mehke prsi in imam občutek, kot da se mi mleko več ne delauser posted image Zvečer sem morala malemu dati celo dodatek, ker je še stalno iskal hranouser posted image . Skratka upam, da se ne bo zgodba ponovila kot je bilo prvič - ko smo pristali na dodatku, jaz pa brez mleka.

Patronažno imam super....tu nimam kaj reči.
Skrbi me edino, kako bom zmogla z 2 malima otrokoma (kot Ajda), ko gre moj mož nazaj v službouser posted image user posted image .

Se še javim - Dorian kliče zizouser posted image .


Lp, ECa

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Majčice 2007
15.5.2007 13:09:14   
juniorka
Hojla!
Da se še jaz oglasim! Mi jemo skoraj vsako uro in lump vedno zaspi na joškiuser posted image  Ni čudno, da se ne naje! Jaz mam tudi bolj mehke joške in si moram po manjši modrc za dojenje, vendar nič ne dodajam, ker se mi zdi, da lepo raste in dobiva okrogla lička- pa jutri mava spet pregled, tako da se bomo tehtali... Mleko pa še tudi zmeri prteče kakšna kapljica, ko si stisnem po dojenju, tako da bi ga naj imela dovolj!
Imamo pa te smotane krče in nam nobene kapljice ne pomagajo kaj pridauser posted image ! Mali kr zakriči, ko ga zvije, zašraufa, pol pa kakamo... Upam, da bo kmalu boljše!

Tolk zaenkrat! Lepo se cartajte!

_____________________________

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Majčice 2007
15.5.2007 17:57:46   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: Eca
Patronažno imam super....tu nimam kaj reči.
Skrbi me edino, kako bom zmogla z 2 malima otrokoma (kot Ajda), ko gre moj mož nazaj v službouser posted image user posted image .



Ja, tudi mene kar malo skrbi, kako mi bo zneslo. Sploh, ker imam moj 12 urne šihte, to pomeni nočne ali dnevne, pa vikende... Kako bomo zjutraj pravočasno v vrtec prišli pojma nimam. No, saj nimajo neopravičenihuser posted image . Pa vseeno, zaenkrat mi že dojenčica ne da miru, ko pa Vesna iz vrtca pride... Ma, imam kakšen dan, ko bi jo kar nekam zaprla za kako uro. Sej vem, se grozno sliši in sem ful potrpežljiva, ampak mala je pač navajena 100% pozornosti.. Potem pa se Katja joka - vse z rok spustit.

Kaos!

Ok, grem, spet jok in smraduser posted image

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Majčice 2007
16.5.2007 12:02:11   
ajdaN
No da ne pademo na drugo stranuser posted image . Pri nas nič novega, noč smo celo več ali manj prespali. Čeprav sem tamalo skoraj deložirala v dnevno. Taaaakoooooo jamra in stoka in godrnja in prdiuser posted image , pa še kaj, da sploh ne moreš spat zraven! Saj mi je vseeno če ne spi, samo tiho naj bo.

Pa že pri tamalem se spomnim, da me je fuuuul motilo to stokanje. Ampak njega sva lahko preselila v svojo sobo pri 1,5 meseca. Tamale pa nimam kam datuser posted image . In sem čisto neprespana - včeraj mi je cel dan nabijalo v glavi.

Drugače imamo pa danes kontrolo na pediatrični. Lovro je šel ravnokar k našim v varstvo. Se moram še zmenit potem za kakšno varstvo, ker dokler Ana ne dobi kakšnega ritma, sama z obema ne bom zmogla.

Nič lepo se rihtajte.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Majčice 2007
16.5.2007 13:37:10   
Putka
Mogoče je bil pa včeraj tak danuser posted image Tudi jaz sem bila na pol zavesti, danes podobno. Vidim, da nisem edina , ki ponoči slabo spi. Samo pri nas je moj dragi tisti, ki mi ne da miru. Ima neke probleme z dihanjem čez nos, pa potem čez usta diha, sicer ne smrči - ampak me vseeno zbudi, potem pa ne zaspim nazajuser posted image . Pa še užaljen je, če mu kaj rečem.

Naša Katja pa spi pri nama, če jo odložim (ponoči), je čez 5 minut že jokuser posted image Ima en timer, ali kaj?

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Majčice 2007
16.5.2007 18:52:53   
petrinja
Putka- sem iz šiške, ja! Seveda se bomo zmenle za kakšen sprehodek skupaj, sam da bo mal lepše vreme!user posted image
Punce, ste vaše malčke že naročile na pregled pri pediatru? H komu ste jih pa naročile?
Še nekaj me zanima: ali kaj pazite pri prehrani, da ne bi kaj zvijalo otročke? moj sicer kakšnih krčkov še nima, sam verjetno zato, ker res kar dost pazim pri hrani, sam mi je pa dons patronažna rekla naj kar jem vse, da se bo tamal že navadiluser posted image . ma res ne bi rada da ga celo noč zvija!

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Majčice 2007
16.5.2007 20:13:19   
Putka
Moja patronažna je rekla, da sta zdej dve šoli o prehrani nosečk, odvisno od patronažne. Ene zdaj zagovarjajo, da so kolike namišljenost mamic, da dojenčkom nič niuser posted image . Moja mi je svetovala, da naj le pazim pri surovem sadju in mleku, pa sploh naj se izogibam oreščkov in jagod, ter drugih alergenov. Jaz iz izkušenj vem, da je Vesna na določeno hrano precej hudo reagirala.

Me je patronažna celo opozorila, da me zna po telefonu (če pokličeš na patronažo z vprašanji) prav nahrulit, če omenim, da malčico zvija!!
Jaz mislim, da ne bo dojenčkom nič hudega, če malo pazimo mamice pri prehrani. Če jim s tem kaj krčev prizanesemo, mi ni nič hudo, če par tednov ne jem pomaranče ali kisle solate.

Glede sprehoda, petrinja, jaz grem zaenkrat do vrtca in nazaj. Včeraj me je sprehod do Mercatorja (500m) kar utrudil. No res, da smo bili še v štacuni in na kavi ene 2 uri. Konec maja bo pa že prav super za vozičkanje.

(odgovor članu petrinja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Majčice 2007
16.5.2007 22:33:33   
dalin
Punce,upam da me sedaj ne boste bojkotirale,ampak malo sem preletela vaš forum,kar tako iz firbca.In sem opazila,da vas je kar nekaj tukaj gor,ki vas skrbi kako bo ko bo šel vaš dragi v službo.
Jaz imam štiri sončke in tudi moj mož je bil samo prva dva tedna doma.Da ne bom dolgotvezila;ne bojte sekako boste.Manj se boste sekirale,bolje bo.Sicer pa kot jaz rečem in tudi drži:vse je stvar organizacije.

Pa ne bodite hude,ker sem vdrla na vaš čvek

_____________________________

Žan 27.09.2006


(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Majčice 2007
17.5.2007 10:57:31   
ajdaN
Hoj!

Samo malo pozdravim! Včeraj smo bili na pediatrični - vse OK, edino malo po "gorenjsko" jo baje futramouser posted image . Je v enem tednu dobila samo 140g. Ampak da bo že nekako.

Glede hrane - jaz pazim. Kakšnemu sadju in zelenjavi se bom pa že odpovedala prvi mesec. Lovro sicer ni imel nobenih problemov s krči, upam, da bo pri Ani isto, sploh glede na to da je punca. Tam od junija naprej bom pa počasi sprobavala sadje. Se mi zdi škoda da ga čez poletje ne bi jedla, če mala ne bo imela nobenih problemov.

Dalin - hvala za vzpodbudo. Sej vem da se da - če se more! Danes smo prvič zvečer sami, pa da vidimo ta cirkus kako bo. Pri nas je problem, ker je mali še tako majhen, da se mu ne da čisto nič dopovedat! Če se dojiva, leze zraven in se hoče crkljat zraven Ane - kar pomeni, da ji daje "čelne"user posted image . Danes ji je "obrisal nos" - z neko usrano cunjo ji je šaril po obrazuuser posted image , pa sem prav tekla za njim iz kuhinje v dnevno, ampak sem bila še prepozna. Preveč stran podit ga pa tudi nočem, ker se bojim da potem bo pa sploh ljubosumenuser posted image .

Drugače pa vsaka čast za 4user posted image ! Mi smo nepreklicno zaključili! Se ne grem več tehle neprespanih noči pa dojenja vsako uro ipd. Lovro naju je preveč razvadil. Sicer je živ kot 100user posted image , ampak spi cele noči praktično že od začetka, čez dan spi cca. 2h, pridno poje, vse kar mu daš, zobki ga niso skoraj nič matral... Tistih 10h na dan ko je pokonci, je sicer 100% v akciji, drugač je pa mir pred njim!

Tako da zaenkrat razmišljava o varstvu vsaj za prvi mesec, da Ana dobi nek ritem. Potem bo pa že nekako. Že tako imam slabo vest, ker ga ima moj 100% čez.

ŠE eno vprašanje - kako je z dviganjem starejših otrok? A je kakšen problem zaradi maternice? Jaz se mal šparam, ampak ko bo šel oči v službo (3 tedne po porodu) se mi pa ne zdi, da bi bilo še kaj narobe. Al pauser posted image ?! A ostale dvigate ta starejše?

No danes nas pa čak preizkus tandemskega vozička - me prav zanima kako bo to zgledalo. Zdaj pa še na hitrco preberem ostalo, potem pa nafutrat tamalo, da jo malo poredimo. Uživajte v sončku!

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Majčice 2007
18.5.2007 11:37:28   
Putka
AjdaN, jaz ta starejše že lep čas ne dvigujem. Ker je težka in sploh zdaj zaradi cr.

Sem imela pa jaz tudi včeraj generalko. Možek je šel na koncert (prišel sredi noči, spi že cel dopoldanuser posted image ). Tako sem bila včeraj s puncama sama, le mami mi je prišla okoli 8h malo pomagat,  da sem Vesno in sebe stuširala. Začelo se je dobro, Katja je zaspala, jaz hop z Vesno v posteljo na pravljico. Ko je že skoraj zaspala pa jok - Katja. Na koncu smo se vse tri v Vesnini postelji stiskale, ko sta obe spali, pa sem šla z dojenčico v spalnico. A ni hudič, čez kaki dve uri se nama je Vesna v polsnu pridružila. No ja, za prvič ni slabo.

Aja, pa včeraj sem denarnico na sprehodu izgubila. Z vsemi dokumenti in karticami.user posted image . Zaenkrat se čakam, če se bo kje kak user posted image našel in mi vsaj dokumente vrnil.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Majčice 2007
18.5.2007 14:25:54   
Eca
Evo mene...sem dala v fotke v album MArk in Dorian. Sedaj smo "popolna zasedba" naše družineuser posted image .

Se še javim kaj!

Lp, ECa

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Majčice 2007
18.5.2007 16:09:17   
juniorka
Živijo!

Glede prehrane- jaz full pazim, kaj jem, pa nič ne pomagauser posted image  Ima krče, ga zvija, pol pa se pokaka in je malo boljše za nekaj časa.. V glavnem, vedno ni hrana kriva očitno, saj spijem tudi 2 litra čaja na dan proti krčem, pa kapljice, pa nič!! Ampak redimo se pa! Prvi teden doma 240g, drugi teden pa 295g! Sva mela vsak teden pregled v porodnišnici pri pediatru, pa so še stehtali, popek mu je že prvi teden odpadel, pa je še zdaj krvav in moram čistit in to je baje zaradi pomanjkanja vitamina K in sva dobila vsak po eno dozo! Dojenje je pa kul, po prvem tednu krvavih bradavic je stanje super in si ne rabim več mazat!
Ven pa hodima vsak dan, dam gor prevleko za dež, ko preveč piha in mali uživa zunaj, ko pa še jaz nisem mogla hodit zaradi šivov ( so mi komaj po 14 dneh začeli odpadat, pa še ni čisto ok), so mi ga pa drugi ven nosliuser posted image ! Danes pa je bil 2,5 uri v varstvu pri babici in je bil priden, le zadnjih 15 min je hrano iskal!

No, zdaj pa nekdo kliče zizo!
Se beremo! Lepo cartajte...

_____________________________

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Majčice 2007
18.5.2007 16:38:04   
petrinja
kako je luštno brati vedno več mamic in si izmenjat izkušnje! Juniorka ma veš da se mi prav smiliš glede teh krčkov, sam baje da pravjo da je pri fantih tako to bolj pogosto, ne glede na to kaj ješ ali ne ješ, a dobrauser posted image  novica pa je da vse to traja le do 3. meseca. Me veseli da se tudi lepo redi, to že pomeni da ma mamica dobro mlekouser posted image . Tudi naš Matevž ima danes na okrogle 3 tedne že 4.600 ( napram 3870g ko smo šli iz porodnišnice! ) .
Kako imate glede pediatrov? Že izbrani? Že naročeni?

Aja, pa da ne pozabim, naš Matevžek je tudi uradno sedaj član RR, saj njegove slikce krasijo albumček v rubriki Javni albumi!

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Majčice 2007
19.5.2007 11:10:32   
Eca
Jao....smo na novo stran padle!  Se vidi, da smo polno zaposlene z dojenčki in nimamo časa za pisnje kot v nosečnostiuser posted image .

Lp, Eca

(odgovor članu petrinja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Majčice 2007
19.5.2007 22:46:18   
Putka
Čao Majčice!!

A kaj sledite poste na nosečnicah?? Danes sta Tejč In Bambina rodili. Tejč ima še eno punčko, Mašo, Bambina pa je zjutraj rodila fantka Griša. Računam, da se nam kmalu pridružita!!

Čestitke obema mamicamauser posted image user posted image user posted image

Sicer pa imam res malo manj časa na netu viset, sploh ker se Katja zelo rada nosiuser posted image . Tako da ponavadi z enim prstom tipkam, pa še Vesna vmes leze... Imam kar malo slabo vest, če je zunaj lepo vreme, jaz pa z obema doma. Ampak še nismo za dolge maratone zunaj, Vesna pa potem odvečno energijo doma kuri. In je seveda kregana, ker je preglasna, predivja...user posted image Še par dni, pa bomo do Tivolija lahko skočili, tam so itak klopce za sedetuser posted image .

Glede pediatra, mi imamo isto kot za Vesno, dr.Vodnikovo v ZD Šentvid, Katja je naročena 30.5. Gremo pa jutri k tastu in tašči, on ima celo zbirko tehtnic (kemik, kaj češuser posted image ), med njimi nekaj takih, da  bomo lahko Katjo stehtali. Ker se mi zdi, da je že precej g dobila, pa tudi zrasla je že.
Rodila se je s 3720, iz porodnišnice smo odnesli 3520 + cunje, jutri pa poročam o trenutnem stanju..

Lahko noč!

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Majčice 2007
21.5.2007 7:54:47   
Eca
Spet smo padle na novo stran....a vse dojite, da nimate časa kaj napisatuser posted image ?

Lep teden želim!


Eca

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?