|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Medenjaki
28.11.2007 13:27:43   
arielca
Rada bi enostaven in dober recept user posted image . Hvala.

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Medenjaki
28.11.2007 13:51:21   
tinkamiška
evo arielca, ravno danes sem jih začela delatuser posted image

recept:
Medeni piškoti

25 dag medu
50 dag moke
8 dag masla
13 dag sladkorja
2 jajci
1 žlička cimeta
1/2 žličke klinčkov
1/2 zavitka pecilnega praška

Beli led:
20 dag mletega sladkorja
1/2 beljaka
sok ene limone   V kozico damo med, cimet, klinčke, sladkor in maslo ter pustimo, da zavre. Ohlajenemu primešamo jajci in moko, ki smo jo predhodno presejali s pecilnim praškom. Testo dobro pregnetemo in pustimo, da počiva en dan.
Razvaljamo ga za nožev rob debelo ter izrežemo oblike po želji.
Na pol ohlajene medenjake premažemo z belim ledom, ki ga naredimo tako, da zmešamo mleti sladkor, beljak in limonin sok.  


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Medenjaki
28.11.2007 15:18:47   
mojsoncek
Najprej en recept za medenjake:

Testo:
3 velike žlice medu
30 dag sladkorja
5 – 8 dag masla ali margarine
2 žlici čokolade v prahu
3 žlice mleka
2 žlici ruma
3 jajca
75 – 80 dag moke
2 žlici kakava (lahko tudi čokolada v prahu)
1 ½ žličke jedilne sode
2 noževi konici pecilnega praška
ščepec soli
½ žličke cimeta
noževa konica klinčkov

Glazura:
1 beljak
7 dag sladkorja v prahu

Testo:
V primerni posodi, na zmernem ognju, zmešamo 3 žlice medu, 30 dag sladkorja, 5 – 8 dag masla ali margarine in 2 žlici čokolade v prahu. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko, tekočo maso. Nato maso odstavimo, da se ohladi. Ohlajeni masi primešamo 3 žlice mleka, 3 stepena jajca, 75 – 80 dag moke, ki smo ji primešali 2 žlici kakava , 1 ½ žličke jedilne sode, 2 noževi konici pecilnega, ščepec soli, ½ žličke cimeta in noževo konico klinčkov. Vse sestavine dobro premešamo in maso pustimo, čez noč, počivati.
Drugi dan iz mase naredimo, za oreh velike, kroglice katere polagamo na pekač, katerega smo predhodno namazali s čebeljim voskom, približno 2 prsta narazen. Kroglice malce spoščimo. Pečemo na temperaturi 200 °C približno 15-20 minut. Še tople medenjake, do polovice, pomočimo v glazuro.
Glazura:
Beljak in sladkor v prahu stepemo nad soparo v gladko tekočo kremo. V to kremo
namakamo še tople medenjake.

No, pa se nekaj dobrega: medeni muffini

Mokre sestavine:
70 g margarine
80 g medu
120 g jogurta (navadnega ali sadnega)
1 vanilijev sladkor
1 jajce

Suhe sestavine:
1 pecilni prašek
120 g moke
pol žličke sode bikarbone
žlička cimeta
50 g mletih orehov
koščki čokolade (po želji)
 
POSTOPEK
Posebej zamešamo mokre sestavine in posebej suhe sestavine. Pekač za muffine namažemo z maslom in pomokamo ali pa vanje položimo papirnate srajčke. S pripravljeno maso napolnimo modelčke. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj 20 - 30 minut.

Ohlajene lahko poljubno okrasimo - premažemo jih s čokoladno glazuro in po želji potresemo z barvnimi mrvicami, drobtinami mletih piškotov, orehov, lešnikov...
Ti muffini so zelo primerni za prihajajoče praznike- predvsem zaradi cimeta, ki muffinom da prav poseben okus in vonj.

_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Medenjaki
28.11.2007 18:27:18   
Nasy
Upam, da najdeš kaj uporabnega!

http://www.trst.it/solatomazic/Medena-knjiga.htm


_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Medenjaki
28.11.2007 18:58:45   
Paštetka
Takole sva midva s sinom pacala:

user posted image

user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Medenjaki
28.11.2007 18:59:53   
Anonimen
user posted image user posted image

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Medenjaki
28.11.2007 19:04:05   
Paštetka
Nasy, bajdovej, ko je sin videl tvoj avatar je rekel: to žaba user posted image .

Kind lady, hvala. Glede tvojega avatarja je pa zinil: da rabi on to kapo user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Medenjaki
28.11.2007 19:07:55   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Medenjaki
28.11.2007 21:34:55   
muki1
Paštetka, kako pa narediš to belo glazuro na medenjakih user posted image
No, v bistvu bi jaz to porabila za kakšno drugo pecivo, mpak ideja z risanjem je super.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Medenjaki
28.11.2007 21:38:41   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: arielca

Rada bi enostaven in dober recept user posted image . Hvala.


joj, kak sem srečna, da se lahko enkrat na kuhajmo skupaj oglasim user posted image  user posted image user posted image user posted image

smo jih pekli ravno včeraj....
sem v avstriji kupila gotovo maso za medenjake, 1 kila 3 evre user posted image user posted image user posted image  razvaljala, mali jih je okrasil in smo jih pekli user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Medenjaki
28.11.2007 21:40:00   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Paštetka, kako pa narediš to belo glazuro na medenjakih user posted image
No, v bistvu bi jaz to porabila za kakšno drugo pecivo, mpak ideja z risanjem je super.


muki, te glazure sem tudi videla v trgovini: mikrovalovna pa flockaš user posted image user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Medenjaki
28.11.2007 22:16:12   
muki1
Eh, Rija, pa to je fast food user posted image .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Medenjaki
29.11.2007 9:00:50   
tinkamiška

Beli led:
20 dag mletega sladkorja
1/2 beljaka
sok ene limone   V kozico damo med, cimet, klinčke, sladkor in maslo ter pustimo, da zavre. Ohlajenemu primešamo jajci in moko, ki smo jo predhodno presejali s pecilnim praškom. Testo dobro pregnetemo in pustimo, da počiva en dan.
Razvaljamo ga za nožev rob debelo ter izrežemo oblike po želji.
Na pol ohlajene medenjake premažemo z belim ledom, ki ga naredimo tako, da zmešamo mleti sladkor, beljak in limonin sok.  

[/quote]


tule je recept za glazuro beli led...

Rijauser posted image a so bli dobri?user posted image Til se je pa morala zabavat jauser posted image user posted image user posted image

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Medenjaki
29.11.2007 9:01:43   
tinkamiška
pa kako hudiča nardiš da ti citirauser posted image sem dala "citiraj"

tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Medenjaki
30.11.2007 16:31:59   
Paštetka
Muki, točno tako kot je tinkamiška napisala. Potem s čopičem samo potegneš, po nekoliko toplih medenjakih. Rišeš pa striktno na mrzle. Te mrvice pa tudi daš na toplo glazuro, da se pritrdi vse skupaj. Ker če se beljak stopi potem mrvice ne stojijo gor. Jaz nisem imela limone in sem noter ožela mandarino.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Medenjaki
30.11.2007 16:33:41   
Strawberrie Cherrie
Rija, kje si dobila tole maso? v kteri trgovini? me mika user posted image user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Medenjaki
30.11.2007 19:06:07   
mojcaziga
Lani so ga imeli tudi v našem Hofru. Mogoče je že tudi  letos. Mislim, da je bilo podobno pakirano kot recimo listnato testo, ampak ve modri embalaži. Vprašaj!

LP, Mojca

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Medenjaki
30.11.2007 22:50:21   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: tinkamiška
Rijauser posted image a so bli dobri?user posted image Til se je pa morala zabavat jauser posted image user posted image user posted image

Tinka



odlični user posted image

smo mu danes kupili v ikei valjar in modlice in smo vajo ponovili user posted image user posted image

s_c: kupila sem v eurosparu v avstriji. tisto hoferjevo lani je bilo zanič, tole je pa res dobro user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Medenjaki
1.12.2007 9:04:05   
mojcaziga
IZVIRNO SPOROČILO: rija

s_c: kupila sem v eurosparu v avstriji. tisto hoferjevo lani je bilo zanič, tole je pa res dobro user posted image


A da je bilo Hofrovo zanič? Kolegica je lani ful hvalila, sama pa sem se po glavi tolkla, ker sem se  z domačimi trudila par dni, ona pa samo frk iz pakunge na pekač, v pečico in na na krožnik. In jih je hvaaaaaaaaaalila?????

LP, Mojca

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Medenjaki
1.12.2007 10:25:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Muki, točno tako kot je tinkamiška napisala. Potem s čopičem samo potegneš, po nekoliko toplih medenjakih. Rišeš pa striktno na mrzle. Te mrvice pa tudi daš na toplo glazuro, da se pritrdi vse skupaj. Ker če se beljak stopi potem mrvice ne stojijo gor. Jaz nisem imela limone in sem noter ožela mandarino.


Vidiš, tole bo mene ujebalo, se mi zdi. Se pravi na tople glazura in mrve, na hlane risanje.

Koliko časa se pečejo in na kolk stopinj? Na koliko debele se testo razvalja, da se potem oblikuje z modelčki? Rabim še danes user posted image

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Medenjaki
1.12.2007 12:30:16   
arielca
Hvala vsem user posted image !

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Medenjaki
1.12.2007 13:36:25   
tinkamiška
al bina, jst sem jih razvaljala na ene3-4 mm debelo. pa sem jih potem pekla na 180 kaj vem ene 3-5 minut, so zlo hitro. jst kr malo pokukam v pečico in ko niso več bledi, jih vzamem ven. ne smejo bit še trdi, se potem strdijo, ko so zunaj(pišem za svoj recept)

rijauser posted image , ja fajn no, bomo mi tudi poskusili, če dobimo to masouser posted image

tinka

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Medenjaki
1.12.2007 13:36:52   
Anonimen
Uf, moji so trdi kot kamen, če ga v glavo zabrišem, te lahko ubijem. Menda se bodo kaj omehčali user posted image

(odgovor članu arielca)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Medenjaki
1.12.2007 13:37:58   
tinkamiška
user posted image ja, sej se potem v škatli še malo omehčajouser posted image

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Medenjaki
1.12.2007 13:38:13   
Anonimen
Zapri jih v škatlo čez noč in jutri bodo mehkejši.V škatlo za piškote.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Recept tedna: Šparglji v rižoti iz kuskusa
Šparlji veljajo za nizkokalorično zelenjavo, ki je odlična popestritev družinskega jedilnika, saj z njimi lahko pripravi...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?