|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Migrena
18.6.2010 8:59:09   
dana
Ne vem če je že bla kdaj debata o tej nadlogi, zato bi jaz rada od vas izvedela kako tega user posted image preprečiti, če sploh je to možno? Ali ste mogoče prišle do zaključka kdaj se pri vas pojavi, ali na to vplivajo kontrac. tabletke, prehrana, pramalo spanca, karkoli no?

Pri meni se je na začetku pojavljala 2-3 na leto, v zadnjih 3 mesecih pa že 5x. Saj vem, da nekatere doleti to pogosteje in si tega ne znam predstavljati, ker mene že en napad ohromi za cel dan, potem pa še 2 dni nisem taka kot je treba.

Za umiritev glavobola vzamem nalgesin 500 mg in počitek.
Kako se obnesejo tablete, ki so prav za migreno?

Pa če ima še katera kako domače zdravilo, pomoč bioenergetika, homeopatije, prosim za delitev izkušenjuser posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Migrena
18.6.2010 9:12:24   
SMT3
Jaz jo imam vsak mesec.Dobim jo drug dan menstruacije.Zdaj sem dobila imugran-ti povem čez nekaj dni,kako je prijeluser posted image

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Migrena
18.6.2010 9:28:43   
dana
SMT3 kako pa izgleda pri tebi napad? Kako hudo je?
Pri meni se vedno začne za avro, potem pa glavobol, vrtenje v glavi, izguba orientacije, včasih tudi bruham, tako da res edina stvar, ki pomaga je počitek in tišina.

No, ko boš pa sprobala imugran, pa poročaj.

Saj, če se bo pri meni to tako pogosto pojavljalo, bo tudi treba do zdravnika.

(odgovor članu SMT3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Migrena
18.6.2010 9:29:48   
StrawberrY
Mene vedno prime par dni pred M. Vzamem Relpax (pravočasno), grem ležat in mine.
Preden sem dobila ta zdravila, sem pa tud ležala, pa hladne obkladke si dajala, pa Nalgesin, pa ni bilo nič bolje. Enostavno nisem bila zmožna funkcionirat. Tako, da sem res vesela, da sem se potem končno odpravila do zdravnika, da mi je predpisal tablete.

< Sporočilo je popravil StrawberrY -- 18.6.2010 9:31:45 >

(odgovor članu SMT3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Migrena
18.6.2010 10:56:02   
dana
Kaj to pomeni "pravočasno"? A ko se začne avra?

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Migrena
18.6.2010 12:35:57   
dory
jaz še nisem ugotovila točno,kdaj me zagrabi...včasih je to drugi dan menstre, včasih kar tako...sem pa prišla do tega, da če TAKOJ, ko me začne katera polovica glave bolet, če vzamem lahko tudi nalgesin je ok...če odlašam je konec...začne se z močno bolečino na eni strani glave, slabostjo, bruhanjem...

še najhuje je, če se zbudim sredi noči z migreno...takrat ne pomaga nič več kot dva dni odležat...k sreči se mi to naredi 1x na leto...

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Migrena
18.6.2010 13:31:08   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: dana

Ne vem če je že bla kdaj debata o tej nadlogi, zato bi jaz rada od vas izvedela kako tega user posted image preprečiti, če sploh je to možno? Ali ste mogoče prišle do zaključka kdaj se pri vas pojavi, ali na to vplivajo kontrac. tabletke, prehrana, pramalo spanca, karkoli no?



men jo sproži red bull oz. podobni energijski napitki, hitra sprememba nadmorske višine (vožnje z gondolo ipd) in dehidracija. mogoče še kaka reč, ampak za naštete sm zihr.
men ko zagrabi ne pomaga noben tablet, se morm zbruhat, potem ponavad vzamem ibuprofen in grem spat v temno sobo brez motenj. ponavad sm še 2 dni potem podrta.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Migrena
18.6.2010 16:39:39   
SMT3
IZVIRNO SPOROČILO: dana

SMT3 kako pa izgleda pri tebi napad? Kako hudo je?
Pri meni se vedno začne za avro, potem pa glavobol, vrtenje v glavi, izguba orientacije, včasih tudi bruham, tako da res edina stvar, ki pomaga je počitek in tišina.

No, ko boš pa sprobala imugran, pa poročaj.

Saj, če se bo pri meni to tako pogosto pojavljalo, bo tudi treba do zdravnika.


bruham,tud dol me žene,glava boli in vrat,da jo komaj premikam,vrtoglavica...............aaaaaaaaaaaa katastrofa.Ja ja, paše mir in tema ampak moji punčki tega ne razumetauser posted image

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Migrena
18.6.2010 20:58:19   
*sato*
Tudi pri meni se začne drugi dan menstruacije, potem imam glavobol ponavadi še dva dni. Začne se z zamegljenim vidom, pogosto bruham in se komaj držim na nogah. Vzamem Olfen 100, počitek pa odpade -glede na to, da živim sama z dvema relativno majhnima otrokoma. Se pa zadnji dve leti to dogaja pogosto, recimo da je pri treh M letno mir. V času pa nosečnosti nisem imela niti enega rahlega glavobola, ne prvič in ne drugič.

(odgovor članu SMT3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Migrena
18.6.2010 22:01:09   
zinčica
Toliko, kot pa je mene glava bolela pa verjetno malo katero. Glavobole sem imela, odkar pomnim. S časoma so postajali vse pogostejši, okrog 21 leta pa so dosegli višek. Obležala sem parkrat na mesec, potem na teden, na koncu že vsak dan. Nevrologinja postavla diagnozo migrena in me filala s tabletami in pršilom za nos. Tedaj(10 let nazaj) je bil aktualen Imigran, ne vem, če še sedaj sploh obstaja. V glavnem, od uradne medicine nisem mogla pričakovat nobene ozdravitve, ker basanje s protibolečinskimi tabletami je šit. In sem se odločila za kiropraktika, ki je obenem bil tudi bioenergetik. Tip me je parkrat zložil, poravnal hrbtenico, vrat, tako so vse vretence pokale, kot da sem stara najmanj 100 letuser posted image , bolelo pa ni nič. Šla sem parkrat, ne spomnim se več dobro, ampak enih 8x sigurno, se mi zdi, da v roku 2 mesecev. Cena tudi ni bila strašno zasoljena, okrog današnjih 40-50 € na en obisk. In kar je še najpomembnejše: pomagalo je. Od tedaj me glava ne boli več, oziroma me je samo še parkrat in še to v dosti bolj mili obliki. Evo, to je moja izkušnja z alternativno medicino. Sicer sem bolj zagovornik uradne, ampak meni v tistem trenutku niso znali pomagat. Tablete niso bile rešitev, so bile zdravljenje posledic in ne vzroka. Za tiste, ki imajo migreno na vsake kvatre enkrat, je recimo Nalgesin ok, jaz sem pač bila ekstrem.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Migrena
18.6.2010 22:10:56   
Jančika_
Pri meni je migrena povezana s hormoni (tudi s potovanji - verjetno hitra sprememba nadmorske višine in obenem dehidracija, ampak predvsem s hormoni). Po prvem porodu so se mi zgleda nekako uredili, ker imam od takrat redne menstruacije, migrenske napade pa zelo redko (1-2x na leto; prej vsak mesec). Najhuje je bilo med jemanjem KT, takrat me je zvilo praktično vsak teden. V življenju ne mislim več vzet ene same KT, resno.

No, ko pride napad, mi pomagata dva Naprosyna, če ju vzamem pravočasno. Pred leti sem jemala Avamigran in Imigran, pa nista bila ravno ne vem kako fajn. Po enem od njiju (se ne spomnim, katerem), sem bila zadeta kot raketa, a ko je popustil, je prišel glavobol nazaj. 

(odgovor članu zinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Migrena
21.6.2010 14:56:31   
dana
Tudi jaz sem na KT in dajem veliko krivde tudi temu. Sem pa imela napade migrene tudi tekom obeh nosečnosti. V prvi sicer samo enkrat, v drugi pa 3x. Samo takrat itak hormoni delajo po svoje in je bilo mogoče to krivo.

Sem že večkrat razmišljala da bi nehala s KT, pa da vidimo kako bo potem. Ker migrene so se res začele takrat ko sem začela s KTuser posted image .


(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Migrena
21.6.2010 15:09:44   
baguSka
nehi s KT in bo boljse. 100%!

_____________________________

Poslušaj svoje srce in življenje bo poslušalo tebe.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Migrena
22.6.2010 9:01:25   
dana
A veš baguska, da sem že resno razmišljala o tem. Edina stvar, ki se je bojim, so akne, katere mi še vedno ne dajo miru pri teh letihuser posted image  Zaradi tega tudi jemljem KT, ker je edino takrat ok. No pa to je že za drugo temo.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Migrena
22.6.2010 20:52:58   
pelin
Men so se tiste prave migrenske težave pojavile po drugem porodu in to ponavadi zadnje dva dni menstre. Ko se mi je vse skupaj večkrat ponovilo, sem imela potem že kar nekakšen strah pred tistimi dnevi v mesecu, ker se mi je zdelo, da bom kar znorelauser posted image . Prve dva dni menstre sem imela ponavadi takšne krče, da bi najraje  cel dan   skupaj ležala stisnjena v klobčič...potem je bil kakšen dan mir, nato  pa  še dva dni migrene. Ko se mi je ta migrena večkrat pojavila, sem znala znake že dobro prepoznat in pravočasno vzet zdravilo. Meni se je večkrat bliskalo pred očmi, vid sem imela zamegljen, ter nenavadno se mi je izostril vonj. Praženo čebulo in podobne zadeve sem zavohala že na km daleč in vse mi je smrdelo 100 na uro. Vse skupaj se mi je dokaj uredilo, ko sem s kontracepcijskimi  tabletkami prenehala. Očitno res vplivajo na te zadeve. Vse skupaj se mi je v milejši obliki vrnilo še , ko sem imela Mireno, zdaj pa sem končno tudi brez nje in se zaenkrat še najbolje počutim. Končno sem se znebila migrene, samo se mi zdi, da se mi zna hitro nazaj pojaviti, če se bomo veliko igral brez zaščiteuser posted image  

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Migrena
28.2.2016 17:56:23   
oktober80
jaz sem se rešila hudih migren in glavobolov.hvala bogu..imela sem težave od 13 leta,zdaj imam 35.od julija lani,v bistvu ko sem spremenila prehrano,se stanje izboljšalo tako,da nimam več napadov in migren.malo kdaj povezano z vidom in hormoni,ponavadi zaradi živil..čokolada in sir kot pišejo ni vse,ali pa sploh ni:) da ne dolgovezim,če koga zanima ,javitese v zs..lp

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?