|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nagibanje glave - tortikolis
7.6.2012 8:32:16   
Lunanai*
Moja 8 mesečnica ze enkaj mesecev nagiba glavo na levo stran. Sicer jo obrne v obe smeri, ampak stalno je malo nagnjena. POleg tega ima se dg. asimetrija, ker rajsi prijema in se obraca z desno, ampak to se je z vajami precej popravilo. Glave mi pa ne uspe. Ta teden sva bili 1. na NFTH in je malo pokazala, kako naj obracam glavo. Mala se seveda zelo upira. Ali ima kdo kaj izkusenj s tem oz. s tortikolisom pri svojem otroku? Menda ni tako redko. Ali in kako hitro se je popravilo? Ali lahko priporocite kaksno fizioterapevtko, ki ima s tem vec izkusenj? Hvala za kakrsnokoli mnenje
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nagibanje glave - tortikolis
13.6.2012 13:24:52   
ana kim
hy Lunanai*


Danes sem šla slučajno na ringarajin forum in videla tvoj blog. Tudi jaz imam dojenčico staro 10 mesecev in imave diagnozo tortikolis. Zato sem se odločila, da ti posredujem svojo izkušnjo. Pri nama se je vse skupaj začelo ko je bila stara 3 mesece hodile sve v razbojno ambulanto ( v sb MS) na vsake tri mesece. Nato so nama predpisali fizioterapijo, ki sve jo do sedaj imeli le 2x kar je bistveno premalo. Tudi midve imave precej podobne simptome razen da še ona poleg tega vedno bruha. Drugače, pa glavico vleče v D in L stran. Kot zdravstveni delavec lahko povem, da naj bi tortikolis, ali drugače rečeno mišični tonus( ker ko glavico potegne naštran mišica postane trda in zablokira) izzvenel v 1 letu otrokove starosti. Sicer ne vem od kod si, ampak midve hodiva na zasebno nevrofizioterapijo za otroke v Pesnico pri Mariboru 1x na teden. To kolikokrat je potrebna fizioterapija določi fizioterapevt , ker je večinoma odvisno od priloženiih izvidov. Če se boš odločila za privat fizioterapijo ti lahko posredujem telefonsko številko!! Upam, da sem ti bila v pomoč in javi kako bo v nadalnje. Lp Urška iz MS.

(odgovor članu Lunanai*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nagibanje glave - tortikolis
26.6.2012 15:05:12   
maja_g
Hej.

Mi imamo tudi podobne probleme. Moja pupika,stara 3mesece in pol, ima mišični hiper tonus. Glavo nagiba na desno pa tudi dviguje jo preveč ko leži-kar še ne bi smela. V razvojni so mi povedali da ne sme še glave dvigovat- te pa ji prepreči če lahko. Aja pa plus tega ima opornico za kolke tak da se boga revica niti pretegniti prav ne more. Jo pa pustim pri vsakem previjanju malo brez opornice da se vsaj malo razbrca.
Imeli sva ene terapije, je pokazala 2 vaji pa imava zdaj, po mesecu dni, spet pregled.
Me res zanima če bo imela večkrat terapije ali bo spet samo pokazala še kako. Grozno user posted image Ali šparajo denar ali kaj, ni mi jasno.
ana kim, prosla bi za telefonsko od vaše nevrofizioterapevtke, če slučajno tu na Ptuju ne bi imele večkrat, da grema še tja pogledat kaj bi priporočali.

lep pozdrav user posted image

(odgovor članu ana kim)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?