|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Non stop bi bil na dojki - nujno rabim pomoč!
24.7.2007 18:17:52   
Anonimen
Mali je pravi odvisnik od zize in to dobesedno. On bi cele dneve in noči previsel na njej in tudi spal z njo v ustih, kar ravnokar dela, da mam jaz mir pisat tole, ker če ga prestavim v pojstlco, bo dretje v roku 5 minut in edina tolažba ziza. Dude ne mara, včasih ga uspem edino z mezinčkom zamotit, kar pa še vedno pomeni, da sem dobesedno priklopljena na njega in ne zmorem sploh funkcionirat oz. zelo težko. Še toliko težje je, ker imam doma še 18-mesečnico, ki me bo tudi rabila in to dosti. Zdaj je še očka doma na očetovskem dopustu in jaz moram rešit tale problem, preden se vrne v službo, da bom sploh lahko folgala.
Verjetno imam tudi premalo mleka, ker sem mu že trikrat, ko me je res do konca izsušil na obeh straneh, morala dodat, ker je jokal. Ampak on tudi potem, ko se res naje, zahteva zizo, če ne je dretje in sploh ni sposoben zaspat in spat brez nje. In vsak dan je huje s tem!
Res sem na robu obupa in bi mi prav prišel kak uporaben nasvet, kaj naj naredim, ker nekaj bo treba ukrenit, da bom čez 10 dni lahko sama z dvema otrokoma, ne da se mi odpelje.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Non stop bi bil na dojki - nujno rabim po...
24.7.2007 18:32:21   
Lunc_a
Naš ima tudi dneve ko bi bil priklopljen na dojki.Star pa je 1 mesec.Pač se carta,saj mu to pomeni varnost.Jaz ga zamotim z lučko kakšno ali pa gremo ven.Je pa tudi res,da ga sploh samega ne morem pustit,morma bit vedno zraven user posted image .Bo boljše,saj tako je bilo tudi pri prvemu

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Non stop bi bil na dojki - nujno rabim po...
24.7.2007 18:36:54   
Maxica
Ma, saj ste še tako miceni, po moje je to čist normalno. Sicer sem jaz obema že kar v porodnišnici poturila dudo, se mi zdi tako fajn in elegantna rešitev v takih primerih. Potrpi malo, toliko, da se malo privadita en na drugega, da ujameta en ritem, pa bo brž bolje. Ne rečem, da ti to dela pri 8 mesecih, ok, je za ukrepat, zdaj je pa res še tako majhen, da te rabi skoz pri sebi.
Probaj zorganizirat varstvo za ta starejšo, toliko, da se privadite na novo stanje v hiši, čez 1 mesec bo že veliko bolje, boš videla. Pa mirne živce, bolj ko boš živčna, bolj bo user posted image  tečen, verjemi. Zdrži in uživaj.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Non stop bi bil na dojki - nujno rabim po...
24.7.2007 18:55:03   
Anonimen
Sem mu tudi jaz že v porodnišnici poskusila podturit dudo, pa ni šans, sploh je ne sprejme. Tamala je čista kontra, prava odvisnica od dude, mali je pa noče.
Varstva za tamalo pa praktično nimam šanse dobit, samo 1x tedensko mi bo mami lahko prišla pomagat, za kako privat varuško pa zdele tud nimava, ker nama je šel čisto ves keš v prenovo stanovanja in sva plonk. Nimava nikogar toliko v bližini, da bi nama pomagal kaj konkretneje. No, sej to me najbolj skbi, kako bom za tamalo poskrbela, ko bomo ostali sami do popoldne, razen tako, da za najnujnejše pustim malega jokat, ostalo pa na nek način zapostavim tamalo.user posted image

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Non stop bi bil na dojki - nujno rabim po...
24.7.2007 19:51:54   
Anonimen
Tašonka, a se medve skup dobiva, pa naj skup na zizi visita. Moj je isti. Meni se že kravžla... S tem, da je moj začel danes še ves čas jest in vsakokrat ko spusti zizo mu mleko kar vun lije iz ust. Namesto kupčka podirat pa danes poliva kot zmešan.

Na robu joka.... Bradavice me pa začnejo skelet, ko se odstavi oz. prestavi na drugo zizo.

Meni so rekli, da bo ta potreba minla. Pa moj tudi noče dude, prst pa pozauga tako močno, da se kar davit začne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Non stop bi bil na dojki - nujno rabim po...
24.7.2007 20:01:27   
LuLu
Tudi moj, zdaj skoraj 5 mesecev stari pubec, je bil na začetku nonstop na zizi, potem pa ga je malo minlo, pa tu pa tam flaška, zdaj pa vglavnem kombiniram zizo in čaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Non stop bi bil na dojki - nujno rabim po...
24.7.2007 23:31:54   
Anonimen
Hmmmm.....kakšnega 100% zanesljivega in enostavnega recepta nimam.

Lahko ga pustiš jokat nekaj minut. Če bo še lačen, ne bo nehal, v nasprotnem primeru pa, vsaj pri nas je bilo tako.

Lahko ga dojiš leže na veliki postelji in naj tam zaspi. Pri nas je bilo tako, ko je bila malo večja.

Pa da oba otročka zaspita skupaj? Mogoče Jure potrebuje samo bližino. Samo ne vem, če bo big sister za to user posted image .

Držim pesti, da bo vsaj ena formula čarobna user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Non stop bi bil na dojki - nujno rabim po...
24.7.2007 23:41:41   
mika
Sem mu tudi jaz že v porodnišnici poskusila podturit dudo, pa ni šans, sploh je ne sprejme

dudo namoči v kuminin sirup in jo s pleničko podpolcaj, tako da ko jo bo hotel pljunit ven, jo bo dobil nazaj v usta in bo spet vlekel.
pri nas je pomagalo, sem pa dojila na eno uro. še na pošten sprehod nisva mogli, ker je bila rojena decembra in nisem mogla zunaj dojit. vozila sem jo samo po terasi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Non stop bi bil na dojki - nujno rabim po...
25.7.2007 9:03:57   
blue sky
Naš user posted image  tudi na začetku ni in ni hotel dude, dokler mu nisem na dudo kanila eno kapljico Vetrovnih kapljic in je takoj zagrabil dudo. Res, da je bil potem kar nekaj časa "odvisnik" od teh kapljic (do 4. meseca user posted image ), ampak zdaj se vedno potolaži z dudo. Vetrovnih kapljic pa itak noče več.

Drži se user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
25.7.2007 9:31:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu blue sky)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Non stop bi bil na dojki - nujno rabim po...
25.7.2007 10:04:30   
rainbow
tašonka, najprej čestitkeuser posted image user posted image , potem pa ti hitro želim še veliko potrpljenja in železne volje in pozitivnosti, ki jo boš rabila pri dveh user posted image ; tudi pri nas je taka razlika in je bilo kar naporno;

jaz mislim, da dokler je ati doma, se ti vseeno posveti malemu in dojenju, ati pa naj prevzame ta malo in gospodinjstvo.
ko bo pa ati šel v službo, pa bo potrebna reorganizacijauser posted image ;
odvisno tudi, kaka je hčerkica, ali se že kaj sama zaigra, medtem ko ti dojiš, lahko zraven vaju kakšne slikanice gleda ali riše ali se igra s kakšnimi nenevarnimi igračami (da ne bi slučajno zašle ali poletele v bližino ta malega)
Mislim, da tudi ne škodi, če malega pustiš malo ležat (pod kakim vrtiljakom) ko je sit ali spi in se ta čas ukvarjaš s pupo
Glede kuhanjauser posted image user posted image  sem jaz večkrat naročila hrano na dom ali skuhala kaj res na hitro.

meni so bili najtežji sprehodi, ko sem bila sama; ta velika se je hotela igrat na igralih, ta mala ni hotela bit v vozičku, grozno, sem kar dala oglas za varuško.

Je pa res odvisno, kakšen otrok je ta velika, kako bo reagirala na dojenčka, kako bosta jo vidva vključevala zraven, morda še kako singl prijateljico vključiš občasno, ali povabiš kakšno mamico, ki ima podobno staro deklico na obisk; ati pa je tudi zelo pomemben, ko bo doma, naj se čimveč vključuje.
kako pametujem, saj bom nehala. je pa fajn veš, ko bosta malo večja, moji dve sta zdaj že superuser posted image user posted image user posted image  jaz sem vedno to imela v mislih, ko je bila kaka krizauser posted image

Sling pa je res dobra idejauser posted image ; pa roke se ti bodo tudi utrdileuser posted image


_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Non stop bi bil na dojki - nujno rabim po...
25.7.2007 10:14:06   
Naja30
Na začetku je bila tudi naša odvisnik od joške user posted image  Je imela močen sesalni refleks in mi je že v porodnišnici sama pediatrinja rekla, da sicer ne priporočajo, ampak da naj ji dam dudo. Pa je ni hotela, samo joška je bila tisto pravo user posted image  Pa sem sprejela to in sem jo pač dojila, ko je hotela. Sčasoma pa si je sama naredila nek urnik hranjenja.
Tako da po moje se ti ni treba sekirat, saj tvoje detece je šele nekaj dni staro in te zelo rabi, tvojo bližino in dotik.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Non stop bi bil na dojki - nujno rabim po...
25.7.2007 10:26:03   
Jumpy
Hoj!

Kot so ti že druge povedale, je res najbolje, da si nabaviš sling. Tako se boš lahko tudi s starejšo igrala, pa še tvoja bližina in zibanje ga bosta uspavala.

Jaz sem si včasih pomagala tudi tako, da sem med dojenjem starejši hčerkici brala pravljice ali se z njo pogovarjala. Včasih je prav prišla tudi kakšna risanka (ja, tudi pri tej starosti se znajo otroci zamotit par minut), še bolje pa reklama na TV. user posted image

Vsekakor pa se tolaži z dejstvom, da je to le prehodno in, da bo prej ali slej minilo. Čim manj kompliciraj, tudi, če se mali joka par minut med tem, ko se ukvarjaš s ta veliko, ali si ravno sredi kosila/malice, ne bo nobene katastrofe. V jeseni jo pa le daj v vrtec, da si vsaj dopolne "odpočiješ".

SREČNO!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Non stop bi bil na dojki - nujno rabim po...
25.7.2007 13:00:42   
Anonimen
Hvala vsem za vse odgovore in nasvete.user posted image Saj se tolažim s tem, da bo minilo, samo mi je tale zizoodvisnost čisto nova, ker tamala pa sploh ni bila navdušena nad joško in sva imele kontra probleme - prepričat jo jest pri meni, ne iz flaše.

Sling imam, samo ga zdajle v tej vročini ne bi glih še v to tlačila, poleg tega moram pa še nagruntat položaje, pa mi iz tistega DVD-ja ni glih kaj veliko jasno. Tam izgleda simpl, v praksi pa ni čisto tako.

V vrtec gre tamala šele naslednji september, tako da vrtec letos odpade. Bomo morali nekak pregurat. K sreči se kar zna sama zaigrat, štos je pa v tem, da glih ko dojim, bi ona plezala po meni in po tamalem, pa jo sama bolj težko lovim in jo čuvam, da ne pade (ker vedno neke akrobacije izvaja), da se ne naslanja na tamalega, da ni glih preveč groba z njim. No, saj nekak ji bomo že dopovedali sčasoma.

Mika, kje se pa dobi kuminin sirup in v čem je štos tega sirupa?

Mič RR
, pomoje bi big sister bila za to, da skupaj spita, ker sva ju zadnjič na previjalno skupaj polegla in je bila vsa srečna, ko sva jo dala pa stran, da sem ga lahko previla, je bilo pa tako vpitje user posted image , samo bi mi ga pomoje čist pomečkala in pretepla v spanju, ker kaj pa ta počne po pojstli...user posted image

Zvesta, a smo kej v žlahti, pa je to v genih?user posted image

Blue sky, a to so te koroške vetrovne kapljice?

Rainbow
, tole s hrano na dom pa ni slaba ideja, ker za kuhanje mi je pa sploh še najmanj jasno. Edino če bom prejšnji dan zvečer že pripravila kaj, kolikor se bo dalo, pa mamo sem prosila, če mi bo kakšno stvar kdaj prinesla. Za na sprehod pa tudi meni ni jasno, kako bom sfolgala, glede na to, da bom načeloma morala trogat še dva psa s sabo.user posted image Nekak bo že, kar se mora, se mora.

(odgovor članu Jumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
25.7.2007 16:19:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
25.7.2007 16:20:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Non stop bi bil na dojki - nujno rabim po...
25.7.2007 16:21:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka

K sreči se kar zna sama zaigrat, štos je pa v tem, da glih ko dojim, bi ona plezala po meni in po tamalem


Naštimajte kakšne bodoče obiske, da prinesejo za njo enega dojenčka s čim več opreme, naj ga ona štima in hrani, ko ti dojiš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Non stop bi bil na dojki - nujno rabim po...
27.7.2007 14:24:59   
rainbow
Dobra ideja, Mič; se spomnim, da jaz nisem znala/mogla ta starejše motivirat za solo igranje, ko sem ta malo dojila; je kar prst vlekla in hodila po stanovanjuuser posted image , ji je bilo težko dopovedat, ali jo spodbudit, naj se kaj igra. Mi je bilo kar hudo en čas.

tašonka, ti pa še s psiuser posted image user posted image , dobra si, ni kajuser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Non stop bi bil na dojki - nujno rabim po...
27.7.2007 16:16:50   
anckabancka
IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka

štos je pa v tem, da glih ko dojim, bi ona plezala po meni in po tamalem, pa jo sama bolj težko lovim in jo čuvam, da ne pade (ker vedno neke akrobacije izvaja), da se ne naslanja na tamalega, da ni glih preveč groba z njim. No, saj nekak ji bomo že dopovedali sčasoma.




Poznam to zgodbo. Imam tudi 18 mesecev razlike in je dojenje še vedno pravi podvig. Ko je bil mali še majčken, je tavelik med dojenjem delal največje bedarije, da sem kar naprej tulila in skakala za njim, da je tamalega minila volja do jest. Sedaj pa že kar nekaj mesecev tamalega ne morem dojit, če ja tavečji kje v bližini. Ga "big brother" tako zelo zanima, da ni šans, da bi jedel, ker ga mora skoz gledat. Pa problem rešim tako, da dostikrat večjemu dam Nodija za gledat, da je vsaj malo miru.


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?