|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Omake za mesni fondi
7.11.2005 19:01:54   
Suzi*
Ojla!

Čez vikend dobimo obiske in bi končno na plan privlekla fondi. Nimam pa idej za omakce, kamor se koščki mesa, ki jih spečeš v olju, potem namakajo. Prosim za kakšne ideje, pa kaj lahko poleg vsega tega še ponudim (priloge, solate).

Hvala!

lp, Suzi

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Omake za mesni fondi
7.11.2005 20:41:15   
Marogica
Jaz ponavadi ne naredim ne vem koliko omak, temveč samo dve-tatarsko in pa hren s smetano. Kot ostale priloge dodam še pečeno papriko v solati, paradižnik z mozarello (polit z balzamičnim kisom in svežo baziliko), svežo zelenjavo, olive in pa kuhan krompir(kar z olupkom), namesto kruha. Solato ponudim, kadar ne dam sveže zelenjave.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Omake za mesni fondi
7.11.2005 20:54:01   
Jančika_
Omake:

majoneza
tatarska
ajvar
gorčica
kisla smetana s česnom in kečapom
kečap
kakšen zeliščni sveži sir (Tamar)


Dodatki:

olive
kisle kumarice
vložena paprika

Svakinja je nazadne v Sparu kupila še en kup že pripravljenih namazov in omakic (nekaj v hladilniku, nekaj postrežno), pa ne vem točno, katerih. Je bilo pa njami!


(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Omake za mesni fondi
7.11.2005 21:42:14   
Anonimen
Ok, zdaj pa prosim za razsvetlitev.user posted image user posted image

Na fondue-je se ne spoznam najbolje, me pa zelo zanima ta zadeva. Torej, ali vidve, Jančika in Marogica, te omake, ki sta jih našteli, segrevata v fondue-ju?
Pa še to me zanima: kako lahko imaš več omak, ali ima posoda fondue več prostorčkov notri al kako?

Saj vem, da sem mogoče butasta, ampak res ne vem.user posted image

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Omake za mesni fondi
7.11.2005 21:45:31   
smrka
Fondu je tko sestavljen: maš eno posodo notri daš (nevem kaj glavno olje ni, da se ti meso ki  ga nabodeš skuha) je pa ta posoda na nekem lesenem podstavku okoli so pa manjše posodice v katere daš omake razne. Lahko pa kupiš samo posodo kjer "kuhaš" pomalem meso, posodice pa za omae pa al jih maš al pa ne...

Mene pa zanima ker itak so omake tako mastne kaj je za ena "juha" v keri se kuha meso v fonduju. Bila sem predvcerajsnjim na fondu pojedini pa notri ni bilo olje, ampak kot neka "juha" tako da se je meso kuhalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Omake za mesni fondi
7.11.2005 21:51:08   
Marogica
Ja poznam to to. Eno je "fondue burginone" (upam,da sem prav napisala)-to je fondi z oljem, drugo pa je fondue chinoise", ki se dela v juhi, s tem, da je meso narezano na tanke "lističe" (ponavadi narežeš cel kos, ko je na pol zamrznjen). Ti "lističi se v juhi v bistvu kuhajo, zato morajo biti tako tanki. Ko je konec pojedine, se v to juho vlije sherry in se jo poje (bomba okus!!!!!!!)
Vendar to v SLO ne prakticiramo tako pogosto. Jaz to poznam iz CH.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Omake za mesni fondi
7.11.2005 21:53:32   
Anonimen
V tisti posodi, v kateri se peče meso, je olje. Omakce so potem v raznih posodicah, lahko se jih dobi že zraven fondija, sicer pa po želji.

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Omake za mesni fondi
7.11.2005 21:55:12   
Anonimen
Aja, no, to je mesni fondue. Potem obstaja pa še sirov, ko je v posodi tak poseben sir, v katerega namakaš na vilicah nabodene koščke kruha. Obstaja še čokoladni, tega pa še nisem jedla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Omake za mesni fondi
7.11.2005 21:55:44   
Marogica
Blacky, te omakice so hladne, vsaj jaz jih delam hladne, tako, da jih nič ne segrevaš

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Omake za mesni fondi
7.11.2005 21:56:45   
Anonimen
Aja, še odgovor tisti, ki je prva spraševala: zdaj imajo v Sparu take fine omake, sicer za k mehiški hrani: avokadovo, chilli in sirovo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Omake za mesni fondi
7.11.2005 22:48:48   
Suzi*
No, za tisti fondi, kjer je notri juha, pa jaz še nisem slišala. Zanimivo. Sirovega sem enkrat jedla in je bil njammmiii. Je bilo pa notri nekaj vrst različnih sirov.

Hvala vam za ideje, bom sprobala.

Sem se pa spomnila ene omakice: podobna tisti grški "tatziki" al kako se že napiše (kumarice v kisli smetani in jogurtu).
Pa kar je meni tudi fino: skupaj zmešan nariban sir, strt česen in nekaj žlic kisle smetane ali po želji majoneze. To je fino tudi pri raznih narezkih ali kot malo močnejši namaz za na kruh.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Omake za mesni fondi
8.11.2005 9:51:12   
pravljica
jaz imam doma fondi, pa ga še nisem upala uporabit, ker ne vem kako se naj zraven spravim user posted image

a mi da katera kakšen napotek - tak, od začetka do konca...pa za prvič, ne za profije user posted image

kakšno meso, kako narezano, koliko olja noter za pečt, ali se od začetka speče v njem, ali ga je treba prej popečt na plinu? začinit (kako?) ali ne začinit? omakce...hmm, najbolje, da bi kar narejene kupila user posted image  kje? v šparu pri solatah?
kako se to potem postreže - daš fondi na sredo mize in okoli omakce...kaj pa krožnike ali kar tako? so dovolj tiste dolge palčke zraven fondija al s čim se je?

ma ja, nikol še nisem niti videla v praksi te stvari, ne bi pa je rada imela skoz sam za okras doma na polici, ker mora bit zanimivo


_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Omake za mesni fondi
8.11.2005 12:02:27   
Suzi*
Evo, pravljica, en hiter vodnik za začetnike....kar sem tudi jaz. user posted image  Sem celo ene 2x bila zraven, sama ga pa še nisem delela.

V posodo gre olje, kar veliko, recimo polovica. Spodaj gre v tisto kovinsko posodico špirit, da pod oljem ves čas gori. Meso po želji (puran, piščanec,...) ga narežeš na grižljaj velike koščke. Prej ga začiniš po želji (sol, poper), lahko daš tudi v kakšno marinado (jogurt, senf...). Vsak si napiči mesek na tisto dolgo palčko, ga da v olje, da se speče in potem poljubno zraven namaka v omakice. Zraven se pa ponudi npr. kruh ali krompir ali riž, kakšna solata iz testenin, solatke, siri........možnosti neomejeno. Cel fondi roma na sredo mize, da vsi dosežejo, okoli pa še ostala hrana. Seveda rabiš tudi krožnike in ostali pribor (mi imamo to že pri setu za fondi).

Pa juriš na hrano.....počasi, ker je to hrana, ki vzame kar dosti časa. Je pa fino za kakšne božične ali novoletne zabave, ali pa kar tako za popestritev.

Zdaj sem pa lačna! user posted image

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?