|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Popkovna kila
20.9.2007 15:33:04   
Noseckica
Pozdravljene.

Mamice, imate kaj izkušenj s popkovno kilouser posted image

Moji punčki se je popek ven obrnil od napenjanja! user posted image
Sva bili danes na prvi posvetovalnici in nama je doktorca priporočala Chicco-tove obliže ("flajštre"). Jih katera pozna? Baje se dobijo v Avstriji.

Lepo se imejte!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Popkovna kila
20.9.2007 17:51:12   
bibyzan
Pozdravljena!Naša Tjaša ima kar veliko popkovno kilo, ki jo je imela že na EINT. V Lj so mi rekli, da se to ne lima več dol, ker itak nič ne pomaga in jo sčasoma zarastejo mišice, ki se razvijejo na trebuščku. Potem mi je pediatrinja v posvetovalnici rekla, da naj dol zalimam kar z mikroporom, potem pa sem imela kontrolo v sB Celje zaradi enih drugih stvari in vprašali dve zdravnici, pa sta mi obe rekle, da se to ne lima dol, ker ni učinka, pusti se baje do 5. leta otrokove strarosti, pa se potem ukrepa, če je potrebno.
Jst zdej ne limam dol, svetovali pa so mi, ko se bo napenjala naj jo na rokah obrnem na trebušček in z roko primem v predelu popka.
Ne vem, take so moje izkušnje, po drugi strani mi je pa patronažna (del. doba 30 let) rekla, da ona bi že zdavnaj to dol zalimala.user posted image user posted image user posted image  Pol pa vedi...jst sem rekla sama pri sebi, da mi je samo 1 zdravnica in 1 patronažna rekla to, ostali so vsi da ne limat in tudi ne limam.
Če pa je huda kila, pa se gre na op. (šla tudi ena mamica, ko sva bile sedaj v bolnici skupaj in se je kila občutno povečala) pa si v bolnici dva dni, potem pa dpuščen, pa op tudi ni huda.
Upam, da te nisem še bolj zmedla, tako kot so mene.
LP

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Popkovna kila
20.9.2007 20:27:28   
Noseckica
Bibyzan, user posted image

In ne, nisi me zmedla (še bolj).  user posted image
Sem v lekarni kupila gazice in "lepilni trak", pa ji bom zalepla.
Tako mi je tudi doktorca svetovala.

user posted image

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Popkovna kila
20.9.2007 23:32:25   
Samrela
Živijo!
Jaz tud spadam k vam user posted image  in glede tega vprašanja lahko povem svojo izkušnjo izpred nekaj mesecev. Tudi naši punčki je popek štrlel ven zato sem iz vatke naredila kroglico, jo položila na popek in zalepila z belim trakom.  Tako zalepljeno je imela kakšen mesec, največ mesec in pol. Vsakič, ko sem jo kopala sem ji stvar zamenjala. Popek je po tistem ostal notri. Sedaj ne vem ali bi šel noter tudi brez tega ali ne. Mislim pa, da pretirane škode ne more biti, če ji zalepiš.

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Popkovna kila
20.9.2007 23:37:20   
* Mateja *
Pardom ker blatim, sam a so vsi nedonošenčki podvrženi kilam! Naš samo popkovne ni imel. Ima oz. je imel dimeljsko in še vodna mu je ratala! Grozno, še posebej prva boli ko pride ven!

(odgovor članu Samrela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Popkovna kila
21.9.2007 9:43:09   
siskamiska
Naša fanta imata oba popkovno kilo. Baje pa so nedonošenčki zelo podvrženi popkovnim kilam. Meni pediatrinja ni nič rekla da naj kaj lepim dol, mi je pa rekla da čez čas sama od sebe izveni, v primeru pa če ne izveni ( kar je baje zelo redko) pa dajo operirat, pa tudi to ni baje neki strašna operacija.
Imata jo že ziher 1,5 meseca in se mi zdi da se je stanje malce izboljšalo.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Popkovna kila
21.9.2007 11:42:55   
k1
tudi naša jo je imela, pa nisem dajala nič gor, si mi rekli da sčasoma sama izgine. no po par mesecih je res ni bilo več. zdaj ima lep popek, noter obrnjen.

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Popkovna kila
21.9.2007 18:35:00   
Liona
Ojla,

jaz sem našemu lepila po nasvetu kirurga iz pediatrične. Kar z navadnimi obliži in tankim mikroporom. Samo kožo ji maži, da se ji od lepilnega ne vname. Teden dni sem mu limala, pa je šla lepo nazaj noter. Je imel pa kar veliko. Malo pa je pomagal tudi podložen položaj v vozičku (fizioterapija), da so trebušne mišice začele delat (ena v harmoniko zložena plenička pod ritko, dve zrolani ob vsak bok po eno in zrolana brisača, da podpre nogice). Nam je super pomagalo. Pa je bil pediater kar skeptičen glede kile. Je rekel, da vprašanje, če bo šla sama nazaj, da je precejšnja. No, pa smo stari 4 mesece in pol (korigirano tri) in je ni več. Imamo pa druge probleme... user posted image  Refluks, "trenutna" neješčost, jok med hranjenjem... Greva v ponedeljek v pediatrično, če ne bo bolje user posted image .

_____________________________

8.5.2007 se nama je pridružil naš sonček Svit!
2.7.2009 smo postali štiričlanska družina. Dobili smo Mašo!

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Popkovna kila
21.9.2007 20:14:19   
Pinokio
Mi smo meli tudi veliko kilo in tudi dimeljsko.........nisem nič limala......samo podlagala sem ji nogice, da so trebušne mišice delale in jo je zgubila v dveh mesecih.............je pa tudi pediatrinja rekla, da ne bo šla sama od sebe, ker je prevelika.............od takrat, ko je to rekla je minil en mesec in kile ni bilo več.........sedaj ima lep popek.......dimelska je pa še prej zginila.............vsakič sem jo med previjanjem malo zmasirala na noter in je naenkrat kar ni bilo več!

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Popkovna kila
22.9.2007 20:26:01   
tatam
Tudi naš pikec je imel popkovno kilo-zelo veliko in malo manjšo dimeljsko.Dimeljska mu je izstopla le ob napenjanju oz.kričanju.Pa nisem nič lepla,le občasno not "popravla".Nekje okoli treh mescev pa sta izginili obe!

(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Popkovna kila
20.7.2008 14:58:13   
24julij
tudi nasa mala ima popkovno kilo.meni je tudi pediatrinja rekla da je ne rabim limat,samo naj pazim da cim manj joka,meni je pa tako grozn ko se previjava in se dere pa ji tok ven stopi,sicer je pediatrinja rekla da ni velika.sedaj me pa zanima kaksen polozaj naj naredim da ji omilim?sem zgoraj prebrala pa ne vem kaksno podlaganje je to?

a pa so se vasi dojencki ki so imeli popkovno kilo tudi dost jokali al so bili pridnio,pa je slo klub napenjanju in joku nazaj?
hvala za odgovore

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Popkovna kila
20.7.2008 15:14:38   
Noseckica
24julij, na ZS mi pošlji svoj naslov, pa ti pošljem obliž s katerim smo mi odpravili popkovno kilo. Kupili smo dva v Avstriji, pa smo samo enega porabili, drugega ti pa podarim.

Moji user posted image  je tako lepo popek šel "nazaj", da se sploh ne vidi, da je kdaj imela popkovno kilo.

(odgovor članu 24julij)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Popkovna kila
20.7.2008 15:20:18   
24julij
noseckica poslala sem ti zs

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Popkovna kila
20.7.2008 18:34:22   
Davana
tudi moj user posted image je imel popkovno kilo, pa so nam rekli nič lepit, nič potiskat nazaj, da se bo samo popravilo.
in se je. kljub napenjanju, jokanju...user posted image

_____________________________

Pošlji MALIBORCI (brez presledka!) na 1919 in podari 1 € Društvu za prezgodaj rojene otroke Maribor.
Velja za Si.mobil-ove uporabnike.

(odgovor članu 24julij)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Popkovna kila
23.7.2008 11:48:44   
Tisana
Tudi naša je imela manjšo popkovno kilo. Je pediatrinja rekla, da nič lepit. Smo striktno izvajali handling, jo pestvali v lupinici,... Je šlo samo nazaj, ko je dobila nekaj trebušnih mišic.

(odgovor članu Davana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Popkovna kila
23.7.2008 13:36:22   
pršut
Zanimivo, kako različno delamouser posted image . Jaz sem kartonček izrezan v obliki krogca zavila v vatko in ji dala pod plenico, direkt na popek in je ravno tako izginilo.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Popkovna kila
27.7.2008 19:55:36   
24julij
noseckica poslala sem ti zs

(odgovor članu pršut)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Popkovna kila
30.7.2008 21:33:20   
mogant
no še naša zgodba...tudi naši trije so jo imeli, kar precej veliko in je vsem trem izginila brez kakega posebnega tretmaja, pa se ne spomnim kdaj, ni pa bilo tako hitro, mogoče po enih treh mesecih ali še več ....pediatrinja iz eint-a nam je rekla, da če ne prej izgine ko začnejo sedet... v bistvu ja, izgine ko se okrepijo trebušne mišice...

lahko, da so jo imeli tako dolgo ravno zaradi jokanja... jokali so pa zelo zelo veliko, zaradi teh nesrečnih krčev, pa mi je bila v tistem času popkovna kila tazadnja skrb, mene so veliko bolj skrbeli krči.

(odgovor članu 24julij)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Popkovna kila
17.8.2008 22:10:42   
katka28
Nasa dva sta jo imela oba pa je nismo lepili, ker so nam vsi zdravniki tudi pediatri na EINT-u v Lj rekli, da ko otrok zacne veliko migat in, ko zacne sedet mu izgine. Nam se je cisto popravilo in kile nimamo vec. Menim, da je kakrnokoli leplenje in kupovanje oblizev nepotreben strosek. ( moje mnenje, da me ne bo katera napadala ) user posted image

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?