|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Septemberke 2017
10.10.2017 14:06:18   
me83
Evo odpiram novo temo,... sedaj mislim, da smo že vse rodile user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Septemberke 2017
10.10.2017 14:17:09   
me83
Nadaljujem kar tukaj nas pogovor user posted image

nasa punca je tudi prehlajena,... ze zagotovo 1t, tudi mi uporabljamo fiziolosko in potem seveda sesamo nosek,... pa cez dan se nekako gre, ponoci je pa kar kriza,... no saj tudi mene nos najbolj ponoci jezi ne user posted image

hm glede madezev - meni je dalec najboljsi frosch baby, pa se v taksni fajn embalazi na pumpico je,... jaz samo naspricam in oblacilo pocaka na naslednje pranje,... nikoli nic sproti ne namakam,.... gre pa res vse dol,... borovnice, cesnje, vse,... pa se tkanine nic ne poskoduje.

jaz glede hrane nic kaj ne pazim,... sem pri sinu se najbolj pazila, pa je imel najvec tezav,... pac po pameti bi rekla,... spijem pa veliko tega caja za dojenje,... mi je dober nouser posted image

kje vasi dojencki spijo ponoci? nasa je kar z nama v postelji,... se tako se najbolj naspima, ker se kar pogosti doji - ponoci na 1.5-3h,... kakor kdaj,... vecinoma pa na max. 2h user posted image

jaz tudi ne vem kaj glede kontracepcije,... te hormonske zadeve mi res ne disijo,... tablete se najmanj,... res ne vem,.. samo nekaj bo res treba, ker vec kot 3 otrok pa res ne bi imela, bodo trije kar dovolj user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Septemberke 2017
10.10.2017 14:33:10   
Dorotheia
user posted image user posted image Nova tema, super!

No, pri naši punci je nosek mičkeno bolje, ponoči še vedno malo nagaja, ampak ni sile, je nos prehoden. Rešujeva samo s fiziološko zaenkrat. Sem pa včeraj kar šla kupit Baby Vac, ker sem opazila, da starega ni več in pojma nimam, kje je. user posted image To se vedno rabi. Pa fiziološko na zalogo.

Drugače smo ok. Včeraj mi je čez dan zopet full premalo spala, malo je bila prvič do sedaj tečkana, ji ni nič pasalo. Pa je malo mijavkala, se tako hecno oglaša, dere se niti ne. Je pa potem spala od ca. 20h do 9h danes (sva se vmes nahranili okrog 23h še, potem je zdržala do 5h in potem sva se hranili šele ob 9h, ko sva tudi vstali). Mogoče zato čez dan bolj malo spi, ker ponoči ful?
Bom počasi probala neko rutino tudi čez dan, bom videla. Malo sproti gledam, nič ne forsiram. Sem čisto u easy. user posted image

Počasi spoznava čare zize. user posted image Če jo kaj "matra" se pri meni umiri skoraj samo na joški, medtem, ko jo moj tudi drugače. Me to voha? Dude sploh noče. user posted image Bi bilo kar fino za kak težek dan. Drugače itak ni težav.

No, potem bom tudi jaz počasi začela jest vse, postopoma. Joj pice se je meni tudi luštalo zadnjič, pa nisem upala. user posted image Bom zdaj počasi. user posted image Danes bom dala malo sira v polento. To najbolj pogrešam, poleg sveže zelenjave. user posted image

Kje ste ostale? Kako ste?

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Septemberke 2017
10.10.2017 15:17:58   
me83
vem, da nas je nekaj, ki imamo 3 ali vec otrok,... kaksne avte imate, da gredo kolikor toliko komot trije otroski stoli v avto?

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Septemberke 2017
11.10.2017 11:23:25   
Tara9
Ooooo me83 super za novo temo, se pofočkam tudi tukaj, upam, da bomo pridno nadaljevale čvek.

Se pravi, da vseeno dojenje ni čisto zaščita pred viruski, ko imamo toliko prehlajenih noskov, ahhh ja, upam, da se vsi hitro pocajtate. Mi se za zdaj še držimo, upam, da smo se obranili pred tavečjo, kateri tu in tam kakšna kapljica iz noska pricurlja, ampak je ok.

Danes smo prvič same in nam gre super, bo pestro, ampak nekako sem optimist in upam, da bomo ujele nek sistem. Ta velko moram stalno animirati, ko previjam tamalo ona previja svojega dojenčka, ko jo nosim ona poje svojemu ipd. Ko dojenčica spi, se sami igrava in tako smo pregurale dopoldan. Zdaj sta obe zaspali in čakam patronažno, imamo spet tehtanje po 1tednu.

Moja ponoči lepo spi, na 3 ure se doji, ob 21, 00, 3 in 6, potegne s spanjem do 8 nekje. Ponoči ko se zbudi nič ne joka samo jamra malo potem ko se napapa pa dalje spi, jo ne rabim uspavat.

Evo patronažna na vratih, šibam

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Septemberke 2017
11.10.2017 21:24:22   
Dorotheia
Živjo punce!

Mi2 sva se danes naspali. Tamala je namreč spala do 10h. user posted image Jaz pa seveda z njo...mi ni bilo nič jasno, ko sem pogledala na uro. Sem mislila, da je okrog 8h ali malo čez. Jedla je pa nazadnje ob 5h. No še dobro, da sva se naspali, ker je bil sicer kar naporen dan (v primerjavi z ostalimi do sedaj). Včeraj sem namreč se odločila, da počasi uvajam v svojo hrano vse in seveda je bila prva zadeva sir. Sem si naredila pečeno polento s sirom in korenčkom+grahom. Pa zgleda da sta sir in grah bila malo prehuda kombinacija. Tamalo je danes kar zvijalo skozi cel dan, po vsakem dojenju. Je bila prav boga po dolgem času spet. Tako da ni še pripravljena na kravje mleko in izdelke. Mleko kot tako sicer ne pogrešam, pogrešam pa ostale zadeve, ampak raje pol leta nič takega ne jem kot da mi tamalo zvija, raje jaz potrpim.
Pa še danes sem pomoje malo preveč masten krompir jedla, sem ga spekla v pečici in je bilo pomoje res malo premastno. user posted image
Tudi polivala je danes po dolgem času spet oz. bruhica že. Jaz mislim, da je vse povezano no.
Jutri bo boljši dan glede tega.

Drugače pa nam je sonček končno naklonjen ane. user posted image

Kako so vaši dojenčki zdaj oblečeni - kako v stanovanju in kako zunaj? Jaz sploh ne vem, ko je tako čudno vreme. Včeraj sem imela obisk in je imela kolegica 7-mesečnega sinčka že v žabicah in debeli trenerki čez, zgoraj pa bodi z dolgimi rokavi in isto debela trenerka čez + za zunaj jaknica. Meni je bilo to pretirano. Jaz še naši dojenčici ne dajem žabic gor. Notri je samo v bodiju, hlačkah (večinoma ji pa res že pliš dajem gor)...potem pa odvisno, večinoma ima čez še eno tanjšo majico z dolgimi rokavi...ko greva ven na sprehod pa ji dam čez še prehodno jaknico ali debelejšo jopico in kapico seveda. Pa itak košara je že tko topla + imam še toplo dekico.
Kako pa ve vaše oblačite?

Nič, šibam pod tuš in malo še dragija pogledat. No, pride kak dan, ko pogrešam čas za naju. Ob večerih jaz samo dol padem, on isto, popoldne pa ni časa, ker je on ali dolgo v službi ali pa sta s sinkom kje zunaj na kolesu. No, saj bo tudi za to še čas.

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 11.10.2017 21:26:09 >

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Septemberke 2017
12.10.2017 12:44:58   
Tara9
Ojla kako ste?

Tudi midve sva se danes naspali, od 8 zvečer do 7 zjutraj je ajala, 2x vmes ponoči se je podojila in spala dalje. Ima že 4kg tko da patronažna pravi, da jo brez skrbi pustim do 6 ur spati brez hranjenja, čeprav ni še toliko potegnila v kosu, jo lakota prej zbudi. Ob 12 mi obe zaspita, tavelka že skoz, tamali pa tudi zgleda paše, tako da imam takrat kaksno urco miru za gospodinjke opravke, naspana sem, tko da ni krize.

Moja je notri oblečena v bodiju na dolge rokave in hlačah, ali pa bodi in pajac brez naramnic, za ven ji dam jopico in kapico in pokrijem z dekico v vozičku, ne pretiravam s toplim oblačenjem, tudi pri prvi nisem, meni je skoz vroče posebaj ponoči, tko da tud otročke po tem ravnam.

Vreme nam je pa naklonjeno a ne, ful uživam v tem sončku, popoldan se odpravimo na dolg sprehod, tamala vse prespi, velka pa uživa tristo na uro.

Nič grem veselo na delo dokler je tišina. Lepo bodite

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Septemberke 2017
12.10.2017 23:21:26   
Kinder123
Hei,...pozdravljene na novi temi. Tudi jaz se pridružujem.
Glede oblačenja pa tudi mene vcasih matra kako bi bilo najbolje.
Notri ga imam jaz v bodiju in kombinzoncku (enodelni cez celega). Za ven pa mu dam eno jopcko,kapico in pokrit je z dekico.
Kako ga naj pa pol pozimi oblacim ce bi ga ze zdaj prevec. Morm si kupit se zimsko vrečo za na voziček-za pozimi. Gotovo pride prav?!

Dorotheia,..pomoje ji bolj grah ne odgovarja kot pa sir. Tako kot če bi fižol jedla? Nevem?moje mnenje 😉

Glede avta k je ena spraševala pa vem da v Tourana gredo vsi trije sedeži. Ker so sedeži lepo ločeni. Jaz sem si ga zdej kupila,.. čeprav nimam 3 otrok, vendar je bil zdaj 1. Sam je pa zakon. Udoben, pregleden, dobr za vozit in veliko prostora. Velik prtlaznik.

Zdej pa hitr mal pospat preden se mali zbudi. Neki ga napenja in prdi. Težko neki spi. Nevem kaj sem kaj takega jedla?!?
Uzivajte na sončku! 🌞🌞🌞😀


(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Septemberke 2017
13.10.2017 10:01:43   
Kinder123
Po kokem času ko nekaj poješ se potem pokaže pri otroku-ko ga zvija?
A je to po kaksni uri, po večih, naslednji dan? čez 2 dni?

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Septemberke 2017
13.10.2017 13:46:49   
Dorotheia
Zdravo punce!

Jaz imam danes še sinka doma in je kar pestro, zjutraj me je malo jezil, sem bila že malo huda, zdaj smo pa vredu. Moram se malo pokregat, pa gre. user posted image Zdaj mi oba spita (oba sta se sama uspavala, s sinom sem imela pa več dela, da sem ga spravila v posteljo sedaj), tako da ima mami čas zase. user posted image

Kinder123 - za grah dvomim, sem ga že jedla zadnji mesec večkrat in jo ni nikoli zvijalo po temu. Mogoče pa je bila kombinacija obojega? No, je mimo, tako da... user posted image

Drugače smo vredu. Naša punčica zadnja 2 dneva malo bolj poliva, verjetno zato, ker se mi zdi, da je obrok povečala? Se mi zdi, da zdaj naenkrat več poje, tudi dojenje je pri večini obrokov podaljšala. Mleka imam ful in sem prav vesela, da ne rabim nič dodajat. Upam, da traja. user posted image Zrasla je, bodije št. 56 bomo kmalu prerasli, čisto so ji na knap že oz. bolj prekratki se mi zdi. So že napeti na njej. user posted image Tako da sem včeraj že pripravila št. 62 in ji kar dosti zadev v tej številki tudi že oblačim.
Je pa tak cukr, jaz se topim ob njej. Skozi bi se smejala (če jo seveda kaj ne zvija).

Včeraj so v sinovem vrtcu imeli kostanjev piknik, so otroci prinesli kostanjčke in so pekli. Tako luštno doživetje - imeli so različne aktivnosti/delavnice...vse skupaj je trajalo 2 uri. Ful je blo luštno. Mi smo bili samo 3 brez atija, ker je imel ene opravke, tamalo sem pobasala v nosilko in gasa. Res je bilo lepo. Pa še vreme naklonjeno. Tamala je spala v nosilki celi čas, v nosilki mi pa res vedno vedno zaspi in ponavadi kar spi dokler jo ne dam ven. user posted image Tako, da sem lahko lepo bila še jaz aktivna.

Danes smo bili v knjižnici, sploh nisem nikoli opazila, kako imajo luštno za tamale na otroškem oddelku - prav ograla in cel kup aktivnosti in še igralno sobo imajo. Noro, bomo pozimi sigurno večkrat šli tja. Se naigrat če drugače ne. user posted image Sem našega komaj spravila, da smo šli od tam. user posted image

Glede reakcije dojenčkov na našo hrano - kolikor sem brala, je to menda hitro (mogoče tudi od hrane odvisno, kako hitro se prebavi?) - recimo, če ješ zjutraj, je že popoldan lahko reakcija. Čez 2 dni sigurno ne več. Pri meni je bilo zadnjič hitro - še isti dan in potem še naslednji dan jo je zvijalo. Mogoče tudi odvisno, kako hitro se neka hrana "razgradi" iz telesa? Ne vem, ugibam.

Nič šibam še malo popspravit, danes imamo plane za popoldan, pride najbrž še ati malo prej domov. Pa jutri imamo namen it v živalski vrt. Bomo videli, upam, da nam uspe. user posted image

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Septemberke 2017
13.10.2017 15:17:11   
Kinder123
Dorotheia, a to nosilko k imas je podobno kot kaksen kengurujček. Jaz imam kengurjčka k je od 0+m in do 15 kg. Lahko ga neses spredaj naprej in nazaj ter zadaj, da otrok naprej gleda. Zdaj je aktualno samo spredaj da gleda nazaj k je še majčken.. A je ta nosilka kako drugače- boljša, bolj pripravna kot kenguru??
Ja knjižnica v Kranju je res dobra. V dveh nadstr. in 1. nadst. je za otroke. Res je dobra in lepa knjiznica.
Danes je super toplo na sončku! 🌞 Je res za izkoristit.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Septemberke 2017
13.10.2017 15:38:57   
Dorotheia
Kinder123 - nosilko imam jaz Bobo Carrier 4g. Ja je podobno kot ostali kengurujčki (ne vem, katerega imaš). Talole lahko uporabljaš od začetka pa tja do 20kg. Lahko se nosi spredaj (ampak samo tako, da je otrok obrnjen proti tebi) ali zadaj kot nahrbtnik potem, ko so večji.
Taka je:

http://eduvsumke.ru/files/images/Catalog/0007424/80a047fb_2822_11e3_848f_00270e37c2af_80a0480e_2822_11e3_848f_00270e37c2af.resize1.jpg

Ta nosilka (in od Ergobaby) je ergonomska, da pač otroku ne "škoduješ", ker načeloma kengurujčki niso najbolj priporočljivi za otrokov razvoj (vsaj ne, da jih imaš veliko notri). Predvsem je za tako majhne pomembno, da imajo v nosilkah pravo lego (sploh nogic in da imajo hrbet res podprt)...vse to ta nosilka nudi, zato sem se tudi odločila zanjo. Hmmm..čez čas zna bit problem, ker tu otrok ne more gledat naprej. Ko sem jo kupovala, še nisem slišala za nobeno, ki bi bila ergonomska in hkrati primerna že za novorojenčke + da bi hkrati imela še to opcijo, da lahko otroka nosiš še tako, da gleda naprej. Ca. 3 tedne nazaj pa sem zasledila, da je na trg prišla ta od Ergobaby Omni, ki pa nudi vse to. Če bi bi zanjo izvedela prej oz. prej prišla na trg, bi kupila to.
Naši ful ful paše v nosilki, veliko raje se nosi kot pa vozi v vozičku. Tko da je bil to super nakup. Pa zame je nasploh super, če se z bratcem kaj ukvarjam in imam tako proste roke.

Uživajte punce!

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Septemberke 2017
13.10.2017 21:54:48   
me83
joj kaj vasi dojencki vsi tako lepo spijo al kaj? nasa se ponoci doji na 2h,... pa to steto od casa, ko se zacne dojit, torej jemo na nekje 1.45 ure user posted image pa zvecer, ko grema na nocno spanje tudi traja dobra ura, da jo lahko samo oustim v splanici,... ma ja saj vem pac tako obdobje je,..l upam, da kmalu preklopi na dojenje na 3h. namrec tudi podnevi se dojimo na 2h vecinoma,... tudi pomirit se zeli vedno na dojki,... taka cartika je ocitno ☺

mi pa imamo kengorujcka od babybjorn miracle, ki je tudi za novorojencke in mi je super,... je mala zelo rada noter - se v njem nikoli ne joce, v vozicku pa je mirna samo, ce je cas za spanje, drugace protestira,... sicer jo imam v kengorujcku le ce gremo z otroci npr. s kolesi,... ju tako lazje nadziram kot pa da bi imela vozicek zraven. nima pa ta kengoruj moznosti nosnje zadaj na hrbtu,... no samo tam pa imamo takodeuter nahrbtnik, ki je tudi zakon user posted image

aja v ponedeljek pa se koncno kopamo user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Septemberke 2017
14.10.2017 21:14:38   
Kinder123
Ja sej moj kenguru je tudi ergonomski...tko da super. 😀
Me83,..po kokem času se pa zdej kopate? A ste toliko dolgo čakal da je popek odpadel?

Ja jst sem tudi zdej opazila, da ...ali imam premalo mleka-oz.prepočasi teče-ker načrpam si ga pa pol po dojenju. Ali pa moj otrok prehitro zaspi na dojki- čeprav se kar dolgo dojiva!? Nevem v čem je problem?! Ve jih samo po 15 min dojite in pol je ok. Midva sva pa na joški kar neki časa pa se mi zdi da se sploh ne naje... čeprav vidim da vleče,...ampak po nevem 1 uri zaspi in ni dovolj pojedel in se zato prej zbudi.
Danes sem si zjutraj ko sem ga podojil- še izčrpala 120 ml. Popoldan potem ko se je že podojil in zaspal skoraj na joski, in ko smo sli ven je bil tečko, pa sem ga spet podojila ter na koncu dodala se teh 120 ml mi je spal 4 ure. Se pravi se mi drugače na naje dobro. 😵
Izkušene večkratne mamice ali kaj svetujete? Da se otrok naje na dojki in nebi bilo treba biti na prikloplen po več kot 1 uro.?!?

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Septemberke 2017
14.10.2017 22:34:02   
Dorotheia
Čer mamice!

Se na hitro oglašam - za nami tolk lep dan, da sploh ne morem opisat z besedami. Dopoldan smo šli v ZOO, sem bila še jaz tam kot en otrok. Tamala v vozičku kot da jo ni, je skoraj celi čas spala, potem vmes sva se na eni skriti klopci podojili in je spala naprej. user posted image Sem samo gledala, ji je okolje pasalo zgleda. Fantič je malo nagajal, pa smo se spravili v red. Joj ,res je bilo lepo.
Pa zjutraj sva spali do pol 9h, naju sta ati in sinko zbudila. Sem vstala, se zrihtala, tamala je spala do 9h (nazadnje sva jedli ob 5h). Tako da dejansko spi res od ca. 20h do 8h ali 9h zjutraj - vmes pa se hraniva še okrog 23h in 5h. Sanjsko.

Dojenje - Kinder123, jaz tu izkušenj nimam, sinka nisem dojila, tako da zdaj prvič dojim in nisva imeli nobenih težav od začetka. Naše dete se ful lepo doji načeloma (tudi nisem imela nič razpokanih bradavic, niti malo, nikoli). Pri nama je povprečni podoj okrog 10min-15min. Včasih se doji tudi samo 5min - takrat pa je potem hitro lačna. Ponavadi se popoldan oz. proti večeri doji pogosteje, kar je menda praksa če ponoči potem potegnejo. Aja, pa zdi se mi, da tik pred spanjem dojenje malo potegne (pa ne vsakič), jaz pravim, da za lahko noč, hihi. user posted image Ne vem, tako mi je rekla patronažna. Jaz se pač ravnam po njej, ima kar lep ritem.
Ne vem pa tu svetovat, ker se moja ni nikoli full dolgo dojila. Bo mogoče kaka druga mamice res bolj vedela.

Nič šibam še cunje pobrat iz sušilca in na hitro kuhinjo pospravit. Danes smo bli bolj leteči. Ampak je ful pasalo.

Uživajte!

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Septemberke 2017
15.10.2017 13:59:29   
Tara9
Kinder123 a populan in pokakan pa je velikokrat? Pravijo naj bi bile 4-6 plenic ma dan ornk polulane ali pokakane. Drugače tudi mene tole dojenje že od prvič matra, ne ravno matra, ampak ta občitek, ko ne veš koliko je otrok pojedel, mi je naporen. Midve se tudi bolj kratko dojiva, 10-15minutk, sem si probala potem še črpat, ampak načrpam še čisto malo, nikakor ne 120ml. A to iz ene strani? Mogoče pa imaš tako veliko mleka? Moja drugače ponoči potegne 3 - 4 ure in je ornk polulana, tko da po spanju sklepam, da je sita, tudi po kilaži prejšnji teden, pa sem vseeno vsake toliko v dvomih, če je dovolj mleka. Upam, da ugotoviš kaj je na stvari. Mogoče probaj načrpat še parkrat in boš videla, če potem res dlje spi al je bil včeraj zgolj slučaj, pametnejšega nasveta nimam.

Mi 3 smo danes same, naš oči ima delovno nedeljo, ga čakamo, da pride in gremo ven. Zdaj sta obe spali, jaz sem skuhala kosilo. Tamala še pančka, s tavelko se greva pa igrat, zdaj je šla kakat in sem vas na hitro prebrala user posted image .

Lepo nedeljo vsem

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Septemberke 2017
15.10.2017 15:10:58   
Sofie
Kinder123 moja se je dojila tudi po 45min. Sem se nekaj časa spraševala a dobi dovolj al ne. Pol sm si pa za en mesec sposodila tehtnico in jo občasno tehtala pred in po podojem. Je bila do nekje 6m izredno počasna med dojenjem. Šele zdej se podoji v parih minutah.

Jaz sem čas med dojenjen izkoristil in prebrala en kup knjiguser posted image Pogledala kakšno nanizanko itd.

< Sporočilo je popravil Sofie -- 15.10.2017 15:11:44 >

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Septemberke 2017
16.10.2017 11:03:04   
annnaa
Kinder123, važne so samo polulane in pokakane pleničke. Če so, potem ni panike! Moja se doji čisto različno, enkrat je konec v 10 minutah, drugič je na zizi eno uro. Enkrat se carta (dude noče), drugič papca. Jaz se ne obremenjujem s tem. Sledim njenim željam. Tako da se enkrat doji vsako uro, drugič na tri.

Me83 tudi moja se v povprečju zbuja na dve uri. Zaspi skoraj vedno na zizi, če jo prehitro odložim, se zbudi in je jok. Ful je rada na rokah, zvečer veljam bolj kot ne samo jaz, se vedno na hitro stuširam in zrihtam. Upam, da vse to hitro mine, ker je kar naporno.

Dorotheia tudi me smo bile zadnjič v vrtcu na jesenskem pikniku. Starejša se je zabavala, mlajša pa cartala v nosilki. Nosilka je zakon. Mi imamo ergo baby. Je tudi raje v nosilki, kot v vozičku. V nosilki ves čas spi. V vozičku pa ne. Tako da sem res vesela za nosilko, pa čeprav malo hrbet trpi. Sam to me hrbet boli tudi, če samo hodim.


Uživajte v sončku!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Septemberke 2017
18.10.2017 20:10:44   
me83
Kinder123 - kopali smo se pa skoraj 4t od poroda,... popek ji je sicer odpadel ze 5 dan, ampak do sedaj ni bil cisto suh... ok 5 dni prej bi lahko kopali, ampak je pac patronazna sedaj prisla user posted image ji pa je bilo ful ful vsec tako da super.... sta se tudi velika dva rada kopala tako da fajn user posted image

kje ste punce? vas dojencki ze tako okupirajo? jaz moram rect, da je nasa v budnem stanju kar zahtevna... bi bila le na rokah, pa se to se mora z njo hodit.... pa itak oci nic ne steje user posted image

je pa tudi nasa ful rada v boba wrap, tam se pa takoj nasloni name in umiri,... so pa si mnenja o tem ali so ti wrapi ok ali ne ful deljena ne... no saj nasa ni veliko noter,... mogoce 30min na dan user posted image

imava pa v petek ze prvo posvetovalnico... uf res ekspresno mine user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Septemberke 2017
19.10.2017 8:29:49   
Dorotheia
Hejla!

Jaz se samo na hitro javim, tamala še spi. user posted image Drugače smo bili do sedaj super. Tudi čez dan je zadnje dni nekako ujela ritem spanca, tako da super. V vozičku (ampak se moram obvezno premikat) mi zaspi takoj in sva bili kar veliko zunaj. Dojiva se še vedno lepo.
Ponoči se hrani še vedno samo 1x - okrog 5h, ampak seveda takoj zaspi nazaj in spi še vsaj do 7h, včasih tudi do 9h. Ene 2x mi je tudi že prespala noč čisto brez hranjenja - je spala do ca. pol 7h. Pridna punca je. Čez dan se ne joka veliko - če jo nič ne matra (če se ji mleko ne dviguje, če jo nič ne črviči, če ni ultra zaspana...) se sploh ne joka. Včeraj sem jo opazila, da je že nekaj noge dvigovala in se želela obrnit. Samo itak na čisto ravni podlagi skoraj nikoli ni, ker se ji sicer dviguje gor. Tako da bo to malo težko. Slinit se je ful začela.

Vaši kaj pasejo kravice? Naša tega nima rada dolgo časa.

Je pa danes ponoči sinko zakuhal, tako da ga imam doma seveda. Sploh ne vem, kaj naj naredim, da se mi še tamala ne naleze, karkoli to že je. On kašlja, smrka in zdaj ima vročino, ki sicer pada. Neka virozica očitno. Joj, tako me skrbi za tamalo. user posted image user posted image
Upam, da uspešno prebrodimo to. Luftam nonstop, nekako bo danes tamala bolj v spalnici. Da bosta čim manj v istem prostoru, bom videla. Ahhh...

Kako ste ostale kaj?

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 19.10.2017 8:30:47 >

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Septemberke 2017
19.10.2017 10:54:36   
annnaa
Dorotheia držim pesti, da bo sinček čim prej zdrav in seveda, da ne prenese nič na sestrico. Probaj čim več zračit stanovanje. Sinček je naj ne lupčka,... druga ti ne vrm svetovati. Ene ful prakticirajo čebulo in med (da daš čez noč čebulo v med in potem zjutraj naj poje žlico tega medu).

Blagor za spanje, Dorotheia. Meni je luksuz, ko je zdaj dva dni prbo rundo spala 4 ure v kosu, to je do polnoči, potem pa spet dojenje na dve uri.

Jaz mojo kar veliko odlagam na ravna tla (blazino za vadbo) in jo devam kravce pasit. Pa tudi kar dosti poliva. Sva pa tudi že bili na prvi vadbi po pedokinetiki. Sicer je vse prespala (doma ziher ne bi tako pridno spala), sem pa obudila znanje od takrat, ko sva s starejšo hčerko hodili. Moja tudi ni dolgo v poližaju za kravce pasit, jo dam pa večkrat na dan po par minut.

Me smo tudi dosti zunaj, sam je kr na rokah in smo pred hišo. V vozičku ji ni za bit. Zadnjič sem bila sigurna, da mi bo v vozičku spala uro in pol (če ne več), ker je zjutraj oz dopoldne 4 ure bedela. In sem šla na malo daljši sprehod, po pol ure se je zbudila in dretje. Sem jo podojila in se obrnila proti domu, hihi.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Septemberke 2017
19.10.2017 11:11:36   
Dorotheia
Hvala annnaa, bomo videli, res upam, da bo šla ta bolezen hitro naprej in ne oplazi še sestrice.

A res, jaz pa mojo premalo dajem kravice past. Na vsake par dni, ko se spomnim. user posted image Bo zdaj res verjetno čas, da pogosteje. Na čisto ravni podlagi pa začne ful hitro jokat, ker se ji res noro dviguje gor. Imam tisto blazino za naklon. Ne bi jo upala dolgo pustit čisto na ravnem, ker jo potem lahko še cel dan matra in boli (jo je že kdaj). Bo nadoknadila to telovadbo pa kasneje. Bom pa rekla dragemu, da iz kleti prinese našo airex blazino, sem jo dobila, ko sva s sinkom šla v razvojno enkrat. Bomo zdaj spet aktivirali. user posted image
Jaz imam našo pomoje tudi malo preveč v stolčku (je pa primeren od rojstva naprej), ker ko recimo jem, jo imam zraven, da me gleda in ji je fino. Se sicer trudim, da jo čim manj dajem tja, ampak včasih ne gre drugače. Kake hude škode pomoje ne bo.
Bomo začeli zdaj malo bolj telovadit, samo da ati blazino prinese iz kleti. user posted image

Glede spanja pa se zavedam, da je luksuz. Sploh ko mi drugi starši razlagajo. Sva že pri sinku imela srečo. Upam, da tudi pri njej ostane tako. pri sinku je bilo konstantno isto, razen, ko je bil kaj bolan ali so mu rasli zobki. Drugače je spal vedno lepo.
Mi smo ena taka družina zaspancev. user posted image

Aja imela sem prvi ginekološki pregled po porodu in je vse ok. Za zaščito se nisem odločila še nič konkretno, bodo zdaj pač kondomi in možno da na tem ostaneva, tudi če bankrotirava. Itak zdaj, ko dojim neke hude izbire ni. Hormonskega tudi sicer nič nočem jemat. Potem pa bolj malo zadev še ostane. Ahh...bomo videli.

Danes sem se tehtala in je spet šla ena kila dol. Zdaj sem samo še na 2+ kot pred nosečnostjo. No jem pa veliko drugače, se mi zdi, da sem skozi lačna. No, izgledam pa bolj tako. user posted image Se mi zdi, da je vse mlahavo + koža okrog trebuha me ful moti (ker sem vedno imela čisto raven trebuh). Pa je tudi ginekolog rekel, da bo to šlo, samo pač bolj počasi. Bomo že. Počasi se daleč pride ane.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Septemberke 2017
19.10.2017 12:53:14   
Tara9
Hej hej se javim še jaz na hitro. Preko telefona sem, tako da bo najbrž kakšna tipkarska napakica vmes, zato se opravičujem v naprej.

Dorotheia tudi jaz držim pesti, da se malčica ne naleze, je pa zoprno to, čisto izolirat se seveda ne da, nimaš kaj kot zelo zračit in razkuževat, pa probat ju malo narazen držat brez božanja in luočkanja. Jaz sem jo uspela obraniti pred hcerinim prehladom in srčno upam, da bo zdaj nekaj časa mir. So še tako mali, da ni luštno uffff. Prokleti virusi.

A boste te nosiljke uporabljale tudi čez zimo? Jaz je ninam, pri prvi je nisem imela, zdaj pa sploh ne vem, če se splača kupit, ko so nam topli dnevi šeti in prihaja zima. Moja za zdaj lepo spančka v vozičku, potegne tudi do 4 ure, tako da če kakšen dan noče spat doma, samo ven spokamo vse 3 in je problem rešen. Sem se pa tudi jaz zdaj navadila na dojenje zunaj, kar pri prvi nisem prakticirala in je res vse skupaj veliko lažje.

Naše spanje ni tako luksuzno kot pri tebi dorotheia, je pa veliko bolj pridna kot je bila večja. Zaspi okrog 8 pol 9, prva runda je do polnoči, pol 1, potem se pa doji na 3 ure in vstanemo med 7 in 8. Ponavadi se prej zbudu velka in jo lepo zrihtam, potem še tamala. Midva z možem sva ful zaspanca tko da upam, da bo imela tamala to po nama, velka je rabila 2 leti, da je prespala noč, še zdaj se včasih zbudi, vsaka polna in prazna luna vplivata na njo.

Moja nič ne poliva hb, kravice pase občasno, ne dajem jo še prevečkrat, počasi bo treba. V dnevni imamo tudi mi blazino namesto tepiha, še podlogo za igranje moram kupit, da bo lahko na tleh.

Kopamo se šele naslednji teden, ko bo stara 4 tedne. Popek je sicer čisto ok, ampak takrat imamo spet obisk patronažne. Je bila pa včeraj tukaj in tamala lepo napreduje, ima 4.300g tako da bo pri starosti 4tedne 1kilo najbrž težja od porodne teže, bajsika moja. Sem se malo sekirala okrog dojenja, ker zdaj je 5 max 10minut, ampak takrat vleče kot nora in se zgleda lepo napapca.

Evo toliko od mene. Lepo bodite in izkoristite še malo sončka, v nedeljo bo baje konec lepega vremena.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Septemberke 2017
19.10.2017 20:01:14   
me83
tara9 glede nosilke - jaz sem sina, ki je rojen novembra celo zimo nosila v kengoruju... sem mu oblekla zimski pajac in je bilo to to.... sem pa ravno danes na sprehodu z boba wrap razmisljala ce bo to sploh mogoce prakticirat pozimi,... razen da si tu okoli hise pac mozevo bundo sposodim,... ker v bundico jih verjetno tezko obleces v teh nosilkah?

smo pa danes imeli kar naporen dan.... od 12 do 19 je spala vsega 15min... nikakor ni mogla/zelela zaspati... ful je opazovala, kot da jo vse zanima.... je bilo kar naporno... se dobro, da sta starsa prisla malo na obisk, da je vsaj prej minilo (moz je bil pozen danes). uf pa upam, da bo vsaj sedaj za nocno spanje hitreje zaspala kot ponavadi (zadnje casa rabi 1-1.5h da lahko zapustim spalnico,...) user posted image

nasa je danes ze 1m stara.... prve stvari je ze prerastla.... noro kako rastejo kot male gobice user posted image

mi je pa zacela malo polivat,... ok ni v loku in v takih kolicinah kot pri sinu, ampak vseeno ni fajn... upam da se samo prevec naje pa da zato poliva user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Septemberke 2017
19.10.2017 20:20:32   
annnaa
Kar se nosilke tiče, jo bom jaz prakticirala tudi pozimi. Imam kosmaten kombinezon (ala iz flisa) in bom jo dala v tisto. Če bi ji dala urnk kombinezon gor, bi bilo vse skupaj najbrž preveč obavtno. Pa mojo bundo čez (navadno, ki pa ne bo zaprta). Po moje ji bo dovolj toplo. Itak še jaz oddajam toploto.

Grem spat, se še jutri tipkamo. Jaz hodim z mojima puncama spat, da sem naspana. Partner ima zvečer bolj malo od mene.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zgodbe malih junakov: Nac in Edi
photo
Svet se mi je porušil, padla sem v nezavest. Zdravnik je možu še pojasnil, da za mene bo to sicer porod, ampak za njih s...