|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
19.10.2017 21:07:40   
Dorotheia
Jaz bom tudi prakticirala nosilko pozimi...imam namen na en hrib hodit z njo in tudi sicer pač kamorkoli bo potrebno. Isto bom dala tamalo v en tak kosmaten kombinezon in jo spodaj še primerno oblekla....jaz pa ne vem ali bom kako tanjšo bundico imela (zaprto)...bom še videla. Jaz mislim, da je tamalim v teh nosilkah ful prijetno toplo - pomoje je za pozimi nosilka prav super. Še bolj kot za poleti - jaz sem vedno bila čisto prepotena na tem predelu - tamala pa tudi. Tako, da toplo je.

Joj, jaz naše danes nisem upala odložiti v posteljico. Danes mi je pred spanjem toliko mleka popila, da sem samo gledala. Sem še tuhtala, če jo ustavim. user posted image Pa sem rekla, da ne. Sem jo še malo na drugo stran morala dati, da se je dojila (sicer čisto malo časa, a vseeno - nikoli tega ne prakticirava, ker imam dovolj mleka na eni strani). Pa da ne omenjam, da sem jo hranila že eno uro prej. No, potem se ji je seveda začelo noro dvigovati gor in jo je kar matralo, sem prav slišala, do grla ji je prišlo, čez pa ni šlo. Sem jo imela še 40 min na sebi in še tako sem jo kar težko odložila, ker se vedno bojim, da bo vrgla ven v posteljici in da gre lahko kaj narobe. Sicer itak spi na boku, ma vseeno. Do zdaj je v posteljici sicer šele 1x bruhnila ven - ampak prav bruhico, je smrdelo po kislem že. Sem se pa ful ustrašila, ker je pred tem take zvoke spuščala, da mi ni bilo nič jasno (ful grozno). No gospodična je bruhnila in spala naprej. user posted image

Jaz pa hodim spat okrog 23h. Sploh ne bi uspela iti še zdaj, imam še vse za pospravit in sebe za zrihtat.
Upam, da sinko jutri ne bo imel več vročine. Danes je skozi cel dan nihala od 37 - 38. Glih tolko, da se mu kuha. Drugače se je dobro držal, apetit ok, tako da mislim, da nič hujšega tu ne bo. Še vedno upam, da se tamale ne prime. Sem jo danes imela v spalnici skozi dan večinoma (ji ni ravno pasalo), sinku razložila, da sestrice ne sme lupčkat in božat (mu je bilo kar hudo) in se mi zdi, da jo je na skrivaj hodil božat. Pa luftala sem,...bomo vidli. Kaj dosti ne morem narediti.

Mimogrede - od nekje imam v glavi, da tako majhni dojenčki sploh nimajo nujno vročine, če se kaj kuha - ve katera kaj glede tega?
Pa še eno smešno vprašanje - a je možno, da dojenček preveč kaka? Naša še vedno FUL kaka. Potem pa razmišljam, da včasih vse kar poje, gre takoj iz nje in začnem malo razmišljat, če se dovolj redi. No, saj to najbrž se, samo vseeno...nimam tehtnice in mi je malo tko, ker imamo naslednji pregled šele pri 3 mesecih, da prideva tja in recimo bo "premalo" dobila na teži. Saj dvomim v to, ker pridno je. Samo zdaj pač prvič dojim in res nikoli nimam občutka, koliko sploh poje. Pa če bi gledala pokakane in polulane plenice, potem sem ziher, da poje dovolj. Je res ta kriterij zadosten?

Punce, jaz nimam idej za kosila, zmešalo se mi bo. Potem je pa še sin tako izbirčen, tako malo stvari je, da adijo.
No za jutri sem se odločila, da spečem puranje zrezke, odmrznila bom eno naravno omako, ki sem jo zadnjič delala, pa pire krompir. Nekaj čisto enostavnega.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Septemberke 2017
20.10.2017 12:09:19   
annnaa
Dorotheia ne skrbi zaradi kakanja in teže. Res se gledajo polulane in pokakane pleničke, ter da je otroček dobrovoljen. Ne rabiš nič tehtat. Bodi kar pozitivna, tvoj mlekec je najboljši za tvojo punčko. Ima pač dobro prebavo. Če pa ne bi kakala en teden, bi te pa spet skrbelo, pa je to tudi normalno za dojene otročke❤️!
Jaz k sreči jemljem kosila v vrtcu, če ne bi se tudi meni zmešalo z idejami. Svaka čast Dorotheia, da maš še sinka doma in kuhaš. Jaz nev bi sfolgala.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Septemberke 2017
20.10.2017 13:36:49   
Tara9
Ojla,

Ja res dorotheia kapa dol, da ti uspe še skuhati kosilo, meni ne rata, nas rešuje dedi v spodnjem štuku, je v penziji in kuha kosila vsak dan, jaz sem do zdaj ma brzino skuhala le 2x. Pa saj dokler je pri volji, sem hvaležna, nam je kuhal že prej, ko sem bila v službi in kuha vrhunsko, tako da imam res luksuz kar se tega tiče.

Vse bolj me mika nosiljka, zdaj ko ste še vse ful pohvalile, sem še bolj zainteresirana. Med ergo in bobo 4g se odločam. Ful bi bilo lažje na sprehodu, če grem sama z obema, ker zdaj hoče ena rokico, druga je v vozičku, ki ga vozim z eno roko in je skoraj nemogoče, tako da za sprehod raje počakamo očija. Bomo videli.

Moja tudi kaka skoraj po vsakem obroku, meni je to fajn, ker velka je bila in je še vedno velikokrat zaprta in ni luštno. Tako da, če so pleničke polne, dojenčica zadovoljna, pa še spi ti tako lepo, jaz mislim, da ni nobene krize.

Jutri se odpravljamo v živalski vrt, izkoristit še zadnji topel dan. Tamala ful lepo spi v vozičku, velka pa tam vedno ful uživa, tako da sva rekla, da spokamo in gremo.

Jaz sem šla s kilogrami za 3 v minus od predporodne teže, jem pa res več kot prej, kako fajn je to dojenje user posted image . Imam pa še vedno malo trebuščka, predvsem zaradi razmika mišic, ki sem ga fasala. Me čaka fizioterapija, na pregledu pri G dobim napotnico. Drugače pa sama delam neke vaje, ki so mi jih pokazali še v nosečnosti.

Jaz se na koncu tudi najbrž ne bom odločila za kontracepcijo, oziroma bova imela kondome. Sem malo brala preko interneta in me nič kaj ne privlačijo ne tablete ne nič drugega. Bo treba takole pazit, druge ni.

Nič šibam še malo pospravit, obe spita od pol 12. Sem malo dojenčkov dnevnik pisala, je treba že za prvi mesec vse spisat in slike razvit, jaz sem ful foto manijak.

Lepo bodite, lep vikend želim.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Septemberke 2017
20.10.2017 16:58:21   
Kinder123
hej punce, hvala za tolažbe glede dojenja. Zdele 2 dni je mogoče že malo bolje. Da se moj naje rabi obe joški. Zgleda nimam toliko mleka, ali pa je tak jedec in toliko rabi. Ene 2 tedna nazaj-še ni bil 4 tedne smo nekam sli in sem mu dala nadomestilo mleka (tega drugače ne prakticiram-samo ce je nujno) in je pojede 170ml. Kar se mi je zdelo ful za tako majhnega. Kot opažam so fantki malo bolj lačni in se radi crkljajo na zizah. 😉😀 Pa tudi pleničke ima skoz pokakane. K da tok poje in pol gre vse ven.
Jaz sem glede kg tudi na -1kg kot pred nosečnostjo. Oz. lih tam tam. Pa okoli trebuška se mi malo bolj pozna.
Glede kosil je pa res kriza. Ideje - in kaksne enostavne bi res prav prislo. Jaz sem vceraj naredila testenine široke s piščancem v smetanovi omaki in juhica iz hokaido bučke. Ta mi je res dobra. danes pa riz s tuno in kislo smetano in solatko-rdečo peso. Mali mi pa včasih čez dan res malo spi. Mal v vozičku zadrema in to je to. Nimam časa potem za nič. Na srečo čez noč spi. Se samo podojiva ene 2x.
Mi smo se pa kopli že mal po 1.tednu.😵 Kako je različno glede na petronažno. Zdej ga kopava 2x na teden in samo 1x z milom. Zaenkrat ga samo moj kopa, jaz se nisem prisla na vrsto. Sem asistentka zraven.Ga tako rad drži, k se ga mali tako oklepa. Pa tudi previja ga zelo rad-kljub temu da je pred rojstvom bil mal v dvomih če bo lahko pokakane plenice previjal. Zdej komi čaka. Tko da atko je čist zaljubljen v malega...😍
Ali ve kaj stiskate spodaj - keglove vaje pa to. Jst čist pozabim. 😵 K se pa spomnim pa mal stiskam spodaj.Sploh nevem če pravilno. Jst imam pa drug teden 1.pregled pri ginek. in grem kr s tamalim k imam tako uro. Je rekla sestra da lahko. Pa tudi ne bom nobene zaščite vzela. Midva je že prej nisva imela ene 7 let. Tudi kondomov ne. Moj je tako dobro pazil. Sicer bi tudi imela vsaj še enega otročka-vendar ne takoj. Tako da bomo pazili. Upam da še zna. 😉😂🤣
Ja lep vikend vsem - en dan bo lep, drug pa malo manj - za počivat. 😉 No, mi imamo spet praznovanja 👍😀

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Septemberke 2017
21.10.2017 8:15:28   
Tara9
Jutro, mi smo že od 6 pokonci. Ne vem kako tamali dve vedno vesta kdaj je vikend in se kot zanalašč prej zbudita. No sej meni je vseeno kateri dan je, ampak oči bi malo dlje spal pa ne gre user posted image . Sem rekla, da vas na hitro pozdravim.

Kinder jaz delam keglove vaje kar redno, poskušam med dojenjem, ko sva na miru. Zraven še vaje za trebušno mišico, zvečer pa še ene dodatne, ki so mi jih pokazali na fizioterapiji.

Kilogrami pa res kar gredo dol med dojenjem, al smo pa vse take srečnice, vem, da ene jamrajo, da se celo zredijo, mi je fajn da ne spadam v to kategorijo, ker apetit mam kr konkreten user posted image .

Danes gremo kot rečeno v zoo, upam, da se prikaže sonček, potem dava tamali za 2 urci k babci, si bom mleko načrpala in greva sama na eno pijačko al pa kaj pojest. Se prav veselim malo oddiha, upam, da mi uspe vse po planu.

Lepo se imejte

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Septemberke 2017
21.10.2017 20:11:57   
Dorotheia
Hejla punce! Pisem iz telefona, tko da bo svoh s sumniki. Mi smo bli danes na Bledu in je blo ful lepo. Tamala spet panckala, sva se vmes 2x podojili kar v avtu, ker smo sli se jest in je blo fino. Ona res kot da jo ni.
Sinko je ze ok, ze 2.dan brez vrocine, zato smo danes sli na soncka. Je pa naporen in ful tecka. Nic se mu ne da dopovedati zadnje case. Pa koliko on prejoka, se zdaj...vidim po tamali, ker v primerjavi z njik ona sploh ne joka...

Joj jaz bi tudi rada, da bi mi2 sla sama kaj pojest, pa ne vem, kdaj bova lahko... Vceraj sem si izcrpala mleko in je moj probal tamalo z njim po flaski nahranit. Ni hotela sploh. Se je prav drla, je hotela zizo. Bon se probala, vcer je bila pomoje malo prevec lacna ze. Pa s sinkom bi sla rada kdaj na kako lutkovno predstavo. Imate kak nasvet glede tega, da dojenega dojencka pripravis, da kdaj spije mleko tudi po flaski? To bi blo itak max. 2 x mesecno. Glih tolko da grem lahko kam sama brez nje.
Bomo vidli.
Drugace smo pa super, upam da tko ostane.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Septemberke 2017
22.10.2017 9:35:07   
Tara9
Dorotheia jaz dam moji 1x v tednu en obrok preko flaške (načrpano mleko), da jo lahko kdo drug nahrani. Ni najbolj navdušena, ampak poje pa vseeno, tako da jo potem moj ali pa mami nahranita. Vseeno se hoče potem še malo podojit ampak jo vsaj lahko pustim 2 urci.

Mi smo se včeraj super imeli v zoo. Tavelka je čisto navdušena nad živalcami, komaj smo jo domov spravili, tamala je pa spala 4 ure kot top, 2x sva se podojili in je spala dalje. Danes pa imamo že dežek, tako da se bo treba doma zamotit. Oči in velka gresta malo v nabavo hrane, midve se pa odpravljava na dopoldanski spanec.

Lepo nedeljo

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Septemberke 2017
22.10.2017 16:07:24   
annnaa
Moja starejša ni hotla ne flaške in ne dude. Mlajša tudi noče dude, flaške sploh nismo kupili, niti črpalke. Teh 6 mesecev, ko jo nameravam polno dojiti bova s starejšo že potrpeli in bova počeli stvari skupaj s sestrico. Oz pač kaj krajšega (greva na tortico, v trgovino,...). Bova vse nadoknadili naslednje leto!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Septemberke 2017
22.10.2017 21:33:35   
me83
moja prva dva tudi nista sprejela flase, tako da sedaj pri tretji se niti trudila ne bom,... ce pac je res kaj tako nujnega, podojim tik preden grem, pa sem pac nazaj v 2h,... v tem casu otrok ne more bit tako lacen, da ne bi zdrzal, ce pa pac hoce dojko za tolazbo, ga pa flasa tudi ne bo umirila,... itak pa hitro mine teh 6m,... potem ko so pa kake kasice itd, pa ze gre user posted image mene trenutno bolj "skrbi" da razen na rokah sploh ni srecna,.. se kar konkretno joce,... ni ji zanimivo cisto nic,... se najraje pa je itak v polozaju kengorujcka user posted image pac problem je ker tezko kaj naredis,... no vsaj fitnesa za roke ne bom potrebovala user posted image

kot vidim vecina otrockov spi v svoji postelji? pri nas spijo dojencki kar z nama (prva dva tam do 3m), potem sta spala zraven moje postelji ampak v svoji postelji, potem pa v svoji sobi pri kaj pa vem 5-6m,... sta pa oba kljub temu, da sta se kar nekaj casa dojila na 2-3h, potem kar hitro prespala noc,... tam pri 9-10 mesecu in lepo spita se danes, brez nekih zbujanj itd. upamo, da bo tudi v tretje tako, ceprav se mi zdi, da bo ta glede spanja bolj trd oreh user posted image

p.s. jaz vedno pisem iz gsm, oz v najboljsm primeru iz tablice, tako da se opravicujem za napake in pisanje brez sumnikov user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Septemberke 2017
22.10.2017 22:10:29   
Dorotheia
Hejla! Ja pol leta bom tudi jaz "potrpela", ampak za kak opravek, vsaj nujen, bi bilo fino. Jaz bom sicer kar tezko sla od doma, ce bom ze morala. Skozi bo v mislih, kaj ce se bo jokat zaradi lakote zacela...pa kljub temu, da jo bom itk prej nahranila. No dopoldan je lazje, ker vec spi. Popoldan se pa kar pogosto doji. Bomo ze. Saj res gre ful hitro cas in bodo kmalu kasice in to. Jaz tudi zelim ca. pol leta polno dojiti oz. ko se mi bo zdela pripravljena, bova zaceli z GH. S sinkom sva ze pri 4 mescih, ampak je takoj lepo jedel. Pri njej bom videla. Zacetek naslednjega leta enkrat.

Sinka imam jutri se doma, je sicer ze ok, samo kaslja se dosti. Za ostale dni bom videla.

Vam tudi izpadajo lasje? Meni noro. user posted image ahh...bo ze..

Aja, ja nasa spi v posteljici oz. kosku... Isto je sin. Imam pa kosek zraven svoje postelje. Ne bi imela dobrega obcutka, da bi bila na postelji, ker bi se bala, da bi jo zalezala + v kosku ima dvignjeno lezisce (kar dosti), na svoji postelji bi to tezko naredila. Mislim da ji tko ful pase, gre vsa srecna spat vsak vecer. user posted image

Nasa se ful hitro zamoti. Trkam. Tudi sicer je neproblematicna, danes zjutraj sva se zrihtali, oblekli, podojili in malo pocrkljali na rokicah (jo imam vedno malo pokonci po hranjenju), potem sem sla jaz pojest zajtrk in njo odlozila v stolcek zraven mene....je gledala, opazovala, se smejala...potem zaspala za uro...se zbudila, gledala se okrog...vse skupaj je bilo ca. 3 ure..potem sva se lepo nahranili in to je blo to...jaz sem vmes ogromno naredila, se igrala s sinkom, pospravljala, itd. Tkole je dopoldan, ko je vedno ful umirjena, spocita... Popoldan podobno, samo manj spi in se pogosteje doji. Ce smo doma. V vozicku vec spi. Ali v avtu, ali nosilki. Meni je to noro, samo gledam in hkrati upam, da tko ostane cim dlje. Vem, da skozi ne bo. Hihi.

Uzivajte!

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Septemberke 2017
23.10.2017 12:32:59   
Tara9
Res bo 6 mesecev takoj naokrog, me že zdaj skrbi kako hitro bodo spet zrastli, vse prehitro mine. No saj je vsaka faza po svoje lepa, ampak to je naš zadnji dojenček in me kar malo stiska že zdaj.

Meni pa paše, da zna jest tudi po flaški, morala bom kaj v službo skočit in ker imam 30min samo vožnje, bo sigurno vmes lačna. Sicer se najraje doji, ampak spije tudi flaško, ko zgrunta da je mlekec notri.

Moja je zdaj začela bit čez dan več budna in je tudi bolj tečkica, samo nosila bi se, če sama leži se začne tako dret, da je groza. Dorotheia res imaš pridno dojenčico, pri nas ni šanse, da bi počakala, da jaz v miru pojem in ne bi protestirala zraven.

Spi v next to me posteljici, se pravi tik ob meni, ko jo preraste, gre v večjo posteljico, ampak bo še nekaj časa kar z nama v spalnici, tudi večja je. Mene je dojenčke tko strah dat v svojo sobo, še zdaj ponoči poslušam večjo, če diha, grozna sem. Edino, če bo res zaspanka in ne bo takih težav, kot z velko, ki se še dan danes zbuja ponoči. Meni se včasih zgodi, da med dojenjem zaspim in potem 3 ure spi ob meni, ampak to potem spim nekaj na pol, za vsak gib za vsak izdihljaj se zbudim, sem pa preveč lena, da jo prestavim nazaj. Na naslednjem dojenju se potem preseli.

Še vedno se nisem odločila za nosilko, oziroma zdaj vem, da jo bomo kupili, ne morem pa se odločiti med bobo 4g in ergo adapt.

Danes je možek doma in je vse bolj na izi, vsak nekaj časa skrbi oz se ukvarja z eno in smo veliko bolj spočiti. Zdaj obe panckata in imava malo pavze, sem zalaufala pomivalca in poribala tla in je takoj boljši občutek, se mi zdi, da imamo tako svinjsko pa sploh ni tko hudo, samo nimam se več toliko casa s hišo ukvarjat in imam slabo vest.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Septemberke 2017
23.10.2017 14:02:12   
annnaa
me83, tudi jaz pisem preko telefona, hihi. Se mi ne da racunalnika zalaufat. Tak pa trenutno drema na zizi, jaz pa na telefonu.
Mi vsi spimo v spalnici. Dojenčica je kar zraven mene, pa čeprav imamo kinderped brez stranice tik ob postelji. Že če jo samo neprevidno odložim ob sebi se zbudi in je jok. Zaspi pa bolj kot ne samo na zizi.
Tudi jaz grem maksimalno za uro in pol od doma. Se mi tudi zdi, da bi ta čas moarala vzdrźati brez zize. Je pa bolje, da grem dopoldne, ko je boljše volje, kot popoldne. Pa moja mami jo lažje zamoti, kot ati. On komaj čaka, da bo malo večja, da bo kaj več od nje, hihi. Pa popoldne jo je treba mal več nosit, njemu je pa to razvada. In potem raje dopoldne kaj postorim. Danes sem šla k frizerju se pobarvat, pol sem šla pa kr pobarvana domov in sem si doma barvo sprala, hihi. Tak je, če nimaš varstva in je nuja (sem že malo siva, grrrr).

Dorotheia super, da je sinček zdrav. Moja starejša je tudi fasala en virus v vrtcu, je bruhala eno noč. Je danes pri babici, jutri gre pa v vrtec.

Uživajte!


(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Septemberke 2017
23.10.2017 21:12:09   
me83
tudi naso je vecinoma res tezko odlozit, se takoj zbudi,... pa tudi doji se podnevi tudi po 30min, ponoci sicer manj,... ampak glede na to da se zbuja na 1.5-2h in da se doji po skoraj 30min, pa da jo tudi tezko odlozim po dojenju imamo raje easy varianto - spi z nama
v postelji, ko se zbudi jo samo prestavim levo/desno in kar spim naprej,... user posted image

je pa prehlajena in je ful bogica s tem polnim noskom,... ze komaj cakam, da bo spet ok,...
me je pa kar strah kaj bosta starejsa dva se iz vrtca prinesla user posted image

kako pa se je ohladilo,... brrrr,... no sicer bo kmalu spet malo topleje user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Septemberke 2017
23.10.2017 21:35:08   
Dorotheia
Hejla!
Evo sin gre jutri spet v vrtec, mešalo se mu je danes že oz. nam vsem. Mu je bilo prav dolgčas že, jaz pa ga nonstop ne bom animirala. Je zadnje čase kar malo problematičen - full jokca za vsako malenkost, hoče, da mu vse ostali naredimo (osnovne zadeve - da ga oblečemo itd. pa se seveda zna sam). Nonstop poudarja, kaj on hoče in če rečeš, da ne, je seveda spet jok. Joj, vem, da je to iskanje pozornosti in spada zraven, samo je ful naporno. Ker on je skoraj 4 letni fantek že. In vem, da vse razume že, samo ful ful nas okoli vrti. Sploh mene. Potem, ko znorim je pa seveda jok. Ahhh..saj bo ane. Imate kak predlog, kako bolj mirno obiti to obdobje? Res testira moje živčke vsak dan.

Sicer pri nas vse po starem. Me pa zanima, kaj je iztočnica za tole - včeraj sem našo pupo kopala (vedno ful rada, nič ni jokala). Nakar je ona kar naenkrat začela noro jokati, prav uno na hard. Sem jo po hitrem postopku vzela iz banjice (pazila seveda, da ni blo sunkovitih gibov pa to), jo zrihtala, oblekla...ona se je vmes cel čas jokala, prav rdeča je postala, se tresla (pa s temi rokicami stegovala in sama sebe še bolj strašila). Pomirila se je šele na joški. Včeraj mi ni bilo nič jasno. Če sem jo vmes dvignila k sebi, da jo pomirim, je bilo ok, takoj ko sem jo odložila na previjalno, se je začela spet dret.
In danes zvečer isto. Pa se nisva kopali. Samo pač, da se umijeva na hitro in oblečeva pižamo. Je blo ekspresno, se je drla noro spet, Se vidi, da nisem navajena, da joka. user posted image No, danes je prej sama nehala jokat, ko sem ji pižamo začela gor oblačit. Saj ni nič takega, samo zanima me pač, kaj je iztočnica temu joku. Ker jo res nisem navajena take, da se tako krčevito joka. Se pomoje do zdaj sploh še ni nikoli tako jokala. Zato mi je čudno. Zdaj pa ali jo je kaj bolelo (samo malo dvomim, ker se ni zvijala kot ko jo je v trebuščku bolelo). Meni je delovalo bolj tako, kot da bi jo blo strah ali jo je nekaj prestrašilo pač. Samo pojma nimam kaj. Voda včeraj? Premrzla/pretopla (meni se je zdela ok sicer)? Moj je rekel, da je bila preveč lačna že. Hm?
Eh, upam, da jutri ne bo te ponovitve, ker mi je ful čudno. Še 2 minuti pred tem jokom se je še smejala in danes se je po koncu, ko se je sama umirila, tudi takoj smejala spet.

Aja, ko smo že pri smehu - danes zjutraj ji je uspelo, da se je prvič naglas zasmejala. Ful se smeje nasploh. Ampak mislim pa, da bo vseeno bolj resen otrok kot sinko, ali vsaj manj smešna no. user posted image

Ej, vam lasje kaj izpadajo? Jaz jih imam zvečer ob česanju polno bano, da ko si jih umivam, ne izgubljam besed. Ful mi izpadajo. Vem, da to spada zraven, samo vseeno. Kdaj se že to neha? Sem že pozabila od prvič.

Naslednji teden za praznike se menimo, da bi vsi 4 šli ko mojim za 2-3dni. Bomo videli. Drugače grem pa jaz z otrokoma konec novembra k mojim za en teden, ker bo moj nekaj na stanovanju urejal. Že vidim, kako bom živce izgubljala, ker je moja mama tako pametna. user posted image

Nič, šibam pod tuš. Uživajte in pišite še kaj, se mi zdi, da samo jaz tu gor visim. user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Septemberke 2017
24.10.2017 11:27:56   
Tara9
Hej hej,

No evo pa se je tudi pri nas začelo bolj pestro. Tamala bi se samo nosila, če jo odložim joka. Pa to ni navaden v izi jok, ampak histerično dretje. Ko jo dvignem spet vse ok. Ne morem je stalno nosit joooooj. Al spi al se pa dere, vmesne variante zadnjih par dni ni. Danes je tudi moja spala z mano, ker nr ponoči isto. Če je pri meni vse ok, na 3 ure se doji in spi dalje, če jo odložim v posteljico dretje. Kako madona takoj ve kje je, kako so tko prefrigani. Zaspi nama že ob 19, komaj gleda, ampak spi seveda al na joški al pa na rokah, odložit se je ne sme. Do 20.30 smo rabili, da zarae zaspi, zraven mene, se nisem smela več premaknit. Uffff še bo pestro vidim.

Dorotheia meni to rundo ne ispadajo lasje, so mi pa prvič res celi šopi. Nek šampon sem si v lekarni kupila, ampak se sploh ne spomnem naziva. Malo bolje je bilo, ampak je trajalo nekaj casa, da se lasje vrnejo v normalo, se mi zdi, da je šele, ko sem jih konkretno postrigla. Ne vem čemu bi pripisala jok tvoje dojenčice, mogoče je bila pa tako zelo utrujena? Pri nas je to standard zadnje case, ti pa nisi navajena njenega protestiranja ko je tko pridna. Al se je pa res česa ustrašila kaj pa veš.

Me83 upam, da se hitro pozdravite, držim pestke. Joj ti virusi prav na živce mi grejo.

Šibam, se že dere ufffff.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Septemberke 2017
24.10.2017 12:50:45   
Dorotheia
Zdravo mamice!
Jaz lih kuham govejo juho, pa krompir bom pristavila. Danes imam ful vec casa, ko je sin v vrtcu.

Ena zadeva me je ponoci prestrasila...tamalo ob 5h nahranim in se je malo pokakala...jo grem previt in sem vidla, da je plenica razen mini kakca suha!!! Nic ni lulala v 9 urah. Tega se nisem dozivela. Ful sem se ustrasila, takoj sla guglat,... Dojila se je vcer normalno, tekocine torej dobila isto kot vedno. Pa ponavadi je ful polulana. No ko sva vstali je bila plenica polulana, sem pa pricakovala, da bo bolj. Tudi danes cez dan lula normalno do zdaj. Mi zna kdo to razlozit? Je to normalno, da tako mali dojencek od 20h do 5h zjutraj nic ne lula? Me se vedno malo skrbi. ...

Drugace vse normalno zaenkrat....

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Septemberke 2017
24.10.2017 13:03:37   
me83
dorotheia pomoje ni panike glede lulanja,... recimo midve sva morali pred odpustom iz porodnisnice oddati tudi vodo,... no in mi mala ni lulala od cca. 10-16 pa noben v bolnisnici ni delal panike,... ce bi to bilo kaj ful narobe bi zagotovo kdo kaj komentiral,... zdsj ce bi se pa to redno dogajalo pa vpr. pediatrinjo na sistematskem pri 2m user posted image

nasa pa je danes ful zaspanka,... moram rect, da mi po 1 tednu nespanja cez dan, res pase en tak easy dan (sploh glede na to, da bo mozek doma komaj proti veceru) user posted image tako, da upam da traja user posted image

tara drugace pa je nasa ista ja,... ce ne spi ali ni na rokah se na polno joce,... upam, da jo cimprej mine, ker postaja zelo naporno user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Septemberke 2017
24.10.2017 13:33:17   
Tara9
Me83 res je naporno. Jaz sem danes tako živčna, potem se nad tavelko znašam, ko išče preveč pozornosti, nato mi je žal in se vrtim v krogu prav obupana sem na momente. Evo zdaj je prvič danes zaspala, seveda na meni, sem jo odložila in se že razburja. Jaz upam, da mine ta faza, se ne da nič naredit zraven, še lulat grem komaj.

Dorotheia pomoje tudi ni panike, če se to ne dogaja redno in drugače redno lula. Mogoče je pa manj pojedla ponoči, ko toliko spi.

Mi smo tudi danes same do pozno popoldne in me je kar stah tega dne user posted image . Res nujno rabim nosilko, da ju spokam obe ven. Z vozičkom je tko težko, porivat ga z eno roko, da z drugi držim drugo. Vmes se po možnosti tamala zbudi in dere in se mi zmeša.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Septemberke 2017
24.10.2017 14:41:57   
annnaa
Oh, mamice smo vse v istem “dreku”, hihi. Sej bo bolje. To odlaganje je res nočna mora, nikoli ne vem al bo uspelo ali ne.

Dorotheia moja vsak večer histerično joka od 15 minut do eno uro. Pomaga kombinacija nošenja in joške. Pri starejši je bilo isto prvih nekaj mesecev. Sem to malo raziskala, sem pozabla strokovni izraz, pa obstaja. Kao da dojenčki zvečer sprocesirajo v možganih (z jokom), vse kar se jim je dogajalo čez dan. Več kot sem jim je dogajalo (obiski, hrup iz okolice,...), dlje časa traja, da se pomirijo. Če katera ve, kajo se temu reče, naj me dopolni.

Naša se tudi ful smeji, če se ji pačiš, oponašaš avto,...

Joj, ne vem ti svetovati za sinka. Ti se moraš umiriti, pa vem da je težko, ko pritiskajo na gumbe. Jaz grem včasih v drugo sobo ali pa starejši hčerki hrbet obrnem, globoko vdihnem in izdihnem in si govorim naj bom mirna. Naša sicer nima ful enih izpadov pozornosti, se pa zgodijo in takrat maredim te vdihe. Moramo boti potrpežljivi s starejšimi, se le morajo navaditi, da ne dobijo več vse naše pozornosti. Je pa težko, ko smo nenaspane, ko so dojenčki na zizah,...

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Septemberke 2017
26.10.2017 10:18:21   
annnaa
Kje ste mamice? Prezaposlene z dojenčki?

Jaz moram pa malo našo dojenčico pohvalit. Se je ponoči zbujala na 4 ure, potem pa še spala zjutraj do 7:30. ure (sam kaj, ko se je starejša sestrica zbudila ob 6h user posted image ). Tak imamo.
Mi je pa zanimivo, kako se znajo dojenčki upirati spanju (čez dan). Zgleda, da bo zaspala, že čisto postrani gleda, potem se ji pa uspe čisto prebudit in gleda kot sova.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Septemberke 2017
26.10.2017 10:46:44   
Tara9
Hej hej,

Včeraj je bil zgleda en tak zaspan dan. Naša dojenčica je spala popoldan od 13 do 19 zvečer, no vmes je 2x jedla ampak takoj nadaljevala spanje. Sem mislila, da bo noč grozna, pa je ob 21 spet zaspančkala, prvič jedla čez 4 ure in potem 2x na 3 ure, ob pol 8 smo se vse 3 ustale. Moram reč, da sem danes kar spočita. Velka je šla zdaj na en sprehod z dedijem, tamala spet pančka, jaz malo počivam, do zdaj sva se z velko igrali. Je noro vesela, ko imava čas samo zase.

Odločila sem se za nosilko boba 4g in jo danes dobim, zdaj pa sledi gruntanje kako se pravilno nosi dojenčka, upam, da bom hitro naštudirala, že komaj čakam, da jo sprobamo in upam, da se bo rada nosila in ni bil stran vržen denar, so kar drage te nosilke res.

Drugace smo se včeraj pri starosti 4 tedne prvič kopali, malo je jokcala, ampak nasplošno je bilo ok. Mogoče je tudi zato potem tako zelo spala. Zredila se je za 1kg od porodne teže, bajsika moja. Ful je požrešna, če je zelo lačna začne tako divje jesti, da jo moram ustavljat in odstavit, ker se zraven preveč zraka naje. Mi je en dan zvečer vse ven zbruhnila, tako da je patronažna rekla naj jo ustavim in umirim, če začne predivje sesat.

Kako ste ostale? Me83 ste se losali prehlada? Annnaa pa tvoja velka, je minila virozica?

Pozdravčki

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Septemberke 2017
26.10.2017 11:15:48   
me83
tara9 nasi dve sta si pa res podobni.... jaz naso tudi ful tezko odlozim,... ze trdni spi, kakor jo zdlim odlozit na siroko odpre svoje ocke in konec spanja,... isto zjutraj,... ne glede na uro kdaj se vstanem se vstane tudi ona,... danes ob 7, med tednom ob 7.30, med vikendom ob 9,... kot da voha, da me vec ni zraven,.... me je kar "strah" kako bo, ko bo malo vecja user posted image danes je se starejsa hci nekaj razgrajala ponoci,... tako da pestro je user posted image se dobro da je taki lepi soncek.

drug teden bo tudi pestro... so v vrtcu zdruzene skupine in imam oba doma,... bo kar naporno,... nimam toliko casa za njiju in takoj izkoristita in delata lumparije user posted image se je pa vsaj mama ponudila, da bo kak dan kosilo skuhala user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Septemberke 2017
26.10.2017 11:21:22   
me83
o tara9 vidim da je bila tvoja pa vceraj ful pridna,... nasa je bila tako pridna v torek,... je bilo res fajn,... no v sredo se je ze nadaljevala stara zgodba user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Septemberke 2017
26.10.2017 11:38:52   
annnaa
Tara9 na youtubu imaš sigurno posnetke, kako se da pravilno dojenčka v bobo. Mal prebrskaj, ti bo sigurno lažje, če boš vidla posnetek.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Septemberke 2017
26.10.2017 13:10:16   
Tara9
Me83 sta si pa res podobni. Jaz sem tudi že izjavila če me tamala voha al kaj in rekla, da ji bom svojo majco za spat dala, naj leži na njej in me voha user posted image . Res je zanimivo tole, našo na rokah takoj zmanjka, ko jo odložim, je pa kot tempirana bomba, takoj kaos. Popoldan se pa zadnje čase bolj umiri, tkole okrog 13 zaspi in je pridna do večera. No ne bom preveč hvalila, da ne bo danes kontra. Ful bi jo rada imela tudi budno in dobre volje, ne pa da stalno tečnari, prava tečna babnica mala user posted image . No sej vse prehitro mine, tako da uživam z njo tudi, ko je tečkica.

Annnaa sem videla filmčke, upam, da mi bo ratalo in da se s časoma človek tko zverzira, da je takoj ready.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?