Jančika_
|
Za ušesnega je naša pediatrinja rekla, da ni čisto za tamale, ker imajo še preozek sluhovod in ne pokaže natančno. To sem tudi sama opazila, kar neke čudne cifre so bile - malega je kuhalo, kazalo je pa 34 stopinj. Zdaj, ko je star več kot dve leti, ga pa s pridom uporabljamo (Braun). Imamo tudi čisto navadnega, ki smo ga uporabili samo nekajkrat, ker je res hudič držati bolnega otroka pri miru, ne da bi se začel dreti kot jesihar. Še največ uporabljamo tisti trakec za na čelo (Mothercare); sicer ne pokaže do decimalke natančno, ampak za prvo preverjanje, če otrok sploh ima vročino ali ne, je pa super. No, naš petmesečnik se že pri tem tako otepa, da mu komaj lahko trakec držim na čelu tistih nekaj sekund... Obstajajo tudi digitalni za na čelo; ko sem ga hotela kupiti, mi ga je prodajalka v lekarni odsvetovala, češ da niso natančni, ker preveč reagirajo na temperaturo prostora . No, ker tudi ni bil ravno zastonj, ga potem res nisem vzela, se pa še vedno sprašujem, če so res tako neuporabni.
|