Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
ampak res nimam nobenega pojma. Po moje sem zadnjo spekla v osnovni šoli, ko sva se s sosedo nekaj igrali in probavali.
Zdaj bi jo pa rada spekla za mojo triletnico,ki bo praznovala drug teden. In sicer rada bi enostaven nasvet za kakšno sadno torto in praktične nasvete zraven. Mogoče kaj ki ima za osnovo smetano,ker sem razmišljala, da bi dala gor uno slikco ki ti jo sprintajo na hostjo in ker nimam pojma se ne bi ravno s kakšnimi kremami matrala.
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 5.1.2009 14:28:39
higuys
Če imaš tisti okrogel model - premera mislim, da je 24 cm.
6 jajc, ločiš beljake od rumenjakov. Zmiksaš beljak, dodajaš žlico za žlico sladkor (6), zmiksaš rumenjake, počasi vliješ v beljakov sneg. 6 žlic in 3/4 pecilnega moke preseješ v zmes rumenjakov in beljakov, z roko ! zmešaš tako, da greš na dno posode in stresaš roko - vem čudno se bere ampak tako ostane masa rahla - če ne pa na hitro zmešaj z mikserjem in zliješ v model. Model prej namažeš z maslom in ga potreseš z moko, odvečno moko zavržeš. Pečeš - recimo 15-18 minut na 170, oziroma probaš tako, da daš noter zabotrebec in se nanj ne sme nič prijet.
Ko JE pečeno počakaš, da se ohladi in preprežeš na pol.
Fila, (najbolj enostavna kar obstja) , pol litra alpske smetane zmešaš z galetto pudingom (vanilija , čokolada ) - pazi ker ful hitro postane trda in namažeš torto. To je to.
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 5.1.2009 14:42:10
Akil
Stopiš do najbližje trgovine in kupiš tiste oblate za torto, lahko pa tudi spečeš biskvit, če se ti ljubi. Men se ponavadi ne! Zraven kupiš Hulala (ali katero drugo) smetano in kompot (mi ponavadi jagodnega), pa še mrvice ali kaj podobnega za okrasit. Oblate daš narazen (so 3skupaj), odcediš kompot, prestrežeš sok in poliješ najprej eno oblato z kompotnim sokom. Jagode (oz. drugo sadje narežeš, razen ene 6ih lepih jagod). Namočeno oblato namažeš s stepeno smetano in nanj posuješ jagode. Na to položiš še drugo oblato. Zopet poliješ, namažeš s smetano in posuješ z jagodami. Tretjo oblato zopet poliješ z kompotom, namažeš s smetano (tokrat malo lepše) in jo dekoriraš po želji. Jaz ponavadi pustim ene par jagod, ki jih položim na zunanji rob torte in jo posujem z mrvicami (včasih s kakavom, opiljki čokolade, zmletimi lešniki...)
Simpl ko pasulj!
_____________________________
Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 5.1.2009 15:30:45
Ribica **
Najbolj simpl je za moje pojme biskvit, smetana in kompot (sam pri nas ne pride v postev jagodni, ker nihce ne bi take torte jedel).
Biskvit lepo speces, prerezes na pol, navlazis s sokom kompota, namazes s metano in das gor sadje, cez se malo smetane (da se bo biskvit drzal spodnjega dela), potem pa spet lepo premazes s smetano in to je to. Hulala je rastlinska smetana, ce se ne motim - mi je ne uporabljamo, ker nam je zanic (brez okusa).
Aja, pa v sladko smetano das tudi ene dve zlici sladkorja, ce ne je brez okusa.
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 5.1.2009 22:41:47
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR
Najbolj simpl je za moje pojme biskvit, smetana in kompot (sam pri nas ne pride v postev jagodni, ker nihce ne bi take torte jedel).
Biskvit lepo speces, prerezes na pol, navlazis s sokom kompota, namazes s metano in das gor sadje, cez se malo smetane (da se bo biskvit drzal spodnjega dela), potem pa spet lepo premazes s smetano in to je to. Hulala je rastlinska smetana, ce se ne motim - mi je ne uporabljamo, ker nam je zanic (brez okusa).
Aja, pa v sladko smetano das tudi ene dve zlici sladkorja, ce ne je brez okusa.
Ja, taka je meni tdui najboljša. Lahko pa v smetano daš še Želatino fix, da je bolj trdna.
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 6.1.2009 22:05:46
Akil
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR
Najbolj simpl je za moje pojme biskvit, smetana in kompot (sam pri nas ne pride v postev jagodni, ker nihce ne bi take torte jedel).
Biskvit lepo speces, prerezes na pol, navlazis s sokom kompota, namazes s metano in das gor sadje, cez se malo smetane (da se bo biskvit drzal spodnjega dela), potem pa spet lepo premazes s smetano in to je to. Hulala je rastlinska smetana, ce se ne motim - mi je ne uporabljamo, ker nam je zanic (brez okusa).
Aja, pa v sladko smetano das tudi ene dve zlici sladkorja, ce ne je brez okusa.
Ja, taka je meni tdui najboljša. Lahko pa v smetano daš še Želatino fix, da je bolj trdna.
A se ne reče Cream fix???
_____________________________
Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 8.1.2009 14:33:19
Anonimen
Jaz sem pa lani malemu za 1rd spekla visnjevo torto.Pa sem tudi prvic pekla
Recept pa je naslednji:
recept za biskvit, ki je dvodelen - ena plast je bela, druga črna (s kakavom)
5 jajc 20 dag slad. v prahu --> to dvoje penasto umešaj nato dodaš:
20 dag ostre moke pol pecilnega pr. 1/2 jajčne lupinice vode (jaz dam malo več)
Maso razdelite na dva dela in v en del zamešate kakav, oboje spečete.
Smetanovo-višnjev nadev (odličen že sam po sebi!!!!!!!!):
1. masa: višnjev kompot brez koščic odcedimo in višnje prihranimo, v vodo kompota pa zakuhamo en vanilijev puding(tekočine vzamemo toliko kot je predpis na pudingu in utrezno prilagodimo količino praška). Nato naj se ohladi.
2.masa: 2 dag žealtine v lističih raztopimo v vroči vodi (1 zajemalka vode)
v drugi posodi stepi 2 sladki smetani, v puding nato zamešaj želatino in nstepeno smetano (priporočam da najprej dodate nekaj žlic pudinga kar k želatini in nato vse skupaj vlijete v pudingovo maso ter nato dodate smetano) V to maso nato previdno zamešaj cele višnje.
Eno plast biskvita položimo v tortni model in nanj zlijemo vso kremo, nato pa pokrijemo z biskvitno ploščo druge barve. Vse skupaj s tortnim modelom vred damo v hladilnik za najmanj 4-5 ur. Nato odstranimo obod (lahko jo kar prevržemo na desko) in jo premažemo s stepeno sladko smetano (2 smetani) in potresamo z naribano čokolado.
Meni je zelo pomagalo to,da sem si od mame sposodila obod za torto.Ko sem spekla biskvit sem ga dala na podstavek,dala gor biskvit,okoli po meri nastiamla ta obod,krema,biskvit,krema pa za en dan v hladilnik..
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 19.1.2009 9:03:00
lev76
No, da vas obvstim kako je šlo,...
Sem spekla nutelino torto in so jo zelo pohvalili . Nekateri so celo mislili, da je kupljena . Tako, da sem prav ponosna nase.Gor sem dala slikco od Frančka in je res lepa zgledala, ni čudno da so mislili, da je kupljena.Pa tudi okusna je bila, saj pri nutelli itak ne moreš falit.