|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Trdo kakanje po uvajanju goste hrane
9.2.2006 9:48:19   
simona2
Mi smo zaradi pozno ugotovljene alergije na kravje mleko in jajca (šele pri 5 mesecih) morali preiti na gosto hrano, saj naša user posted image  pikica niti pod razno noče več mleka. Dojena je bila polno do 4,5 meseca potem pa sem počasi začela z dodajanjem sedaj po 5 mesecih pa je popolnoma zavrnila vse mleko tudi adaptirano, čeprav imam jaz dovolj mleka in si ga črpam in potem mečem stran, ker ga noče. No pojavil pa se je en problem.

Po uvajanju goste hrane je začela takoj, kot bi odrezal zelo trdo kakati - prave klobase in to zelo velike. Opazila sem, da jo to tudi malo boli in da ji celo malo počilo ob zadnjični odprtinici. Kaj narediti v takem primeru? Odvaja sicer redno vsak dan, a blato je res zelo trdo. Zato ji ne dajem veliko korenčka pa tudi banane ne. Problem pa je, da noče piti in jo dobesedno posiljujem, da kaj spije (po žlički, saj flaške noče). 

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Trdo kakanje po uvajanju goste hrane
9.2.2006 10:00:15   
muha1
A je res ne moreš nikakor prisiliti, da spije malo mlekauser posted image . Škoda se mi namreč zdi, da svoje mleko vstran vlivaš. Kaj bi jaz dala, da bi še lahko dojila, pa mi je mleko kar usahnilo.
Glede blata pa ne morem pomagati. Pomaga sladkani čaj. Najbolje bi bilo, da greta k zdravniku. On bo že vedel kako. Lp.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Trdo kakanje po uvajanju goste hrane
9.2.2006 10:33:46   
Grascakinja
Tako definitivno kaka zaradi premalo tekočine.
Mi naši Karolini, ki tudi ni nek prijatelj pijače, flaško ponudilmo vsakič, ko ima kdo minuto časa. Sicer imam to srečo, da pije po steklenički. Včasih, ko noče, ji ponudim kar v pokrovčku od stekleničke za eno žličko in pije kot iz kozarca. Včasih se po žličkah matram in se igrava požiranje tekočine. Sicer njo to zelo zabava... ampak popije kvečjemu 20ml. Včekrat na dan, pa nam rata kak deci ali dva.
Veliko popije pred spanjem, pa ko je lačna, ji najprej ponudim čaj, potem pa čez 15 minut pa hrano.
Poskusi ji dat po kateri drugi steklenički (NUK, Avent, Tommee Tippee...), ali pa po magičnem lončku.
Poskusi s Hippovimi ali Alete sokci, ki imajo podoben okus kot kašice, pa jih postopoma vedno bolj redči.
Gosta hrana, ki ji jo daješ, naj bo redkejša, da bo že sama imela več tekočine.
Zamenjaj vrsto čaja. Lahko daš najprej slajšega, če ga raje pije, potem pa vedno manj sladkorja (uporabi fruktozo ali pa laktozo iz lekarne, je bolj zdrava) vsak dan.
Poskusi morda celo s kapalko.
Skratka, na vse možne načine jo moraš nekako prepričati, da bo pila.

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Trdo kakanje po uvajanju goste hrane
9.2.2006 10:49:00   
anitaz
Tjaša je tudi zelo na trdo kakala,pa sem jo nekako "posilila" s tekočino (vodo in čajem), in ko je začela veliko piti,je bilo kakanje lažje in bolj "na mehko".

Aja-pa Tjaša tudi ni marala flaške, zato sem ji kar ponudila kozarec in zdaj pije kot tavelka.user posted image In tako mi vsaj spije cca. 0,5 litra tekočine na dan ali več. Probaj ji dati v kozarec, ker po žlički ne boš nikamor prišla.user posted image

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Trdo kakanje po uvajanju goste hrane
9.2.2006 11:48:04   
simona2
Mojega mleka sploh noče in niti drugega kot sem napisala. Enkrat jo dobesedno posilim še z dojenjem v spanju ponoči, tako, da si črpam izključno samo še zaradi tega, da spraviva skupaj še tisto nočno dojenje. Glede pitja, pa ni stvari, da je nisem poskupila, flaška, magični lonček, kozarec... Začne dobesedno histerično vpiti. In zdi se mi čedalje slabše - na začetku, je namreč šlo še za silo z magičnim lončkom in mogoče kozarcem, zdaj pa ko je ugotovila, da to pomeni pitje pa noče večuser posted image  Res ne vem kaj naj še naredim, da bi to moje bitje kaj spilo.user posted image  Pa tudi s hrano je začela štrajkati, tako da me je kar strah kaj bo, če še na žličko ne bo več jedla?user posted image

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Trdo kakanje po uvajanju goste hrane
9.2.2006 13:02:48   
anckabancka
Naš tudi ni hotel nič piti, razen dojenja. Še sedaj pri 7 mesecuh ne spije niti en deci na dan. Pa še to pije fruktalove sokce, razredčene z vodo. Že ve kaj je dobro!

Drugače pa sem mu pri sadnem obroku vedno zmiksala zraven še 2 suhi slivi, ki sem jih čez noč namočila v vodi.  Pa zraven sem vlila kar malo vode, v kateri so se namakale.  In je kakal. user posted image Prej pa se je napenjal celo dopoldne in iz sebe spravil en majhen trd bobek. user posted image

Aja, pa tudi namočene marelice so v redu. Lahko pa to namočeno sadje preden mu daš še malo pokuhaš.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Trdo kakanje po uvajanju goste hrane
9.2.2006 15:27:06   
Bubamaraa
Hčerka imaže ves cajt probleme z prebavo....Jaz sem probala z jabolko na tešče zjutraj ali pa jogurt....user posted image Probaj....Velik sreče

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Trdo kakanje po uvajanju goste hrane
9.2.2006 15:34:47   
Anonimen
Mi smo kakšen mesec na začetku uvajanja zelo zelo trdo kakali. Se je revež matral kot user posted image . Popil ni več kot deci na dan, pa še to po velikih mukah. Zdaj že vse jeva, pa popijeva tudi še vedno samo en deci, ampak se je kakanje spremenilo. Kaka 3-4 na dan, pa redkokdaj je kakec trd. Po mojem se more sam mal navadit.
No, pa kot so že predhodnice napisale...čimveč piti!

(odgovor članu Bubamaraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Trdo kakanje po uvajanju goste hrane
9.2.2006 17:14:10   
Šoni
Tudi pri našem 5 mesečniku je podobno. Tudi premalo pije, čeprav mu skozi ponujamo. Da se bo pokakal  mu pa lahko pomagaš na več načinov. Lahko namočiš slive čez noč in mu daš potem tisto vodo za piti, lahko skuhaš zelo sladke kamilice in mu jih ponudiš. Mi smo pa poskusili z čajno žličko pogretega donata in je pomagalo. Sedaj ko vidim da tri dni ne kaka mu že zjutraj na tešče dam žličko donata in potem se lepo pokaka. Dobro  je pa tudi, da mu v predelu zadnjične odprtine ritko malo namažeš s kakšno mastno kremo, ker potem blato lažje zdrsne. Verjamem pa, da jih kaknje takih trdih iztrebkov zelo boli in je potrebno to preprečiti. Imam prijateljico katere mala noče kakat ker pravi, da jo boli in namerno zadržuje blato, tako da je zelo hudo in ji morajo pomagati s svečkami, da se potem lahko pokaka. Svetujem ti, da vseeno vztrajaš pri pitju.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Trdo kakanje po uvajanju goste hrane
9.2.2006 17:32:33   
Maxica
Kot so ti že druge napisale-čim več naj pije. Pomagajo tudi zelo zelo zelo sladke kamilice, nam pa je vedno pomagala tudi kašica iz kuhanega jabolka in suhih marelic, pa morda zraven še kakšna suha sliva. Pomaga pa tudi Hippova kašica iz hrušk viljamovk ali sliv.
Je pa tudi naš user posted image  imel trdo blato ob uvajanju goste hrane, vendar se je potem to poštimalo. Srečno!

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Trdo kakanje po uvajanju goste hrane
11.2.2006 11:57:57   
Meggy
Kamilice na tešče zjutraj-nekaj časa morajo vreti-drugače zapirajo, pa fejst sladkane, prav tako janežev čaj.

LP

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Trdo kakanje po uvajanju goste hrane
11.2.2006 12:11:48   
Anonimen
www.hipp.si lahko si pogledaš katera hrana zapira,odpira, mehča .. drekec pekecuser posted image user posted image

(odgovor članu Meggy)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?