|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tudi moj...
18.1.2005 19:03:17   
kepa*
Gasper se smatra za nedonosencka, zahirancka...Skupaj sva 10 dni, pa ze imava kup tezav. Najina najvecja je ta, da noce jest. Ne dojiva se, ker dojko zavraca, saj so ga v centru za intenzivno nego hranili po steklenicki in se je tako navadil. Pa si mleko izbrizgavam. Je na tri ure, a imava velike tezave s kolicino. Sedaj naj bi popil okoli 70ml, a ne gre. Kve
jemu 50. Zelo se upira, joka, golta zrak, bruha...Obupana sem. Ne vem, kaj naj naredim, na koga naj se obrnem. v bolnici so ga dobesedno zalivali, zaradi nejescnosti tudi hranili po sondi. Doma pa dozivljam prave muke. Kar strah me je hranjenja. Pravijo, da se vsakemu slej ko prej odpre in postane jesc, a dvomim v to, da bi bil nas Gasper tak, saj se mi zdi, da je vedno huje. Ali ima mogoce katera podobne izkusnje? Kaj storiti, da bi mu zbudila apetit? Sem mislila, da je morda kaj z mojim mlekom, 1x dnevno mu dajam aptamil, pa je tam vcasih se huje.
V cetrtek bo star mesec dni, tehta pa trenutno 2620g.

Vsake tola~be bom vesela, ker sem res ze obupana.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Tudi moj...
18.1.2005 19:05:58   
KIRA
kepa, moja je bla čist normalno s Cr rojena, nič pred rokom, pa je jedla na 2 uri, po 30 ali 40 ml. to je blo do nekje drugega tedna ali nekaj takega. pol pa sem ji začela počasi obroke povečevat, razdaljo med njimi pa manjšat.
v tvojem konkretnem primeru, bi ti priporočala, da si mleko še naprej izbrizgavaš, da mu dajejš manjše obroke in pogosteje, ker želodček nedonošenčka še ni tako velik. pozneje pa, ko bo večji, pa po potrebi dodajaj. to boš opazila, če bo prosil več.
upam, da sem ti kaj pomagala. 9nebesa

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Tudi moj...
18.1.2005 19:08:53   
KIRA
ker bruha - kupuj aptamil AR, to je prav za take, ki radi polivajo. pa Aptamil PRE ta je bolj hranljiv, ga priporočajo za nedonošenčke, enkica v tvojem primeru ni najbolj posrečena (če jo mogoče imaš - nisi napisala). drgač pa probaj čimveč kupčkov poodirat, čeprav je še tako majhen. poliva lahko tudi, ker poje peveč zraka.
drgač pa kot sem rekla. raje na 2 uri, pa malo manjši obrok, pa bo.
LP

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Tudi moj...
18.1.2005 19:12:32   
ZARA
:(:( oj,kepa...kaj zdej obupavas,no...ne smes obupat,ne smes se je bat hranit!
Mogoce ga krci dajejo,ce joka...
Men tut Zara ni jedla in se zdaj ne je,pac poje manj...res da je bila porodna teza precej vecja...od zacetka je jedla isto od 70-90ml...vcasih tud manj...
Glede apetita ne vem...mislim da nimas kaj storit...
Kolk je imel porodno tezo??
Cak da punce se kej pametnega povedo...;)
lp,Zara

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Tudi moj...
19.1.2005 9:36:27   
žiža
Joj kepa, natanko mi je znana situacija. Naša Sara je tud smatrana za nedonošenčka, ker je bila rojena 6 tednov prezgodaj (46cm, 2560g, odpustna 2300g) Hranjenje je bilo za naju največja težava. Enostavno deklica sploh ni bila nikoli lačna. Po dojki ni pila, ker je bilo to zanjo preveč naporno in sem si zato tako kot ti mleko brizgala in ji ga dajala po steklenički. Ampak tako nismo nikamor prišli. najprej več kot pol ure stiskaš, potem se eno uro trudiš da sploh poje tistih par ml. :( Zato sem se jaz kar odločila da se ne dam in sem se toliko časa trudila da je začela piti po dojki. In je uspelo :bravo: Kar se tiče tisega koliko bi moral pojesti, naj te sploh ne skrbi. Naša še danes ne poje toliko kot bi morala, pa se ravno tako lepo redi in je videti prav zadovoljna deklica. Zato ne dvomim da tudi tebi in tvojemu Gašperju nebi uspelo. Dajmu takrat ko bo hotel, pa tud če vsako uro, pojedel bo toliko kot bo lačen. Večkrat pa po malo, sej to je itak slogan zdrave prehrane. Drugače je meni pediatrinja svetovala, naj ji pred obrokom dam par žličk janeževega čaja, ker vspodbuja apetit.
Držim pesti za vas! Še malo pa bo tud Gašper ta pravi Peter Klepec.
Pa-Pa

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
19.1.2005 13:18:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Tudi moj...
26.1.2005 14:44:49   
kepa*
Hvala vsem za spodbudne besede. Take pac smo, polne skrbi, sploh jaz, ki sem prvic mamica.
A bo ze kako. }Najbolj vazno je, da je z Gasperjem vse ok, da so mi ga resili in ga sedaj lahko cartljam po mili volji.
Vcasih se mi se vedno zdi, da samo sanjam, da je to dete moje.9nebesa
Tudi vam vsem zelim veliko uzitkov ob nadebudnezih.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Tudi moj...
26.1.2005 16:09:01   
dory
Tudi moj je zahirancek in nedonosencek....zdej sicer ornk dec je,sam imava pa zarad tega kup razvojnih tezav...ampak z veliko ljubezni,volje in optimizma se da vse :)

papa,teja

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?