Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka In iz koliko mesa skuhate juho? Pri nas je bolj problem, da vedno ostaja meso (juho imamo pa radi za 2x).Zato ponavadi dam notri eno kocko ali manj. najprej disclaimer - pri nas vegete ni (sva z mami alergični, meni niti okus ni všeč), kocka pa le za kam, kjer je treba 'jušni fond' pa se nam ga ne da kuhat, pa še tisto je zelenjavna kocka. kakorkoli, v juho ne gre. za meso pa pri nas ni problema, se kar poje; res pa da mamo vedno samo domače meso, tko da je kvalitetno... sicer pa naredimo polpete (zmleto meso, čebula, jajce, drobtine, peteršilj pa popečt), kislo govedino (čebula, kis, olje, jajček - kokr neka solata), največkrat pa ga pogrejemo v juhi in pojemo zraven praženega krompirja ali krompirjeve solate (na ponedeljek je to običajno )
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|