|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Z glavico navzgor !!!!!
5.9.2007 15:43:03   
hillmagic
Pozdravljene nosecke in mamice. user posted image Vceraj sem imela pregled in se moj dojencek se ni obrnil navzdol. Sem noseca 34 tednovuser posted image  Baje je moj dojencek kar velik in mi je G rekla da ce se ne bo v enem tednu obrnil navzdol da mi ga bojo OBRACALI user posted image  Malo me je napsihiralo. Ce bo ostal obrnjen navzgor bom baje težje rodila oz. s carskim rezomuser posted image
Malo me skrbi kako bo vse skupaj potekalo. Je katera imela izkusnje z obracanjem ali pa da je rodila dojencka z ritko naprej...
Res si nocem delati skrbi ampak sem res odsla iz pregleda bolj z kislim obrazom user posted image . Sem malo bolj senzibilna sedaj Tako je bilo.
Kakršna koli informacija bi mi prav prisla ...
Hvala vam pa lep dan
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
5.9.2007 16:00:04   
jerikou
moji prijateljici se tamala tudi ni obrnila pravi čas in sta šle na obračanje.Lahko samo citiram kakor mi je ona povedala.Šla pa je v Kranj (ker baje naredijo prej obračanje nevem v katerem tednu,kot pa v Lj).Zadrzal so jo 3-4 dni notri (nevem točno) ker je postopek obracanja trajal ene 3 dni,neke obliže so ji dali na trebuh da se maternica  zmehca potem pa 2 zdravnika primeta trebuh in fizicno obrnejo otročka, pa na opazovanju si se en dan ker obstaja moznost da se ti porod sprozi..... Mala Lina pa je marca prišla na svet vesela zdrava punčka......
Tolko ti znam jaz povedat.....

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
5.9.2007 16:03:56   
benika
Kot je že povedala jerikou, če se ti mali ne bo obrnil, te bodo poslali v KR v porodnišnico na zunanji obrat. Če se pa še vedno ne bo obrnil, pa ni nujno, da te čaka CR. A veš, koliko malih lepihuser posted image  se rodi z ritko ali nogicami naprej? Ti kr brez skrbi.

(odgovor članu jerikou)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
5.9.2007 16:57:55   
lojzika
Jst sem rodila z eno nogico in ritko naprej. V LJ.
V celju baje za tako kar CR naredijo

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
5.9.2007 17:31:00   
Dejča
Malo si preberi te odgovore. http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1788547&mpage=1&key=&#1788612
Tudi meni se je obrnila šele v 35. tednu. Vso srečo!!!

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
5.9.2007 20:47:32   
Blejka26
sem ravno dva tedna nazaj spraševala isti problem.Tudi jaz sem sedaj v 34tednu nosečnosti in se mi je otrok končno obrnil tko da upam da se bo tebi tudi

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
5.9.2007 23:10:01   
Naja30
Sem slišala za eno, ki so ji obračali otroka, da se je po kakšnem dnevu sam nazaj obrnil. In ni ratalo po njihovo, ampak se je sam obrnil, ko je bil pripravljen na to, pri 36t.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
6.9.2007 17:59:31   
hillmagic
Nekaj informacij sem vseeno dobil. Hvala Je res da obracajo baje sedaj samo v Kranju. Druge porodnišnice pa so to zadevo opustile. Sem brala da res ni prijetno ko ti ga obracajo. Kaj pa pravite na to da CE DOJENCKU TAKO PASE PA NAJ SEDI POKONCI. Zakaj ga bi nekdo na silo dol tisal ce se je sam tako obrnil.
REs ne vem zakaj me moja G hoce poslati na obracanje. JE rekla  G da ima zelo veliko glavico, tako da ne vem kako bi izgledal porod ce bi ga z ritko naprej rodila. Saj je glava bistveno vecja od telescka.
Res sem v delemi In ne vem ce ji lahko recem da ga nebi sla obracat Saj se gre za moje telo.
Ohja...
user posted image  Moj trebuh pa hruška debeluška pa še 6 tednov me čaka

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
7.9.2007 22:19:42   
ostrouskaduska
Moj otrok je imel obseg glave 37,5, teža čez 4000g, rodil se je z nogicami naprej in je popolnoma zdrav.

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
10.9.2007 11:17:43   
hillmagic
Rodila si z nogicami naprej. Je bil tvoj prvi porod tak. Jaz si tega sploh ne predstavljam in ne vem če se nebi v tem primeru odločila kar za CR. Ne vem zakaj me ta misel plaši da bi se z ritko naprej rodil. Mogoče zato ker sem slišala da se je eni zataknila glavica in da so jo toliko vlekli da so dojencici spahnili ključnico. user posted image
Bom videla v četrtek če se vedno pridno sedi na ritki ali pa se je obrnil ...
user posted image

(odgovor članu ostrouskaduska)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
10.9.2007 13:13:35   
bamby
Ko je bila sestra noseča, je imela tamala tudi medenično vstavo. V PO porodnišnico je šla na obračanje in ker je pred obračanjem dobila popadke, ji tega niso delali. Po mnenju njenega G bi mogla roditi tako kot je bilo, po vezah so zrihtali CR.

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
10.9.2007 13:31:23   
MarijaPo
Upam, da se ti bo obrnil. Meni se je sam od sebe, ko sem bila v PO bolnici in cakala na zunanji obrat, bila sem v 36. tednu.

Se en nasvet. Ko bo otrocicek rojen, bodi zelo pozorna na njegovo motoriko. Nasa se ni hotela prevaljevat iz hrbta na trebuh in obratno in smo dokaj pozno sli v razvojno (ker so ful cakalne vrste). Ko smo po vezah dobili drugo razvojno ambulanto, so nam povedali, da se zato tudi v trebuhu ni hotela obrnit, ker malo zaostaja v motoriki. (Zelo malo, ker pri 15m se hodi in clovek ne opazi takoj, da ji kar koli fali, torej ni neke blazne sile, ampak fino pa je, ce zacnete telovadti ze okro 6. meseca in ne okrog 9. kot smo to mi.)

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
10.9.2007 19:39:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hillmagic
da so jo toliko vlekli da so dojencici spahnili ključnico. user posted image


No to ni nič takega. Veliko jih ima ob porodu ne samo izpahnjene, ampak tudi zlomljene ključnice (moja dva oba, pa sta bila oba normalno porojena).

Moja prijateljica je šla v KR na zunanji obrat, izvedli so ji ga v 10 minutah brez vseh zdravil/pomirjeval in potem je odkorakala domov. Čutila ni nobene bolečine.

(odgovor članu hillmagic)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
12.9.2007 11:14:35   
hillmagic
user posted image Danes je sreda in sem bila v materinski šoli in mi je babca rekla naj ga grem obrnit. Bom videla kaj bo jutri rekla moja G . user posted image  Mogoče pa se je obrnil. Samo me brca spodaj prav v jajčnike in mehur Tako da to z glavico sigurno ne dela. Želodec me se vedno boli od pritiskanja nanj. Šmenta muha Še slabih pet tednov me čaka pa bom končno videla mojega dojenčkauser posted image ...
Če pa ga grem obračat pa bogoče prej. Zakaj se mi zdi da ga raje obračajo kot da bi te dali na CR?. A je to veliko slabše kot porod. Zaradi okrevanja po njemu? Imam občutek da me eni kar malo postrani pogledajo ko omenim da ga nebi šla obrnit ampak potem raje na CR.
Nikoli še nisem rodila in če človek ne ve Se sprašuje marsikaj Saj veste user posted image
Hvala VAm mamice in nosecke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
12.9.2007 11:20:27   
hillmagic
MarijaPO tvoja dojencica se zato ni obrnila ker ji njena motorika ni uspela narediti obrata. Kako pa se sedaj razvija Ima kakšno diagnozo Ali je čisto normalno razvita punčka ki ti lepša dneve. Ste z telovadbo razvijali motorične sposobnosti .
Ko sem bila jaz dojenček sem zelo čudno pasla kravice  Desno roko je prizadela tako imenovana cerebralna paraliza Hvala bogu se mi pozna samo na roki Prste ne morem tako hitro premikat kot pa na levi roki in človek vsega se navadi.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
13.9.2007 9:09:29   
Bonnie_RR
Moj tamali je tud sedel na ritki. Smo šli k Pušenjaku na obrat, pa je bil neuspešen. Rodila sem s CR. V porodnišnici je en dan prišla k meni moja G (ki mi je delala CR) in rekla, da se user posted image zaradi pregrade ni mogel več obrnit. No, za pregrado sem tako že vedela celo nosečnost, tako da nisem bila nič presenečena...

LP


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
13.9.2007 10:28:11   
bebi
Naš pikec, se je tudi odločil, da bo v trebuhu raje sedel - medenična vstava. Moj G pa sploh ni pomislil na obračanje, ker se lahko z obračanjem sproži prezgodnji porod ali pa se z obračanjem poškoduje otrok, kar lahko povzroči prizadetost otroka. Rekel mi je, da bom imela CR. No, potem pa sem rodila po naravni poti...brez problemov. Je pa res, da je bil naš pikec precej lahek. Če pa je medenična vstava in je otrok bolj velik in težek, moj G obvezno naredi CR. Eni G namreč šparajo in pri mednični vstavi ne delajo CR user posted image .

Srečno user posted image

_____________________________

2006
2008

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
13.9.2007 10:44:06   
MarijaPo
hillmagic - ja, na telovadbo (na uno fizioterapijo k nevrofizioterapevtu na staro pediatricno kliniko) smo hodili in puncka je zdaj popolnoma normalna. Nobenih posledic nima. Je pa res bistveno, da boste otrocicka bolj pozorno spremljali in se takoj napotili v RA, ce bo kazala kaksne nenavadne motoricne znake.
Moja Eva je verjetno to motoriko podedovala po meni - imam skoliozo in precej slabo drzo.
Vsekakor spremljajte otroka pozorno!

(odgovor članu bebi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
13.9.2007 11:25:54   
mateyka
men je tasca masirala/gladila trebuh v 9 mescu, ker je rekla da tamalim to pase - mala je cist ponorela v trebuhu in se mi je obrnila z leve v desno stran. sem se ustrasla da bo sla z glavco navzgor - mogoce bi pa delal obratno (da bi ga probala s tem  obrnit navzdol)?
seveda tasci po tem nisem pustila vec bliz trebuha user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
13.9.2007 14:05:04   
maksnik
jaz sem rodila 3.7.2007 s carskim rezom, ker sem imela medenično vstavo. ko je moja g. ugotovila, da je nik sedi, me je poslala v ljubljansko porodnišnico na zunanji obrat. bil je žal neuspešen, ampak hkrati popolnoma neboleč. tko da ne se bat če te pošlje na zunanjega. meni so dali pomirjevalo apaurin, tko da res nisem nič čutila. potem pa so se stvari zakomplicirale, ker so bila mnenja ginekologov deljena. moja je rekla, da bi bilo bolje da grem na cr, ker je otrok velik, v ljubljani so rekli, da ni problema, da se da normalno rodit z medenično vstavo. morm priznat, da sem bla že popolnoma zmedena in nisem vedela kaj bi bilo najbolje. sicer tudi izbira ni bila velika, ker v ljubljani mi cr ne bi nikakor naredili. tako me je na datum poroda moja g. vprašala če bi rodila v trbovljah s cr in sem se odločila in mi ni žal. naslednji dan od enajstih dopoldne sem že rodila in bolečine po operaciji niso bile tako hude, da bi se mogla bat cr. rodila sem prvič naravno z umetnimi popadki in ti lahko povem, da je cr sigurno boljša izbira.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
13.9.2007 15:10:37   
hillmagic
Ravno kar sem prisla iz pregleda In moj user posted image  pridno meditira sedi na ritki. Mogoče sem preveč meditirala v Indiji pa se mu poznauser posted image . Pa še očka je hindujecuser posted image . G mi je rekla da je za 35 teden prevelik ima skoraj 3 kile pa glavico 92mm rekla da je fullllllll velika no Jaz se res na to ne spoznam. V glavnem dobila sem napotnico za zunanji obrat ampak me res ne veseliuser posted image . Lahko grem še jutri zjutraj v Kranj ali pa v ponedeljek. O hja sem res v dilemi Ceprav mi je bolj NE kot JA...
Če bo sedel na ritki bo sigurno CR ker je velik je G rekla. A to potem ko se meni popatki začnejo grem v porodnišnico in sama povem da naj naredijo CR. Ali mi mora moja G vseeno napisati to na napotnicouser posted image .
Naj grem v Lj če bo sedel še vedno na ritki ali Kranj? user posted image
Ne vem kako naj se odločim Pa vem da se moram sama ... Oh ja... Sedaj mi vsee skupaj izgleda kot velik problem Potem pa vem da se tega mogoče se spomnila ne bom ko bo za menoj.
A odločit se še vedno moram. Grem na obrat ali ne
Hvala Vam za podporo nosečke in mamiceuser posted image

(odgovor članu maksnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
14.9.2007 7:30:30   
bebi
Če boš imela CR, mora biti to obvezno napisano na napotnici, ker že tako velikokrat tudi če je napisan CR na napotnici tega ne naredijo! Ni nujno, da ti delajo CR takrat ko imaš popadke, vsaj pri meni je bilo tako. Midva z G bi se zmenila za točen datum, takrat ko bi pač on delal v porodnišnici in nekje okrog PDP. Ampak, potem sem rekla, da do PDP-ja ne grem na CR. Potem sem rodila po naravni poti, 6 dni pred PDP. V vsakem primeru ti morajo narediti CR, sploh če je otroček velik in težek. Aja, pa pri medenični vstavi se baje lahko otroček rodi nekoliko prej kot pri "pravilni" legi. Pa svetujem ti, da zeloooo veliko počivaš! Medenična vstava je vseeno malo drugačna nosečnost...

LP user posted image

_____________________________

2006
2008

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
14.9.2007 9:23:36   
Bonnie_RR
Za CR dobiš napotnico, na zadnjem pregledu ti da pa G še natančne napotke, kdaj v porodnišnico, potek in vse to. No, vsaj pri meni je bilo tako.
Pa glede ZO... Nič ni tako groznega, da bi se morala bati. Samo sprostit se moraš, pa bo. Če se boš zanj, seveda, odločila...
Drugače pa js v LJ nisem dobila nobenih pomirjeval ali česa podobnega.user posted image

Nič bat, čim manj se obremenjuj z vsem in srečno!user posted image


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu bebi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
14.9.2007 17:33:04   
hillmagic
Petek je in bi "mogla" iti na obrat pa nisem sla. Bo pa sedel na ritki dokler mu bo pasalo. Res sem se tesko odločila kaj in kako naj speljem zadevo da se bom cim bolj počutila. In ce sem prisluhnila sebi je bil velik NE NE iz notranjosti glede obrata. Ker v Kranju si gor 5 dni in ti dajo neke inekcije da se trebuscek sprosti . Da sem zadeta cel teden mi res ne pase.
Če sem prav  razumela MORAM NUJNO opomnit mojo G da zraven napiše porod z Carskim rezom a ne . Moja G ne dela v porodnišnici tako da se z njo ne morem kar tako zmenit . Dojenček je baje  fullllll velik in se zato ne more obrnit
Če bi rodila medenično se mu lahko glavica zatakneuser posted image ..
Punce jaz mislim da sem se prav odločila.
Čeprav bom prikrajšana zato da ne bom imela izkusnje pravega poroda, kaj pa naj naredim če je velik velik big baby pa se na ritki sedi.
Hvala VAM





Kako je lep soncek zunaj pa en še kar v trebuščkuuser posted image

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
14.9.2007 17:37:57   
kmarija
user posted image user posted image user posted image  Telo najbolj ve kaj je prav......
Morda boš pa naslednjič deležna čudeža vaginalnega poroda user posted image

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?