Vijoličarka
|
Kot je Gina lepo povedala, smo različni. Sama sodim med zmrzljivce, žal pa zadnje čase tudi težko prenašam vročino - ne da bi mi bilo vroče, ampak težje diham in se gibljem. Ne vem koliko si stara, ampak ali je morda že čas za vročinske oblive, ki so povezani z menopavzo? Te neprijetnosti se lahko začnejo mnogo prej, preden izgubiš menstruacijo. Lahko tudi nekaj let prej. Druga varianta, predvsem zaradi potenja v glavo, je vrsta sredstva, s katerim se mažeš pod pazduho. Obstajajo deodoranti in antiperspiranti. Na trgu so večinoma antiperspiranti, ki vsebujejo aluminijeve soli, ki preprečujejo potenje. Sama sem, ker te zadve še niso bile splošno znane, dolgo uporabljala antiperspirant in prav čudno se mi je zdelo, da se ne potim pod pazduho. Sem se pa drugje. Splošno znano je, da če delu telesa preprečiš potenje, udari ven kje drugje. Nekaterim v noge, drugim pa v glavo. Npr., moj tast si je na tak način hotel preprečiti potenje nog, pa mu je glava tako zakuhala, da tega ni nikoli več poskušal. Sama se, odkar uporabljam deodorant, mnogo bolje počutim. Če tvojih problemov ni mogoče pripisati ničemur od zgoraj navedenega, ti preostane samo Ginin nasvet, da v vročini čim bolj miruješ.