|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   adaptirano mleko na recept
9.10.2008 10:51:00   
otročnica
Zelo bi bila hvaležna vsaki, ki ve kako dobiti adaptirano mleko na recept (da ti ga krije zavarovalnica), v primeru, da ne moreš dojiti. Npr. če si imela kakšno operacijo dojk, pa imaš zaradi tega težave z dojenjem. Vem, da je ta mleko zelo drag in bankrotiraš do takrat, ko ga otrok neha piti.
Hvala, in lep dan (kljub jutranji megli).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 12:00:07   
Anonimen
Najboljs da se za plenice prosis receptuser posted image .
Ce pa mislis,da bos zaradi mleka bankrotirala...user posted image

(odgovor članu otročnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 12:32:13   
Šaki
samo res.
sj večina ga kupuje.
mislm meni ni blo škoda dat denarja za to.
sicer pa lahko kupiš malo cenejšega če ravno nimaš dosti denarja.za tisti čas.

evo drugače pa tukaj neki piše
http://med.over.net/forum5/read.php?11,483820

če si iz socialno ogoržene družine.pol ti pripada.če prav sklepam....
ja koneckoncev kdo pa ni.že vsak drugi,jeuser posted image

< Sporočilo je popravil bad girl -- 9.10.2008 12:37:16 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 12:41:52   
Katjusa
tak drago pa spet ni jst nisem dojila in smo preživeli res da nanese kr nekaj sam smo dobili otroške ravno dovolj velike da smo imeli za mleko in pleničke.... tak da če ste tok brez denarja boš tud ti dobla dovolj velike otroške....
pili smo pa milomil, ki je bil čist mičkano cenejši od aptamila sam niso gledal na ceno apmak smo 1. mesec pili aptamil pa je bil kr naprej zaprt pol sma pa šle z mojim v trgovino in pogeldala vso hrano kar jo imajo in je ta milomil tud od milupe sam da je pač gor pisalo lažje prebavljivo in sma rekla boma probala in res mali je pol bil super in je lažje kakal..... si pa mislim da pol še od hippa, ki je še mal cenejši in mi smo ga enkrat dobil pa nam ni bil všeč slabo se je mešal tak da ga nismo druga k probal.....
torej bankrot zaradi mleka nikakor aja pa še to sej ni treba pit najprej 1, pol 2 in pol še 3 do ne vem kdaj mi smo pili 1, pol pa 2 do nekje 6,5 meseca ko smo začeli z uvajanjem svežega mleka in okol 7,5 mesecih smo že bli čist na svežem mleku......  eni se držijo nekih 2pravil k pjanec plota in pijejo prilagojeno mleko da onemoglosti..... sploh pa ko otrok je že tolk vse raznolike hrane da bi z mlekom komplicirala, ki takrat že sam kot dopolnilouser posted image user posted image user posted image user posted image dokler pa otrok je sam mleko in tu pa tam mal sadja ali zelenjave je pa fino da se uporablja to prilagojeno.....

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 12:45:26   
emina22
kolk je otrok star?sploh ti ga ni treba hranit s tem adaptiranim mlekom..od drugega meseca dalje lahko hranis s pol vode pol kravjega mleka..pri 4 tem pa zacnes lahko dodajat kuhano zelenjavo..moja kolegica ki je rodina na dunaju so ji priporocil da naj ze s 3 mesecem uvaja kuhano hrano ker ji je manjkalo mleka...mali je zdrav in mu nic ne manjka..

prosim za glas za mojo alino:

http://bibaleze.si/multimedia/z_igraco_do_nove_sobe/alina-je-zmagala.html

tja na zvezdice sej veste..hvala

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 12:55:29   
maja1488
Mi smo morali leto pa pol zaradi alergije sami kupovat pregomin, ker je edino tega prenašala, recepta pa nismo dobili, ker krvni test ni bil pozitiven. Kožni pa. Cena za škatlo, ki jo je imela za 3 dni je bla čez 12 evrov, pa smo zmogli. Sem se jaz kakšni stvari odpovedala, pa je šlo. Kot pa je že ena prej omenila, je pa za družine, ki so v veliki socialni stiski zastonj, ampak v tem primeru (se si iz take družine) imaš itak visoke otroške dodatke.

meni je zanimivo to, da recimo plenice stanejo čez 10€ za 40 kosov. Mi smo jih ponucali v 4-5 dneh. Pa redkokatera premisli, če nebi raje uporabljala bombažnih pralnih, ker bi ful prišparala v treh letih.

(odgovor članu emina22)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 13:05:20   
Anonimen
Sem prvi dajala kravje mleko(domace),me je mami prepricala,ker naj bi bilo 100x bolj zdravo,mesala sem pa s cajem proti krcem...je imela krce najmanj do 5m,in to zelo mocne,sem jo zvecer nosila do 24h in vec.Je bila res res revica,zato ti kravje odsvetujem.
Sicer pa ce preracunas koliko pride adaptirano na mesec,je se vseeno veliko manj kot te bo pa kasneje,ko bos zacela z drugo hrano.

(odgovor članu maja1488)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 13:33:38   
gajči

IZVIRNO SPOROČILO: emina22

od drugega meseca dalje lahko hranis s pol vode pol kravjega mleka..


user posted image user posted image

Upam, da tega nasveta ne boš upoštevala.



(odgovor članu emina22)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 13:39:29   
Anonimen
otročinica - Na recept boš dobila adaptriano mleko le tedaj, če bo imel/ima tvoj otrok alergijo na kravje mleko in bo le ta dokazana na krvnem testu. Da bi bila še kakšna varianta (da ne moreš dijiti npr. zaradi operacije dojk) pa ne bi vedela.

(odgovor članu gajči)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 14:00:36   
sttj
Odvisno iz katerega kraja si,zadnjič je bila ravno tema o tem,da od 1.4.08 velja ,da moraš imeti potrdilo,da ti pediatrinja napiše recept,nekatere pa sploh nič ne vprašajo in kar napišejo.Jaz kupujem v Mullerju BEBIVITA in je škatljica majn kot 4 e mislim,da to res ni veliko,edino kaj je malo dalj časa moraš mešati,ampak meni ni panike,je pa v denarnici več za kaj druga.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 14:32:03   
Skye
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

Najboljs da se za plenice prosis receptuser posted image .
Ce pa mislis,da bos zaradi mleka bankrotirala...user posted image


a so takšni komentarji res potrebniuser posted image

Preden sodiš, se prepričaj, da je sodba upravičena user posted image


_____________________________

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 14:36:43   
vud
Mi smo tudi kupovali adaptirano mleko, precej dolgo in mi ni žal. Sem pa gledala na to, kje ga kupim, ker je bila razlika v ceni  tudi do 1€ na škatlo.  Kravjega ti odsvetujem, vsaj do takrat ko ne boš imela rednih gostih obrokov. Pozanimaj se v posvetovalnici, ker sem v enem članku prebrala, da je za novorojenčke/dojenčke bolj priporočljivo kozje mleko kot pa kravje.

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 14:45:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: vud

kozje mleko kot pa kravje.



Kozje mleko je bolj zdravo, pa tudi veliko bolj alergeno.

Jaz sem sina dojila 10 mesecev, ko se je sam odstavil. Adaptirano mleko ni šans da bi pil, ne tega ne onega. Pa sem poskusila s kozjim mlekom (najprej je bilo pol mleka pol vode) in ni imel nobene reakcije.

(odgovor članu vud)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 14:48:11   
Anonimen
Hmmmm....nekatere ste prav nesramno odgovorle....res je mleko drago...in zal ga res moremo kupovat..jaz sem dala v pikapolonci za aptamil 16 v lepota in zdravje pa 15   in po moje ni to tak malo glede na to da imam starsevskega 190 in otroskih 40....................zal je meni do polne porodniske majnkalo le 7 delovnih dni,,,in mogoce je otrocnica na istem..zdaj pa ti z tem denarjem kupi plenice in mleko,cote itd....in se vse racune placaj.......nekatere se zajezik vjeste kaj ste ji odgovorle

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 10.10.2008 14:55:50 >

(odgovor članu vud)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 14:51:48   
PikicaStonoga
Dekleta, prosim ne obsojajte je, ker mleko res ni poceni. Sama sicer šele pričakujem prvega in ne vem, kako bo, vem pa, če ne bom dojila, da mi bo tud ztežko še mleko kupovat, ker denarja enostavno nimava za izvoz :( malo manj nesramnosti in raje odgovarjajte na vprašanja, če pa ne  vetse, pa bodite raje tiho ...ker tudi besde bolijo ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 14:52:25   
Anonimen
Anonimna... kopiram iz pravil RR-ja; "Naslov teme vedno napišemo z malimi črkami. Velike tiskane črke pomenijo kričanje, so težje berljive. Besedilo napisano z velikimi tiskanimi črkami moderator fouma spremeni in o tem obvesti avtorja, če avtor nadaljuje pisanje z velikimi tiskanimi črkami lahko moderator objavo in odgovore pobriše."

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 14:53:03   
Anonimen
pikicastonoga-se strinjam stabo ker so jo fullllll grdo napadle bogo revo

(odgovor članu PikicaStonoga)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 14:54:13   
Anonimen
jjasna-nisem se drla imela sem tipko stisnjeno za vlke crke tak da sori ce te tak motijo

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 14:56:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

jjasna-nisem se drla imela sem tipko stisnjeno za vlke crke tak da sori ce te tak motijo


Ne, samo opzorila sem, ker veliko punc ne ve, da velike črke pomenijo kričanje. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 15:04:19   
Anonimen
jjasna---grdo se mi zdi da so jo nekatere tak napadle ...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 16:15:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

jjasna---grdo se mi zdi da so jo nekatere tak napadle ...


To se strinjam, ampak se na vsaki temi kakšna spotakne ob nekaj user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 16:34:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

HMMMM....NEKATERE STE PRAV NESRAMNO ODGOVORLE....RES JE MLEKO DRAGO...IN ZAL GA RES MOREMO KUPOVAT..JAZ SEM DALA V PIKAPOLONCI ZA APTAMIL 16 V LEPOTA IN ZDRAVJE PA 15user posted image   IN PO MOJE NI TO TAK MALO GLEDE NA TO DA IMAM STARSEVSKEGA 190 IN OTROSKIH 40....................ZAL JE MENI DO POLNE PORODNISKE MAJNKALO LE 7 DELOVNIH DNI,,,IN MOGOCE JE OTROCNICA NA ISTEM..ZDAJ PA TI Z TEM DENARJEM KUPI PLENICE IN MLEKO,COTE ITD....IN SE VSE RACUNE PLACAJ.......NEKATERE SE ZAJEZIK VJESTE KAJ STE JI ODGOVORLE


In zakaj je potrebno bit anonimna?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 16:59:27   
maja1488
Jaz sem izrazila svoje splošno mnenje, ker sem videla na tem forumu že kar nekaj mamic ali očkov, ki pa mleka ne bi kupovali, če ga je treba, pri drugih stvareh, recimo plenice, pa redkokdo pomisli na to, da lahko veliko prišparaš, če uporabljaš tetra. Jaz sem uporabljala najcenejše Lumpijeve plenice pa sem zapravla čez 50€ na mesec. Če nebi bila tako razvajena in bi prala bombažne bi v dveh letih prišparala 1200€. Tako sem jih pa v smeti vrgla. Dobesedno.


Jaz osebno raje šparam na stvareh, ki nimajo vplivov na otrokovo rast in razvoj ter zdravje.

Ni bilo mišljeno osebno, kot ste nekatere vzele. Se opravičujem, če sem katero spravla v slabo voljo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 17:09:37   
Pat74
Ne morem verjet, kaj nekatere pišete. Če pa nimate argumentov, vas motijo pa anonimnost in velike črke, mislim predvsem na Kleopatro 28. Na žalost je tako, da je in bo čedalje več socialno ogroženih ljudi, med njimi tudi mamic, ki zaradi kakršnih koli razlogov ne morejo dojiti (razne bolezni dojk), ali pa je enostavno nimajo dovolj kvalitetnega mleka, da bi njihovo dete napredovalo - kar je meni čisto logično, saj najbrž tudi same ne uživajo dovolj polnovredne prehrane, da bi mleko potem lahko bilo kvalitetno (sadje, zelenjava in meso najbrž niso najcenejša hrana, a ne). Za preživetje pa človek ne potrebuje samo hrane, ampak vsaj še streho nad glavo - zato tiste, ki "čvekate" o visokih otroških dodatkih in socialnih pomočeh nimate pojma. Malo povprašajte družine, ki so socialno ogrožene, koliko res dejansko dobijo od države. Drugače me pa sploh ne čudi, zakaj takšne neumestne izjave - revežu je treba še tisto, kar ima vzet, a ne!? Sram vas je lahko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: adaptirano mleko na recept
9.10.2008 18:22:42   
tatly
pat74 bravouser posted image user posted image

_____________________________

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?