|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alpsko mleko
8.2.2007 14:08:12   
jezika
pozdravljene. moja 5 mesečna hčerkica noče več piti aptamil 2-mleka. po njem tudi zelo težko kaka. včeraj sem ji poizkusila dati alpsko mleko 3,5 in ga je pojedla kot keks. mislite da ji ga lahko dajem, glede na njeno starost? kajpa naj rečem v posvetovalnici, ko kr težijo s temi mleki? hvala in LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alpsko mleko
8.2.2007 14:20:38   
bipsy
če ji alpsko mleko odgovarja in če po njem lahko normalno kaka,menim, da se nimaš kaj bat....mogoče bi bilo dobro, da ga nekje do 6meseca,prekuhavaš, redčit ga pa nikakor ne smeš,ker bi bilo premalo nasitno,ok?

Lp

(odgovor članu jezika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alpsko mleko
8.2.2007 14:24:45   
jezika
hvala. mogoče veš kaj bi bilo najbolje da rečem v posvetovalnici, ker ful komplicirajo, pa je bolj suhec. a povem po resnici za mleko, pa za vse frutke in takšne stvari?

(odgovor članu bipsy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alpsko mleko
8.2.2007 15:03:44   
SANDRA
Hello.....


Mi smo tudi stari že pet mesecev pa ji dajem banano s skuto,čeprav je patronažna rekla ne pred osmim mesecem.......mislim,da če ji ni nič,da ji komot daješ alpsko mleko....kaj pa včasih ko so direkt izpod kraveuser posted image ......sploh pa ko ti uno mleko zavrača nimaš kaj drugega.....lačna pa ne more bit.....mislim da ti ni treba povedat v posvetovalnici za mleko ,ker komplicirajo....za frutke je pa že dovolj stara ker so od 4 meseca naprej.......

(odgovor članu jezika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alpsko mleko
8.2.2007 15:06:59   
Anonimen
če ni nobene alergije ji ga kr dajej. sicer bi jaz raje kot alpšsko vzela sveže mleko! pa tudi prekuhavati ga ni treba saj je vse mleko že obdelano termično v tovarni.
v posvetovalnici pa reci kar je res. kaj pa jih briga. če je vse ok je ok.
tudi banana s keksom ne bo nobenga ubila. če je otroku ok je ok pa nobenih komliciranj ni več potrebnih!

(odgovor članu SANDRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alpsko mleko
8.2.2007 15:15:16   
Anonimen
Če že, potem ji raje dajaj nehomogenizirano mleko. Je bolj zdravo od alpskega.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alpsko mleko
8.2.2007 15:38:34   
Marogica
Mi smo obema dajali alpsko mleko, sicer po dopolnjenjem 6. mesecu starosti in po navodilu pediatrinje, ki je pač rekla, da naj samo pazimo, če bo kakšna alergija. Je ni bilo, na srečo.

p.s. Pa nič nismo prekuhavali.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alpsko mleko
8.2.2007 17:08:25   
Gordana-3
jezika, tud jaz ji več ne dajem aptamila nekako od 6. meseca. dajem ji pomursko mleko, na začetku sem ga prekuhavala, sedaj več ne, je pa pupa stara 8,5 mesecev. od aptamila je tud moja težko kakala, kako drugo prilagojeno mleko resda nisem probala .... pa vsakokrat je po aptamilu bruhnila in sicer prav tako kislo, kot če bi res bruhala. reakcije ni bilo nobene, zato sem jaz kar ostala pri pomurskem mleku. v posvetovalnici po tistem niksmo bili, zato tudi jaz razmišljam, kaj naj rečem, ko bomo šli. moja je že tud prej, ko je bila aptamil bila bolj pri suhicah, tako da ....

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alpsko mleko
8.2.2007 19:00:25   
eya
Ah, jaz bi na tvojem mestu prej še poskusila s kakim drugim adaptiranim mlekom, preden bi šla na kravje.

Ok, alergična nanj ni, koliko pa to mleko obremenjuje ledvička, pa zdaj ne moreš vedeti.

Pa ne vem, zakaj bi lagala v posvetovalniciuser posted image  Če si se odločila za kravje mleko za svojega otroka, moraš za tem tudi stati, a ni tako?

Aja, pa nehomogenizirano mleko ni nič boljše od navadnega ali alpskega. Pa načeloma alpskega ni potrebno prekuhat, navadnega pa ja, ker je samo pasterizirano.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: alpsko mleko
8.2.2007 19:14:31   
kofetek2010
naša ima 14 mesecev in je še vedno na Milumilu-3 user posted image  

jo je Aptamil tud zapiral, Milumil pa ne user posted image  

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: alpsko mleko
8.2.2007 19:18:01   
Pia73
Niti slučajno ne bi otroku pred enim letom ukinila adaptiranega mleka. Pa ne zato, da me ne bi v posvetovalnici kregali. Mogoče za kak obrok, da z njim zmašaš kakšno kašo sicer pa ne.  Saj obstajajo tudi kakšne druge vrste adaptiranega mleka, ki ne zapirajo. Po mojem se s tem ni za šaliti. 

(odgovor članu jezika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: alpsko mleko
8.2.2007 20:37:26   
katerina
edin problem alpskega mleka ni v alergijah, ampak otroci pred enim letom enostavno niso sposobni prebavljati ga, zato se nadomestkom tudi reče 'prilagojeno' mleko. prilagojeno človeškim mladičem.

na mlečne formule se ne spoznam, zato ti ne vem povedati, katera bi manj zapirala, vsekakor pa vem, da obstajajo različne in vem, da vse ne pašejo vsem. poskusi še kaj drugega kot aptamil. vsaj za nekaj mesecev, to je moj nasvet!

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: alpsko mleko
8.2.2007 21:14:03   
2mama
Jezika,
ti kar daj. Tudi mi smo, nic nismo razredcevali, in je bilo in je vse OK. Dosti raje ga jesta kot vse ostalo.
Mislim - da organizem ni pripravljen in podobne zadeve: HALO??? Ja kako pa smo mi "gor zrasli"? Ko sem bila recimo jaz dojenček, niso toliko reklamirali dojenja kot zdaj. In me je mama od prvega dneva futrala s kravjim mlekom. Res pa je, da je treba bit pozoren na morebitne alergije.
Pa se to: veliko mamic, ki zivi na kmetijah, daje domace kravje mleko (ki je bojda res boljse kot alpsko).

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: alpsko mleko
9.2.2007 7:42:56   
srki
Ti kar daj alpsko mleko.

Otroci moje generacije smo pili mleko, direkt izpod krave, prekuhano, pa nam nič ne faliuser posted image . Se mi zdi, da je še vedno boljše od tistega smrdečega, kupljenega mleka v prahu. Bljak, še sedaj se mi želodec dvigne, ko se spomnim, kako to mleko smrdi. Konkretno za Aptamil govorim.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: alpsko mleko
9.2.2007 8:46:46   
lenika
Naš je star 9 mesecev pa pa še nismo probali alpskega mleka, a ko gledam jedilnik za vrtec vidim, da je alpsko mleko vsak dan za pit, pa so nekateri stari celo manj kot 11 mesecev, tako da...

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: alpsko mleko
9.2.2007 9:08:09   
katerina
verjamem stroki, ki pravi, da nekatere beljakovine v kravjem mleku človeški mladič do določene starosti ni sposoben pravilno prebaviti.
ja, 'tudi mi smo gor rasli ob kravjem mleku direkt iz porodnišnice'. ampak od tedaj je preteklo že nekaj vode in stroka je prišla do nekih novih ugotovitev. jaz verjamem, da je stroka od tedaj napredovala, ne nazadovala.
priznam, ne držim se smernic kot pijanec plota. mnogokrat izhajam iz sebe in iz otroka in delam, kot je za naju najbolje. marsikatero stvar sem mu dala prej. ampak ne pol leta prej. in tudi ne v velikih količinah.

ps. včasih so otroke tepli, ker so bili prepričani, da je to zanje dobro. pa smo vsi 'gor zrasli'.
zakaj torej jih osveščeni ljudje danes ne tepejo več? (ni najboljši primer, ampak žal se drugega trenutno ne spomnim)

vsak po svoje.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: alpsko mleko
9.2.2007 11:20:40   
Baucka
Če ti zavrača adaptirano in nima problemov po kravjem je vse vredu. Moja svakinja je malega od 4 meseca naprej hranla s čokolinom in ji je prediatrinja rekla da je OK. Samo na železo pazi, ker ga je v kravjem mleku premalo, pa z drugo prehrano not spravi. Ali pa ji poskušaj dat te hippove kašice, ki se mešajo z vodi in imajo adaptirano mleko že not.

_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: alpsko mleko
9.2.2007 12:04:35   
livia
Gre za tvojega otroke, ne od pediatrinje, a ne! Ti se moreš sama odločit in pretehtat vse + in -. Lahko ji poveš, lahko pa ne. Če ji boš povedala boš verjetno kregana, pa kaj. Če tako paše tebi in otroku, mu ga daj.

Jaz imam sicer 10 mesečnico, pa še nisva dali alpskega mleka, ker imam še nekaj zaloge adaptiranega, ki ga je lepo prenašala, bova pa kmalu začeli. No, dala sem ji ga že v pire in palačinke.
Nam je pediatrinja rekla mleko po 1. letu, pa da je alpsko boljše od navadnega in da ga ni treba nič redčit. Verjetno bom vse njene nasvete upoštevala, edino do 1. leta ne bom čakala, ker bi ga tako v vrtcu dobila 4 deci prvi dan.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: alpsko mleko
11.2.2007 11:48:30   
sarazan
Pediater v posvetovalnici verjetno že ve, zakaj "kr neki teži s temi mleki".

Nam so v materinski šoli našteli naslednje, zakaj se kravje mleko ne daje dojenčkom:

- vsebuje preveč beljakovin, ki obremenjujejo ledvica dojenčka
- vsebuje preveč natrija in klorida, kar lahko povzroči acidozo
- vsebuje preveč fosforja, kar pomaga k nastanku rahitisa
- ne vsebuje potrebnega C vitamina in železa, primanjkuje tudi maščobnih kislin
- povzroča majhne krvavitve v prebavnem traku in s tem slabokrvnost dojenčka
- povzroča alergije
- ima višji nivo škodljivega holesterola

Torej za moje pojme je dovolj razlogov, da se kravje mleko uvede, ko otrok uživa pestro gosto hrano in je mleko le dodatek k prehrani in ne glavni obrok (večkrat na dan)! Do takrat pa naj pije prilagojeno mleko, ki ga lahko prebavlja. Na trgu je pa toliko ponudbe tega mleka, da bo eno že odgovarjalo otroku.

Če pa presodiš, da tvojemu petmesečnemu otroku kravje mleko (alpsko, navadno ali katerokoli že) ne škodi, ji ga pa mirne vesti daj in za tem stoj tudi v posvetovalnici.

Srečno!

(odgovor članu jezika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: alpsko mleko
13.2.2007 16:29:42   
daysi
Če ni alergij, ti kar daj mleko, nič se bati. Kako smo pa mi gor zrastli, ali je bilo kakšno drugo mleko.
Glede opozoril iz zgornjega posta moram reči, da so to koristna opozorila, vendar je tudi kajenje škodljivo, vendar se redko katera kadilka popolnoma odpove kajenju med nosečnostjo, pri mleku naj bi bil kasneje problem. Dokazano je tudi, da veliko alergij pride zaradi določenih razvad v času nosečnosti.
Nekatere pač malo preveč vzamejo stvar zares, ne moreš pomagati.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: alpsko mleko
13.2.2007 16:39:15   
Seven*
Joooj mamice, a bi kaj mogoce se prebrale??!?!

Poslusajte kaj sta rekli Katerina in Eya. Vcasih niso poznali alergije na kravje mleko, so kar rekli da ima otrok drisko. Danes jim je malo bolj jasno. Poglejte si tele in svojega otroka. A se vam zdi, da bi njima lahko ustrezalo isto mleko glede na velikost ipd.?!?

Ne se igrat, naj vam ne bo skoda denarja, casa in truda. Vsaj v tem primeru ne. Raje varcujte pri kaksnih modernih stolckih in sterilizatorjih.

Prilagojeno mleko je PRILAGOJENO za otroka. Njegova sestava je cisto drugacna od kravjega. Razumem, ce pac otrok res cisto nic drugega noce, potem ajde.. Ampak saj je na trziscu miljon razlicnih mlecnih formul.

Dajte si res kaj prebrat no...user posted image



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: alpsko mleko
13.2.2007 17:17:24   
Baucka
Pa saj ni stara 5 dni ampak 5 mesev.

_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: alpsko mleko
13.2.2007 20:38:55   
katerina
saj ravno v tem je keč, da je stara 5 mesecev!

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: alpsko mleko
13.2.2007 21:14:47   
Baucka
Hočem povedat to, da če noče adaptiranega mleka, bo tudi kravje vredu. Imam znanko kateri je otrok že od rojstva zavračal vsako adaptirano mleko. So otroka mučli 2 meseca. Pediater je rekel samo, da če bo lačen bo že jedel, pa ni jedel, raje je bil lačen. Se strinjam, da je potrebno še z drugimi adaptiranimi mleki poskusit, predno gremo na kravje. Kaj če pa ne bo hotel? Kaj potem, nič mleka.

Jaz še naši sedaj ne dajem mleka, raje tiste kašice kupujem, katere se z vodo mešajo in že vsebjejo AM. Kupujemo namreč mleko pri sosedu in me je kar malo strah in je stara 10 mesecev in ni alergij  v družini.


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: alpsko mleko
21.2.2007 15:11:42   
zaliga
Moram še jaz nekaj pripomnit,
pa upam, da nisem prepozna!!??
COMFORMIL oz. sedaj Aptamil comfort je namenjen
prav tem, da NE zapira!! Probaj, pa še otroci ga imajo radi!!

Glede kravjega mleka; sem tudi jaz bila mišljenja,
tako kot mnoge pred mano (smo tud mi gor zrasli...) user posted image
Pa ni tak, dandanes je marsikaj drugače kot pred leti,
nič ni več tako naravno, tudi krave se ne hranijo samo z travo,
pa tudi če se, trava ni več ista, ker je ozračje preveč
onesnaženo, pa sosed nekaj škropi, pa zanese škropivo na travo....
Prej včasih vsega tega ni bilo, vse je bilo bolj zdravo,
tud prilagojenih 100 različnih mlek ni bilo!!!
Seveda z vzrokom!!!!
Pa se tud jaz ne držim vseh načel. sem ji tud dala
že skuto, pa k. smetano...evo, zdaj pa čakamo na preiskave!!
Zakaj; ker je še premala (8.mesecev) in organizem še
ni pripravljen!!
Včasih je fajn poslušat pediatre in tudi kaj prebrat!!
Pa ne narobe razumet, nobene ne obsojam!! user posted image


_____________________________

Vsak dan za nas sije sonček, pa čeprav dežuje...



(odgovor članu daysi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?