|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje
8.11.2010 17:09:53   
lipikica
mala ima 8 dni, je bila rojena 3 tedne prej. sedaj pa večino časa spi, tako da jo zbujam na ene 2,5 - 3 ure da podojim. ma problem je ker mi par krat povleče in spet spanje- pa jo žgačkam in stimuliram pa komaj nekaj mljacka. v parih dneh je šla nekaj g gor vendar ne veliko. zanima me kaj naj si po dojenju še izbrizgam in ji dam mleko. ma ne po flaši- da se ne navadi- ampak po žlički?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje
8.11.2010 19:59:20   
katrin30
Ne komplicirajmo tam kkjer ni treba. Otroci vejo koliko rabijo in kdaj. Sem strogo proti zbujanju in siljenju podojev. Ko bo lačna bo jok da bo joj...

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje
8.11.2010 20:05:14   
SMT3
Če se redi jo ne zbujej.
Moja ta druga je 5 minut jedla 4 ure spala ......pa je bla lepo rejenauser posted image

(odgovor članu katrin30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenje
8.11.2010 20:06:18   
PinkyGirl
Jaz bi jo pa kar zbujala. Moja je imela malo zlatenice, pa je bila zato zaspanček, je pa zaradi žgečkanja in dremuckanja podoj trajal dlje. Se je splačalo, ker je zelo lepo dobila na teži. Le ponoči je ne matraj, ker je takrat ni vredno, moja je bila kot ubita. Pusti jo 6 ur v kosu, če ji paše.

Verjemi, tudi zaspanček se zbudi, če je lačen. Mogoče bo pa potem obdržala ta vzorec nočnega spanja. Vsaj moja ga je, pri 2 mesecih vedno spimo vsaj od 22:30 do 5:30, nam uspe pa tudi še kakšno uro več.


(odgovor članu katrin30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenje
8.11.2010 21:08:54   
nusi
naš tamal je bil na začetku tudi len za dojenje. Čez dan sem ga zbujala na 2 - 3 ure, ponoči pa sem ga pustila spati 6 ur v kosu, ponavadi od polnoči do 6 zjutraj. Patronažni omeni težavo, ona bo znala že na oko oceniti ali dovolj pridobiva. Mene je tako vsak teden potolažila user posted image . Jaz ti svetujem ,da ga zbujaš, ko se bo okrepil bo tudi bolje pil in ne bo potrebe za skrb. To, da se bo že zbudil če bo lačen, ne vem no, jaz sem se pač odločila drugače. P nimmo sedaj nobenih težav z nočnim spanjem zaradi tega. Po žlički pa vprašanje če bi hotel jesti, verjetno ni potrebe po tem, če boš pa poizkusila pa tudi ne bo nič narobe user posted image

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenje
8.11.2010 21:41:51   
tix
naš mali je bil tudi 3 tedne prehiter in rahlo zlateničen in šel s težo preveč navzdol, ni kakal, pleničke premalo polulane... dober teden dni sem dojila, črpala in dodajala AM po steklenički, ga hranila vsaj na 2,5 - 3 ure podnevi, ponoči kolikor se je zbudil, ko je prišel malo k sebi sem nehala dodajat, prekinila s stekleničko in ni bilo nobenega problema naprej z dojenjem. Vem pa da je to malo stresno vse kar sem tiste dni delala je bilo 1 uro dojila, eno uro črpala (ker je bilo še manj mleka), prekuhavala vodo in spet znovega, se je pa obrestovalo, sedaj je po teži prehitel marsikaterega 4m user posted image in ga samo dojim in kadar želi 

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenje
9.11.2010 11:02:52   
lipikica
patronažna je rekla da če se ne bi redila da bi ji morala dodajat. ma zredila se je melo v teh aprih dneh. čez dan jo poskušam dijit na 2,5 ure, ponoči na 4, čeprav sem danes zaspala oz. sva obe zaspali in je vmes preteklo malo več časa- sedaj me pa prsa bolijo..., Ko sem jo tehtala mi je popila ok. 40 ml pa ni dosti je rekla patronažna in da seveda ker je tako majhna nima moči sesat in naj jo vzpodbujam. Vzpodbujam, joj 15 min približno vleče od tega jo kar naprej žgečkam da pije, ne vem kako naj jo vzpodbudim k pitju.

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenje
9.11.2010 16:39:51   
nusi
ah, ne se preveč sikerat, meni je tudi omenjala am, pa sem kar povedala, da ne pride v poštev, ker imam dovolj mleka in bom dojila. Je bilo pa res tako kot pri tebi, cel čas sem ga bezala, da bi pil, pa je vseeno parkrat cmoknil in zaspal. Pa še čist male bradavice imama in je skos dol padal in se matral, tko da sem potem še nastavke uvedla in je bilo veliko bolje. Če te bolijo prsi, ker os napete inpolne mleka ga pač izčrpaj, to bo verjetno treba še kar nekaj časa delat. Glede količine spitega mleka; prijateljica je rodila fnatka 2970 g, ni nil nedonošenček in je spil 30 ml na podoj in so v P rekli, kako je to dobro in čisto dovolj, pa kot sem rekla niti pred rokom ni bil rojen. Tako da ne obupaj prehitro. Magari še kakšno svetovalko na LLL pokliči (www.dojenje.net)

Pa srečno

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenje
9.11.2010 17:09:47   
mamamajča
Žličko odmisli.
Če praviš, da imaš ogromno mleka, si ga pa izčrpaj pa ji ga daj po flaški, boš točno vedela, koliko poje. Čeprav jaz ne bi.

Dojita se normalno naprej, malo pod bradico potrkaj, da otročka zbudiš in koliko bo lačna, bo pila.
Bi pa zbujala otroka vsekakor podnevi na tri ure, če se sam ne bi. Previj pred dojenjem, da jo pošteno zbudiš, pa bo.

In ne se sekirat, ker je to slabo zate in situacije ne boš izboljšala. Srečno!


(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenje
9.11.2010 17:14:50   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

Previj pred dojenjem, da jo pošteno zbudiš, pa bo.



ja, saj res,  to sem tudi jaz delala, nam je pomagalo

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dojenje
10.11.2010 15:21:42   
deveta
Lipikica: ni se mi dalo vsega brat, tako da se bom mogoče ponavljala. Jaz ji po žlički ne bi dajala (zguba časa). Če maš mleka zadosti, si izčrpano mleko spravi v zmrzovalnik za "hude čase"user posted image  in jo lepo doji ko bo potrebno. Ampak občasno pa ji le daj po flaški že če si črpaš, tako ne bo popolnoma odvisna od tebe, če boš kdaj mogala kam skočit. Naša punca še zdaj pri 5,5 mesecih ne zna pit iz flaške.
Jaz je tudi ne bi zbujala, vsaj ponoči ne (6-7 ur bi jo sigurno pustila spati). Čez dan pa ne vem, morda če bi res predolgo spala in zelo malo pojedla. Res ne vem in ne bom pametovala, ker nisem imela takega primera.
Da pa te še malo potolažim in ti kakšno skrb obpihnem stran, ti bom povedala svoj primer (moj osebno in ne od mojega otročkauser posted image ). Rodila sem se s 4,1 kg. Shodila sem pri 9 mesecih s komaj dobro dopolnjenimi 8 kg. Torej sem v 9 mesecih podvojila težo (po knjigah bi jo mogla v 5 mesecih). Za svoj prvi kg sem se zredila, ko sem bila stara dobra dva meseca in pol (po knjigah bi se tolko mohla zradit v dobrem mesecu). Jedla sem tako malo, da sta moja mama in nona (takrat smo živeli skupaj s starši od očeta) jokali od hudega. Moja nona mi še dandanes zna povedat, da jo roka še zdaj zaboli, ko se spomne koliko so me prenosili in držali na vse načine, da bi kaj pojedla. Pol pa nasvet iz posvetovalnice: moja mama se toži, da sem presuha in da nič ne jem, sestra pa ji odvrne "saj vidite da je zdrava in dobre volje in po komu naj bo debela, poglejte sebe" (moja mama je bila takrat namreč elegantna puncauser posted image ). Tako, da mislim, da nas danes preveč strašijo in da so včasih dosti manj komplicirali. Zdaj mi nič ne manjka in sem gurman in poluser posted image
Joj, sem se zdaj razpisala. Upam, da so to pri vas le začetniške težave in da se bo vse kmalu uredilouser posted image . Naredi po svoji vesti in tako bo najbolj prav in veliko sreče in veselja z novim otročičkom.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dojenje
11.11.2010 12:35:24   
lipikica
danes smo malo zvagali pa je ful napredovala. mleko imam dovolj. zanima me, dojim samo iz ene dojke na obrok, se pravipreden je drug obrok imam eno tako polno da mala komaj prime bradavico. zanima me ali ker imam toliko mleka, in ne vem ali je vse mala popila ali ne, naj si iztisnem kaj? se bojim kakega mastitsa? samo če si bom izstiskala bo pa še več mleka:

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dojenje
11.11.2010 14:36:32   
deveta
Jaz si ga nisem stiskala. Sem jo tudi dojila vsak obrok iz ene. V roku par tednov se je, povpraševanje- ponudba lepo uskladila. Je pa pri vsaki mamici drugače. Če vidiš da te prsi zelo bolijo in ti mleko zastaja, si ga nekaj izčrpaj. V glavnem, jez sem se odločila, da si vskladim povpraševanje- ponudbo in stvar je pri meni lepo stekla. Včasih je bilo mleka pretirano ogromno in če ga vsega ni popila, ga je bilo v naslednih dneh manj. Pol so prišli dnevi ko sem mislila, da mi mleka zmanjkuje, vendar je tiste dni naša punca močno vlekla in v roku par dni je bilo mleka spet več. Prsi so se prilagajale otroku. In tako je še zdaj po 5,5 mesecih.
(pa še to, pri njenih treh mesecih, sem si pa nekajkrat pumpala mleko. To pa zato, ker je imela neko krizo in je jedla ekstremno malo (1-2 min na joški in pol 3 ure ničuser posted image ). Opazila sem da mleko hitro izginja in sem se malo ustrašla in si po obroku spraznila dojko). no pol je po kakih 10 dneh spet začela normalno jest in mleko se je lepo vrnilo.
Pa lepo je slišat, da sta lepo napredovaliuser posted image

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dojenje
11.11.2010 15:51:58   
ledenaa
deveta koliko časa otrok sesa na prsih ni pomembno .In ne pomeni da mlke ani če sesa 2 minuti

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dojenje
11.11.2010 19:22:37   
lipikica
zanima me ali novorojenčke previjate pred oz po vsakem dojenju? kako pa ponoči? pri emni je tako da če je ne preoblečem kar spi. ma ne bi je pa rada navadila na to, da jo bom morala ponoči previjat

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dojenje
11.11.2010 19:36:24   
nusi
na začetku sem ga previjala pred vsakim podojem, da je sploh jedel, tudi zvečer do polnoči, potem sem ga pustila 6 ur pri miru in spet...

ni se navadil na previjanje in  zbujanje ponoči. Ko je začel normalno jesti je čez dan jedel praktično vsako uro včasih še več in je cele noči prespal tudi brez hrane.


< Sporočilo je popravil nusi -- 11.11.2010 19:37:30 >

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dojenje
11.11.2010 20:41:14   
deveta
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

deveta koliko časa otrok sesa na prsih ni pomembno .In ne pomeni da mlke ani če sesa 2 minuti


Saj nisem rekla da mleka ni bilo, rekla sem, da ni želela jesti, da je pač imela tako obdobje. Vem, da ni bila lačna, ker ni jokala in je bila zadovoljna sama s sabo. Prsa so se pa temu prilagodila z izrazito manjšo tvorbo mleka. Toliko sem se že poznala na svoje prsi. Zato, sem si nekaj dni črpala, malo v strahu, da ne bi usahnilo. Nisem želela reskiratuser posted image . In sem si prvič "polno dojko" probala izčrpat, za preverit situacijo, pa ni šlo ven več kot 40 ml. No, zato sem se malo ustrašla in si po njenem skromnem obroku izčrpala ostanek. Pol pa je šlo na boljšeuser posted image

Previjanje: jaz je ponoči nisem previjala. Samo v primeru, če ji je ven iz pleničke ušlo, sem jo previla. Čez dan pa sem jo v prvem mesecu skoraj po vsakem obroku previla, saj je non stop kakala in dosti lulalauser posted image . Tudi do 8x na dan je kakalauser posted image .

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dojenje
14.11.2010 11:13:02   
lipikica
 a s tem dojenjem je kar pestro... mleka imam dosti vendar me zanima to. leva dojka je večja in očitno je v njej tudi več mleka, tako da mala praw težko prime bradavico ko dojim. praw matram se da jo prime. tako si najprej stisnem ven malo mleka da sprostim pa še vedno jo težko prime. bojim se tudi da ker je toliko mleka v njen da ne popije vse in da mi ne bo kako vnetje nastalo. stiskala pa ne bi ker potem bo pa še več mleka

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dojenje
14.11.2010 11:46:45   
ledenaa
Po moje je bilo te 2 min ,da se je najedla do sitega in ne da ni želela več kar tako jesti. Ker v 2 min otrok pri tebi poje lahko tudi do 100 ml

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: dojenje
14.11.2010 14:27:14   
deveta
Ledena to je bilo že skoraj pred trmi meseci in se s tem že zdavnaj ne obremenjujem več. Svoje telo in svojega otroka  poznam in če mi želiš povedat da je tudi 2 min lahko dovolj, potem hvala (sicer pa to vem tudi sama, tudi zdaj se včasih odmakne že po eni min in je OK). Ampak poudarila sem, da ni želela jesti. Vem da ni pojedla dosti in vtrajam naprej, da je imela obdobje, ko je pač malo štrajkala. To pa se mi ne zdi in se mi tudi že takrat ni zdelo zaskrbljujoče. Ne delam panike, če ni potrebe. Ji je takrat pač tako pasalo, saj sem povedala tudi to, da je bila zadovoljna in ni "spraševala" 3 ure po naslednjem obroku. Je pa jasen rezultat dalo tehtanje. Prvi mesec se je zredila za 1,2 kg, drugi mesec za 1,1 kg, tretji mesec (ko je vmes imela to obdobje) pa se ni zredila niti za pol kg (pa še s polno plenico je bila na vagi), četrti mesec pa je ponovno lepo pridobila 750 g.

Lipikica: svoje prsi boš morala sama spoznat. Na začetku mlečne žleze zelo pogosto malo "pretiravajo"user posted image . Meni je prvi mesec večkrat mleko puščalo in sem si ponoči celo tetra plenico dajala na rjuho, da nisem vzmetnice močila. Tudi na stranišče sem šla in za sabo puščala kapljice mlekauser posted image . Vendar to se mi je kmalu uredilo. Črpat pa si nisem želela. In tudi pri meni ni mogla spraznit cele dojke. Včasih je popila ravno tolko, da mi je malo olajšala pritisk. Meni se je, kot ti pravim, uredilo. Sem si pa tipala, da nimam kje kake zatrdline (zastoja mleka), če pa sem nanjo naletela, sem si tisti del med dojenjem malo pomasirala, pa je bilo v redu. Kako bo pri tebi ne vem, ženske smo si različne. Pri nekaterih je tako hudo, da si morajo pumpat. Opazujse in naredi po svoji vesti. Če vidiš da je res prehudo, pa si izčrpajuser posted image . Mogoče boš pa kdaj rabila svoje mleko in tako ga boš imela na zalogi. V zmrzovalniku zdrži tudi več mesecev.
 

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: dojenje
15.11.2010 9:59:37   
k3na
Nas Matevž se je rodil 7/11-2010,14 dni prejin je zaspanček. Odkar je rojen ni še povlekel dojko dovolj,da bi priteklo mleko.Problem imam tudi z bradavičko in moram uporabljati nastavek. Poskusila sem si sama s črpalko,a mi ne načrpa nič. Hranim ga na 2-3 ure z umatnim mlekom.Sedaj se bojim , da bom  mleko popolnoma izgubila. Ker bi ga rada vsaj nekaj mesecev dojila, vas prosim za nasvet.
Stara sem 42 let , Matevž pa je moj prvi otrok.
Hvala vsem,ki mi boste priskočili na pomoč.

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: dojenje
15.11.2010 14:37:21   
deveta
k3na: velikokrat se dojenčki, ki poskusijo jest na dudo, nekoliko razvadijo, saj z dude lažje teče. Poskusi biti malo trmasta in vztrajna in ko je fanj lačen ga pristavi in ne obupaj takoj ko mu nekajkrat ne bo uspelo 8če je brdavica vdrta, naprej uporabljaj nastavek). Dojenček mora parkrat povlečt, da mleko priteče. Sprostiti se mora nek hormon, ki upliva na mlečne žleze in odprejo se vodila in mleko steče. Zgleda da je pri tebi potrebno malo več tega, nekaterim mama pa mleko kar skozi ven kapljauser posted image ). Čudno, da si s črpalko ne moreš mleka vsaj malo izpumpatuser posted image . Prosi za pomoč svojo patronažno (saj verjetno si že), pa naj vama pomaga pri pristavljanju. Ali pa poskusi s črpalko vsaj vzdražit dojko, da mleko začne teči in nato hitro pristavi otroka. V kolikor ti črpanje ne gre, prosi patronažno za pomoč tudi tukaj. Ne vdaj se prehitro in upam, da vama bo uspelouser posted image . Kljub vsemu, pa vedi, da mu boš najboljša mama, tudi če bo po steklenički piluser posted image .

(odgovor članu k3na)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: dojenje
15.11.2010 17:40:03   
lipikica
tudi jaz sem danes poskušala si malo črpat z ročno črpalko, pa ni bilo skoraj nič. ne vem kaj je fora oziromaočitno ne znam. čeprav dosti mamic pove da s črpalko jim ne gre zato na roke praznijo. ma jaz ne vem, kdaj je dojka prazna, kadar nič več ne teče, prav nič več? ne vem ali naj si iztiskam, ne vem koliko mi poje, ne vem ali je praw da potem v dojki ostane mleko- nobene inf. od nobenega, ne v bolnišnici ne od patronažne in cele dneve oz. kadar mi znese visim na netu in se "izobražujem"

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: dojenje
15.11.2010 18:03:24   
nusi
nektare si s črpalko ne morejo pomagati, jaz sem si par mesecev morala pumpati, potem pa je končno tamal tolk pojedel, da to ni bilo več potrebno. Sem pa enkrat spet poskusila pa mi ni uspelo, ne vem zakaj, mleka imam drugače dovolj zato se s tem ne obremenjujem.

Prazna dojka ne pomeni, da niti kapljica ven ne priteče, ker mislim, da vedno lahko malo ven teče, ker mleko nastaja sproti. Pri meni je bilo tako, da se mi je mleko najprej ful vlilo, potem pa je počasi pojenjalo, dokler ni šprical samo še en majhen curek in takrat sem nehala črpat.

koliko otrok poje - to pa nobena doječa mamica ne ve natančno user posted image , edin način, da si prepričana da ni lačen je, da mu pogosto ponudiš dojko, pri nas je to še vedno na uro ali 1,5 ure, pa potem počasi pogruntaš kako to gre in pa seveda ma kontrolah teže ugotoviš, da dete pridno raste.

Upam, da sem ti kaj pomagala, dojenje je na začetki res cela znanost in se strinjam čisto premalo podpore dobimo.


< Sporočilo je popravil nusi -- 15.11.2010 18:06:00 >

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: dojenje
15.11.2010 18:10:25   
ledenaa
Dojka nikoli ni prazna. Seveda da doječe mama lahko vidijo koliko otrok pri njej poje-tehtaš otroka pred dojenjem in po dojenju

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?